|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj prav sladkarije?
6.1.2006 20:06:44   
Jančika_
Na vseh koncih in krajih opažam, da ljudje strašno radi otrokom poturijo kakšne sladkarije. Zelo redko kdo ponudi sadje ali štručko, zgleda, da morajo nujno biti sladkarijeuser posted image .

Načeloma seveda nimam nič proti, sem se pa začela spraševati, od kod to. Moj otrok recimo enako rad poje jabolko kot čokolado - ampak moja babica, Vasjeva prababica, tega sploh ne more razumeti in mu ob vsaki najmanjši priložnosti tišči v usta kak keks, po možnosti oblit s čokolado. Pa če pljune ven, mu prinese drugačnegauser posted image . Je z našim psom počela isto; tudi če smo ji milijonkrat rekli, da ne sme, ni nič pomagalo in tudi zdaj ne bo. Že pri Vasjevih dveh mesecih je bila čisto živčna, ker ji nisem pustila, da bi mu dala kremšnitouser posted image .

Zdaj pa ne vem - a je to zato, ker tega včasih niso imeli? Ali je to enostvano del folklore? Saj se tudi obiskom ponavadi ponudi sladko, ampak vsaj midva dava na mizo vedno tudi sadje in kakšne slane zadeve. Moji babici pa niti na misel ne pride, da bi otrok lahko jedel še kaj drugega kot čokolado. Moja mama ima drugačne nazore, je pa kljub temu blazno ponosna, če mali sam poje konkreten kos torte.

Kaj menite, je v naših glavah enostavno zakoreninjena podoba babice, ki vnuku/pravnuku/whatever daje sladkarije, ker je to njena nalogauser posted image ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zakaj prav sladkarije?
6.1.2006 20:21:45   
HuAnita
Ej, Jančika, bi rekla, da je to zapuščina tistega povojnega baby-booma, ko je bilo veliko otrok, trgovine pa prazne. Pa je stric iz Avstrije prinesel milko in so še tri mesece sanjali o njej...
Jaz sem mamo komaj prepričakal, naj ji raje kupi suhe slive, marelice ali fige, kot pa čokolado. Če pa že čokolado, pe ne Milke ipd. (kolikor sem gledala, vsebujejo 65%sladkorjauser posted image , prava čokolada se je pa mimo tovarne peljala), ampak vsaj Kinder, če ne prave temne, iz kakava, malo grenkega okusa. Vsaj kolikor opažam, se tega kar drži.
Je pa seveda vsa navdušena, ko vidi malo, kako se steguje po zavojčku s čokolado, pa se ji ful smeji, češ kako rada papcauser posted image   Mene to sicer velikokrat razp/$%$$&/, ampak ok, navzesanje še lahko največ vplivam, kaj capinka je.
Pa še ena babana ali 5 mandarin (Pina jih toliko poje naenkrat, vsaj dan 2x - bankrotirali bomouser posted image ) je bistveno ceneje kot čokolada. Ampak ne....user posted image
O tem, kako si stroga do basija, ker ni že pred letom jedel kremšnit, pa tako vsi vemouser posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zakaj prav sladkarije?
6.1.2006 21:41:45   
Anonimen
Po mojem pa zato, ker imajo otroci radi čokolado. Saj če mu je nikoli ne daš, se mu pa npr. pri petih letih scufa in bi jedel samo še čokolado. Vasja je še majhen, ampak ko bo večji, bo pa imel rad čokolado.

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zakaj prav sladkarije?
6.1.2006 21:44:17   
Jančika_
O, saj jo ima rad in jo tudi dobi, zakaj pa ne. Ampak ko zagleda jabolko, se mu pa spipauser posted image . Tako kot se stari mami, ko zagleda Vasjouser posted image . Ne, res, čisto neumna rata in nič se ji ne da dopovedat, še ko jo mali sam "oblaja", ni učinkauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zakaj prav sladkarije?
6.1.2006 22:47:46   
urška
bom še povedala kako je pri moji tašči: no najin srček je njen (oz. njun) 2. vnuk; prvi je sedaj star 8 let in je že od vsega začetka zelo neješč otrok. u bistvu zdaj od kar je všoli je malo več ampak prej je bil pa obup; ga nisi mogel bol razjezit kot če si rekel gremo jest; pa ni blo važno kaj; ni jedel ne sladkarij , ne sadja ne ostale hrane;

nakar se rodi naš "jedec", (zdaj je star 2 leti) ki npr. za večerjo poje toliko mlečnega riža kot Enej, pa še prej je gotov; in sta dedi in babi tako navdušena nad dejstvom da je, da mu kar naprej nekaj tiščita v usta; seveda stvari, ki jih niti pod razno ne rabi jest (sladkarije), ampak pol ga pa  s takimi velikimi očmi gledata, ko on golta. itak; pa jima tudi ne moremo dopovedat, da ne;

in potem valda pri kosilu štrajka....

tele babice in dedki nam res veliko živcev požrejo....a bomo me iste?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zakaj prav sladkarije?
6.1.2006 23:18:05   
Jančika_
Kaj pa vem, jaz se sploh ne sekiram zaradi tega, kaj mu dajejo jesti. Ker vem, da so moji starši glede tega zelo skrbi (mali ponavadi tam preživi en dan na tedan). Moja babica pa ful pretirava, ampak od tega mu ne bo hudega. Je pa hecno, da je zanjo edini kriterij, da je dovolj pojedel, če poje toliko in toliko keksov, vse drugo zgleda ne šteje.

Moja starša sta strašno fascinirana nad tem, da Vasja je vse, kar dobi pred sebe (pri njiju celo veliko večje količine kot doma) - kajti midva z bratom nisva jedla NIČ. Ne eden ne drugi. Ko je moj ati prvič videl vnuka odpirati usta pri kašici, se je skoraj zjokal od sreče. In vsakič, ko je mali tam, mu sam daje hrano, ker mu je to v tak užitek, ko ga gleda jestiuser posted image .

Ko je hranil mene, mi je moral pokazati dudo, da sem odprla usta; potem mi je potisnil žlico not, pa takoj nato dudo, da nisem izpljunila. Jedla sem samo neke kašice iz avstrijskih lekarn, ki so bile tako ogabne, da odrasli niti žlice niso polizali... Brat je pa odpiral usta in ne požiral dol: ko se je nabralo dovolj, je vse skupaj izpljunil. Tako da jih popolnoma razumem, da so očarani nad vnukom, ki papa vse po spisku in pridno odpira usta.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zakaj prav sladkarije?
7.1.2006 11:38:03   
Anonimen
Ja, Jančika, saj Tibor je tudi pri tej starosti še tako jedel. Zdaj pa ne je NIČ več. Ja, čokolado ja, ampak tu potem nastane problem. Če je čokolado pa tudi še druge stvari, ki jih mora, potem čokolada ni nič narobe stvar (seveda če ni otrok predebel, potem je treba stvar vsekakor kontrolirat). Ampak da je pa samo čokolado, to pa seveda ne gre.
In tako se pač borimo tudi na tem področju.user posted image

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zakaj prav sladkarije?
8.1.2006 22:44:20   
frutka_
Jančika kaj pa tako bi bilo boljše....

Vasja: žemljica in sok

Jančika: Bajadeeera..mmm....veliiiiika pakunga!

Joe: tebi pa lupčka od ženeuser posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zakaj prav sladkarije?
8.1.2006 23:13:17   
Jančika_
Hihi, frutka, a veš, kaj sem dobila od tasta za novo leto? TRI škatle Bajadereuser posted image .

Moja babica se je pa danes kar izkazala - malemu je dala GranoVita sadno-lešnikovo ploščico (ampak potem mi je za domov stisnila še vrečko s celim marmornim kolačem in taveliko pakungo napolitankuser posted image ).

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zakaj prav sladkarije?
9.1.2006 11:35:08   
Anonimen
Ja Jančika,to je del folklore,postreči z sladkimuser posted image
Pri nas doma ni zakon,sladkarije v omarah.Če se mi prikažejo na obisk
nenapovedani,nimam kaj ponudit,kot jabolka ali mandarine in pomaranče,pa še kakšna banana se najdeuser posted image
Le ob rojstnih dnevih in večjih praznikih se najde,čokolada,bonboni,potica
skratka sladkarije.Trenutno imam v omari tri panetone,pa mislim,da bodo
ostali neodprti,ker nikogar ne privlačijo.
Timi ima raje mandarine.No ja včasih tudi kakšen bonbon ne uide,posebno Vitergin.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zakaj prav sladkarije?
9.1.2006 21:43:26   
Anonimen
Sem sama tudi že to razmišljala. user posted image Moj oče malemu vedno ponuja čokolado. Jaz pa norim, ker tega ne dovolim.user posted image Je imel enkrat rit že čisti zaštofano. Pa ne gre toliko za to, ampak za sam princip.....zakaj sladkarije? Zakaj ne kaj drugega?  Očetu sem že milijonkrat rekla, da ne dovolim sladkari....potem pa pripelje ven: "Ja, pa poglej ga, kako rad je čokolado!" user posted image user posted image user posted image  Seveda jo rad je, če mu jo ponujaš. enako, kot rad je jabolko al pa banano. No, pravzaprav je mali sedaj že pogruntal, da je čokolada boljša in ne vem, kako bom zdaj to speljali naprej....s fotrom mislim. user posted image

Pa še nekaj opažam...kadar grem v trgovino z malim, mu ponavadi kupim žemljico, štručko...ker rad grizlja v vozičku. Kadar gre v trgovino kdo drug, mu obvezno prinese sladkarijo user posted image  ...od čokolad, do bonbonov, piškotov.... In spet ne razumem logike, zakaj moramo otroke obdarovat ravno s sladkarijo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?