|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zamašen nos - prosim pomoč
29.10.2005 21:26:47   
simona2
Pa še eno težavo imamo, popolnoma zamašen nos. Vse druo je OK. Nima vročine, kisika v krvi ima 99% tako da pljučka niso bolna, vendar je kljub temu tako zamašen nos pri dvomesečnem dojenčku groza. Zato tudi veliko kašlja, ker ji gre sluz (smrkelj) v grlo in jo včasih celo izbruha, opazim pa jo tudi v blatu. Dvakrat smo šle čistit v Zdravstveni dom, potem pa so mi rekli, da ni ravno dobro čistit s tistimi aparati, tako "majhne" noske, saj lahko pride do zatekanja sluznice zaradi strojnega izseseavanja.  Doma ves čas čistim s fiziološko tudi po 10 in večkrat na dan in še izsesavam s črpalko, pa bistveno ne pomaga. Saj čez dan je še kar OK (večinoma spi in tudi ko je budna ni takega problema), problem je ponoči in seveda ri hranjenju. Prosim ali ima katera kakšen nasvet kako se znebiti tako zamašenega nosa.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
29.10.2005 21:39:01   
sand
Tudi mi smo imeli te težave, zato vem da je to naporno. Mi smo malemu dvignili vzglavje, ko je šel spat sem mu ob posteljico postavila res velik lonec vrelih kamilic, žajbla in malo eteričnega olja. To je res pomagalo, ker je navlažilo zrak, mu odmašilo nosek in je lahko spal. Drugač pa sem mu redno izsesavala smrkučke s pumpico, ker sem se skoz bala da ne bi kej na ušeska prišlo.Veliko mora pit, predenj pa sva jedla, se dojila, sem mu obvezno očistila nos, da je lahko v miru jedu.To je res zoprno, ker malčki ne znajo pihnit.Glede sluzi pa, z roko naredi  šalčko in jo treplaj po d in l strani hrbta, da se sluz odlepi od pljuč, pol pa še mal spredaj. Lp Sand

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
30.10.2005 4:58:28   
mammy26
Tudi mi, kadar ima Tia prehlajen nosek, malo vzdignemo vzglavje, pogosto pa jo kar položim k sebi, da jo imam na očeh, saj se zelo premetava. Redno pa čistimo nosek z fiziološko in pumpico, kadar vidim da bo to le uspešno. Zaenkrat to deluje. Drugače so taki uboščki, ko ne morejo spati, saj kot dojenčki ne znajo dihati skozi usta.

(odgovor članu sand)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
30.10.2005 8:55:26   
Rabarbara
Jaz sem naši miški 2-3x na dan naredila parno kopel, v katero sem dala eterično olje 31 od Justa. Midve sva se ta čas igrali na previjalni in potem je veliko lažje dihala. Pa seveda fiziološka in pumpica čez dan.
Ali pa tako kot je napisala sand, v glavnem ustvariti moraš vlago, da se nosek ovlaži in je potem lažje.

Lp, Rabarbara.

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
30.10.2005 16:47:40   
babylove
Super in preprosta za uporabo je morska voda v dozi z razpršilcem.
Ne vem, če jo slovenske lekarne prodajajo - če ne, pa poskusi v Avstriji ali Italiji.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
5.11.2005 22:24:54   
UOBERC
Tudi jaz sem imela te težave in hodila po lekarnah, če je še kaj drugega namesto fiziološke vode. Meni osebno je najljubša slana voda STERIMAR v razpršilcu. 2x do 3x našprica 3x na dan pa preden gresta ajat. Drugače je pa spiranje in pumpanje zelo pomembno, ker nam je že šlo na ušeska. To pa ne privoščim nobenemu, kaj šele otročičku. Spirajta, spirajta spirajta! No pa veliko sreče in zdravja!!!user posted image

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
6.11.2005 2:48:04   
KODA
Mi smo imeli Aqua maris za nosek in s tem se mu je dalo lepo spucat nosek.Nosek sem našpricala s tem sprejem,malo pustila,nato pa spumpala.Zdaj ko je pa že malo večji,si pa kar sam že lepo obriše nosek.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
7.11.2005 10:39:34   
Dadi
če jodojiš ji svojega mleka našpricaj v nosek...ampak moraš kar dost našpricat. Tudi ko ji daješ fiziološko jo daj obilno,...mal bo pojokcala ampak bo pa pomagalo.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
7.11.2005 11:12:42   
Anonimen
Tako kot Dadi, če dojiš ji nakapaj malo svojega mleka v nosek. S kapaljko. Pri nas to vedno naredimo, tudi na predlog pediatrinje.

(odgovor članu Dadi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
7.11.2005 11:32:25   
binica
Mene pa nekaj zanima. Kako uporabljate pumpico za čiščenje noska?? Jaz imam Chiccovo, pa mi nikakor ne uspe nič ven potegnit. A delam kaj narobe???

Binica

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
7.11.2005 14:53:07   
simona2
Tudi jaz imam Chiccovo, pa je čisto OK: PAzit moraš, da jo stišneš že preden jo daš v nosek, potem pa jo čimbolj "hermetično" pritisni ob nosek in spusti, da se ponovno napolni z zrakom in istočasno potegne ven sluz. Ker če jo stisneš šele ko je v nosku ji s tem sluz samo še globje potisneš noter. Ko imaš enkrat dobro pristavljeno pumpico pa ni problema zelo na hitro jo stiskaj in meni vedno rata "kaj ven privlečt". Pa veiko sreče. 

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
11.9.2009 15:46:29   
skoala
Mi imamo 4 mesecno puncko,ki ima ze od rojstva stalno zamasen nosek.
jaz ji cez dan vsako uro obilno naspricam nosek s fiziolosko v spreju ( kupujem v Italiji)
in ji izsesavam z ustnim aspiratorjem Physiodose (super zadeva,mi jo je priporocila babica in se jo dobi v lekarni).
Preden jo dam zvecer spat ji se namazem po prsih Mister BABY masazni balzam z naravnimi ekstrakti evkaliptusa,rozmarina,lavande(sivka) in aloe vera,tudi kupljeno v Italiji,je podobno kot viks a bolj blag zato prinernejsi za dojencke do 6 mesecev.
Kadar se ji mocno masi nosek jo dam v posteljo na hrbet z dvignjenim vzglavjem v pol sedeci polozaj,ji podlozim tudi nogice in ob straneh,da je v polozaju kot v lupinici in tako mirno spi celo noc.
Tudi cez dan,ko pociva jo dam v tak polozaj,pomembno je da ima trdno oporo z vseh strani in podlozene nogice-zaradi hrbtenice.
Srecno.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
19.9.2009 22:12:28   
SasMami2be
ja, zamašeni noski...
naš enoletni pobček ma dostkrat te težave.

Sterimar, malo počakam da se vse lepo namoči in potem izsesam s tisto pumpico -aspiratorjem (http://www.lekarnar.com/izdelki/physiodose-nosni-aspirator-na-vdih). Ful gre lepo ven, ne morete verjeti, koliko lahko ven potegneš.
Potem pa še en vpih Operil-a (samo če gre za več kot 2 dni zamašen nosek) 3xdnevno. 

En dan je bil v jaslih in mu nisem očistila noska zjutraj, pa mamo zdaj uhico vneto... fej...  user posted image

Držite se in veliko zdravja!!!!

(odgovor članu skoala)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
20.9.2009 7:35:10   
Hope2
Ta physiodose aspirator smo tudi mi kupili in nismo mogli verjet, kolk ven potegne, zakon je biluser posted image . Potem pa moža ni bilo doma in jaz s  slabimi pljuči nisem mogla nič naredit. Pa smo kupili baby vac in kolk šele pol ne moreš verjet, kolk enga sranja ven potegne ta stvaruser posted image . Očitna razlika. Zdaj phsysiodose aspirator predstavlja našmu malčku psa, ki ga vozi na sprehoduser posted image . Če pa kam gremo, kjer ni sesalca, potem pa je to še vedno odlična zadevauser posted image

Operil pa ni šans da dam dojenčku, vse rešim s fiziološko in aspiratorjem, ponoči pa raje mal ležišče dvignem. Ko sem ga pa dojila, pa sem špricala svoje mleko v nosek.

(odgovor članu SasMami2be)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
20.9.2009 8:28:57   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Operil pa ni šans da dam dojenčku, vse rešim s fiziološko in aspiratorjem, ponoči pa raje mal ležišče dvignem.


Jaz tudi nisem pristaš Operila, sama ga ne uporabljam, malemu pa sem ga bila prisiljena dati, ker je revež komaj dihal in se mi je ponoči nonstop zbujal zaradi smrčanja. S fiziološko in Babyvacom ni šlo ven skoraj nič, sem govorila s pediatrinjo, pa je rekla, da ima čisto zadaj zabasano in da gre to težko ven. Pa sem mu dala 3 večere zapored otroški Operil in je sladko spančkal. Samo po pameti in zmerno oz. takrat, ko je res nujno, ga je treba uporabljat, pa ne moreš narediti škode.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
20.9.2009 12:58:13   
PC Baby
Mi smo imeli najprej Chiccovo ta malo pumpico, potem pa šeen nemškiaspiratorček, ampak od kar smo odkrili Chiccotov aspirator-ni boljšega. Mogoče zato ker je krajši od ostalih in več ven potegne. Pa še neke reže ima, da lahko otroček diha medtem. Pa še poceni je (cca 7 Eurov).

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
20.9.2009 13:34:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu PC Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
20.9.2009 14:10:58   
rija
podnevi babyvac, ponoči čebula user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
22.9.2009 11:19:01   
majčica20
Punce, eterična olja niso preveč primerna za majhne otroke, ker se hlapi prilepijo na sluznico in je potem še slabše.
pomembno je izpiranje s fiziološko (dam jo v injekcijo večkrat po 1 do 2 ml in špricnem. najbolj učinkovito pa je da očka na eni strani not špricne, hkrati pa mami na drugi strani z ustnim aspiratorjem ven vleče)
pr ta večjem - 3 leta pa pač več fiziološke nalijem v injekcijo, mu sperem vsaj zjutraj in zvečer, kljub temu da že konkretno piha.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
22.9.2009 11:21:07   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: majčica20

pr ta večjem - 3 leta pa pač več fiziološke nalijem v injekcijo, mu sperem vsaj zjutraj in zvečer, kljub temu da že konkretno piha.



Toliko starim je lažje dati Sinupret kapljice, ki so čisto naravne in fajn spucajo nos. Pač nakapaš tistih 15 kapljiv v sok in je.

(odgovor članu majčica20)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
27.9.2009 15:07:07   
Anonimen
od katere starosti lahko začneš uporabljati sinupret kapljiceuser posted image

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
18.12.2009 18:28:33   
123456TA
Eterična olja niso v redu za dojenčke. Uporabljate čim manj kemikalij. Zato je najbolje, če dojite otroka, stisnite svoje mleko, če ne pa fizološko. Eno kapljico stisnete v vsak nosek in potem za vato prav tako zmočeno z fizološko, očistite nosek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
18.12.2009 18:45:26   
ledenaa
Parne inhalacije in to zelo pogosto,položajna drenaža-da ne dobite bronhitisa, pravilno čiščenje nosa da z druge nosnice gre ven ter operil P

(odgovor članu 123456TA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
14.4.2011 14:47:21   
BelaStena
Tudi jaz bi Vas prosila za nasvet, saj nevem več kaj naj naredim..Hčerka ima že 3 tedne zamašen nosek. Čistim ga z fiziološko ter baby vacom, pa gre zmaraj kr nekaj sluzi in smrkljev ven, vendar ko ji ga sčistim še kar naprej smrka. In spet ponovim enak postopek in ne gre več nič ven samo smrka smrka kot da ima zelo poln nosek. Je možno da gre za kaj drugega kot nahod? Da ima kakšne probleme z noskom?


(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Zamašen nos - prosim pomoč
14.4.2011 15:06:03   
Precious
Operil P

(odgovor članu BelaStena)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?