|  Anonimen   
   | JESENSKA PRIKUHA 
 2 bučki
 1 jajčevec
 3 paprike
 1 čebula
 3 paradižniki
 5 oliv
 4 stroke česna
 2 žlici olja
 sol
 peteršilj
 2 žlici kisle smetane
 
 Jajčevce olupimo in narežemo na kocke, posolimo in damo na cedilo,da oddajo tekočino.
 Olupljene bučke pravtako narežemo na kocke, papriko na rezance in paradižnik na večje kose.
 Na olju zarumenimo čebulo, pridenemo sesekljan česen ter vso zelenjavo.
 Dobro premešamo in pustimo, da tekočina delno izhlapi.Potem malo dosolimo, lahko dodamo Vegeto in še naprej dušimo na blagem ognju.Proti koncu dodamo izkoščičene olive( narezane)
 Ko je zelenjava dovolj mehka zalijemo s kislo smetano in posujemo s peteršiljem.
 
 
 
 
 NADEVANE BUČKE
 
 6 mladih bučk
 10 dag šunke
 1 jajce
 1 rezina kruha
 5 dag sira
 3 dag masla
 sol, poper
 mleko
 
 Bučke damo kuhat v slan krop za 10 minut. Nato jih prerežemo na pol, izdolbemo malce sredice,
 da dobimo ladjice, ki jih napolnimo z nadevom.
 Za nadev v skledi razmešamo sesekljano šunko, v mleku namočen in ožet kruh, nariban sir, sol, poper, petršilj, rumenjak in sneg iz beljaka.
 S tem nadevamo bučke in jih potresemo s kosmiči masla.Zložimo v pomaščen pekač in pečemo 15 do 20 minut,
 na 200 stopinjah.
 
 ŠPINAČNA LAZANJA
 
 30 dag testa za lazanjo
 30 dag kuhane špinače ali blitve
 20 dag skute
 2 jajci
 8 dag kruha
 4 stroke česna
 peteršilj
 sol
 2 žlici kisle smetane
 
 OMAKA:
 5 dag masla
 4 dag moke
 5 dcl mleka
 1 jajce
 sol
 kisla smetana 12 dag sira
 
 Testo za lazanjo kuhamo v slanem kropu sedem minut.Nato krpice z lopaticami dvignemo iz vode in polagamo na vlažen prt drugo ob drugo, da se ne zlepijo.
 ŠPINAČNI NADEV.
 Oprano špinačo prevremo, odcedimo in ožamemo.Na deski jo sesekljamo in primešamo k skuti. Dodamo drobno narezan kruh, jajca, popražen česen, sol, peteršilj in kislo smetano.Vse dobro premešamo.
 
 BEŠAMEL
 V kozici razpustimo maslo, zamešamo moko in zalijemo s hladnim mlekom.Vseskozi mešamo, da dobimo gladko belo omako.
 Odstavimo in zamešamo jajce, hitro mešamo, začinimo, in če je pregosto dodamo še kislo smetano.
 
 Pekač z višjimi stranicami pokapljamo z oljem in nanj naložimo plast testenin, po njih razgrnemo nekaj nadeva, potem bešamel, ter ribani sir.
 Naložimo nasledno plast testenin in ponavljamo dokler nam ne zmanjka sestavin.
 Zadnjo plast testenin samo močno namažemo z bešamelom in potresemo s sirom.
 Pečemo 35 minut na 190 stopinjah
 |