|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   abrazija po abraziji...
16.1.2008 13:13:40   
trchy
Pozdravljene,

evo ravno danes sem se ponovno vrnila iz bolnice... prejšnjo sredo sem namreč v 11t izgubila user posted image  - odmrtje ploda v 7t. imala sem abrazijo, še isti dan sem šla domov. psiha je bila čist na dnu, sicer pa sem okrevala. v nedeljo (4.dan po abraziji) sem čutila grozne bolečine v sp. delu trebuha, krvavela nisem. ker so bile bolečine prisotne tudi v pon. sva šla z mojim nazaj na urgenco, kjer so ugotovili, da so nekaj pozabili notri. na UZ sem bila tako jezna, da če ne bi imela bolečin bi skočila dol iz mize in vsakemu eno prisolila okoli ušes. bilo je tako: najprej mi UZ naredi nek mladenič, ki ni imel pojma, kaj sploh gleda, pravi :"jah, nekaj črnega vidim" pride še ena mladenka, ki prav tako nič ne vidi oz. ne ve kam sploh gledat, pokličeta še ta tretjo gospodično, prideta kar dve, in vsi štirje gledajo v ekran in se med seboj sprašujejo:"a ti kaj vidiš?" "ja tukaj je neki črnega" "ja nekaj je pa res..." Mislim, men se je začel želodec obračat. po moje so bili to vsi neki pripravniki oz. študentje, direkt iz faxa. in potem poročilo: "ja, kaj naj pa sploh napišemo?" "ja, jz ga ne bom napisal, dej rajš ti" "ma, jz ga tud ne bi, naj ga ona" "kdo bo pa narekoval?"... ok, začnejo nekaj pisat in potem slišim: "dajmo ji une antibiotike napisat,kva so že?" "sej sploh ne vem, kako se napišejo..."

Mislim, punce, podrazno!!! bila sem tako jezna, da sem rekla, da bom vse tožila. en teden je od tega kar sva izgubila najino pikico user posted image  in potem se še oni takole igrajo, ker njim je pač vseeno, če niso že v 1. naredili ok. dobila sem antibiotike in 2 dni kapljice za krčenje maternice in malček upanja, da se njihov pozabljeni ostanek izloči sam... pa se ni. zato je bila včeraj potrebna ponovna abrazija. operiral me je dr. Zupan. upam, da je zdaj v redu in da so vse pobrali ven. dobila sem še antibiotike, za obnovitev maternice. danes sem šla domov. čez en teden imam kontrolo.

Punce, če vas po abraziji začne karkoli boleti tam spodaj, ne oklevajte in ne zdravite se same, ampak pojdite raje nazaj, da vas še  enkrat pregledajo. če je karkoli ostalo v maternici, se to lahko začne sčasoma razkrajati in pride do kake infekcije - lahko tudi do sepse. ena od možnosti je sicer tudi, da se to ščasoma izloči samo, toda kaj če se ne? v sobi z mano je bila ženska, ki se ji prav tako ni izločilo vse in se ji je začel nosečniški hormon po nekj dnevih spet višat...ko so jo pregledali, so ugotovili, da je tisti ostanek ponovno začel rasti in lahko bi zraslo kar nekaj...

P.S.: Aja, vse pohvale pa sestram na gin.kliniki LJ, ker so bile vse res prijazne in vedno pripravljene na pomoč!!!user posted image  Moralo bi biti več takih!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: abrazija po abraziji...
16.1.2008 14:16:30   
Naja31
Pri meni je bilo isto.
Najprej prva abrazija in potem čez 3 dni pe druga, ker niso vsega ven vzeli.
Tako sem bila jezna, da mi še zdaj skoči pritisk ko se spomnim.
Ne razumem tega kako ne morejo po abraziji opraviti en UZ, da preverijo če je kaj notri ostalo. Ja, zato ker stane, ne. Kreteni.

Drži se!!! 

(odgovor članu trchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: abrazija po abraziji...
16.1.2008 14:48:04   
trchy
jaz sem jim zagrozila, da bom vse tožila, pol me je pa lahko primarij pregledal, pa na kontrolo naročil... pa še fant se je malo okrog pozanimal pri drugih specialistih za te zadeve kako in kaj... in jim je očitno mal riti skup potegnilouser posted image  

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: abrazija po abraziji...
17.1.2008 9:26:25   
Bety upa
Pri meni je tudi nekaj ostalo, samo nazaj nisem šla. Kontrolirala sem hormon če raste ali ne in dobro je bilo, ker ga je v urinu bilo z vsakim dnem manj. Kar naprej so iz mene prihajali eni koščki tkiva. Na začetku me je strašansko bolelo (kot da je bil ss), potem pa vse manj in manj.
Telovadila sem, pozitivno razmišljala, jedla samo zdravo hrano.....in pila razredčen jabolčni kis (Ašič) z vodo. Tako da zdaj upam, da se je vse sčistilo. Prišla je prva M po abrazio in še dodatno vse pospravila, upam.user posted image


Zakaj nisem šla nazaj na abrazio?!?!user posted image

Zato, ker so mi na hsitero in laparo pregledu rekli, da vsaka abrazia pusti brazgotine v maternici, ki niso prekrvavljene in onemogočajo vgnezditev zarodka. Veliko čiščenja pomeni še več spontanih splavov.

Pušenjak pa trdi, da maternica itak vse vrže ven, kar se nakopiči in ne rabi.

Ne vem, če sem naredila prav. user posted image Pomembno je, da jaz mislim, da je tako prav. In za vas je tudi pametno, da naredite tako, kot mislite, da je edino prav.

Srečno!

(odgovor članu trchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: abrazija po abraziji...
17.1.2008 9:50:01   
natasarobi
trchy - kje si pa bila na urgenci? V Ljubljani? No, jaz sem bila tam enkrat po abraziji, pa mi je rekel, da je malo vneto, da ni nič hudega, dal mi je antibiotike in rekel naj pridem nazaj, če se zbudim v mlaki krvi, če imam nekaj dni visoko vročino al pa če bo ful bolel, drugač pa neuser posted image

Mislim, tole je za user posted image . To moraš biti samo zoprn in težit, zahtevat nekoga višjega al pa s tožbo zagrozit. Pa to ne moreš verjet in mi še plačujemo.

Sem pa brala Pušenjaka, da vsaka abrazija lahko pusti posledice in da ni ok delat abrazijo za abrazijo. Je pa res težko rečt, da ne greš na abrazijo, ko greš na urgenco, ker te vse boli.



(odgovor članu trchy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: abrazija po abraziji...
18.1.2008 20:48:36   
trchy
natasarobi ja bila sem v LJ. tud jz sem dobila antibiotike - Klimicin, pa sem enga vzela in dobila hudo reakcijo, grem zvečer nazaj na urgenco, dobim Efloran pa Tavanic (teh se ni dalo nikjer v SLO dobit razen v Novi Gorici, a mogla bi jih obvezno skup jemat). Pol je bla čudežno dobra samo polovična doza z Eflorani in evo, sem dobila alergijo še na te. grem naslednji dan nazaj in mi prepovejo jemat vse antibiotike. in zdaj v strahu čakam, al bo vse v redu al bo prišlo do kakega vnetja. Pušenjak pravi, da vnetje poveča možnost neplodnosti...user posted image user posted image user posted image

Joj, tok sem user posted image user posted image user posted image , da bi jih vse... uh... kaj nej zdaj????? ej natasarobi a pa je tebe kaj bolelo, si krvavela...karkoli, kakšne simptome vnetja si imela???

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: abrazija po abraziji...
19.1.2008 14:23:04   
natasarobi
trchy - bolečin nisem imela, sem pa ponovno začela krvavet in vročino sem dobila. Dali so mi pa ene antibiotike in pa kapljice za krčenje maternice.

Po tistem se krvavela še kakšen teden, ampak ne močno. Potem je bilo vse v redu.

Potreno se je paziti. Jaz sem se zlo pazila po tistem - treba je počivat in ne se prevč naprezat. Prvi pokazatelj je ponavadi slabo počutje in pa povišana telesna temperatura.

Moja 'sooborka' je morala zaradi težav po upn v bolnico za 5 dni, ker je nevarnost da pride do zastrupitve, tako, da se ni za hecat.


(odgovor članu trchy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: abrazija po abraziji...
21.1.2008 15:38:05   
trchy
natasarobi a si dobivala antibiotike samo v bolnici al so ti jih dali še za domov? evo sej jz se tud ful pazim in upam, da bo v sredo na kontroli vse OK!!!

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: abrazija po abraziji...
21.1.2008 20:13:37   
natasarobi
Jaz nisem bila v bolnici, ampak enba punca, ki je bila istočasno z menoj na UPN.

Mene so samo pogledali na urgenci, dali antibiotike in poslali domov. Posebej mi je bilo samo zabičano, da moram vse pojest, drugače se vnetje lahko ponovi.

(odgovor članu trchy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?