|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na arašide
4.3.2008 8:41:04   
rose
Mi smo bili včeraj na testih in so ji kožni testi pokazali alergijo na arašide. ostali so bili negativni in zdaj čakamo na izvide krvnih testov.
Ima katera mamica izkušnjo z to alergijo? jaz se trenutno spopadam z dejstvom, da alergija na arašide pa s časom ne izveni.
Pa še ena stvar me zanima. Meni so rekli, da moram pazit tudi na kopeli in kreme, ker lahko vsebujejo arašidovo olje. Glede na to, da jo dojim, a morm tudi jaz pazit pri kremah? A mogoče katera pozna angleški izraz za arašide?

Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na arašide
4.3.2008 9:57:52   
*Uršula*
Živjo!

Moja hčerka ima alergijo na arašide tako da če te kaj zanima piši na ZS pa ti mogoče lahko kako pomagam. Angleški izraz za arašide pa je peanut.

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija na arašide
4.3.2008 14:07:25   
polona5
Pri alergiji na arašide je treba bit pozoren tudi na ostalo hrano, ki lahko vsebuje arašidovo olje ali maslo - razni piškoti, pa krofe lahko tud pečejo na arašidovem olju, pa v hrenovkah je včasih tud arašidovo maslo. Je treba bolj pozorno prebirat deklaracije, ker se arašidovi proizvodi lahko skrivajo tudi druje. Lp

(odgovor članu *Uršula*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija na arašide
8.3.2008 0:29:35   
darja72
Moj 4-letnik ima alergijo na arašide. Zanjo vemo od njegovega 10 meseca in smo pozorni na vse to kar si napisala ti in ostale. Naj še dodam, da so arašidi tudi v smokijih. Sicer pa mi vedno ko kam pridemo, opozorimo na alergijo, predvsem pa na rojstnodnevih zabavah, kjer smokijev in podobnih varijant kar mrgoli.

_____________________________

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija na arašide
10.3.2008 9:39:36   
rose
hvala vsem.
se bomo že upeljali v vse to user posted image

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija na arašide
10.3.2008 14:44:06   
polonaa
Moja hči ima že 5 let alergijo na arašide in podobne oreščke.Pa kar shajamo.Težko je res na rojstnodnevnih zabavah.Vse kar so ti pred mano napisali je res,paziti ma moraš še na navzkrižne alergene,kar pomeni,da iz ene alergije nastane precej več.Več......ZS.

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija na arašide
18.3.2008 21:31:47   
ger06
jaz sem tudi alergična na arašide. Največji problem je v skritih sledovih, vsaj meni, tega pa je veliko v raznih čokoladah, pecivih. Tudi lecitin lahko vsebuje sledi arašidov.

(odgovor članu polonaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?