|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na mleko
15.6.2008 12:51:09   
matic0105
Ima katera izkušnje z alergijami na mleko - AM ali vaše mleko. Moj user posted image  ima non stop neke krče in je prav bogi, pa me zanima, ali gre mogoče za alergijo. Kakšni so znaki? Kakih pikic ali marogic in lisic po koži nima.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na mleko
15.6.2008 21:31:00   
tejči77
Krči naj ne bi bili znak alergije na mleko. Moja mala ima alergijo na KM, vendar je bil znak driska in vročina. Krči pa po nekaj mesecih minejo.

_____________________________

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.


Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija na mleko
17.6.2008 16:46:57   
racman2
Moja pa ima alergijo na KM pa je imela krče in ni imela vročine ali driske, pa pikice predvsem po obrazu in trebuhu, pa dermatitis kot en flekec na prsnem košu

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija na mleko
14.7.2008 11:09:58   
lunca2
Tudi naš je alergik na KM od tretjege meseca. Preden smo ugotovili, da je alrgik je imel zelo hude krče (od 18-21 ure je jokal histerično), tko da smo ga nosili in tolažili. Ko pa smo ga peljali na pediatrično kliniko, kjer so ugotovili, da je alergičen na KM so nam predpisali pregomin in od takrat nič več krčev.

_____________________________

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija na mleko
14.7.2008 11:44:33   
julči
Tudi naša pikica ima alergijo na KM, stara pa je 2m, odkrili smo jo 14 dni nazaj. Znaki pa so bli jok, jok, jok po cele dni, posledično tud krči, velik je polivala in bruhala, kar pa tudi še sedaj ker ima refluks. Nobenih lis, izpuščajev, pikic- koža zelo lepa. prosi pediatrinjo za napotnico, ker vem kako hudo je za vse ko otroček joka in mu ne veš pomagat. Meni je P rekla, da ni možno da bi imel otrok krče cel dan, pojavljajo se bolj ob določenih urah, tako da je tudi pri vas možno da ga matra še kaj drugega.

Pri nas se je stanje popravilo po cca tednu dni moje stroge diete brez mleka, mlečnih izdelkov, jajc se izogibam,...

Želim vam vso srečo in čimprej ugotovite kaj je z vašim pikcom, da mu boste lahko pomagali- to je največ!

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija na mleko
14.7.2008 14:18:40   
annie17
Moja pa ima alergijo na KM pa je imela krče in ni imela vročine ali driske, pa pikice predvsem po obrazu in trebuhu, pa dermatitis kot en flekec na prsnem košu

mi se pridružujemo + krči čez cel dan, nekako uro, uro in pol po hranjenju (vsakemu), zato nam je dala pediatrinja najprej Aptamil za krčke, sam ni nič pomagal za krče, se pa nam je sčistila koža na obrazu. Postopoma pa se je preselilo na spodnji del in smo fasali drisko, krvne nitke v blatu in smo pristali v bolnici. S Pregominom se nam je blato v dobrem dnevu čisto spremenilo.

Do takrat sem jaz dojila in dodajala in so mi rekli, da malemu škodi tudi moje mleko.Nato smo končali dojiti in se mučili s Pregominom kar nekaj mesecev.
Na bioresonanci so nam rekli, da je alergičen tudi na klor, tako smo začeli vodo kupovati in tamali je končno normalno začel pit mleko.
Tako da je tu zelo veliko okoliščin na katere je treba biti pozoren.

Koliko pa je star vaš?



(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija na mleko
14.7.2008 20:55:49   
lotty4
nobenih pikic ali drugih kožnih znamenj. Samo močno zeleno, do temno zeleno blato, popolnoma sluzasto.  To je trajalo dva meseca, pediatra sem na vse možne načine prosila da jo da na testiranje pa mi je rekel da preveč berem forume in naj se posvetim otroku..... Dokler se ni zgodila da je s kakanjem prišla tudi kri. Potem smo pa lahko šli v bolnico. Ti ukrepaj prej. Da se mleko izloči iz tvojega telesa (v primeru če še dojiš) traja 4 dni. Pazi da res ne zaužiješ mleka v pahu, sirotke, sirov in podobnega. Če pa uporabljaš adaptirano mleko ti najbolj svetujm Alernovo, ker pregomin je na osnovi soje ta pa tudi včaih zna povzočiti težave. Če pa želiš vedeti še kaj več pa piši zs.

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergija na mleko
14.7.2008 21:48:40   
xsena
tudi moj malček je preobčutljiv na beljakovine kravjega mleka, pa mene enako pediatrinja ni jemala resno, ko sva bila v dveh tednih kar pet krat pri njej. Pa krči, pa vročina, celo ko je v loku bruhal nisva bila zanimiva pediatinji, vse do takrat ko je imel mali v blatu kri sva komaj dobila napotnico za bolnišnico. Na srečo sva naletela na specialista za alergije in je kar hitro prišel do takega zaključka. Pa sva dobila pregomin. Če imaš dokazan, da ima malček alergijo te kar pripada adaptirano mleko na recept. Midva sva ga dobila kar za tri mesece. Povem ti pa to, da pri majhnih otrocih težko dokažejo alergije, no vsaj moj je bil tak, kar tri krat sva imela testiranjeuser posted image .
Pa še ta mleka imajo ful čuden okus in jih nekateri otroci celo odklanjajo, kar je bilo enako pri nama. Tako, da čim prej na teste. Če si predstavljamo, da mi nekaj jedli pa nam nebi odgovarjalo, otroci pa sami tega ne morejo še povedat. In mislim, da se naši pediatri tega premalo zavedajo. no pa vso srečo........user posted image

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: alergija na mleko
16.7.2008 22:15:05   
Tisana
Tudi naša pikica ima alergijo na KM. Pri 5,5 mesecih so bili testi skoraj pozitivni, kljub temu, da je takrat že 3 tedne pila Pregomin. Prejšnji teden je bila ponovno testirana in tokrat so testi pozitivni, ne glede na to, da je ves čas pila samo Pregomin. Če prav razumem, gre za to, da se otrokov imunski sistem šele vzpostavlja, zato se tudi protitelesa (katerih število dokazuje alergijo) pojavljajo nekje okoli pol leta. (Naj me katera popravi, če sem brcnila v temo.) Tudi sama imam s pediatrinjo slabe izkušnje - nas ni jemala resno. Zato smo šli na bioresonanco, kjer so nam rekli, da ima alergijo na KM. Potem smo pa pri pediatrinji nastopili malo bolj oštro in nas je poslala na gastroenterološki oddelek pediatrične klinike, ker ima naša pikica tudi refluks. V bistvu je očitno (sodeč tudi po drugih odgovorih) najpomembneje, da zaupaš sebi in odločno zahtevaš napotnico za gastroenterologa - tudi če s tem brcneš v temo, je to milijonkrat bolje, kot pa da otroku vnašaš v telo alergen, saj s tem negativno vplivaš na njegov imunski sistem in na floro tankega črevesa. Pa še to kot komentar na lotty4: beljakovine v Pregominu so razgrajene, tako da soja, kot eden možnih alergenov, tukaj ne igra iste vloge, kot pa če bi otrok pil navadno sojino mleko, če je bilo to mišljeno kot težave, ki jih lahko povzroči Pregomin. Je pa res, da kar 40% otrok, ki imajo alergijo na KM, razvijejo tudi alergijo na sojo, ampak baje (takšno info sem dobila od dietetika) so beljakovine v Pregominu razgrajene in ne povzročajo alergije. Je pa tudi res, da to mleko ni najboljšega okusa in da ga veliko otrok zavrača. Poskusi vanj dodati Milupine riževe kosmiče, ker to precej izboljša okus.Za konec naj povem še to, da naša pikica ni imela nikoli nikakršnih znakov na koži - ima ful čisto kožo, tako rekoč že ves čas brez ene pikice. Je pa imela ves čas zeleno blato - takoj, ko smo se nehali dojiti in prešli na AM. Prav tako jo je zvijalo ob čudnih urah - npr. ob 4ih zjutraj, vendar pa nikoli tako močno, da bi ure in ure vreščala, je pa zelo zelo nemirno spala - ves čas se je premetavala,... Poleg tega je zavračala mleko in precej bruhala, kar pa je bilo lahko tudi zaradi refluksa. Kot torej vidiš, sploh ni nujno, da se alergija kaže tako močno navzven.Želim ti čim več samozaupanja in vztrajnosti - ne obupaj, če ti rečejo, da pretiravaš, da kompliciraš... Ti si otrokova mama in ti najbolje veš, da nekaj ni v redu z otrokom. Kaj pa je to, je pač treba odkriti in nekje je potrebno začeti - zakaj pa ne ravno pri alergijah.

(odgovor članu xsena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?