|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija v nosečnosti
1.6.2005 19:11:44   
mojamura
Pozdravljeni!


Po rojstvu prvega otroka (pred 8-imi leti) sem vsako leto od konca februarja pa do konca junija ''flekasta'' (mali drobni zelo srbeči izpuščaji, ki jih spremlja tudi rdečica) po obeh rokah ter po vratu.

Nekako je bilo še dokaj znosno, čeprav sem, večkrat med temi leti že hodila na injekcije.

Sedaj pričakujem drugega otroka. Alergija postaja iz dneva v dan bolj neznosna. Včasih dobim kar napade suhega kašlja, pri katerih me dobesedno zapre. Včasih se mi zazdi, da ne bom prišla več do zraka.
Bila sem že urgentno na ORL, tam so mi delali razne preizkave. Na koncu so me napotili na alergološko testiranje, katerega pa mi ginekologinja odsvetuje.

Glede na to, da sem noseča vem, da antialergenov sedaj ne smem jemat, vendar se mi zdi da več glav več ve. Zato sprašujem, če ve slučajno kdo za kakšno naravno metodo, ki mojemu pričakovanemu otroku ne bi škodila, meni pa bi pomagala čim lažje prebroditi mojo nosečnost..

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   alergija v nosečnosti
1.6.2005 22:17:23   
Gina
Na alergološko testiranje ne smeš, na kožne teste namreč. Na krvne teste pa lahko greš. Tam ti zmerijo IgE v krvi. Seveda pa je to drago in ti ne delajo kar vseh 40 alergenov, ampak ti dajo testirat tisto, kar sumijo, da imaš. Če ti približno veš, kaj te matra, potem ti to komot dajo testirat, ali pač kake 5 variant v tistem smislu. Saj če tebe to vedno daje maja in junija, potem vedo, kaj takrat cveti. Ali pač sklepajo po simptomih in tvojih opazovanjih. Je pa tako, da če imaš prehudo alergijo, ti tudi v nosečnosti dajo kakšne antihistaminike. Seveda ne kakšnih močnih, npr. zyrteca ne moreš dobiti, kakšen claritine ali kaj blažjega pa lahko. Vem, ker tudi tik pred porodom dihat nisem mogla, pa je G rekla, da še rodit ne bom mogla, če jih ne mislim jemat. Pa sem jih. Samo meni claritine ne prime. K sreči je tik pred pdp malo popustilo, tako da je bilo vse ok.

Edina naravna metoda je izogibanje alergenom. Če si alergična na kaj zunanjega, bodi notri.
Pa res pojdi k alergologu. Tam ti bodo dali tudi kaj za lažje dihanje. Tudi če si noseča, ti lahko pomagajo.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   alergija v nosečnosti
2.6.2005 14:09:53   
mojamura
Hvala!

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?