|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali je to mogoče?
20.3.2011 18:39:28   
sabi
lepo pozdravljene!
Naj vam na kratko napišem moje trenutne izkušnje z mojim novorojenčkom.Sine je star osem tednov in mi je prejšnji teden nenadoma začel odklanjati dojenje, pa sem tu gor odprla temo o tem in je bilo enih par mamic ki so imele dokaj podoben primer, ampak jim je po parih dneh ratalo ponovno pristavljanje.No, pri nas pa ni tako, čim ga pristavim na dojko, začne kričati na ves glas,ko pa začuti stekleničko(z mojim mlekom) pa poje z velikim navdušenjem, pa sem dala en dan premora, pa počakala na drug dan in se je zjutraj zbudil, pa je bil lačen ko vol, sem ga pristavila, ja katastrofa, ne pa ne in sedaj si moram pumpati mleko, vendar mi ga sedaj primanjkuje. Zdaj mi pa ve povejte, ali je to normalno, za 8 mesečnika, da je enostavno len in gre lažje po flaški?Smo bili tudi v petek pri pediatru, ker smo imeli pregled in je rekel, hja, ne da se mu len je, poglejte kako je velik, saj je velik za 3,5 mesece.
Ne morem verjeti, pri hčeri sem imela problema, ker mi je mleka primanjkovalo in mi ga je pri 5 mesecih zmanjkalo zaradi smrti v družini, zdaj pa pri sinu mleka več kot preveč, pa mi lump odklanja.Včasih jokam, ker mi je hudo, ker se počutim odmaknjeno, si mislim, vsaj pocartaj se pri mamici, pa nobenega učinka.
Je imela že katera podobno težavo in kako se je s tem spoprijela?
Hvala vam za vaše odgoovore.
lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
20.3.2011 19:06:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sabi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ali je to mogoče?
20.3.2011 19:12:29   
nusi
ja ponavadi take muhe hitro minejo, samo pri tebi se je pa resno litil zadeve. Mislim, da bo bolje, da se obrneš na www.dojenje.net 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ali je to mogoče?
20.3.2011 19:31:48   
sabi
očitno se je res lotil zadeve konkretno, zato ker protestira in se ga ne da niti pretentati več, mi je pa škkoda, ker pogrešam to najino bližino in se mi srce para, ampak tko bo očitno.Sem tudi govorila s temi mamicami na strani dojenje in nobena mi nmi dala konkretnega odgovora na to, ampak pravijo samo, da se to pač dogaja, ker moj je normalno se dojil do prejšnjega tedna brez problema, potem pa od enkrat štop.bomo videli kako bo ta teden ampak se mi zdi da nič dobrega ne bo.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ali je to mogoče?
20.3.2011 20:13:47   
anju
tudi jaz vem kako je hudo, ko zavrača dojenje. počutila sem se kot da bi me zavrnil, prav tisto kar si napisala - vsaj pockljaj se pri mamici... mislila sem si da mi ne more nič spodleteti, saj se je prvi sin dolgo dojil predolgo. sem bila pa trmasta in nisem šla kupit flaše, sem rekla, da je mleka toliko kolikor si ga naredi. ima malo refluksa in verjetno se tudi zato velikokrat odklopi in v jok, ker se mu vrača iz želodčka in peče po požiralniku. tudi zato sem si mislila, da s flašo ne bi rešila težav.
tvoj se je na flašo navadil, ja to je normalno in pogosto. pravzaprav so bolj redki dojenčki, ki brez problema sprejemajo oboje. pokliči svetovalke, mogoče imajo še kakšno idejo kako ga prelisičit. samo če vama uspe, stran s flašo.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ali je to mogoče?
20.3.2011 20:28:23   
blaža
Moja dva sineta sta se do tretjega meseca dojila ok, pol pa, ko sta se začela zavedat malo okoli sebe, konec!!. Pri obeh enaka zgodba.

ta malemu je celo, ko sem ga hotla pristavit k dojenju, dvignilo gor želodec, da je zgledalo kot, da se mu gabi, al da bo bruhal.user posted image . ej ma sem bla tako razočarana, mleka pa full. No pol sem si ga morala za vse obroke črpat, tam do enega petega meseca, dokler ni počasi kej začel jest in sem dajala pol umetno mleko, dokler je blo treba.

Prav škoda, ki bi lahko lepo dojila, vsaj še par mesecev, tako pa,..

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ali je to mogoče?
20.3.2011 21:24:02   
nusi
kolk časa potem že štrajka? Od prejšnjega tedna, a to pomeni cca 7 dni al kako? A to pomeni, da se ni hotel podojiti v celem dnevu, če si mu ponudila joško (preden si mu dala flaško mislim)? Ko enkrat sprejmejo flaško jih težko spraviš nazaj na joško - menda. Kar je kr logično, ker iz flaške skos dobr teče, pr joški se je treba pa najprej trudit, pol ful šprica, pol pa šele normalno user posted image . Glej če ne gre, ne gre. Dokler se ti da črpaj, pol pa am, sej pol bo pa kmal čas za gh. Otročke je težko v nekaj prisilit, očitno se je odločil, da pohiti z osamosvajanjem user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ali je to mogoče?
20.3.2011 23:12:12   
titanik
Tudi pri naši se je to dogajalo 1 mesec.Sem si morala črpati vsake dve ur in v stekleničko dati mleko ,da je spila.En večer sem jo pač spet pristavila dojki in je normalo pila in od takrat naprej se normalno doji-mo.

_____________________________

Ponosna sem na to ,da sem dobra mama.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ali je to mogoče?
21.3.2011 22:05:46   
nincy29
si sprobala morda z nastavkom?eni ko se navadijo pit po flaški jim občutek dojke ni več všeč in ko si daš tisto "plastiko" nazaj gor spet vse teče..nevem sam nasvet.drugače pa trenutno poznam 2 "tekoča" primera ko si morajo mamice zdej črpat mleko ker se nočejo  dojit...

(odgovor članu titanik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ali je to mogoče?
21.3.2011 22:17:22   
princeska31
Samo odgovor na to, da ni nujnu res, da ko otroku daš mleko po flaški, da se noče več dojiti.
Tamalo sem  polno dojila do njenega dopolnjenega šestega meseca in v tem času se je velikokrat zgodilo, da je zaradi odsotnosti nisem mogla podojiti in ji je mož dal moje mleko po flaški. Da bi zaradi tega zavračala joške, se ni zgodilo.. je pa res, da sem pazila, da je flaška imela cucelj, ki je imel najmanjšo luknjo, tako da se je prav tako morala malo bolj potruditi in ni mleko, kar samo od sebe teklo.

Poskušaj še vedno vztrajati pri dojenju, če pa res ne bo šlo, pa nima smisla mučiti malega in tudi sebe ne. Otroci so si različni in včasih mamice na to kar pozabimo :)

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ali je to mogoče?
22.3.2011 9:12:36   
sabi
no, naj se pohvalim, saj vriskam ponovno od veselja, kajti moj sine spet brez problema pije, se pravi da sept dojim kot prej.juhuhuhuhu.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ali je to mogoče?
22.3.2011 12:00:06   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: sabi

no, naj se pohvalim, saj vriskam ponovno od veselja, kajti moj sine spet brez problema pije, se pravi da sept dojim kot prej.juhuhuhuhu.


No, samo da sta oba zadovoljna user posted image . Ne morem verjet, čisto vsi imajo neke svoje fore okrog dojenja user posted image

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ali je to mogoče?
22.3.2011 12:28:01   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: princeska31

Samo odgovor na to, da ni nujnu res, da ko otroku daš mleko po flaški, da se noče več dojiti.



Podpis.
Tadruga hčerka je bila nedonošena in že od začetka je bila na dodatku, ker sem imela premalo mleka. Prve mesece se je dojila in dobila 1-2 flaški na dan. Pa zarad tega ni odklanjala dojke.

(odgovor članu princeska31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ali je to mogoče?
22.3.2011 13:13:13   
natasarobi
Mi smo bili tudi skoraj že na flaši, pa se danes, pri skoraj 8m še vedno doji in to tudi 5-6. Tudi ne kaže, da bi kaj potrebo zmanjšal, kljub gosti hrani.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?