|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali kaznovati??
19.10.2006 20:52:29   
čaki
je v drugem razredu in neprestano pozablja oblačila.  en teden nosi jakno tatoplo in je že ni nikjer.
vsak drug dan pride brez puloverja, ki ga pozabi nekje okoli šole.
pa me zanima ali naj dam kako kazen? danes sem mu sicer rekla da ne bova več kupovala daril za na rojstne dneve, ampak bo šparal denar za oblačila.nevem kaj naj ampak res čist nič ne misli.
nevem je premajhen za odgovornost do svojih oblačil??? ne verjamem...
kake so vaše izkušnje s temi stvarmi in kako reagirate?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali kaznovati??
19.10.2006 20:59:01   
Anonimen
Ne ga kaznovat. Jaz sem v drugem razredu med drugim tudi torbo v šoli pozabila, pa vem, kako je to.

(odgovor članu čaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ali kaznovati??
19.10.2006 21:04:31   
Primoza
Ne ga kaznovati.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ali kaznovati??
19.10.2006 21:12:36   
Anonimen
Kaj če bi tebe kaznovali za nekaj, kar se tebi ne zdi pomembno, kako bi se počutila?

Ne verjamem, da so pri toliko starem fantku oblačila v prvem planu njegove pozornosti...

(odgovor članu čaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ali kaznovati??
19.10.2006 21:13:17   
Anonimen
jah kaznovat ne vem..nekak ga bo pa treba naučit da je treba za svoje stvari skrbet. madona če pozablja jakne za ne vem10 jujov pa vsak teden eno pa to tut ni pač več samo je revež pozabil. a ste jo pol saj nazaj dobl? če pozabi tko da pol dobi ni tolk panike., če pa kje tko da pol o tem ni več ne duha ne sluha pol pa ne vem,..kriza no

(odgovor članu čaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ali kaznovati??
19.10.2006 21:19:56   
lelaval
Moja hčera je bila ista pozabljivka in sem ji rekla, da bom denar, ki ga dobiva za žepnino in hranilnico, dajala na stran in kupila nove obleke. Že drug dan je prišla iz šole s 5 jaknami in jopcami. user posted image  user posted image
Od takrat pa se je le še 1x zgodilo, da je jakno pozabila (ker je bilo zjutraj hladno, popoldne pa ful toplo, pa še na igrišče so šli).

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ali kaznovati??
20.10.2006 10:46:18   
nuala
Jaz bi govorila z učiteljico v šoli in povedala, v čem je problem, pa jo prosila, če lahko malo pogleda kadar grejo npr. na igrišče. Pa eno kavo ali bombončke bi ji nesla, je bistveno ceneje kot vsak teden nova jakna...

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ali kaznovati??
20.10.2006 16:11:12   
Gina
Če kakšen od mojih otrok kaj pozabi v šoli, gre enostavno nazaj v šolo, peš, pa poišče jakno, pulover. Čist simpl. Od prvega razreda naprej. Res imamo šolo blizu, ampak če je tvoj v 2. razredu, bo pač ravno tako sam našel pot do šole menda, čisto zdravo se je malo sprehodit. Potem bo poiskal čistilko in jo prosil, naj odpre vrata (a ni fajn šola za življenje, se bo naučil znajti - naj ti povem, da je moj ta velik zganjal ful histerijo, ko je moral to prvič narediti, ampak posledično je ugotovil, da to ni noben bav bav in nikoli več mu ni bilo problem koga nagovoriti).Po moje je to najboljši sistem. Sitnarjenje nič ne pomaga. Otroku je ljubše poslušati tvoje nerganje, kot misliti na svoje reči. V bistvu dejanja poganjajo svet, ne pa besede. Ko bo moral dva dni zapored nazaj v šolo, bo tretji dan premislil, a ne bi bilo boljše prej mislit. Samo ne se pustit izsiljevat, ko bo jokal, da sam ne gre v šolo po reči.... To ni kazen, to je logična stvar. Če ti pozabiš nekaj v kinu, moraš tudi nazaj po tisto v kino. Zdaj pa samo preložiš odgovornost na otroka. Če greš po tisto v šolo ti sama, odgovornost prevzameš nase. Otrok ve, da njemu ni treba skrbet za reči.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ali kaznovati??
20.10.2006 16:19:14   
Anonimen
Jaz sem lahklo hodila po svoje stvari nazaj v šolo po parkrat na dan, ker sem pač eno od pozabljenih stvari ponovno pozabila. Pa ni nilč zaleglo. Aja, pa vsak dan sproti sem pozabila, da je ura dve in da moram k stari mami na kosilo. Tudi enkrat po moje nisem prišla pravočasno, ko je bilo pa tako fino skakati gumitvist na vrhu stolpnice!. Pa so me vedno kregali.
Ma otrok ima ful domišljije in tam, v tistem svetu, ni jaken in ni ur. Mi smo se tako igrali in se imeli tako fino, da sem vedno vse pozabila. Pa še take sorte sem, to tudi malo vpliva na sve skupaj.  Ampak v glavnem je pri meni vsaj v večji meni potem to minilo. Zdaj nikjer več ne pozabim npr. copat, še Tiborjevih ne, če jih kam neseva s seboj, ko greva na obisk. Včasih v šoli pa sem izgubila vsaj ene na teden.
Ne biti preveč hudi. O.K., malo že, če gre za jakne, te res niso poceni ...

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ali kaznovati??
20.10.2006 23:05:41   
Gina
Ampak a vidiš, splišni, saj je bilo pri tebi čisto enako. Kregali so te, beri sitnarili. Sitnariti je čisto brez veze. Otroku to ni nič groznega poslušat. No, vsaj meni ni bilo. Sem slišala bla bla bla bla.....user posted image user posted image  

Pa nisem mislila, da se mora človek kaj fejst sekirat zaradi tega, če otrok pozabi pulover. Jaz se niti malo ne, ker to ni več moja stvar. Samo to sem hotela povedat, da če otroku paše vsak dan 3x hodit v šolo po reči, pa naj. Če si raje tako organizira, se ne moreš zato sekirat. Vendar ni to več tvoja skrb, je otrokova - no, to se mi pa zdi glavno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ali kaznovati??
22.10.2006 7:49:22   
marcela
Se popolnoma strinjam z gino.  Tudi pri nas delamo tako, če kdo kje kaj pozabi mora it sam iskat. Če na treningu ga do tja le zapeljem, not gledat in vprašat gre sam. Moja najstarejša je poleg tega, da je pozabljala oblačila, izgubljala in pozabljala tudi barvice, svinčnike, radirke. Joj koliko novih svinčnikov in radirk sem kupila v prvem in drugem razredu, vsaj za ene čevlje. Potem mi je pa nekoč prekipelo in sem jo poslal popoldan iskat v šolo mankajoče 3 barvice. Najprej je tulila, a potem šla, poiskala čistilko in našla 2. Sem še to nekajkrat ponovila in nisem dovolila vzet drugega svinčnika za pisanje naloge, no potem se je pa nehalo. Dokler sem pa le težila in kupovala novo je pa ni ganilo. Je vedela, da bom  že jaz rešila njen problem, da bo dobila novo, oblačila bom pa jaz poiskala. S temi zahtevami se otrok uči odgovornosti za svoje dejanje in samostojnosti.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ali kaznovati??
22.10.2006 13:43:48   
Čupka
ha, ha, ha, me veseli, das e ne spopadamo samo mi s tem. Naš največji je v 5 razredu in že vseh 5 let se ubadamo s pozabljanjem oblačil, učbenikov, grozljivim zasvinjanjem in trganjem oblek...
Najprej smo probali s prigovarjanjem in opominjanjem. Ker so se stvari drastično stopnjevale in ker cotke pač niso zastonj, si je moral sam kupit zgubljene superge, dati pol zraven za novo jakno, na roke drgnit do konca zasvinjano obleko, hodit dnevno po pozabljene stvari v šolo, iskat snažilko, preiskat park,...
potem smo probali s spodbudo....če pa en teden ne boš pozabil ničesar, bova šla v kino gledat film po tvoji izbiri, se bova nažrla kokic in ko bova prišla domov igrala karte do nezavesti,...Delovalo je natanko 1 teden...no ja, ampak tisti večer sva se imela pa zelo, zelo lepo :-)
V glavnem, pri nas ne deluje čisto nič. To mu je zadnja briga. Glavo ima polno stvari, ki se pač njemu zdijo velepomembne in enostavno ne sprejme odgovornosti za svoje stvari.
Ravno v petek je prinesel domov 2 jakni, dvoje hlače od trenirk in 5 puloverjev!!!
Čudežno se je našel učbenik od NIT, ki smo ga iskali 1 mesec.
Nekaj stvari je izginilo brez sledu.
In kaj naj naredim?! Hm, res nimam več idej. predvsem pa se ne sekiram več, ne gnjavim več mojega raztresenčka, ker ni efekta in sva potem ves čas na bojni fronti in oba pod stresom.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ali kaznovati??
22.10.2006 17:28:21   
Primoza
Racionalno razmišljanje, ki samo pove kako smo ljudje (otroci) različni. Vedno sem mnenja da je treba imeti globalno gledano urejene važne stvari, da je otrok uspešen v šoli, da rad obiskuje pouk, da se zna obraniti maltretiranje sošolcev ipd. Šele v drugem planu je material, ker se mi zdi, da je najvažnejše kaj otrok odnese od pouka v glavi.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ali kaznovati??
22.10.2006 20:18:21   
marcela
No ja že je najvažnejše kaj odnese v glavi, toda, če v 14 dneh izgubi 3 radirke, nalivno pero 2 škatli, jolly barvic, pa vsak dan pusti všoli 1 pulover, ti pa verjetno že tudi ne bi bilo vbseeno. Mislim, da je to kar pomembno, da zna poskrbet tudi za svojo lastnino, oziroma najbolj to, da jo zna cenit in da mu ni vse popolnoma samoumevno, da to ima in da dobi novo, če staro izgubi. Sem hodila ob petkih po njo v opb le zato, da sem odnesla kup oblačil ki jih je pustila med tednom v garderobi.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ali kaznovati??
22.10.2006 20:29:20   
marcela
aja tudi uspeh je lahko ogrožen, če v šoli zaradi svoje pozabljivosti nima vseh potrebnih stvari, če zvezek z nalogo pozabi dobi minus ali izgubi likovne potrebščine tudi. Ja pa moja nekoč ni imela svinčnika pri testu, ke rje pogubila vse, in ko je nekaj našla v lončku od učiteljice je minilo 15 minut in zato 2 nalogi ni rešila, čeprav je znala. je zmankalo časa.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ali kaznovati??
3.9.2007 15:57:40   
Helija
Mislim da si sicer postopila kar v redu. Tudi moji otroci, ki hodijo v 3.razred pozabljajo in zgubljajo stvari, najpogosteje so to vrhnja oblacila, katerih popoldne, ko jih pride iskat dedi, pac ne vzamejo iz garderobe. Otrok se mora zavedati odgovornosti do svoje in tuje lastnine. In niso premajhni za odgovornost; oni pač ko je vprasanje pozabljenih stvari, ne razmišljajo na tak način kot odrasli in se ne zavedajo posledic, tudi ce so jim razlozene 100x. Verjemi, preveckrat so razlozene in na koncu jih vec ne vedo, ker zadnjih 95x sploh niso poslusali. Otroku se zavedanje posledic privzgaja z zgledom, ki naj bo seveda smiselen. Npr. ne more biti brez televizije cel teden, ker je pozabil trenirko v soli, lahko pa jo gre iskat, ce to ne ogroza njegove varnosti, oz. je dorasel temu izzivu. Ce se oblacilo ne najde oz. je pozabljeno veckrat, se z otrokom dogovori, kako bo resil ta svoj problem (ker to je njegov/njen!!! problem in ne vas), da je ostal brez oblacila, katerega seveda potrebuje. Lahko ga usmerjate znotraj nekih dolocenih okvirjev, npr. ali bo dal denar od svoje zepnine - ce jo ima, ali se bo za oblacila porabil denar namenjen za igracke, ni primerno ogrozati otrokove samopodobe, z groznjami da bo sel na rojstni dan brez darila, bolje je npr. da sam castno pove prijatelju, da ne more brez darila na rojstni dan, ker si je moral kupiti novo oblacilo in je zmanjkalo za darilo...tako...ampak da se ve, to ni kaznovanje...to je priucevanje notranje discipline otroku, katera je potrebna ze sedaj, se bolj pa bo v odrasli dobi...nasa naloga je da otroke naucimo ziveti, nauciti misliti, a ne kaj, ampak kako, pomagati jim moramo kako priti do prave vsebine, ne pa kaj prava vsebina je, ker vsak od nas je individuum, vesolje zase.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ali kaznovati??
3.9.2007 21:24:34   
purple
Ja, pozabljivost. Pri nas vsi po vrsti pozabljajo stvari. Se je že naredilo, da smo konec tedna prinesli domov par pulovarjev, par jakn..... Da o šolskih stvareh ne govorim. Mesečna "fasnga" so svinčniki, radirke, šilčki.....

Tudi sama ne vem več, kaj naj naredim. Letos sem jim zagrozila, da bodo v šolo hodili brez šolskih potrebščin in tudi napol nagi, če ne bodo pazili na svoje stvari. Upam, da bo vsaj malo pomagalo.

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Helija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ali kaznovati??
4.9.2007 11:45:16   
silvya
Tudi moj sin je taki pozabljivec. Na srečo smo doma blizu šole in sem ga lani parkrat za kazen poslala nazaj po stvari ki jih je pozabil, pa je bil nekaj časa mir.
Bomo videli, kako bo letos.

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ali kaznovati??
4.9.2007 15:10:14   
purple
Se je že začelo. Danes je moj na avtobusu pozabil dežnik.user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ali kaznovati??
4.9.2007 16:35:06   
karmy
joj jzt sm tud pozabljala stvari v šoli user posted image  se že psihično pripravljam da bo moj tamau istiuser posted image  se ne sekiram, ker smo tud me stare donde isto pozabljive

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ali kaznovati??
4.9.2007 18:02:47   
purple
Moj bi reku, da so čisto po meni.user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?