|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   aparat za peko kruha
2.3.2008 10:48:59   
tititi
Torej glede na nore cene kruha se doma odločamo da bi kupili ta aparat pa imam par vprašanj pred nakupom:
- kateri model imate in kako ste zadovoljne z njim. Če bi še enkrat kupovale bi se odločle za istega ali katerega drugega, ki ima npr. še kjro drugo funkcijo ki je ta nima?

- ali je to zapleten proces. Npr. sokovnik je uredu zadeva ampak eni majo full odpadka, pa čiščenje je zapleteno...toreja a je boljš kr sam zamesit kruh in ga dat kr v pečico pečt al je ta aparat dejansko vam v veliko pomoč.

- ali odkar ste ga kupile sploh še kupujete kruh v trgovini al imate vse lepo preračunano kdaj ga bo zmanjkalo?!? Mi doma nimamo nekega ritma (sami odrasli) in nikol ne veš kdaj ga bo zmanjkalo in kdaj ga bomo kupili preveč...

- ali se vam je povrnil strošek nakupa tega aparata? Če ste ga  sploh kupili zaradi cen kruha? Čene zakaj ste se odločili za nakup?

Tko. To bi bilo zaenkrat vse user posted image Lepo nedeljo.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 10:56:50   
Muca Copatarica
Ojla jaz kruh raje zamesim na roke in dam pečt. Mi je veliko boljši od tistega iz aparata. Tistega iz aparata sem se naveličala jest oziroma mi ne odgovarja.Tako, da jaz ga ne bi kupila. Saj se niti ne zamudiš toliko s peko na roke. Tako je moje mnenje. Odločitev pa od vsakega posameznika.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 11:12:07   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: tititi

Torej glede na nore cene kruha se doma odločamo da bi kupili ta aparat pa imam par vprašanj pred nakupom:
- kateri model imate in kako ste zadovoljne z njim. Če bi še enkrat kupovale bi se odločle za istega ali katerega drugega, ki ima npr. še kjro drugo funkcijo ki je ta nima? imam kenwoodov aparat. v reviji VIP je bil ocenjen kot najboljši. mami ima clatronica. in po mojem (in mnenju pe nekaterih uporabnikovuser posted image ) mnenju je kruh iz mojega veliko boljši.definitivno bi naslednjič zopet kupila istega oz. od iste firme.

- ali je to zapleten proces. Npr. sokovnik je uredu zadeva ampak eni majo full odpadka, pa čiščenje je zapleteno...toreja a je boljš kr sam zamesit kruh in ga dat kr v pečico pečt al je ta aparat dejansko vam v veliko pomoč.proces peke ni prav nč zapleten. sestavine natehtaš in daš noter po navodilih proizvajalca. naštimaš program in vklopiš. ko je kruh pečen in ga daš ven. posoda (ki se odstrani iz avtomata) u bistvu sploh ni nič umazana, tko da je čiščenja res minimalno.
- ali odkar ste ga kupile sploh še kupujete kruh v trgovini al imate vse lepo preračunano kdaj ga bo zmanjkalo?!? Mi doma nimamo nekega ritma (sami odrasli) in nikol ne veš kdaj ga bo zmanjkalo in kdaj ga bomo kupili preveč... se naredi da je treba kruh kupit. ampak to tko zelo redko, da niti pod razno ne vem koliko so cene za kg kruha. nimam pa nič preračunano. ko gre star proti koncu dam pečt novega. v treh urah je vse narejeno.

- ali se vam je povrnil strošek nakupa tega aparata? Če ste ga  sploh kupili zaradi cen kruha? Čene zakaj ste se odločili za nakup? odločila sem se predvsem zaradi cen kruha in zato ker v stanovanju potem lepo diši po svežem kruhu. Pa zato, ker mi je šlo na živce da sem velikokrat v nedeljo študirala al nej grem po kruh al ga bo dovolj do ponedeljka.

Tko. To bi bilo zaenkrat vse user posted image Lepo nedeljo.







Upam da sem ti kej pomagala pri odločitvi in lepo nedeljo tudi tebi

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 11:13:25   
Lunc_a
Mi smo ga kupili takoj ko se je sploh pojavil v trgovini user posted image .Mislim da je znamke cleo.
Aparat je super,ne rabiš nič,ko samo sestavine dat noter in to je to,se ga niti ne pere.Nismo ga kupili zaradi tega ker je bil kruh drag,ampak zato ker smo ga pač samo hoteli user posted image
je vreden tega denarjauser posted image

(odgovor članu Muca Copatarica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 11:23:52   
sneška_
Tudi jaz ne vem kakšne so cene kruha. Meni je nazamenljiv in najbolj uporaben aparat v hiši. Jaz pečem kruh na hitrem programu in vse to skupaj je dve ure. Čiščenje je pa res zanemarljivo. Po navodilih proizvajca pečem kruh in vedno pride ven tako dobar pa še diši po hiši.Vsake dva dni pečem ker je zasiten dosti.

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 11:33:46   
tititi
aha same pozitivne izkušnje user posted image

Mene je najbolj zmotilo to, ko sem na enih starih temah brala da je treba te metlce, ki mesijo ven vzet pred peko da nimaš pol lukenj v kruhu in neuporabnih delov za sendviče delat. A pri tanovih delih so te luknje manjše? A vi jih vzamete ven? A aparat opozori na to?

A katera uporablja funkcijo zamika peke? A je ok če pustiš zmes celo noč ležat?!?

Se pravi full manj packarije kot s pečico? user posted image user posted image user posted image

A mešance pa kupujete v trgovini pa pač še kvas pa jajčka notri in to je to?

A oblike so različne? Neki sem gledala da eni so bolj pokončni eni aparati pa bolj podovgovati? A to je kaka razlika, al vedno pride ven kruh v približni obliki toasta?

Hvala user posted image

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 11:38:53   
Zala01
Odkar nam je letos brat kupil ta kruhomat za novo leto,sploh kruha v trgovini še nisem kupila.Kupujemo pa mešanico za kruh v Hoferju in vržeš noter samo polovico te mešanice in toplo vodo po navodilu in čez 2 uri je resnično odličen kruh pečen (lahko izbiraš med kmečkim,polnozrnatim,rženim,sončničnim,sladkim za zajtrk,...). Odlična stvar res, pa še stroški za trgovino so rapidno padli,ker sem prej poleg kruha sigurno kupila še kaj zraven.

Lep dan, pa dobro peko,če se boš odločila za ta aparat...lp j.user posted image

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 11:40:48   
lex
Tud jaz sem se iz tega razloga odločila za ta aparta. Največkrat je v uporabi, poleg mikserjauser posted image . pravkar mi dela testo za lepinje in ne rabim študirat a sem jih kupila ali imam kruh, ko gre prejšnji proti koncu pač poknem not vse sestavine in najkasneje čez 3 ure in 40 minut je kruh pečen. Nič ne rabim bit doma, ko se mi kruh peče. Midva imava tega iz spara, ki je bil v akciji nekaj manj kot 50€ Ima 2 metlici, ker je menda pomembno. Jaz bi kupila istega, ker itak uporabljam: hiter program (za razne hoferove mešanice), basic (za recepte iz knjižice aparata, in hoferove mešanice) - pač odvisno koliko se mudi, pridejo na obeh zelo lepi kruhi ven, program za polnozrnat kruh, ko imam cela semena in seveda program za izdelavo testa- razne lepinje, tortijlje, buhteljni, potice,... traja 2 uri z vzsemi vzhajanji, pa še študirat ti ni treba amapk samo not namečeš pa je.
Edino, da ne boš na začetku razočarana - skorja kruha je takoj po peki trda. Jaz potem pustim kruh še nekaj časa not (kakšnih 10 - 20 minut, če pa me ni doma pa tudi dalj - 1 uro ima ogrevanja, da se ti ne navlaži spodnja stran) in je skorja super mehka.
Na začetku se pač držiš recepta kot pijanec plota, da ti uspe, potem pa že začneš eksperimentirat (ali pa po pomoti narobe moko not daš, pa je kruh še boljšiuser posted image )

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 11:42:48   
Zala01
Aja,imamo pa znamko Bomann, naš je bolj pokončen...Pa jst metlice med peko nič ven ne vzamem,samo na koncu,ko je kruh že pečen...Aja, pa packanja res ni nič...samo drobtinice na koncu ko hrustljav kruh narežeš...njam1user posted image

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 11:45:47   
Lunc_a
da in kako bi te metlice vzela ven user posted image
Nič se jih ne daje ven.če delaš po postopku so luknjice kot mišji kakecuser posted image
Se ne daje jajc.vse ti špiše v navodilih

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 12:04:52   
tititi
Ja ne vem kako bi jih ven uzela. Pač na eni stari temi sem brala, da je ena rekla da bi blo fino da bi jo aparat opozoru kdaj bo začel peči, da bi pol te metlce ven uzela in nebi mela lukenj user posted image Sej mogoče so se pa aparati v 2h letihk kej posodobili user posted image user posted image zato sem pa odprla novo temo, ker vse kr sem najdla so ble stare.

Ja pač navodil še nimam tko da ne vem da ni jajc?!? Kak je pa kruh brez jajc? Kaj pa kvas? A tega tud ne rabiš?!? Al je to že vse v prahu v hoferjevi mešanici, če pa drugo uporabiš pa morš notr dat?

Kolk maste pa velike te avtomate (za 500g kruhe al 1000 gramske?).

Se pravi da "firma" aparata ni tolk pomembna. Glavno da ma "taglavne funkcije". Ki so?



(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 12:12:14   
cukr07
Jaz imam Clatronic BBA2865. Ima dve metlici in možnost peke dveh velikosti kruha.
Ponavadi pečem na hitrem programu, ne glede na to kakšen kruh pečem (polnozrnat, navaden...) in je vedno odličen. Od kar ga imam kruha še nisem kupila. Uporabljam pa ponavadi kar navadno domačo moko, kateri primešam nekaj že pripravljene kupljene mešanice.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 12:21:24   
Anonimen
Imam Clatronic, dve metlici. Samo smo se tudi že naveličali tako,da ga zamesim, sestavine zmečem vse skupaj, pustim vzhajati in dam pečt. Drugače pa kupim beli ali polbeli hleb od Mlinotesta v Sparu ca 90 centov, v Mercatorju tudi tam nekje kruh dnevna peka, v Hoferju pa itak ni nad 1 evro, tako da ga kupim, narežem na četrt in dam v zamrzovalno omaro, ampak ne več kot za 14 dni . Ko ga pač potrebujem, ga dam v mikrovalovko, če se pa ne  mudi, ga odtajam v vrečki ali v posodi (ne postane suh) LP

(odgovor članu cukr07)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 12:26:21   
urška
nikoli ne jemljem metlic ven in nikol ne kupujm pripravljenih mešanic. luknja v kruhu je ampak to načeloma samo pri enem ali dveh kosih. tko da ne vem zakaj bi mogla pol sendviče delat iz tistegauser posted image

redkokdaj delam bel kruh, večinoma uporabljam polbelo moko, ter dam zraven še polnozrnato, rženo, koruzno....
vedno uporabim kvas v prahu. itak pa zraven dobiš še ful receptov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: aparat za peko kruha
2.3.2008 19:11:54   
Hans
Kruh se tudi meni zdi zelo drag. Doma imam aparat za peko kuha a ga v njem samo zamesim, nato pa ga spečem v klasični pečici.

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: aparat za peko kruha
3.3.2008 9:57:34   
luka jan
Mi smo se za nakup aparata odločilo zato, ker je pri nas nabava kruha en velik problem, včasih ga 1 kg zmanjka takoj, drugič pa ga 0,5 kg vržemo stran. Kupili smo aparat Bomann in smo zelo zadovoljni z njim. Ima eno metlico in pokončno posodo. Mi ponavadi v tem aparatu naredimo testo, spečemo pa kar v navadni pečici, saj imamo rajši bolj tanek kruh, torej več skorje.

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: aparat za peko kruha
3.3.2008 10:48:22   
Adelina
No, jaz pa včasih vzamem metlice ven (tudi v navodilih priporočajo) in so potem res dve majčkeni luknjici. Vzamem jih pa takoj po zadnjem gnetenju- zadnje vzhajanje je torej že brez metlic. Seveda to naredim le če sem takrat slučajno v kuhinji, sicer ne vahtam. Baje pa ima Severin že kruhomat, kjer po končanem gnetenju sam potegne metlice not in nima kruh nič lukenj, samo ne vem, če se že dobi na slovenskem tržišču. To mi je povedal mož, ki je bral v Vip-u.
Sicer pa mi kruha, odkar imamo aparat, ne kupujemo več, razen včasih kakšne žemlje (ja, vem, da bi jih lahko s pomočjo aparata tudi doma naredila), makovke ali drugo manjše pecivo.
Aja, sem ga pa bolj kot zaradi cene kupila zato, ker vem kaj je potem v kruhu, ker v kupljenem je še vse kaj drugega kot osnovne sestavine (sploh v teh ta "pocenih". Iz tega razloga tudi ne uporabljam že pripravljenih hoferjevih mešanic, čeprav mi je kruh sicer zelo dober. Zdaj imam to mešanico doma samo za rezervo, če mi zmanjka moka ali kvas za kruh. Tudi kvas raje uporabim sveži, ker v suhem je že zraven tudi E, pa še solno-kvasne emulzije se s suhim ne da delat.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: aparat za peko kruha
3.3.2008 12:16:14   
qwasy
Mi ponavadi v tem aparatu naredimo testo, spečemo pa kar v navadni pečici, saj imamo rajši bolj tanek kruh, torej več skorje.

Mi isto. Po zadnjem gnetenju ga vzamem ven, naredim štručke na pekaču, vzhajam eno uro in dam v pečico na 200.

Kupili smo ga pa zato, da točno vemo, kaj jemo. Pečem 100% polnozrnatega in ga vedno nekaj shranim tudi v zmrzovalnik za primer, da ga zmanjka.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: aparat za peko kruha
4.3.2008 13:12:05   
honey
Pri nas tudi bolj malokrat kupimo kruh, odkar imamo aparat. Pa sem zelo zadovoljna z njim, čeprav je bil mož od začetka proti. Ampak kruh je pa dober, pa še nobene pacakarije nimaš, res ne. Sem se enkrat samkrat lotila peke kruha na roko in sem takrat rekla, da nikoli več. Dela en kup, packarije še večji kup in še dalj časa traja. Tako pa namečem vse v aparat in sam od sebe naredi vse user posted image . Uporabljam pa moko iz mlina, kateri potem dodajam semena oz. razne dodatke (na moževo žalost user posted image )

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?