|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   aptamil ADC
5.4.2013 17:35:07   
zapi
Pozdravljene,

prosim vas za kakršenkoli nasvet oziroma informacijo. Doma imam 3,5 mesecev starega dojenčka. Zaradi joka in krčov pri hranjenju, sluzi v blatu in malo hrapovih ličk, smo po nasvetu pediatra začeli uvajati Aptamil Adc, prej Aptmil Comfort. Danes je prvi dan in je noro, res da je mleko zelooo slabega okusa, sem dodala malo sladkorja. Dojenček zavrača in zavrača, popije nekaj malega v spanju. Koliko časa je pri vas trajalo, da so se navadili, je bilo potem bolje? Je precej mučno, ker je lačen, pa noče piti:(. Kaj ste storili, da so začeli piti?.....

Hvala vam.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: aptamil ADC
5.4.2013 17:44:41   
m_o_i
nikoli se ni navadil ne allernove in ne ADCja-oba sta res ogabnega vonja in okusa. tudi kakanje je bila ena sama muka!
jaz sem potem na svojo roko sla v postopno uvajanje DMovega mleka in odprl se mi je nov svet!¨

imel je sum na alergijo zaradi ene krvave nitke v PRVEM blatu in potem nikoli vec...ko sem prosla za testiranja, so rekli, da pri tako malih ni nujno, da pokaze alergijo. tako da sem se mogla odlocit-ali poskusim z novim mlekom ali vztrajam s smrdljivci.
aja, pri nas je bil se problem pridobivanja teze; rojen je bil kot zahirancek (2 kg dva tedna pred rokom) in je bil vsak popit mililiter dragocen.

pa se to: pediatri seveda svetujejo tisto, od katerega tudi kaj imajo. DM ali Mueller jim ziher nic ne dajo in posledicno pac ne omenjajo teh AM. zanimivo reakcijo sem dozivela jaz: ko sem rekla, da sem postopno sla na babyove mleko, me je vprasala, zakaj pa nisem sla na navaden aptamil ali novalacuser posted image . imela je pa novalacovo pisalo, na omari tisto njihovo zirafo in da ne nastevam dalje

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu zapi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: aptamil ADC
5.4.2013 18:14:48   
zapi
Koliko časa pa si vstrajala pri ADC, oziroma, da si se odločila da greš na babylove? Kaj mi svetuješ koliko časa naj vstrajam pri ADC, sem pa opazla da zelo težko podere kupčka, oziroma da vedno potem malo polije, prej tega nikoli ni bilo. Je pa res, da je danes prvi dan.
Hvala ti.

Lp

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: aptamil ADC
5.4.2013 19:29:12   
m_o_i
nekje dva, tri mesece, potem pa sem imela dovolj! vem, da sem v posvetovalnici pri sestih mesecih ze povedala, da je na "normalnem" mleku ze nekaj casa.

ce bos sla v "poskusanje" naredi to postopoma: ce zdaj dajes tri merice ADCja, mesaj en dan vse obroke 2 merici ADC in eno merico npr. babylove mleka. otroka opazuj-kakec, kožo, pocutje nasploh. ce bo vse ok, naslednji dan zmanjsaj za se eno merico ADCja in ostalo drugo mleko. in tako do komplet meric novega mleka... vseskozi pa otroka opazuj.

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu zapi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: aptamil ADC
5.4.2013 20:52:35   
Lantej
Zdravo!

Jaz pa ti svetujem, da vztrajaš pri uvajanju dietnega mleka. Po vseh znakih, ki si jih opisala, je tvoj otrok verjetno res alergik, mogoče ima tudi atopijski dermatitis.

Moj starejši sin je imel od 2.meseca zelo hrapava lička, tam ga je koža tudi precej srbela, zato si jo je spraskal do krvi. To je bil tudi pri njemu edini znak, da nekaj ni vredu. Od 3.meseca naprej sem bila na dieti (ker sem ga polno dojila) brez mleka in jajc, takrat so mu tudi postavili diagnozo atopijski dermatitis. Na testiranju je bil šele pri starosti 6 mesecev in res je bil pozitiven na mleko in jajca. Z uvajanjem dietnega mleka (v našem primeru je to Allernova od Novalac-a) sem začela pri 15.mesecih, do takrat sem ga dojila. Od začetka so bile težave, čez kakšen mesec pa je Allernovo lepo sprejel in še zdaj jo ima zelo rad (star je 4 leta in pol).

Pri mlajšem sinu pa se je alergija na mleko pokazala tako, da je pri starosti 1,5 meseca bruhal po Aptamilu. Šla sem na dieto in še poskusila z dojenjem. Pri starosti 4 mesece sem mu začela redno dodajati Allernovo. Sprva jo je zavračal na vse načine, po približno 1 mesecu pa jo je tudi on lepo sprejel. Pri 6. mesecih je bil na testiranju in seveda so mu dokazali alergijo na mleko. Allernovo je pridno pil do 15.meseca, nato pa je alergija izzvenela.

Aptamil ADC in Allernova sta oba res smrdeča in ogabnega okusa, zato se ju mora otrok navaditi. Bodi vztrajna, poskušaj čimvečkrat (dajaj mu tudi v spanju, da ga bo vsaj takrat nekaj popil).

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala:)

Lp

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: aptamil ADC
5.4.2013 21:12:35   
zapi
Hvala ti.

Saj ravno zaradi tega sem sama začela dajati ADC, ker več ne morem gledat kako trpi,....testiranja so pa itak šele pri 6. mesecih da saj pokažejo alergijo. Upam, da mu uspe čimprej se navadit okusa. Je pa zanimivo, da priv ni imel nobene alergije na mleko, no je bil pa letos na tesiranju, ker je lansko leto poleti kihov in smrkov, pa nič prehlajen, rezultat je alergija na cvetenje trav in žit, tko da bomo letos kr na sirupu.

Šeenkrat hvala za spodbudo.

LP

(odgovor članu Lantej)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: aptamil ADC
6.4.2013 21:10:18   
ThinkPink
Naš sicer nima dokazane alergije na KM (testirani 2x, enkrat kožno vbodne in enkrat krvne teste - oboji na KM neg, poz samo na arašide). Glede na to, da so testi bili 2x neg smo mu dajali BEBE HA (kao neko hipoalergeno, ki vseeno vsebuje beljakovine KM)... v glavnem...začel je spet ful pogosto kakati po 6-7x na dan, občasno sluzasto in P je predlagala Aptamil ADC. Moram povedati, da pije ga sploh ne, razen v spanju (pa še to max 100ml), ga pa normalno vmešam v žitne kašice oz. v Rižolino ipd. Če ga ne bo sprejel, pač daš v kašice.

(odgovor članu zapi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: aptamil ADC
7.4.2013 11:52:29   
nele
drage mamice! vidim, da nobena ni probala Hipp combiotic ali navaden. NAš MAks je atopik od 2. meseca, zdaj je 16. Ni alergije na mlečne beljakovine. Po zaprtju zaradi novalaca (dojen do 5 meseca + dodatek ker je dvojček in nisem zmogla včasih) smo iskali cejenšo opcijo (dva spijeta zelo veliko in če ni alergije je potrebno plačevati) in se odločili za Hipp najprej combiotik, ko se je prebava uredila pa smo šli na navadno Hipp adaptirano mleko. Pije ga še danes zjutraj in zvečer.
TAko to so moje iskušnje, lep pozdrav

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: aptamil ADC
21.5.2013 14:35:15   
tajči11
kupim Aptamil ADC, če ga katera mamica prodaja !!

(odgovor članu nele)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: aptamil ADC
1.9.2013 11:26:05   
anitaneža
pozdravljene, PODARIM ADC APTAMIL,v petek sem ga kupila da preverimo ce je nasa pikuca slucajno alergicna na mleko, dala sem ji en obrok in ni ga prenesla najbolje,vse je izbruhala,pri nas ocitno ne gre za občutljivost na mleko saj bebo sedaj prav pridno papca...ce kdo rabi aptamil adc ga tudi pošljem,brezplačno saj bi ga v drugačnem primeru zavrgla...mamica,ki je zainteresirana naj napiše meil na anita.obad@gmail.com...

(odgovor članu tajči11)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?