|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   atopični dermatitis?
6.3.2008 21:51:30   
rumenasoncnica
Pozdravljene,
naš user posted image  je star 4,5 mesece. V 2. mesecu so se mu na obrazu pojavili mozoljčki, ki smo jih z Bepanthenom za nekaj časa odpravili. Pred nekaj tedni pa se je zadeva začela ponavljati - sedaj ima na licih suho rdečo kožo, majhne površine suhe kože pa še na obeh rokicah, na prsnem košu in med 2 prstkoma na dlaneh. Na zadnjem pregledu je P rekel, da so to znaki atopičnega dermatitisa. Dobili smo mazilo s kortikosteoridi (uporabljamo ga lahko max 3 dni), nato pa moramo kožo mazati s kakim bolj milim sredstvom (priporočal je Eucerin ali kaj podobnega).

Po branju o AD na internetu sem kar zmedena; P nas namreč ni napotil na nobene nadaljnje teste, niti ni meni priporočal diete ali zamenjave adaptiranega mleka (sina dojim, ob večerih dobi še dodatek). Prav tako je dejal, da lahko počasi začnemo z uvajanjem GH, seveda po eno stvar nekaj dni.

Kakšne so vaše izkušnje? Ali ti znaki na koži že dejansko pomenijo, da gre za AD ali je za diagnozo potrebno še  kaj? Ali bolezen z leti res izzveni?

Pa še to - pri iskanju informacij me je še posebej "zbodel" tale zapis z revije Viva:
"Osebe z atopijskim dermatitisom so občutljive narave in močnih čustev, pri njih je pogost tudi nerazrešen notranji konflikt: razpeti so med strahom pred bližino na eni strani ter strahom pred ločitvijo in samostojnostjo na drugi. Ob pridruženi alergiji na hrano se pogosto razvije motnja pozornosti in motorični nemir, tako da jih neredko obravnavamo kot hiperaktivne problematične otroke s slabim učnim uspehom, saj v razmerah "klasične" šole in vzgoje težko napredujejo, kljub neokrnjenemu in pogosto zelo prodornemu umu ter dobrim intelektualnim sposobnostim."......???

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: atopični dermatitis?
7.3.2008 13:53:50   
rožica81
Pozdravljena!

Moj ima tudi ad, ampak ni nihče delal kake posebne panike okrog tega, priznam. Pediatrinja je rekla samo, da ga ima, pa da naj ga kopam v oljni kopeli, mažem pa s kremami, ki so namenjene prav atopični koži (za obraz uporabljava sedaj Trixero, za telo pa A-dermo). Nikoli pa ni imel takšnih suhih izpuščajev, kot ti praviš, da jih ima tvoj user posted image

Ker ga pa še dojiš, pa lahko poskusiš iz svojega jedilnika črtati kravje mleko in jajca, njemu daš pa zvečer lahko Pregomin ali Allernovo, ki nista na osnovi kravjega mleka.

Pa tudi okrog 2. meseca je dobil polno mozoljčekov po obrazu, ampak se mu je koža čistila in ga nisem z ničemer mazala, samo s čisto vodo večkrat umivala.

Glede GH pa lahko še malo počakata, saj se nikamor ne mudi.

Za kreme pa se posvetuj v lekarni.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Aja, pa ne verjemi vsega, kar prebereš - mislim na članek. Kje so pa dobili take podatke??? Mislim, res te lahko prestrašijo s takimi članki user posted image

Upam, da bo vse dobro user posted image

LP

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: atopični dermatitis?
8.3.2008 20:17:43   
rumenasoncnica
rožica81, hvala za odgovor.
Kako pa je vam pediatrinja postavila diagnozo, če dojenček ni imel suhe kože? In ali je imel dojenček kako dokazano alergijo? Kolikor sem jaz namreč razumela zadevo, je AD posledice neke alergije (pri dojenčkih običajno na hrano).....

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: atopični dermatitis?
8.3.2008 21:05:31   
ljubecna
zdravo!
imam 11 mesecev staraga sina,ki ima AD in iste znake kot tvoj user posted image .rdeco ,suho kozo okrog zapestij,na gleznjih,za kolehih,usesih, vse ga je srbelo vcasih je bila koza tudi vneta.imava potrjeno alergijo na jajca,araside,mleko,oreske(lesniki,orehi,mandelj...).oba imava dieto,ker se dojim.mazeva se s kremo adventen(3-5dni) pa dobila sem hladilno mazilo z oliv.oljem.ta mu ne odgovarja in vse kreme ki vsebujejo mandelj.olje.sedaj ga mazem s kremo johnsons baby soothing naturals intenzivna vlaz.krema.koza je bolj gladka.oblačila naj bodo bombazna in ne pretesna.kopama se sam v vodi.
AD je imela tudi hci a je sedaj vse izginilo,stara je tri leta.
lep pozdrav.

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: atopični dermatitis?
8.3.2008 21:35:33   
abj
Tudi moj sin je AD. Tisto iz revije Viva je eno samo nakladanje. Ne morem verjeti. Mi smo glede alergije najprej sami poizkušali ugotoviti, če mu kaj škodi, pa ni bilo nič. Potem, ko je bil malo večji, je šel na alergijske teste in isto ni bilo nič pozitivno. Poizkusili smo tudi z različnimi pralnimi praški in seveda tudi prenehali z mehčalcem.

Sedaj ima še vedno malo bolj občutljivo kožo - npr. pozimi na rokah in poleti na morju, ko pride do kombinacije soli in sonca. Drugače pa je čisto v redu. Izzvenelo je nekje pri 7 letih.


(odgovor članu ljubecna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: atopični dermatitis?
9.3.2008 19:57:37   
rumenasoncnica
ljubecna,

kdaj pa so se pri tvojem user posted image  pojavili prvi znaki AD (suha koža)? In kdaj ste opravili teste (kožne ali krvne)? Je imel dojenček še kake druge znake (brala sem o nemirnem spanju, razdražljivosti,...)?
Meni namreč ni čisto jasno, če gre pri našem za alergijo, zakaj znakov ni bilo že prej, ne šele pri cca. 4 mesecih...?

In kdaj ste začeli z uvajanjem GH? Nam je P rekel, da lahko že počasi poskusimo, jaz pa bom raje še nekaj tednov počakala.

(odgovor članu abj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: atopični dermatitis?
9.3.2008 22:00:30   
rožica81
IZVIRNO SPOROČILO: rumenasoncnica

rožica81, hvala za odgovor.
Kako pa je vam pediatrinja postavila diagnozo, če dojenček ni imel suhe kože? In ali je imel dojenček kako dokazano alergijo? Kolikor sem jaz namreč razumela zadevo, je AD posledice neke alergije (pri dojenčkih običajno na hrano).....


Priznam, meni se koža ni zdela suha, ampak pod pediatrinjo lučko je bilo malo drugače. Me je presenetila, ko je rekla, da ima atopično kožo (sem mislila, da ne bo tega dobil po meni, ker sem imela AD samo v nosečnosti). Ni imel pa lišajev na pregibih sklepov ali za ušesi. To sem mislila, ko sem napisala, da ni imel suhih izpuščajev. Ima pa alergijo na jajce, imel jo je še na banano (pa jo je na srečo prerastel user posted image ), na kravje mleko pa nobeni testi niso ničesar pokazali.

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: atopični dermatitis?
9.3.2008 22:02:21   
rožica81
IZVIRNO SPOROČILO: rumenasoncnica

Meni namreč ni čisto jasno, če gre pri našem za alergijo, zakaj znakov ni bilo že prej, ne šele pri cca. 4 mesecih...?



Saj se lahko alergija kasneje razvije, a ni tako?

za GH pa kar počakajta. Res se vama ne mudi.

Pa srečno user posted image

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: atopični dermatitis?
10.3.2008 22:21:23   
Jelenche
no še jaz povem najino zgodbo

Moj Filip ima težave s kožo že od 14 dneva starosti. sprva so se pikice pojavile na pregibih, pod vratom, pod koleni,.. pa smo mislili da se čisti koža ... potem je imel še na obrazu... spet se čisti koža ... nato po zgornjem delu trupa... pa so mi rekli da je to od vročine.... nato se mu je usulo po celem telesu, ..  šli h pediatrinji in je trdila da je mamica pač neki takega pojedla... potem se je to malo umirilo, vendar čist ni bil nikoli.
Ko je bil otrok star 3 mesece (osip po celem telesu, komplet koža se je luščila) se je P odločila da nas pošlje na dermatološko. Kaj se je zgodilo.... Bila sva hospitalizirana za 14 dni. Mazal so nas 2x na dan s kortikosteroidi + 2x/dan celo telo s HM (hladilno mazilo) Ko sem bila v bolnici mi je otrok prvič po 3 mesecih prespal 6 ur v kosu (tok mu je odleglo) .. vstajala sem in gledala če diha... ker do takrat je skoz jokal, ker ga je tok srbelo, jaz pa nisem vedela kaj mu je.
No, seveda sem bila do takrat že 2 meseca na dieti brez mleka, nato smo dodali še jajca. torej brez kml in jajc.
Ker ni bilo nič bolje... in seveda so vedno trdili da je mami neki pojedla ... sem se po 4,5 mesecih odločila da bom nehala dojit. (jedla sem samo še zelenjavo in testenine brez jajc ter krompir .. za pop...dit)
seveda, še vedno nič bolje... (imeli smo mleko HA- hipoalergeno)
Potem nam predpišejo allernovo.... nič bolje... še huje.. po allernovi dobi otrok ko kaka še koprivnico.
In jaz brskam po netu in zasledim nekje mleko Neocat .. .seveda rečem pediatrinji, ki nas pošlje na alergološko (saj samo alergolog lahko odobri to mleko)... imela sem srečo, ker sem slikala Filipa ko je imel korpivnico, in sem to tudi pokazala na alergo,.. da so mi brez problema dali Neocat (ki je by the way,.. drag ko žafran... 400g=60evrov) ... in po 2-3 tednih se otrok spuca. Nikoli,... ampak res nikoli otork še ni bil čist kot je bil z Neocatom. Sedaj se mu kljub Neocatu pojavljajo po rokicah in obrazu zopet pikice ki mu rosijo in se mu naredijo hraste po obrazu,.. vendar je bistveno bolje kot je bilo.
Otroka mažemo vsak dan z 20% olivnim oljem v belobazi po celem telesu, z 20% kortikortisteroidi (po potrebi na prizadeta območja) z elidelom po obrazu, za dnevno kremo sem kupila Adermo, ki mu odgovarja, ko se naredijo prav ranice ki mu rosijo, uporabljamo antibiotik Fucidin ... in seveda antihistaminik mu damjemo po potrebi pred spanjem (2-3x/teden)
Kar se tiče alergij,... so ga testirali miljonkrat... in je blo vedno negativno nekje do 6 meseca... nato je pokazalo alergijo na jajca, mleko in kazein. Zaenkrat so ga testiali samo za to in na vse te stvari je tudi alergičen.
Alergologinja mi je svetovala naj počakam z uvajanjem GH do 7 meseca. In kaj se je zgodilo? Tamal mi zdaj full zavrača hrano in noče nič kar ni v čisto tekočem stanju. (torej nobene kašice, eventuelno kakšen sok,... pa še to kdaj pa kdaj)
Z GH čakaj največ do 6 meseca potem pa kar začni, kožo redno maži, ne dovoli da je koža suha, strogo naj nosi bombaž, prostor v katerem je otrok naj bo malo hladnejši, preventivno mogoče tudi ne bi bilo slabo odstranit če imaš baldahin, zavese, tepihe iz prostora kjer otrok spi. pazi na vlažnost prostora.
No to so moje izkušnje, se opravičujem ker sem bila tako dolga...
aja pa še neki, za svojega otroka moraš kar lepo sama težit da te kam pošljejo in da kaj naredijo... govorim iz izkušenj! user posted image

LP

_____________________________

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: atopični dermatitis?
30.3.2008 10:21:48   
tojeto1
Za atopijski dermatitis je najboljše in najbolj varno zdravilo ELIDEL, saj ne povzroča tanjšanje kože in trajnih posledic na koži. Še posebno na občutljivih delih: obraz, vrat, rokice,... Vendar naša predraga zavarovalnica varčuje user posted image in pediatrom ne pusti, da to predpisuje na ''veliko'', ker veliko stane. Zato pediatri in alergologi napišejo kortikosteroide. Zato vam predlagam, da pri pediatru vztrajate in ga prosite, da za vašega malčka pa le napiše Elidel. Elidel pa dobite na recept brezplačnouser posted image , samo zdravnik vam ga more predpisat!

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: atopični dermatitis?
31.3.2008 9:35:55   
Anonimen
Dajte mi povedat, a ta AD že pediater ugotovi. A je včasih huje, včasih boljš, pa se praska? Jaz mu dajem preventivno Pregomin, pa sumim, da ravno ne gre pri mojem za alergijo.

(odgovor članu tojeto1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: atopični dermatitis?
31.3.2008 12:42:50   
rumenasoncnica
tojeto1,

mi smo dobili Elidel, česar sem bila jaz najprej zelo vesela (glede na učinke steroidov). Ampak potem pa sem na internetu zasledila, da so v ZDA izdali opozorilo, ker naj Elidel povzročal raka (melanom in na limfi)...user posted image user posted image
Mi ga sicer na tanko še vedno mažemo na 2-3 mestih, ampak me pri tem vedno skrbi, če ne delamo več škode!

decembrka,

jaz se isto sprašujem...nam je P rekel, da bi lahko bil AD, dermatolog pa, da je res (ampak pogledal pa ga je od daleč, user posted image  nismo niti iz lupinice vzeli ali slekli). Pri nas gre na boljše zelo počasi - en dan boljše, pa spet slabše....- po ličkih se pikice še pojavljajo, prav tako med prstki na rokicah (tu verjetno tudi zato, ker so roke skoz v ustih in mokre). Sem pa jaz tudi na dieti, ampak ne vem, če res kaj pomaga,.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: atopični dermatitis?
4.4.2008 12:56:02   
Uršek
Pozdravljeni!
Sem mamica 20 mesečnemu fantku odkar se je rodil imava težave,hodim od zdravnika do zdravnika pa mu še niso postavili prave diagnoze.Po vsem telesu se mu vsake toliko naredijo rdeče pikice in se potem razširijo v madeže povsod ga srbi poleg tega ponoči ne spi spije tudi ogromno tekočine.Od prijateljice sem dobila nasvet naj se odpravim v zdravstveni center dr. Wohlmann,res sem šla in takoj so ugotovili da je mali alergičen na pšenico in vse njene proizvode,mleko,sladkor,pršice in cv.prah.Zdaj pa me zanima,ker je zdravljenje v tem centru kar precej drago če je tudi uspešno,zato lepo prosim uporabnike tega foruma,če ste imeli kakršnekoli izkušnje z zdravstvenim centrom dr.Wohlmann in zdravljenjem alergij,da mi napišete svoje izkušnje in če ste oz.bili vaši otroci ozdravljeni alergij.Rabila bi čimveč povratnih odgovorov,ker ne zaupam več v toliko vrst zdravljenj in bi se rada odločila za takšno,ki bo najboljše za mojega otroka,zato vas prosim da mi pomagate,vsakega odgovora bom zelo vesela.Lep pozdrav in že vnaprej hvala!

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: atopični dermatitis?
5.4.2008 20:06:16   
Anonimen
Joj, dajte mi povedat, ali so znaki AD tudi to, da koža postaja lišajasta, suha. Ne vidi se niti ne, ko potipaš je pa kar hrapavo? Pa če mažem s hladilnim mazilom iz lekarne je veliko boljše? Lp

< Sporočilo je popravil decembrka -- 5.4.2008 20:13:50 >

(odgovor članu Uršek)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: atopični dermatitis?
11.4.2008 21:07:37   
tojeto1
rumenasoncnica: Poznam Elidel v detajle, ker je to moja stroka in glede opozorila ti povem, da je ''bul šit''. Študija, ki je kao to dokazala temelji na tem, da sta bile dve skupini otrok - eni so prejemali Elidel eni pa ne. In v obeh je par otrok od cca 1000 dobili melanom - še več otrok jih je dobilo v tisti skupini, ki niso prejemali Elidel in sploh ni stat. značilno dokazano to.
Poleg tega je zavarovalnica kriva za tak halo in razlog je le v tem, da je zdravilo drago in ne želijo, da bi se preveč prodajalo, saj so steroidi miljavžnkrat cenejši. Poznam mnogo kolegov dermatologov, ki se z elidelom mažejo, da imajo bolj gladko kožo - čist tko brez dermatitisa. Pa tud moj otrok je imel dermatitis in sem ga brez skrbi mazala! Res!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: atopični dermatitis?
12.4.2008 19:40:50   
kove
Upam, da se vam lahko tudi jaz pridružim z enim vprašanjem, tudi mi smo dobili kremo Elidel za obraz in naj našega malčka mažemo 2x na dan, ampak sem na navodilih zasledila da je otrokom do 2 let starosti prepovedano mazanje s to kremo, naš mali je pa star 7 mesecev in me močno skrbi ali naj jo uporabim ali ne. Upam, da mi bo katera znala odgovoriti saj mi je čudno da mi jo je dermatologinja napisala če ne bi bila dobra. Še to, koliko časa ste uporabljale to kremo? za odgovore se vam najlepše zahvaljujem. Lp

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: atopični dermatitis?
5.5.2008 20:27:16   
Laubica
Tudi mene zanima za to kremo ELIDEL-jo imam doma ker jo je ta večji sin dobil za lišaj ki ga ima pod nosom.Potrebovala pa bi za manjšega 6.m. ki ima tudi AD-zanj je p. napisala ELOCOM-ki tanjša kožo zato si ne upam dosti z to kremco mazat-Kaj zdaj-ali lahko tako malega otroka z ELIDEL mažem ali ne?????????

_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu kove)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: atopični dermatitis?
6.5.2008 10:13:37   
izabella1
Jaz bi ga prej z Elidel namazal kot pa z Elocom. Če je še v roku uporabe, ti kar. 

_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: atopični dermatitis?
6.5.2008 20:43:23   
Laubica
Je ker ga je dobil februarja-HVALAAAAAAAAAuser posted image

_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?