|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   brancin ali orada
5.1.2009 11:27:21   
ljiljana
prosila bi za kaksen enostaven recept za brancina ali orado. Sem neizkusena z ribami in ker jutri pridejo gostje ne bi rada, da izvisim. Hvala, hvala, hvala.......
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: brancin ali orada
5.1.2009 11:48:32   
Hope2
Jaz jih spečem v pečici. Gor dam sol, kako rezino limone, zraven ribe še vejico rožmarina in mal olivnega olja. čim bolj enostavno, brez kompliciranja, nobene vegete, rdeče paprike ali kakih drugih čudnih zelišč in začimb. Zraven ponudiš krompir v oblicah ali pa ga spečeš skupaj z ribo. čE JE RIBA MALA, potem jaz krompir najprej skuham do polovice in potem dodam k ribi. Rožmarin dam v tem primeru tudi k krompirju.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: brancin ali orada
5.1.2009 12:51:31   
Akil
IZVIRNO SPOROČILO: ljiljana

prosila bi za kaksen enostaven recept za brancina ali orado. Sem neizkusena z ribami in ker jutri pridejo gostje ne bi rada, da izvisim. Hvala, hvala, hvala.......


Če imaš možnost žara, so tam najboljše. Jaz navijam za brancina!!!!
Če imaš žar pa takole: Čiste ribice natreš s soljo in jo vržeš na vroč žar- pečeš približno 15 minut na vsaki strani.  Že prej si pripravi polivko: česen in peteršilj na drobno narežeš in poliješ z olivnim oljem.  Še vroče ribice poliješ s to mešanico in položiš na pladenj. Zraven ponudiš ponfri, ali pa kuhan krompir v kosu. Obvezno (za nas dalmatince) mora biti zraven blitva!
No tako jo mi že od nekdaj pripravljamo. Ribe še nisem pekla v pečici, moram poskusit


_____________________________

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: brancin ali orada
5.1.2009 12:58:21   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Akil
Ribe še nisem pekla v pečici, moram poskusit



Še zdaleč ni tako fino kot iz žara, samo v teh zimskih dneh pri minus še pa još, ni drugeuser posted image

(odgovor članu Akil)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: brancin ali orada
5.1.2009 13:10:30   
ljiljana
žara nimam, koliko casa in na koliksni temp. pa v pečici in ali moram dati dosti olja ali lahko samo pomažem z oljem. Joj kako sem neumna za te ribe... hvala in lep pozdrav, m.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: brancin ali orada
5.1.2009 13:41:00   
Hope2
samo pomaži z oljem. jaz pečem vse na okoli 180 stopinj. če imajo ribe glavo, potem so pečene, ko oči izstopijouser posted image , drugače pa jih malo probaj in sicer tako, da na hrbtu, zgoraj,  tam ko je dolga plavut z nožem ali vilico malo zapičiš (vzporedno z kostjo) in probaš za par mm dvignit. če gre od kosti je pečeno. Joj upam, da si razumela, kaj sem zdaj napisalauser posted image

Pa drugič ob takih prilikah kuhaj preizkušene recepteuser posted image . ali pa en dan prej speči 1 ribouser posted image

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: brancin ali orada
5.1.2009 14:17:43   
uršika***
Da se ti ne bo riba prijela lahko daš na pekač peki papir, pa potem samo enkrat vmes ribo obrneš, da se zapeče še po drugi strani.
Sploh pa to ni nobena velika umetnost.
Ribo enostavno natreš s soljo, vegeto, česnom, poprom, rezinami limone, pač kar ti odgovarja, jo položoš na pekač s pekipapirjem in jo malo pokapaš z oljem. Pečeš lahko pri 200 stopinjah, pol urce in bodo zagotovo dovolj pečene. Ne skrbi, bo vse naredila pečica namesto tebeuser posted image . Zraven daš pa lahko navaden kuhan krompir, če ne boš imela prostora v pečici, ali pa z blitvo, peteršiljev krompir,..

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: brancin ali orada
5.1.2009 15:36:31   
Gina
Jaz jih spečem pa kar na plinu (beri na olju) in so slastne. Najbrž si že kupila očiščene, če ne jih moraš še očistit prej.
Malo jih posolim, pomokam iz vseh strani, vržem v srednje vroče olje, raje bolj vroče kot manj, potem pa pečem toliko časa na eni strani, da so že rahlo hrustljave, potem ap še na drugi strani, kjer ponavadi traja malo manj časa. To je to.
Zraven postrežeš česen s peteršiljem, lahko narediš tržaško omako, lahko ta česen že prej k ribam vržeš.

Ful dobro paše zraven krompir in blitva. Naši obožujejo.

Meni ribe iz pečice niso tolk dobre, ker so take, kot bi bile kuhane. Sploh enkrat, ko sem jih v foliji delala, tisto je pa bilo prav bljak za moj okus.

Aja, razlika med orado in brancinom. Orada ima malo več mesa in je posledično za malenkost bolj sočna. Okus imata zelo podoben. Jaz ne maram zelo "namočenih" reči, zato mi je skoraj malenkost boljši brancin. oba sta pa ene najboljših rib za moj okus.

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: brancin ali orada
5.1.2009 16:20:01   
katra55
Jaz jo delam po tem receptu zraven pa blitvo.user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: brancin ali orada
6.1.2009 19:16:32   
uršika***
Meni ribe iz pečice niso tolk dobre, ker so take, kot bi bile kuhane. Sploh enkrat, ko sem jih v foliji delala, tisto je pa bilo prav bljak za moj okus.


Zato, ker imaš prenizko temperaturo v pečici se ti kuhajo namesto zapečejo- sploh pa v foliji.
Se pa strinjam, da so najboljše pečene na žaru ali pa na plinu na kakšni teflonski ponvi.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?