|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 14 15 [16]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2023
11.5.2024 19:10:26   
Čvekačica
@Kasas vau to pa res veliko spiuser posted image Verjetno si nismo mislile da bodo pri 4m že tako spali? user posted image Mislim da ni dobro hitet s športnim delom vozička. Pravijo da načeloma šele ko sedijo. Jaz sem za spanje pogruntala, da je najbolje da gre večkrat na dan po malem spat, drugače ponoče slabše spi. Tako da ga kar dam ene 3x na dan po 1h recimo. Potem pa včasih še v vozičku kakšno urco, ampak zadnje čase je vedno bolj buden. Drugače imate zdaj novega pediatra?

@Majolkaa težko rečem glede spanja, samo mogoče dokler dojiš najbolje, da je še kar pri vama? Bolj iz vidika, da ni treba tebi ponoči vstajat in hodit v drugi prostor. Eni sicer pravijo da se otroci navadijo s starši spat in potem nočejo sami- v smislu da si njihova "ninica", ampak mislim da je še majhna, tako da jaz bi jo kar pustilauser posted image Mi imamo drugače obposteljno in najraje tam spim niti noče z nama.

A se tudi od ostalih otroci že obračajo? Pri nas nobenega navdušenjauser posted image Me bo počasi že zaskrbelouser posted image Pa ga vsak dan obračam, dajem v kravice v obe smeri, ampak nič.

(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 376
   RE: Decemberke 2023
11.5.2024 22:21:23   
Kasas
@Čvekačica ja res jst sm tud ugotovila da če čez dan dobro spi bo tudi ponoči. Imamo že novega pediatra samo imamo šele julija prvi pregled tam oz cepljenje tako da bom takrat več vedla.
Smo pa ta teden začeli z uvajanjem goste hrane. Je katera že začela? Kako ste se lotili tega? Se mi zdi da več kot berem manj vem kako bi se lotila tega. Trenutno smo na korenčkovi kašici in mali lepo in z veseljem je, verjento se je naveličal am 🙈

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 377
   RE: Decemberke 2023
13.5.2024 8:30:48   
Majolkaa
Mi smo se prejsni teden drugic cepili...zaenkrat vse ok. Pojokala samo ob cepljenju 🤞 smo tudi ze zaceli z uvajanjem goste hrane...ko je patronazna prisla razlagat je vse tako hitro povedala da si vec kot pol nisem zapomnila 🫣 sem potem na netu poiskala in si sprintala PREHRANA DOJENCKOV od ZD Ljubljana in se bomo probal nekako po tem drzat ker je tudi patronazna isto razlagala... Smo pa ja bli 3dni na korencku, vceraj smo dali korencek+brokoli pa zaenkrat tudi kar papca ceprav se lovimo in vse popacamo 😆 smo jo dali tudi ze v sportni vozicek...pediatrinja je rekla da lahko...punca bi ze rada videla svet. Imamo jo bolj leze pa pod nogicami mamo brisacko da ima pokrcene in ji je tako fajn da kar zaspi med sprehodom. Ker v kosari ni zaspala nikoli 🙂Nasa se kar obraca in mormo ze gledat kam gre ker gre tko hitr...pa na busiju se je zacela obracat okol in okol sebe...cvekacica ne sekiraj se bo ze ko bo cas, pravijo da jih nic silit, naj sami zacnejo ko bodo pripravljeni...samo cimmvec imej na tleh, nam je to pediatrinja spet rekla 🙂

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 378
   RE: Decemberke 2023
13.5.2024 9:18:13   
Čvekačica
Mi smo tudi dobili navodila od ZD Ljubljana za uvajanje GH, ampak nismo še začeli 🙈 malo me edino moti, ker v eni vrstici napišejo nekaj, čez par pa drugače. Recimo na prvi strani piše, da gluten uvajamo kadarkoli med 4. in 12. mesecem, na zadnji strani pa da med 6. in 7. mesecem. Pa še par takih cvetk, da si res zmeden, brez da bereš različne vire 🤣Bom  vseeno še patronažno poklicala. Mogoče me je kar malo strah, ker smo imeli tok težav s krčki pa odlašam🤭 Drugače hranite na stolčku ali v naročju? Si lahko kaj hrane zamrzneš? 
@Majolkaa saj vem, da je različno, ampak itak da se malo zasekiraš če tvoj ne dela to kot ostali 🙈 
@Kasas za voziček sem brala, da edino na tak način kot pravi Majolka - da jim zaenkrat podložiš. A tvoj sin tudi ne spi več v košari?
Mi smo/bomo pa dobili prvi zobek 🥰 se vidijo in čutijo š****. Zaenkrat še ne opažam kakšnih težav, razen da skooz daje roke/prste v usta.  In tudi ko ga probam obračat na bok je prezaposlen s prsti. Spal je na srečo vredu. Kako pri ostalih kaže?

(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 379
   RE: Decemberke 2023
13.5.2024 14:05:45   
fracek
Hej hej punce, vas vcasih malo preberem 😁 za vse, ki ste zacele z uvajanjem in nimate pojma, kak bi se lotile (tak kot jaz hehe), priporocam knjigo Dojencki za mizo, samo sledis obrokom in vsi recepti so noter, tak res za telebane 😂 meni je super, kosilo ze uvedli, danes pricnem z vecerjo 💪💪 super se imejte, noro hitro mineva cas s tamalimi ❤️

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 380
   RE: Decemberke 2023
16.5.2024 9:08:56   
Kasas
Jao ful sem napisala pa se mi je vse zbrisalo, ker je potekla seja 🙈bom poizkusila vse ponovno...


Res je tudi jaz imam knjigo Dojenčki za mizo in je super, da imaš kam pogledat, ko si zmeden 😁 se pa ne držim vseh receptom, ampak naredim po občutku. Dobila sem tudi soparnik s sekljalnikom in je super stvar vse je gotovo v 20min in nobenga packanja, zato sem se odločila da bom vse delala sproti, ne vem pa kako bo ko bomo šli kam na izlet ali obiske za čas hranjenja. Baje je OK tudi če zmrzneš.

Jaz ga ne hranim še v stolčku, ker še ne sedi samostojno in bi se potem samo zviral (po nasvetu patronažne) tako da ga imam v naročju. Sem pa nekaj ugotovila, če bo kateri pomagalo in sicer naš ne mara olivnega olja. Uvajala sem tri dni korenček in tri dni bučko, potem pa dodala en krompir in malo olivnega olja in ni hotel pojesti niti žličke, samo jokal je za mizo. Potem sem prebrala da nekateri dojenčki ne marajo olivca ker je premočen okus in sem v DM kupila repično olje od Babylove in včeri v zelenjavo ponovno dodala krompir in repično olje in je vse pojedel z veseljem. 🤭

Naš zelo rad spi v košari samo je kar velik in mu je košara že tako tako na knap. Bom počakala do konca meseca da napolni 5 mesecev potem ga bom dala pa v košaro in podložila nogice, upam pa da bo tudi tam tako rad spal kot v košari.


(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 381
   RE: Decemberke 2023
21.5.2024 13:21:45   
Čvekačica
Hehe res prehitro poteče seja 🙈 jaz si za vsak slučaj skopiral preden pošljem.


Hvala za nasvete punce 🙂 bomo počasi sprobali tudi mi. Za olivno olje pa verjamem, ga še veliko odraslih ne mara. Babice bi pa samo maslo dajale - itak da bi to še raje jedli😂 Jaz nevem kaj bom z kombiniranjem dojenja + formule+ gosta hrana 🤷‍♀️ verjetno bom dojenje izpustila, ker se zadnje čase spet bolj upira in dostikrat izpustiva. Meni se pa zatrdline delajo..🥴 na splošno na to temo ni literature. Je samo dojenje+ GH ali pa formula+GH😅 
@Kasas vi ste že na celem obroku goste hrane? Butasto vprašanje - ko uvajaš moraš še vedno podirat kupček?
Mi imamo že dva zobka 🙃 drugače pa se zdaj počasi lepše obrača. Zdaj se je dva dni zapored iz trebuha na hrbet. Očitno moram samo jambrat🤭 Kaj novega pri ostalih?

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 382
   RE: Decemberke 2023
9.6.2024 16:12:05   
Čvekačica
Hojla 🙂 a še katera spremlja? Me firbec kako vam gre?🤭 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 383
   RE: Decemberke 2023
13.6.2024 10:23:00   
Kasas
Hej, ja jst vsake tok mal pogledam 🤪 verjetno smo vse mal okupirane z dojencki 🥰
Ja midva sva na morju z dedijem 🐳🤗 Prespimo vse noči, jemo torej samo čez dan 5 obrokov od tega za kosilo brez mleka, večerja pa še pol pol… 
Me pa zanima po 6. mesecu pravijo da morajo dobiti jajce. Je katera že dajala? Kako se to da? S čim ga zamešate? 
Drugač je precej lažje zdej ko se drži zelo pokonci in tudj jst sm že čist ok, čeprav imam zjutri še malo boleče sklepe sam nič proti temu kako je bilo na začetku. 
Kako ste kej ostali? @Čvekačica pa pri vas? 

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 384
   RE: Decemberke 2023
19.6.2024 12:29:45   
Čvekačica
Ja kar malo zatišje ratalo, tudi po ostalih temah 🙈
Super napredujeta Kasas 👏 To pomeni da ste že uvedli gluten? Meni je patronažna rekla da najprej rumenjak in šele nato beljak. Da kar v kašico vmešaš. Ob kateri uri imata zadnji obrok? Mi smo še vedno na 6 obrokov, ker me skrbi da ne bo zdržal celo noč če mu zvečer ne dam več🤷‍♀️
Pri nas tudi počasi napredujemo, imamo uvedeno kosilo, kmalu probamo še večerjo. Imamo pa zdaj ful problemov z zaprtostjo 😭 prav na glas se napenja in potem pride en bobek. Verjetno je problem ker še vedno poliva in gre veliko tekočine ven 😬 Ampak se vseeno redi - pri 5m je imel 8,5kg. Smo šli tudi mi že na športni del vozička, ker je začel protestirat 🙄 Zdaj je bolje, ampak ne morem pa več na kakšno dolg sprehodu kot včasih. Spi kar ok, vmes še zbuja za dudo rad pa nevem kaj narest?🤷‍♀️  Čez dan pa še vedno 3x, drugače je tečka popoldan 🙃 Ni nama hudega 🤭 
Poletno pozdrav tudi ostalim novembrkam, decembrkam in januarkam ki smo se pridružile tukaj 🌞

(odgovor članu Kasas)
Neposredna povezava do sporočila: 385
   RE: Decemberke 2023
20.6.2024 11:07:28   
Majolkaa
Mi se ze nekaj casa plazimo 😆🫣 zdj mormo fajn gledat kam gre... Drgac pa prejsnji teden dobili prvi zobek...ta teden bo se drugi... Jo kar boli pa joka podnevi...ponoci pa zaenkrat kar spimo 💪 kosilo mamo ze, vecerjo mamo tudi ze skor, gluten smo ze sprobali... Zaenkrat imamo tudi se 6 obrokov 🙂  toliko na hitro...pozdrav vsem  v teh vrocih dneh🫠

(odgovor članu Čvekačica)
Neposredna povezava do sporočila: 386
   RE: Decemberke 2023
26.6.2024 8:34:28   
Litlekitty
Oj punce. 
Po dolgem casu.  Kako ste kaj?
Mi smo stari 5 mesecev pa se mal. Uvajamo GH od 4. meseca. Zdej se nam je malo ustavilo, ker jo matrajo zobki. Smo ze prespali celo noc, pol pa je slo na 2 hranjenja ponoci. Kdaj rata tudi samo 1 hranjenje. Pol je pa na zacetku junija dobila vnetje mehurja in antibiotike pa se je spanec poslabsu, ampak se ze izboljsuje. Veliki smo 66cm in tezki nekaj cez 7300g. Prava baba. 


(odgovor članu Majolkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 387
   RE: Decemberke 2023
7.7.2024 20:55:07   
Čvekačica
Hojla 🙂 @LittleKitty tvoja punčka vem da je veliko polivala - a je zdaj kaj bolje ko ste na gosti hrani?Pri nas malo je, ampak včasih tudi gosta hrana ven leti 😭 včasih potem še zvečer kosilo ven pride... Drugače pa nič kaj novega pri nas 🤭Kako ste ostali?

(odgovor članu Litlekitty)
Neposredna povezava do sporočila: 388
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 14 15 [16]
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 14 15 [16]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Odvajanje od plenic.
пеперутка16

S čim si pomagate?