|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ekstenzijski vzorec
7.2.2006 12:43:05   
2ursae
menda ta pojav žal ni tako zelo redek, pa me zanima, če ima še katera RRjevka poleg mene otročka ekstenzika.
Mojemu so ekstenzijo ugotovili v RA pri dobrih treh mesecih in nas zato uvedli v svet handlinga. Stanje se je sprva precej izboljševalo, tako da nam je zdravnica ob naslednjem obisku v RA rekla, da malega lahko dajemo že na trebušček kravce past in da ga lahko počasi že nosimo pokonci. Pa smo doma začeli s tem in je mali spet pogruntal, kako mu je fino, če se usločuje. Stanje je spet šlo na slabše, zato smo na lastno pest obiskali fizioterapevtko, kjer smo imeli precej poučno seanso.

Te dni se mali precej zvija, tako je že močan (ima že skoraj 5 mesecev), da ga sama ne morem obvladat user posted image . Še dobro, da imamo spet RA naslednji teden, pa bomo videli, kako in kaj.

Kako se pa ve kaj rihtate in kakšne težave imate? Če imate že mal starejše otročke me zanima, kdaj se je stanje umirilo.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ekstenzijski vzorec
17.6.2007 19:05:55   
urskula
Živio vsemskupaj upam, da sem na pravi temi. Čist sem nova tako da nevem glih najbolj kako to poteka.
Jaz imam sina starega 4,5 mesecev in ima eksenzijski vzorec zato sem se .bila sem na RA pri dr.Zavrlovi.Ali jo kdo pozna?user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ekstenzijski vzorec
17.6.2007 19:18:51   
urskula
živio jaz sem čist novo pečena na forumu.Ta forum je full vredu.Ja tudi jaz imam sina starega  4,5 mesecev in ima EV.Baje da ta pojav res ni tako redek in jih ima veliko otrok.user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ekstenzijski vzorec
18.6.2007 10:03:10   
moci
se mi zdi, da je tale tema na napačnem forumu in bi morala biti na RAuser posted image

no, mi smo tudi ekstenziki. zdaj ima že osem mesecev in pol in nam gre kar fino, imamo pa vsak teden fizioterapijo, ker sedi z ukrivljeno hrbtenico.
lepo delajte vaje, pa bo.

(odgovor članu urskula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ekstenzijski vzorec
18.6.2007 12:09:16   
maja1488
Živjo, EV sploh ni redek pojav, le premalo pozornosti se mu namenja. Jaz sem bila s tamalo pri 3. mesecih v RA zaradi tega in hipotonije. Takoj sva dobili napotnico za nevrofizioterapijo in za preiskave na nevrološki.
Sem pa slišala pri nas že ogromno mamic ki so to zagovarjale kao 'ah tale dohtar, pa sej tamali je čisto ok, sam mal glavico nazaj drži...' in take podobne. In potem se zgražajo nad fizioterapijo in ne sodelujejo...
Ko sem jaz za mojo povedala, kje sva bli in kaj je natrobe so naju tko čudno gledale.
Za moje pojme je to malo odvisno od otroka, malo pa tudi od začetnega handlinga. Sama nisem imela pojma kako držat otroka, pa je patronažna prišla in ni nič rekla. Potem sem pa v RA prišla pa mi je zdravnica povedala kaj vse narobe delam. Me je skoraj kap.
naj še zaključim, mislim da bi morali pediatri bit malo bolj pozorni na take znake in otroka čimprej poslat v RA. Pa tudi kakšna ura handlinga v šoli za starše nebi škodila.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ekstenzijski vzorec
18.6.2007 12:22:53   
urskula
čiao Moci!  Ali misliš,da ima to lahko kakšne posledice,ko otrok odraste? Midva sva bila na RA in nama je doktorica rekla,da moram masirati njegove rokice,ker je full trd in drži rokice v pesti, predvsem desno roko ima pokrčeno in v pesti drugo pa stegnjeno.Njegova diagnoza je ekstenzijski vzorec ob hipotoniji v centru

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ekstenzijski vzorec
18.6.2007 12:24:48   
urskula
Spet jaz zmotla sem se to sprašujem Majo

(odgovor članu urskula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ekstenzijski vzorec
19.6.2007 10:54:21   
maja1488
Živjo, meni ja v RA rekla, da se pri takih otrocih pozna pri zgodnjem razvoju. Kasneje se obrnejo, usedejo, plazijo... Kasneje naj nebi bilo težav. No, najbrž odvisno od posameznika.
Tuda jaz sem ji morala masirat rokice pa je kaj kmalu odprla. Če malo delaš doma (pravilno seveda) se kmalu uredi. Moja tamala je že vrstnike ujela. Počasi plazi, sedi...

(odgovor članu urskula)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ekstenzijski vzorec
19.6.2007 12:30:58   
zungi
Mi obiskujemo NFTH že od 3 mesece starosti 1x tedensko. Če tudi doma pridno delaš in uporabjaš handling je napredek viden že zelo kmalu.
Naš ima sedaj že dobro leto in je lepo napredoval. Hodimo še ne, in tudi ne forsiramo.
Ekstenzija pa se pozna ponavadi edino še pozna kadar trmari (kot pri večini otrok, se kadar je v naročju, zvija nazaj).

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ekstenzijski vzorec
21.6.2007 12:13:12   
urskula
Ciao Zungi ! Tudi pri mojemu se to pozna,ko je tečen,prdvsem,ko ga previjam in ga dajem na bok,daje glavo full nazaj,ali ko želi doseči kakšno igračo. Pri masiranju roke se full pritožuja in pomoje mu full nepaše.Vedno,ko ga pestujem oziroma ga imam pokonci ima eno roko stegnjeno drugo pa pokrčeno in v pesti.Aje tvoj tudi imel? Aja saj je res, ali kdo ve kje se kupi igračo Pametni kuža. Jaz sem tega psa videla v Albumu,ko je ena kazala slikce? Prosim,če mi kdo napiše!!!        LP  URSKULA

(odgovor članu zungi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ekstenzijski vzorec
21.6.2007 13:37:54   
maja1488
Živjo, pametnega kužka naročiš preko sončka (www.soncek.si) imajo jih pa tudi v sparu in intersparu.

Meni je v RA rekla, da otroka niti pod razno ne smem v pokončnem položaju držat. Če jo že, mora bit v pozi kot je v lupinici. Ful pokrčene nogice proti trebuhu.

(odgovor članu urskula)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ekstenzijski vzorec
21.6.2007 14:04:14   
urskula
ŽIVIO!   Ej Maja hvala ti,ali kaj veš koliko stane?  Ja ampak kako pa potem kupčka podirate? Ali ima tvoja tudi pokrčeno eno rokico drugo pa stegnjeno?

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ekstenzijski vzorec
22.6.2007 22:38:15   
saška*
Živjo.
No tudi mi mamo ekstanzijski vzorec in smo na fizioterapijah že od 2. meseca. Stvar se res izboljšuje sploh zaradi dobre nevrofizioterapevtke in vaj, ki jih izvajamo doma.

Glede Dr. Zavrlove je pa takole. Prvič se obnaša kot da je boga za j...prijela ampak pravijo da je to zato, da se ustrašiš in delaš po njeno. Moje izkušnje z njo žal niso prijetne in tudi hčerka pri njej joka kot zmešana. Niti se noče premikat, ne sledit njenim ropotuljicam, amak ob takem nastopu z njene strani se po pravici povedano tudi jaz nebi. Meni se je, ko sem prvič odšla iz ambulante zdelo kot da sva z možem najslabša straša na svetu in da nič ne znava. Amapk njo bomo preboleli samo da bo s sončkom vse ok. Res pa je, da vaje, ki jih pokaže pomagajo.

LP

(odgovor članu urskula)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ekstenzijski vzorec
22.6.2007 22:41:04   
saška*
P.S,
Samo kupčka se lahko podira tako da je otrok iztegnjen navzgor pa še to tako, da ima obe rokici čez tvojo ramo, tako da če se nagneš nazaj načeloma leži.

LP

(odgovor članu saška*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ekstenzijski vzorec
23.6.2007 20:17:53   
frufru
Naš sumo je bil pri treh mesecih poslan v RA. Smo imeli velike muke, ker je imel zraven še hipertonijo hrbtnih mišic in asimetrijo. Je bilo po mesecu dni bolje, pol je pa spet začel, dokler ni pogruntal, kako se s hrbta na trebuh obrnit. Zdaj (pri 6,5 mesecih) je pa spet OK, vsaj meni se zdi, bom pa vidla, kaj bojo rekli drug teden, ko mamo pregled

(odgovor članu saška*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ekstenzijski vzorec
30.6.2007 15:44:10   
urskula
Živio Saška ali ste vi hodili na telovadbo ali vam je Dr.Zavrlova samo vaje pokazala in ste jih delali doma,ker namreč nam je pokazala samo masažo rok,ampak mi doma ne delamo kaj dosti in se mi zdi,da se zadeva sama od sebe popravlja.Tudi Dr.Pavlica (pediatrinja) nam je rekla,da se bo to samo od sebe popravilo. Moj je sedaj star skoraj 5mesecev ali lahko sedi v naročju,tako da je naslonjen na mene?

lp URSKULA

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ekstenzijski vzorec
30.6.2007 23:39:39   
saška*
Mi hodimo tudi na telovadbo vsak teden enkrat ali dvakrat in to že odkar je bila mala stara 2 meseca. Zavrlova nam je pokazala tudi vaje ne samo masaže.
Je pa res, da pri treh mesecih v razvoju prehitevamo. Pri treh mesecih se učimo počasi sedeti tako, da jaz sedim na žogi, jo imam v naročju v sedečem položaju in delava vaje za vratne mišice. Sicer pa je takole:

"Pri štirih mesecih je srečen, če ga dvigujemo v sedeč položaj, pri čemer dviga glavico. Čez obraz si potegne pleničko. Igrače prijema s pestjo in jih daje v usta. Petmesečni otrok sedi z oporo, glava je stabilna. Sam prime igračo, ki je v dosegu roke. Pri šestih mesecih se otrok obrne iz trebušnega v hrbtni položaj, igračo prestavi iz ene roke v drugo, prijema jo z obema rokama. Ko ga držimo pokonci, se opira z nogami"
 
Upam ,da sem ti s temle odgovorila Urskula.
 
Tole sem našla na enem portalu. Ne se bat če naši malčki ne počnejo vsega kot je predpisano. Vsak otrok ima  svoj razvoj in vse kar lahko storimo je, da mu sledimo in ne prehitevamo.
 
LP

(odgovor članu urskula)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ekstenzijski vzorec
2.7.2007 16:00:25   
maja1488
Jaz sem kupček podiral kar tako, da sem jo čez kolena dala in rokice stegnila preko svoje noge. Pa še malo sem jo lahko pozibala pa je blo.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?