|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: reakcija ob darilu
4.1.2007 13:31:04   
muška
jaz sem enkrat za rojstni dan nečaka doživela isto, pa smo dali cel kup denarja za darilo, ker je mali pač krščenec od moža in se je takšno darilo baje spodobilo-no od takrat dalje se ne več user posted image

No kaj sem hotela rečt, ko je mali začel zavijat z očmi in se kislo nasmihat in brit norce, sem mu darilo enostavno vzela in ga odnesla nazaj domov. Od takrat dalje seveda veljam za zmaja, ampak se ne dam! In še zdaj sem prepričana, da sem takrat naredila prav in isto bi naredila še 1x

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: reakcija ob darilu
4.1.2007 20:32:03   
Sulfinija
Ne,če bi meni tole naredila jaz bi darilo v pričo staršev spravila in ga mala več ne bi nikoli videla.
Sicer še svojih otrok nimam vendar vidim po bratovi mala,da je edinka in ni materialist kljub temu,da sem ji krstan botrica se ne bi pustila.
Glej za božično darilo sem ji pripravila pod svojo malo smrekico tri stvari in vse so stale po en evro.Pod veliko jelkico jo je pa čakala velika punčka sma jo mamo skupaj kupile.In kaj smo ugotovili majhno darilo je bilo veliko več vedno kot velika punčka.In ,ko sem jo vprašala kaj si želi mi je ta mala rekla,da bodo špangice dovolj.Torej je tale otrok resen materialist.

LP Mojca

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: reakcija ob darilu
4.1.2007 22:19:59   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica



Punčka si je najbrž res želela tega baby-borna-se grem stavit, da je gnjavila doma, da je hudo, pa še vse ostale v vrtcu ga najbrž imajo. In ona dobi krilo, za katero se ji trenutno fučka, pa neke lončke, s katerimi si najbrž nima nič za počet, ker ima sigurno doma že svojega. Pa ne me narobe razumeti-to so lepa darila, vendar za to delklico v danem momentu pač niso.


Mislim, da smo v csli debati pozabili na en pomemben podatek. Razumljivo je, da če si otrok nekaj zelo želi in to željo jasno izrazi, napiše pismo Božičku itd., da je potem razočaran, če tega ne dobi.  V prvi vrsti so starši tisti, ki naj bi kupili "glavno" darilo, edino če se seveda ne dogovorijo s kom drugim, starimi starši, botri, prijatelji, ni važno. Torej nekdo mora biti zadolžen za to darilo.
Ker pa v tem času otroci dobivajo darila tudi od ljudi, ki njihovih želja, potreb, hobijev ne poznajo nijno ali pa dobro, pač dobijo vse sorte darila. In tukaj je pomembno, da otroka naučimo, da je vsako darilo lepo, dobro in dano od srca, ter da s svojim obnašanjem lahko obdarovalca prizadanejo.

Kot sem že prej napisala, moja otroka od mojih staršev ne dobivata daril kot npr. pri Marogici, dobita pač malenkost in denar, za katerega otroka še ne vestauser posted image . Jaz bi sicer ta denar lahko zapravila za stvar, ki si jo želita in bi jo jima potem dala moja starša, ampak jaz jima denar raje nalagam na račun, želeno darilo pa dobita od mene. Zato sta pač vesela vsake stvari, ki jo dobita od vseh drugih.

Skratka - jaz obdarujem veliko otrok od mojih prijateljev in znancev, nekateri so mi bližje, drugi pač ne in taka so tudi darila. Če bi npr. od kolega otrok, ki ga vidim cca 1x na leto bil užaljen zaradi darila kot ga je nečakinji dala Bonnie (in taka ta darila ponavadi tudi so), se mi sicer ne bi fržmagalo, mulca bi pa imela za skrajno nevzgojenega. Kaj pa jaz vem, kaj si želi? In konec koncev, to naj mu kupijo tisti, katerim je željo zaupal.

Torej v tej uvodni zgodbi, je bil največji kiks storjen s strani staršev, ker deklici nista kupila željene igrače, bodisi obvestila žlahto, naj skupaj zberejo denar in to kupijo. Tisti njen: To ni dost pa je zame kljub vsemu znak razvajenosti.


< Sporočilo je popravil nejcko -- 4.1.2007 22:22:37 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: reakcija ob darilu
5.1.2007 19:54:17   
Anonimen
Popolnoma se strinjam z Marogičinim prvim postom.

Otroci pričakujejo igrače - oblačila so samo dodatki za starše (jim malo ohraniš plus na računuuser posted image  in seveda obratno)

Je pa odvisno od otroka do otroka.

Našemu Črtomiru so cunje zelo všeč. Čeprav pa sem letos tudi jaz farbala zaradi tamalega.
Najbolj od vseh pa se je razveselil kinderjajčka, ki mu ga je dala teta. Celo tako, da me je okrcala, če mu jih ne kupimo občasno. Seveda pa je odvisno od tega, kako otroku daš darilo in samo primerna reakcija moje tete je vzpodbudila mojega sina, da je kinderjajce sprejel s takšnim navdušenjem.

No, meni se darilo kot je lonček ali pa krilo in majica za petletnico zdi popolnoma mimo. Žal. Devetletnica pa ga bo že ful vesela (preizkušeno)user posted image .

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: reakcija ob darilu
5.1.2007 23:23:17   
Anonimen
Jz pa mislim da je bil problem v tem, da je tamala verjetno Božičku pisala, naročila,  tisto kar si je močno želela. In ona je pričakovala da ji JE BOŽIČEK PRINESEL KAR JE ŽELELA, očitno tega med darili ni bilo in je bila vidno in odkrito RAZOČARANA nad BOŽIČKOM. Nekaj je pa tudi na tem, da so ji starši vedno ustregli v njenih zahtevah/željah in da je vedno dobila kar je želela, zato je bilo njeno razočaranje toliko hujše. Mislim, da ji ne gre zameriti. Njenim staršem pa velja opozorilo, da Božiček prinese darila samo pridnim otrokom z malimi željami...Oz. takšna darila kot si zaslužijo...Otroci so pa itak egoisti. Uboga punčka...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: reakcija ob darilu
6.1.2007 12:44:58   
diva 4
Jaz se tudi strinjam z Marogico.Naša Ana se je do sedaj vedno razveselila vsakega darila,.Ta božič pa je pisala Božičku , da si želi skiro , majčko z srčkom in plastelin.Ker smo bili pri babici za božič na večerji je tam po smrekico dobila majčko z srčkom in plastelin.Ko je ugotovila , da ni skiroja (želela si ga je že od septembra),ji je šlo kar na jok.Pa sem ji razložila , da ima doma v zgornjem nadstropju še eno smrekico in bo morda tam našla skiro.Pa se je kar pomirila in bila zelo vesela vseh ostalih daril, ki jih je še kasneje dobila od sorodnikov.Zato poslušajte otroke in jim podarite tisto kar si želijo , ne pa oblačila, ker si z njimi nimajo kaj za počet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: reakcija ob darilu
11.1.2007 13:22:24   
Grascakinja
Če si je punčka zaželela Baby Borna in ga potem ni dobila, razumem njeno reakcijo, še sploh, če je razumela, da božiček ali kdorkoli že upošteva njene želje.

Predstavljajte si, da si od dragega želite šopka rdečih vrtnic, kar mu tudi poveste, dobite pa komplet prve pomoči. Resda znamo biti odrasli vljudni in zaigrati veselje, globoko v sebi pa je naša reakcija enaka, kot pri tej deklici. Problem je torej samo v nezaigranosti njene reakcije.

Moje skromne izkušnje (18m hčerka, nečakinja 6let) kažejo tole:

- otroku je treba želje nekoliko omejiti in usmerjati (piši božičku, lahko si izbereš ENO, DVE ... kolikor pač že... igrač, dobro razmisli, kaj boš napisal....)
- starši (ali kdo drug) naj se te želje držijo in jo izpolnijo
- če otroka ne poznaš, če ne veš, kaj si želi, s čim se rad igra in tako dalje, se pozanimaj pri starših oz. raje pokloni bon ali denar, da mu z njim starši kupijo, kar se jim zdi primerno ali pa da špara denar za kaj pomembnega
- obleka ni hvaležno darilo, vem iz lastnih izkušenj, ko smo dobili za tamalo cotke, ki jih sama nikoli ne bi niti kupila niti oblekla tamali
- marsikateri starši ne vidijo radi, da se poklanja sladkarije

Zato se mi povabilo z navodilom, da otrok ne bo sprejemal oblačil, ne zdi tako mimo.
Tudi jaz bom za naslednji rojstni dan hvaležno odklonila vse obleke in igrače, ker smo za prejšnjega dobili kup kičastih oblek, neprimernih in celo nevarnih igrač ter sladkarij, ki jih še niti ni mogla pojesti.
Enako je bilo ob rojstvu s plenicami, kupi otroške kozmetike, flaškami (kakršnih ne uporabljamo), dudami in plišastimi pajacki.

Rek, da je važna pozornost, že drži, toda tudi darilo naj bo primerno.

V dobi, ko je res vsega na pretek, je treba biti še toliko bolj pazljiv in izbirčen.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?