|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Testo za pico in kruh
12.4.2008 14:17:32   
maša*
Zadnjič smo jedli tako dobro pico zraven pa kruh iz tega testa za pico v eni restavraciji, da si še zdaj oblizujemo prsteuser posted image user posted image .
No pa me zanima, če lahko tudi doma v navadni pečici/kruhomatu spečem takšno testo oz. vsaj podobno kot je v krušni peči. In če mi lahko še napišete kakšen recept za testo za pico.

Hvala. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Testo za pico in kruh
12.4.2008 14:37:44   
Marogica
Takšnega testa, kot je pica iz krušne peči, ne moreš dobiti. Niti podobnega, saj je narejeno iz ostre moke-čiste, ki ni primerno za električno peč. Vsaj mi, v moji piceriji, delamo takšno testo. Možna je varianta, da mešaš obe moki. Pa ne dajaj nobenega mleka, sladkorja in podobnega "sranja" v testo.

Piko na i pri okusi pa da seveda tudi sama krušna peč oz. bukova drva.

Recept: ostra moka, jajca, sol, olivno olje, voda in čisto malo svežega kvasa. To je to.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.4.2008 16:33:30   
potepinček
Jaz večkrat pečem pico in vsi do sedaj so jo pohvalili, da je boljša kot v marsikateri piceriji.
Za 3  večje pice: 60 dkg moke, dodaš kvas ( vmešaš ga v 1/2 dcl mlačnega mleka, ki mu dodaš ščep sladkorja), cca 1/2 dcl olja, malo žličko soli in hladno vodo. Vode dodaš toliko, da je testo zelo mehko in gladko, ter da se ne prijema na roke. Če se ti prijema dodaj malo moke.
Testo pusti vzhajati 20-30 min(po vrhu namaži z oljem in pokrij z plastično vrečko, da se ne zasuši). Nato ga raztegni in naredi pico po želji. Za peko v pečici so zelo primerni okrogli tanki pekači za pizzo, ki imajo luknjice. Pizza je čisto drugačna ( z enakim testom), kot če jo pečeš v navadnem pekaču.
Dober tek !user posted image <

< Sporočilo je popravil potepinček -- 12.4.2008 16:34:44 >

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.4.2008 20:04:29   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Takšnega testa, kot je pica iz krušne peči, ne moreš dobiti. Niti podobnega, saj je narejeno iz ostre moke-čiste, ki ni primerno za električno peč. Vsaj mi, v moji piceriji, delamo takšno testo. Možna je varianta, da mešaš obe moki. Pa ne dajaj nobenega mleka, sladkorja in podobnega "sranja" v testo.

Piko na i pri okusi pa da seveda tudi sama krušna peč oz. bukova drva.

Recept: ostra moka, jajca, sol, olivno olje, voda in čisto malo svežega kvasa. To je to.

Jajca? Prvič slišim, da se da v testo za pizzo jajcauser posted image
No, jaz naredim dobro testo za pizzo. Mešam gladko moko, ostro moko in v zadnjem času dodajam še malo polnozrnate. Od ostalih stvari pa samo še olivno olje, mlačno vodo, sol in kvas.
Malo se približaš okusu kruha iz krušne peči, če daš v pečico "krušni kamen" oziroma opeko.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.4.2008 20:16:47   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Čupka

Ja. Vsaj naši gostje testo hvalijo...tako, da je recept preverjen. Vendar je receptov toliko, kolikor je ljudi. In seveda vsak prisega na svojegauser posted image  Konec koncev je pa potem vse skupaj stvar okusa. In to je najbolj važnouser posted image

R. Tagore

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.4.2008 21:15:28   
Čupka
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Ja. Vsaj naši gostje testo hvalijo...tako, da je recept preverjen. Vendar je receptov toliko, kolikor je ljudi. In seveda vsak prisega na svojegauser posted image  Konec koncev je pa potem vse skupaj stvar okusa. In to je najbolj važnouser posted image

Saj verjamem. Se mi pa zdi zanimivo in bi probala. Verjetno je bolj biskvitku podobno, kot kruhu, le da je slanouser posted image  
Je pa res, da bolj kot je simpl, boljše je. Dokler sem ga jaz sračkala z mlekom, pa sladkorjem, pa pivom, pa kaj jaz vem čim še vse je bilo vsakič bolj tako tako. Se mi pa zdi, da je zelo pomembno, da je testo dobro ugneteno in dobro vzhajano. Pa seveda da daš v dovolj vročo pečico, da imaš pečeno v 10 - 13 minutah in ne da cmariš pol ure, ali še več.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.4.2008 0:06:09   
Marogica

Saj verjamem. Se mi pa zdi zanimivo in bi probala. Verjetno je bolj biskvitku podobno, kot kruhu, le da je slanouser posted image  
Je pa res, da bolj kot je simpl, boljše je. Dokler sem ga jaz sračkala z mlekom, pa sladkorjem, pa pivom, pa kaj jaz vem čim še vse je bilo vsakič bolj tako tako. Se mi pa zdi, da je zelo pomembno, da je testo dobro ugneteno in dobro vzhajano. Pa seveda da daš v dovolj vročo pečico, da imaš pečeno v 10 - 13 minutah in ne da cmariš pol ure, ali še več.

Ne, nič ni podobno biskvitu, je zelo tanko in ima okus kruha, Ne maram pic-"buhteljnov", temveč tanke. Pa to, da je testo dobro pregneten in vzhajano je prav tako pomebno, imaš prav. Pa pečica mora biti vroča, no naša krušna peč jih ima ca 370 stopinj...ca 3,5 -4 min in pica je pečena.

Za info: mi damo 2 jajci na ca 22 kg testa.

R. Tagore

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.4.2008 22:40:18   
maša*
najlepša hvala. nekaj pa me še vseeno zanima.

ali je testo enako če dam namesto bele moke rženo in ajdovo ali pirino, ali morem potem dat več vode in drugih sestavin, da bo testo enkao dobro?

česa morem dat največ da je testo bolj debelo in se da naredit da bi bilo v robovih od pice razstopljen sir (ala Pica Hut) - kateri sir je najboljši?

hvala. user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.4.2008 22:47:51   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: maša*

česa morem dat največ da je testo bolj debelo in se da naredit da bi bilo v robovih od pice razstopljen sir (ala Pica Hut) - kateri sir je najboljši?

testo za sir v robu ne rabi biti debelo. Mi imamo v ponudbi pico z sirom v robu in to iz čisto tankega testa. Robove enostavno zavihaš, ko si jih napolnila s sirom in narahlo pritistneš. Lahko daš normalni ribani sir za pico ali pa mocarelo. Problem pri mocareli je edino, da se dosti bolj "raztopi" in steče takoj ven. Tako imaš občutek, da ni bilo ničesar v robu.RIbani sir drži malo bolj dolgo.

R. Tagore

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.4.2008 22:52:24   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: maša*

ali je testo enako če dam namesto bele moke rženo in ajdovo ali pirino, ali morem potem dat več vode in drugih sestavin, da bo testo enkao dobro?

Ja. Še to...user posted image   Razmerje vode lahko ostane isto, vendar pričakuj, da bo testo dosti bolj zbito oz. nizko zaradi narave teh vrst moke, ki si jih naštela. Če želiš malo debelejše testo, potem dodaj malo bele moke ali pa malo več kvasa. Dobro bo pa v vsakem primeru, če ti je pica iz takšnega testa všeč.

R. Tagore

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Je uživanje medu res nevarno za dojenčka?
Med je poln antioksidantov in kot tak super hrana za ljudi, vendar smernice za prehrano dojenčkov navajajo, da je med za...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?