|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Alkoholik ali veseljak?
30.12.2008 21:31:18   
kamilija
Joj kolk ste žlehtuser posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Alkoholik ali veseljak?
30.12.2008 21:51:25   
ronja
Tole sem pa spregledala.
Pet pirov pa kaksen viski (ali dva ) zraven, a to je zdravo, al kako?

mič, ko sem citirala, se je izgubil tale smile zravenuser posted image - seveda je mišljeno ironično - meni se to zdi ogromna doza...

kamilija, nismo žleht, ampak če se tebi to zdi čisto sprejemljiva količina alkohola, potem smo si tako različni, da težko, da bi prišli skupaj... Moj lubi čuti eno pivo, ker pač na splošno pije cedevito in čaj in gosti sok z radenskouser posted image . Me prav nič ne moti, če se kdaj napije, takrat nikoli ne vozi, je prav luškan, ko postane tok zgovoren, pa ko mi skoz govori, da me ma rad, pa se mi opravičuje, čeprav se nima za kaj. Ampak da bi pa spil toliko, pa bi se mu zdelo čisto ok, pa mi ne bi bilo prav... Jaz mam pač tu nizko toleranco, kje drugje pa višjo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Alkoholik ali veseljak?
30.12.2008 21:59:25   
kamilija
Da se ne bi narobe razumeli..tudi mene moti alkohol. Samo včasih res ne veš kaj je prav in kaj ne. Prav zato sem vas povprašala za mnenje.
Predvidevam, da sem res malo zoprna, ker sem pač na porodniški (tamala je stara 5 mesecev) in kot je Arwenko napisala, zato še bolj občutljiva na njegove izhode. In potem še ta žlahtarska praznovanja. Kdaj zatežit? Naj se skregam zaradi tega ali pač sprejmem, da se ga sem pa tja napije? Ne vem, jaz sem tu najbolj zmedena. In ja, če bi jaz popila toliko, bi že ležala.
In pol se vprašam kaj je normalno, sprejemljivo?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Alkoholik ali veseljak?
30.12.2008 22:12:57   
ronja
In pol se vprašam kaj je normalno, sprejemljivo?

hm, to je problem, ker je za vsakega drugače. Nekaj, kar je družbeno sprejemljivo (recimo da bi se ga moral vsak teden vsaj 1x ulit je večini čisto sprejemljivo, meni pa niti pod razno, isto da ne bi znal žurat brez pijače ali da ne bi maral testenin - si enostavno ne predstavljam živet s takimuser posted image , mal heca, mal resnice, sem res nora na testenine, rada jih jem, rada jih delam, skratka testenine (sploh domače polnjene) so zakon!), je lahko meni nesprejemljivo in obratno (recimo 1x skok čez plot se obsoja na žive in mrtve, meni pa se to ne zdi nekaj, čez kar se ne bi dalo it)... Isto velja zate, toleranco imamo različno nastavljeno za različne stvari.

Jasno, da si želiš neko zunanjo potrdilo, ali je to, kar se dogaja še ok oz. normalno, ali naj začneš bolj težit. Ampak v končni fazi prideš do tega, da je vse ok, če se ti počutiš dobro in ni ok, če ti gre večino časa na živce ali pa če ti gre malokrat, ampak takrat tako fejst (recimo če bi te dedec 1x na leto prebutal, bi bilo to sicer malokrat, ampak takrat bi ti bilo pa preveč grozno,d a bi bila pripravljena vztrajat - predvidevam...)

Tak da se pogovori sama s sabo in potem še z njim. Bodi čisto iskrena - tudi do njega - povej mu, da ga takega slinastega in obnemoglega ne moreš ravno spoštovat - to pa je normalnouser posted image . nekak naj bi bilo tudi normalno, da je njemu veliko do tega, da ga imaš ti rada in ga spoštuješ in se je zato pripravljen malo potrudit... Čeprav vprašanje, kakšna je normalna reakcija človeka, ki prevečkrat preveč popije, ko mu to omeniš... Tak da normalno ni vedno najboljše oz. prav... Lahko je slabo.

Lepo je, da ne sodiš kar tako, ampak da se vprašaš, ali tudi ti ne pretiravaš. Ampak vseeno pa moraš biti iskrena s sabo in če te stvar moti, moraš nekaj spremenit: ali njemu poveč, da je to pač preveč, ali če se ti zdi,da pretiravaš, začneš drugače gledati na njega... Če mene vprašaš, jaz bi njemu zatežila, v tej konkretni situaciji. Ampak marsikatera druga pa ne - ne vem, katerih je več, ampak navsezadnje niti ni važno - če bo tebi ok, potem je vse v redu (razen mogoče njegovih jeter)...

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Alkoholik ali veseljak?
31.12.2008 7:25:00   
kamilija
He he, hvala Ronja, maš prav. Danes pade debata sigurno, saj so bli včeraj s kolega na "drinki". Potem pa v avto pa domov. Res me prime, da bi ga prebutala, to pa potem ni več normalno ane!?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Alkoholik ali veseljak?
31.12.2008 15:14:40   
Boni3
Za moje pojme je taka količina in pogostost konzumiranja alkohola že alarmantna. A spokat al ne je pa čisto tvoja stvar in odločitev. Srečno!

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Alkoholik ali veseljak?
1.1.2009 15:17:31   
annya
Veseljak si lahko tudi brez alkohola....zame je to mal preveč no...bi bl rekla da je že alkoholik..

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Alkoholik ali veseljak?
1.1.2009 18:15:14   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: kamilija

Ja sej to je največji problem, ker je veliko praznovanj. Sploh pa ta čas jih je ogromno in to vsak teden kakšno. Jest sem pa s tamalo sama ane.
Največji problem jej to, da on ne vidi problema in pravi, da pretiravam. Sam pošteno punce, kdaj ste se pa tolk nacukale, da ste spale v kuhinji in vam je slina dol curljala? Ne vem no. Star je 30 let, čas da se zresnimo.

tole je tako velik problem, da bi jaz šla. sem bila v podobni situaciji kot piše Looney. nekaj časa sem se trudila in ugotovila, da je nerešljiv problem, če on ne vidi problema. ti svetujem, da vzameš tamalo in greš. lahko mu prej postaviš ultimat, da mora na zdravljenje, samo jaz bi se tega potem 100% držala. pa zavedati se moraš, da v zdravljenju morajo aktivno sodelovati tudi partnerke.
zaradi sebe in user posted image pa moraš nekaj narediti. ker tole ni normalno pitje alkohola, je že kar resno pretiravanje.

vse dobro user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Alkoholik ali veseljak?
1.1.2009 18:39:05   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: kamilija


Ne sliši se ravno rožnato...no sej kdaj kakšen pir manj spije.
Ne vem, kaj mislite? Naj spokam takoj ali še malo počakam?



Mislim, da je veseljak  nekdo, ki se zna veseliti brez "pomoči" alkohola. Menim, da je tvoj partner alkoholik. Čudi me, da si to opazila šele sedaj, ko živita skupaj in ko imata otrokauser posted image
Glede partnerstva pa imam mnenje, da je vsak problem treba začeti reševati s pogovorom, mogoče tudi s strokovno pomočjo. Če to ne bi zaleglo, bi šele takrat začela razmišljati o odhodu, seveda če ni prisotnega fizičnega in/ali psihičnega nasilja, v tem primeru pa niti 2x ne bi premislila.

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 84
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?