|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija na km - kdaj je izvenela
27.1.2011 10:49:23   
Aurorica
Drage mamice. Pri našem 7-mesečniku smo ugotovili alergijo na km. Nismo bili sicer testirani, ker pediatrinja pravi, da, če je stanje ob moji dieti boljše (dojenčka sem do 6 meseca izključno dojila, sedaj pa ob dojenju uvajava še GH), ni še smiselno testirat. Po nasvetu pediatrinje na cca 14 dni poskusim kaj mlečnega npr. jogurt in vidim reakcijo. Zanimivo je, da je stanje v primerjavi s tistim pred dobrimi 3 meseci, ko smo posumili na alergijo, bistveno boljše - sedaj ne dobi več pikic, je pa dobil vneto ritko in pa suho kožico po pregibih. Tudi ponoči je bistveno slabše spal, če sem zaužila kaj mlečnega.  Po nasvetu pediatrinje naj bom ponovno na dieti in čez cca 14 spet poskusim malo jogurta. Zanima me, KDAJ je pri vašem malčku izvenela alergija? Koliko časa po ugotovitvi oz. po začetku vaše diete, v kolikor ste dojile? Ter kako je bilo potem z uvajanjem mlečnih izdelkov (skuta, jogurti in na koncu seveda še mleko).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija na km - kdaj je izvenela
27.1.2011 20:55:30   
nincy29
Jaz ti priporočam da se vseno naročite v alergijski ambulanti za pregled.morda je tamali še na kaj alergičen in tudi oni bojo ga opazovali  ali se mu alergija slabša ali boljša.

(odgovor članu Aurorica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija na km - kdaj je izvenela
28.1.2011 7:59:47   
moci
meni se pa zdi super, da je vaša pediatrinja tako fajn. da ga ni dala mučit in špikat za brez veze, rezultati bi itak bili realni ali pa ne.
naš dermatolog je rekel, da večina alergij izzveni do 10. leta.
sicer pa počneva trenutno s sinom enako - po jogurtu bruha in dobi izpuščaje okrog ust. čez nekaj časa bova pa spet poskusila.
srečno

(odgovor članu nincy29)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija na km - kdaj je izvenela
28.1.2011 8:32:47   
DragonLady
Pri našemu mišeku je bilo enako...okoli leto dni je bil star, ko se je začelo. Dobil je ful drisko, da mu je že ritko razžrlo. Pa ni pomagalo ne tuširanje, kamilice, kremice, itd...mogla sem mu delati preveze, ker je imel žive rane na ritki in okoli. Že tako hudo je bilo, da je zadrževal urin, ker ga je bolelo, ko je prišel urin v stik s kožo, normalno.

Pediatrinja je rekla, da naj bi pred kratkim prebolel rotavirus in ima zaradi tega še malo občutljivo črevesno floro. Kako je s tem, ne vem, ne bi komentirala...mislim, da rotavirusa ni imel, je pač prišlo do alergije na laktozo.

Ukrepi:
Omejitev oz prepoved mleka in mlečnih izdelkov do nadaljnjega in počasi spet začeti uvajati posamezne stvari. Mleko, jogurti, skute, pudingi itd so bili za nas strup. Sir je nekak še lahko jedel, ampak v malih količinah. Vsake toliko sem pač poskusila kako mlečno stvar dodat na jedilnik, pa je še imel alergijo. Izzvenela je sama od sebe do 3. leta starosti...ponavadi naj bi alergija na mlečni sladkor izzvenela do 3. leta starosti, vsaj tako pravijo strokovnjaki...danes smo stari dobrih3,5 let in mali je nor na mleko. Popil bi ga na galone....user posted image
Mogoče nasvet...poskusi z sojinim mlekom. Mi smo pač tudi na to alergični. Smo pa kupovali o,1% mleko (dobi se ga v Lidlu), pa je bilo OK, brez večjih reakcij. Zdrava mera mora biti pri vsem....pretiravat v nobeno smer ni dobro. Če boš rabila za vrtec potrdilo za nemlečno dieto, moraš sama rečt pediatrinji, pa ti brez problema napiše...v vrtcu običajno ni problem s tem, rabijo pač nek papir. Nimaš nobenih dodatnih stroškov s tem kot starš.

Vem, da se ti mogoče včasih zdi, da ne vidiš luči na koncu tunela, ampak se bo stanje izboljšalo....verjemi! Ko se bo, boste morali pa mleko kupovati kot nori, hehe.user posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija na km - kdaj je izvenela
30.1.2011 8:39:40   
lojska
Pri našem so alergijo potrdili pri enem mesecu, pri sednih mesecih so rekli, da je izvenela pa očitno ni, ker so jo pri treh letih spet potrdili (zakaj toliko časa vmes je dolga zgodba pa jo morda gdaj drugič napišem). Sedaj pri 5h letih nismo več alergični na mleko in končno lahko vse jemo. Je pa dobro, če se alergija potrdi, ker drugače otrok v vrtcu brez potrdila ne dobi dietne prehrane in, če otrok kljub alergiji uživa mlečne izdelke je manjša verjetnost, da bo alergija sploh kdaj izvenela. Nam so ob ugotovitvi na alergijo zabičali, da ne smemo popolnoma nič mlečnega uživati niti na isti dili nisem smela rezat sira kot sem potem njemu npr. salamo. Aja pa še tako je ponavadi, da če se sedaj naročiš na alergo teste potem prideš itak šele čez 2 do 3 mesece na vrsto in potem še skoraj enkrat toliko čakaš na izvide. Tako, da moj nasvet je, da se vseeno čimprej testirate, čeprav obstaja verjetnost, da bo klub alergiji test negativen.


_____________________________

Pravi muskarci vole obline, samo se psi igraju kostima.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija na km - kdaj je izvenela
19.3.2011 13:53:39   
bella02
Pri moji hčerki je bila alergija na KM potrjena pri enemu mesecu njene starosti. Potem smo bili na strogi dieti. Bili smo res pridni in smo pazili, kaj je. Namenoma se ni nikoli prekršila, nesla me je le pašteta Argeta Junior in 1x je v vrtco sosedu spila 2dcl mleka, navadnega. No, 14 dni nazaj sva pa dali čez provokacijo na Pediatriji in z veseljem smo ugotovili, da alergije ni več. Februarja je bila stara 7 let. Torej smo bili pridni celih 7 letuser posted image . Zdaj počasi uvajamo mlečno hrano. Puding, mleko oz kakav in čokolada niso problem, jogurti in siri pa ne gredo dol. Jogurti še nekako, sir pa ni šans. Če te kaj zanima, kar vprašaj, Če ti lahko kaj svetujem, ti bom z veseljem! Srečno!

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija na km - kdaj je izvenela
21.3.2011 11:42:49   
petra36
Moj sine je tudi imel alergijo na km.Po dveh mesecih je alrgija zginila.

_____________________________

Mamica sinov Nika in Matteota

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?