|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave v šoli
20.3.2011 18:07:06   
brina 1
Potrebujem nasvet. Zjutraj sem pripeljala otroka v šolo. Učiteljica je vprašala, če mi je povedal, da so se na avtobusu lubčkali. Hodi v prvi razred in je imel to za domačo nalogo. Povedala sem, da mi pač ni povedal. Učiteljica je bila popolnoma vznemirjena, češ kaj se je zgodilo, da so se čist zares lubčkali. Povedala mi je tudi, da se lahko to nadgrajuje in je lahko seveda vsako leto huje, da se s tem prenaša bolezen ... Otrok je to slišal, pričel je silovito jokati in sploh ni hotel v razred. Vse skupaj mi je bilo popolnoma katastrofa. Ko je prišel otrok domov smo se vsedli in se pogovorili. Rekel mi je, da je dal dvema punčkama lubčka na lička in da so si dajali lubčke še na roke. Pa to se dogaja že v vrtcu, to je del razvoja, ne vem ali je res potrebna taka panika zaradi tega??? Saj smo se tudi mi lubčkali, ko smo bili majhni ... A je to res tak prekršek? Kakšno je vaše mnenje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave v šoli
20.3.2011 20:17:28   
blaža
Jaz bi se z učiteljico dogovorila za sestanek. Želela bi vedet vse o tem dogodku, na koncu ( če ne bi šlo za nič takega), bi ji pa na lep način povedala, da se tako ne dela, da je sedaj tvoj otrok zaradi tega prizadet,..malo bi ji naložla, ker ti je na nepravilen način povedala za dogodek v pričo otroka. Lahko bi te poklicala na samo, pa ti povedala al pa kakorkoli,..



_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu brina 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: težave v šoli
20.3.2011 20:19:48   
blaža
Naj pa še nekaj omenim. Lani, ko je bil moj sin v prvem razredu smo se na enem sestanku menli tudi o podobnih temah in je učiteljica povedala, da nekateri otroci ostajajo pozno v noč budni ob televizorjih, ko starši na kavču zaspijo in gledajo kar ni primerno zanje, pa da v šoli posnemajo določene gibe,... da to se dogaja, ...

Pa s tem ne mislim na tvojega otroka.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: težave v šoli
20.3.2011 21:57:25   
brina 1
Hvala za odgovor, res. Točno to sem rabila, ker sem popolnoma istega mnenja.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
21.3.2011 0:25:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu brina 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: težave v šoli
21.3.2011 7:14:52   
ZARA
Ojej, se strinjam s predhodnicama. Dandanes je vsak premik črevesja, ki ni v sladu z razmišljenjem večine - kriminal. Itak smo pa sami nategnili meje do skrajnosti.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: težave v šoli
21.3.2011 13:31:36   
Nenya
rekla bom takole. zaradi 'sproščenega' odnosa do teh tem 15+ let nazaj meni in mnogo kateremu dekletu ni bilo prijetno hoditi v OŠ.
namesto, da bi se osredotočila na to, da je učiteljica tvojemu otroku nekaj naročila on je pa gladko ni upošteval (ker je vedel da si bo nakopal težave), si se raje obesila na to, da po tvojem učiteljica pretirava. To, da spodkopavaš učiteljičine besede se ti zna še kako maščevati v prihodnosti. Poljubljanje je sprejemljivo le v primeru če je sporazumno (pa naj se vam zdi še tako ljubko in prisrčno), ti pa si potek dogodkov izvedela od svojega otroka, ki ga pač vidi 'po svoje'.
Vse skupaj bi lahko uporabila kot iztočnico za pogovor o mejah osebnega prostora vsakega posameznika, pravice reči ne itd.
Namesto tega se je, kot običajno vsulo po učiteljici.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: težave v šoli
21.3.2011 14:17:53   
blaža
Nenya, se strinjam s tem kar si napisala. Z moje strani se je pa vsulo po učiteljici le iz enega razloga in sicer, na kakšen način je to ona povedala staršem otroka , konkretno mamici, ki je temo odprla, ter otroku, ki je stal zraven. Po mojem na neprimeren način.

Lahko bi izbrala drugačno možnost in se dogovorila za kratek sestanek, ali pa vsaj počakala na primeren trenutek in mamico za 5 min potegnila na stran in ji obrazložila.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: težave v šoli
11.5.2011 7:42:01   
pearl
Sem mnenja, da je vsekakor boljše, da fantek, da kakšni punčki lubčka, kot pa da jo tepe in ustrahuje. Tudi sama, kot otrok sem imela neprijetno izkušnjo v vrtcu. Imela sem zelo rada otroke in jih cartala, ter jokajoče tolažila. Tudi moji vzgojiteljici to ni bilo všeč in je povedala moji mami. Danes, po več kot tridesetih letih sem še vedno besna nad takšnim ravnanjem vzgojiteljice. Na srečo je danes v tem istem vrtcu drugače tudi po zaslugi drugih vzgojiteljic, vzpodbujajo se medsebojni odnosti, mnogo otrok se ob prihodu in odhodu objame in dajo lupčka, predvsem je to izrazito po kakšnih počitnicah ali vikendu, skratka to je tisto, kjer se otrok počuti ljubljenega tudi med vrstniki in nasilja med temi otroki, čeprav prevladujejo fantje 15 : 4 NI. Je pa tudi res, da se že pri treh letnikih razvijejo simpatije, ki morda trajajo tudi nekaj let user posted image  in prav je tako.

Kot so že omenili pisci pred mano, potrebno je otroku razložiti, da dotiki in poljubi ne smejo biti proti volji ljubljene osebe.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?