|
RE: Ronja, ali pa katera druga, ki ima kakšno... 19.7.2012 10:07:50
|
|
|
|
ronja
|
Najlažje je iz hruške, ker že ima pravo obliko: polovico izpeščičene hruške obrneš z ravno stranjo navzdol (lahko luknjo, kjer so bila semena prej zapolniš s kakim nadevom, lahko tudi iz gorgonzole in orehov, če vam je všeč kombinacija sira in sadja ali pa kak sladek nadev), daš kako rozino za smrček in oči, narezane mandlje za ušesa in bonbon za repek. Iz samega sira lahko narediš kremni namaz: skuto zmešaš s kakim bolj pikantnim sirom (recimo gorgonzolo) ali pa samo začiniš, da dobi zadeva nek okus, lahko dodaš nariban parmezan, da bo bolj trdna masa (in za okus, seveda), zvaljaš z mokrimi rokicami najprej kroglice, jih oblikuješ v take jajčkaste oblike in potem na enem koncu še bolj zašiliš, da dobiš obliko smrčka. Lahko jih potem povaljaš v kakih drobtinah ali naribanem siru, če želiš določeno barvo ali teksturo dlake;). Za smrček lahko daš potem grozdno jagodo, rozino, karkoli temnega, skratka;). Očke lahko narediš kar kot luknjice ali pa če si pomagaš z raznimi temnimi okroglimi rečmi, recimo klinčki se fino obnesejo. Ušesa so lahko spet iz polovičk mandljev ali dveh polovic orehov, pač nekaj približno prave oblike:). Za rep pri tej slani varianti boljše kaj manj sladkega, recimo trak salame ali pa kakega sira, ki bi se dal lepo zvit (recimo topljeni v lističih bi bil sigurno dovolj gibek)... Eh, vidim, da si že dobila slikice. No, mogoče ti bo vseeno kaj prav prišlo:) Smo meli "nujno delo" prej, pa je trajalo, da sem napisala;)...
_____________________________
http://vecna-optimistka.blogspot.com/
|
|
|