|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ločitev
12.10.2005 22:03:11   
Anonimen
Prvič vam pišem kot anonimka,zanima pa me naslednje:v primeru da se z partnerjem ločiva(imava najemniško stanovanje,dva otroka,z svojimi sem skregana)ali mi lahko CSD pomaga priti do "poceni" stanovanja ali da kako drugače urediš glede bivanja kjerkoli?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ločitev
12.10.2005 22:11:07   
Gina
CSD v praksi zelo malo pomaga, razen če živiš kje, kjer ni težko priti do stanovanja.
Lahko pa daš prošnjo, seveda, za stanovanje (ti bodo na csd-ju) povedali kam točno, saj so razpisi vsako leto zunaj. Če nimaš ničesar nase napisanega, pa ko boš uradno ločena, tudi ta možnost obstaja. Vendar je boljše, če računaš kar nase, mislim da se ne znašaš zelo na to opcijo, kljub temu, da vse papirje seveda oddaš. Kaj pa najemniško neprofitno stanovanje?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ločitev
12.10.2005 22:21:55   
mala maja
mislim da ti v takem prmeru CDS poišče materinski dom, tam ste lahko 1 leto če se ne motim.

Ma ne vem moji sosedi so pomagali do materinskega doma dokler se ni postavila sama na noge. Drugače pa če misliš da ti pomagajo priti do poceni najemniškega stanovanja user posted image  dvomim....

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ločitev
12.10.2005 23:09:43   
Anonimen
mene pa zanima a katera ve koliko stane sporazumna locitev?Hvala

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ločitev
12.10.2005 23:13:22   
mamči
Glede CSD vem ne nič- mogoče enkratna socialna denarna pomoč?
Hotela sem ti samo zaželet vso srečo, če bo prišlo do tega, kar si napisala. Ker to pa je hudo. Res hudo in se mi smiliš, pa otroci- sploh ! Če se da še kaj rešit PROBAJTA! Drugače pa naj tiuser posted image  dajo sreče in moči... in naj vas čuvajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ločitev
12.10.2005 23:28:14   
Anonimen
Če mene vprašaš, jim dol visi, kje bo kdo živel. Edino, kar pogledajo, pa še to samo zato, ker morajo, so otroci. Oni morajo imeti streho nad glavo.
Prva stvar pa je, da dokler nista pravnomočno razvezana, te mož ne more izseliti iz stanovanja, pa čeprav je najemniško. Druga stvar je, da se izseliš sama, zaradi nevzdržnosti. Na materinski dom pozabi. Skoraj. Prednost imajo nosečnice, ki si brezposelne, na cesti in bežijo pred nasiljem, pa nimajo denarja, da bi šle v najem, ali pa matere (več otrok, večja možnost) v enaki situaciji. Če ni v igri groženj z nasiljem nad tabo ali otroci, skoraj nimaš šans, ker so materinski domovi polno zasedeni. Tudi začasne varne hiše (bivanje do 30 dni) so polne. Materinski domovi zahtevajo prešolanje otrok (ali drug vrtec) in še marsikaj).
Ti kar računaj na lasten najem. Težko, da te bi kdo vzel v garsonjero, ampak poskusi, čeprav se ti konec koncev bolj splača enosobno stanovanje, saj so cene skoraj enake, imaš pa več prostora in možnosti.
Če potrebuješ še kakšen nasvet, kar povej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ločitev
12.10.2005 23:31:23   
Anonimen
Sporazumna ločitev...

Cca. 10 jurjev je oddaja vloge (koleki). Pogovor na CSD je zastonj in brezvezen (po mojem mnenju), potem pa je samo ena obravnava na sodišču, če gre res vse gladko. Strošek je edino notarska overitev sporazuma, ki je odvisna od višine premoženja, ki se deli (če ga nimata, je menda cca. 25 jurjev). Sodni stroški za obravnavo pa se delijo med vaju in menda stanejo cca. toliko, kot oddaja vloge.
Če se motim, me popravite.

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ločitev
12.10.2005 23:36:02   
Anonimen
a za sporazumno locitev rabis odvetnika al kaj?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ločitev
13.10.2005 8:24:21   
Anonimen
Za sporazumno ločitev ne rabiš odvetnika.
Rabiš: 7.500 sit upravne takse ko oddaš tožbo za razvezo.
1. če se greš prek notarja je 1 ali 2% vrednosti skupnega premoženja.
2. če se greš mediacijo (zanjo zaprosiš v vlogi za tožbo o ločitvi) je zastonj in ti vrnejo polovico sodne takse. Z mediacijo skleneš izvensodno poravnavi in se zmeniš o vsem o otrocih, premoženju, obiskih in vsem ostalem. Mediacija je alternativni način reševanja sporov in financirana od EU. Katerakoli od pravdnih strank ima pravico kadakorli prekinit mediacijo...

Za nobeno od teh možnosti ne rabiš imet odvetnika. Čeprav je bolje se prej kje pozanimat kake možnosti in pravice imaš. Ura posveta je po odvetniški tarifi 13.000, za odprtje spisa, v primeru da se ne moreta dogovorit in gre v dejansko tožbo boš pa odvetniku plačala 50.000, za vsako uro posveta 13.000 in vsak njegov obisk na sodišču 50.000.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ločitev
13.10.2005 12:15:33   
mojamura
Delavce (razen svetlih izjem, ki pa potrjujejo pravilo) baš zaboli K, kje boš živela pa za stanovanje (razen če ne boš tečna ko satan) prek njih ne boš nič zrihtala.LČe misliš, oz. si 100% da bo šla ločitev brez zapletov ne rabiš odvetnika. Če pa samo malo dvomiš o tem ti svetuje odvetnika, naj ti ne bo žal denarja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ločitev
20.10.2005 13:45:27   
Anonimen
a za locitev moram iti na upravno enoto ali kam?Prosim naj mi ena napisse postopek,pa kaj moram prvo naredit ipd.hvala

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ločitev
20.10.2005 14:18:11   
Anonimen
O mama mia.. pa kaj ste nori al kaj vam je? user posted image user posted image user posted image

Poglej anonimna.. stvar je preprosta..  Najdes tist porocni list... ga strgas in zabrises v sekret in nato 2x potegnes vodo.. in reseno!
Mogoce se telefoniras na te brezvezne idiotske upravne enote in jim poves, da lahko tudi oni najdejo tiste svoje liste jih stragajo, zabrisejo v sekret in 2 krat potegnejo vodo.
Voda ja naravno cistilno stredstvo.. Lahko pa tam na teh trapastih enotah zaradi tebe tudi mirno hranijo te liste papirjev s koleki vred.. do naslednje ledene dobe.

Biti z nekom je stvar duha.. ne pa administracije in biznisa.. guljufive in smrdljive mafije.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ločitev
20.10.2005 14:41:10   
Anonimen
Ja, Tjazy, se strinjam, je samo birokracija in papirologija, če imaš na oni strani kolikor toliko prisebnega človeka. Morejo pa ti papirji postati neverjetno orožje v boju proti drugi strani, sploh, kadar se gre za otroke in/ali premoženje.

Jaz, če bi se ločevala, bi tudi hotela do konca razčistiti, čeprav se mi zdi, da sva oba toliko pri sebi, da si ne bi nikoli nagajala po ločitvi. Ampak to je tako kakor z dediščino - vsi smo prijatelji, dokler ne pride do tega, kaj je moje in kaj tvoje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ločitev
20.10.2005 16:26:56   
Primoza
No to ne bo čisto držalo, razen če nočeš, da v primeru smrti "papirnati" mož dobi del tvojega premoženja namesto tvojih otrok. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ločitev
21.10.2005 6:23:27   
Anonimen
A mislis, da je mozno, da kateri oce ne bo samovoljno premozenje zapustil otrokom?

Ce je to mozno.. potem je cist naupraviceno da vcasih kdo rece... "Saj smo ljudje, saj nismo zivali.."
sicer mi je od nekdaj ta izjava zelo cudna in mi ni jasno kaj hocejo s to izjavo sporociti. user posted image user posted image

Da smo bolj neumni od zivali, to je vidno na vseh podrocjih.. zato ne vem cemu te izjave.. user posted image

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ločitev
21.10.2005 7:47:18   
kalbo
Tjazy, sevede je možno. Moj semenski foter je eden takih. On bi zapil vse, pa še več!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?