|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   depresija in partner
26.10.2005 9:29:29   
Anonimen
Pišem vam ker sem čisto na koncu obupa. S fantom sva skupaj dobrih 5 let. Med nama je vse super, a kaj ko nama križa pot njegova depresija, zakompleksanost in prav to so razlogi za najine prepire.
Nevem kako mu pomagat je zelo zelo občutljiv. Vsaka beseda ga rani ga prizadane. Počuti se nepomembnega. Se obsoja, da ni sposoben za nobeno stvar. Ni zadovoljen sam s sabo. Potem pa službi nastopajo problemi, hodi domov ves zamorjen, pravi, da se mu bo zmešalo en dan.
Obremenjen je s samim seboj. Nikjer ni sproščen, izogiba se družbi druženju, najraje ima samoto in potem samo razmišlja. njegovo razmiščjanje je zelo črno gledo, razmišlja tudi o smrti. non stop ponavlja, da pač mu je tako usojeno in da bo celo življeneje trpel.
Sam se vse dobro zaveda, da nebi smel tako razmišljat, zaveda se da dela narobe ampka si nemore pomagat. O kakšnem zdravniškem posvetu pa noče niti slišat.
Toliko krat sem mu že omenila, da gre na kakšen pogovor h specialistu, ampka pravi, da ni neumen in da ne gre.
Res sem čisto na konu, nevem več kaj naj nardim, kako naj razmišljam. On je star 28let jaz pa 25.
Pomagajte mi prosim!!!!!! 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: depresija in partner
26.10.2005 9:36:38   
jagoda
Nujno mora k psihiatru. Povej mu, da to ni nič sramotnega. Glede depresije pa poglej na stran www.nebojse.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: depresija in partner
26.10.2005 9:37:43   
muki1
Po mojem bi se res morala dol vsesti in se pogovoriti. Depresija je res hudo stanje, lahko traja leta. Daj mu na razpolago nekaj literature o depresiji in mu povej, da naj preštudira, potem pa se odloči, če ne zaradi sebe, naj to naredi zate, da obišče zdravnika. Sigurno mu bo dala kakšne antidepresive, ki jih bo moral jemati kar nekaj časa, preden se bo začel malo boljše počutiti in bo sploh lahko začel ,,delati na sebi,,.
Vkolikor se ne bo zbrihtal in se odločil za pot ozdravitve, pa ti svetujem, da spokaš in greš, ker ti življenje s takim človekom ne bo prineslo nič kaj dosti lepega. Čeprav ti bo hudo, bo še najboljše zate, drugače te bo potegnil v ta krog in še tebe dododbra ,,zdelal,, verjemi mi, ker poznam osebo, katere mož je tudi depresiven in se v svojih težkih momentih totalno zapre vase, ne govori z nikomer, vsi so mu napoti, mu grejo na živce, dva taka luštna otroka ima, da se ti zrola, pa se jima izmika, da ju čez dan sploh ne vidi, žene ne šljivi pet posto, ti rečem, da je tudi ona že kar fajn načeta.
Držim vama fige.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: depresija in partner
26.10.2005 9:39:50   
Anonimen
preber si tole
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=580444&mpage=1

povem ti še rešitev. mož je šeu k homeopatu g.hriberniku iz preddvora. dobu je ene kaplce in kuglce in to jedu par mescov. diagnoza je bla depresija. rezultat: dons mam novga moža user posted image  ki je tako pozitiven da ga včasih ne poznam, tako odločen in postaja tudi veliko bolj samozavesten!

toplo priporočam!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: depresija in partner
26.10.2005 9:42:13   
kapica
Zaradi cesa pa ima depresije? A je bilo kaj v preteklosti, je imel tezko otrostvo? Mogoce ni zadovoljen z nacinom zivljenja, sluzbo, ali podobno.,

Ne vem, jaz sama sem isto ali podobno razmilsljala, bila zelo depresivna. Ker pa vem kaj je bil oz. je vzrok temu, sem zacela tudi na tem delati. Sploh ko sem videla da tudi moj moz tezko prenasa vse skupaj in ne ve vec kaj naj. No jaz sem govorila malo z ljudmi o tem, z mojo mamo, bratom in videla da je moje razmisljanje pravilno, oz. da sem kljub temu normalna. In od takrat mi gre veliko boljse. Ne vem ce sem imela se kaksen taksen trenutek ali dan.

Sem sla pa tudi sama do psihologa, vendar ga je tu pri nas tezko najti, je treba placati, ali pa cakati mesece na termin. Sem bila ze v cakalnici, potem sem pa mislila a mi je res treba? In pobegnila od tam.

Mogoce sem si sama se lahko pomagala, vendar bi vama priporocala res kaksnega strokovnjaka. To ni nic slabega, saj to ne pomeni da si nor ali kaj. Poskusi mu se malo pregovoriti, mu poisci kaksne naslove ali sama poklici kaksnega, in vprasaj kako naj naprej ravnas.

Ne vem ce sem ti kaj pomagala, samo da ves da je taksnih primerov veliko in da nista sama.
Veliko srece!

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: depresija in partner
26.10.2005 9:46:27   
Klepica
Draga anonimna,
kot bi opisovala mojo mami, ki jo imam neskončno rada, ker je res super človek, kljub tej bom rekla kar bolezni. So dnevi, ko je polna energije, so pa dnevi, ko vidi samo črno, vse na njej je slabo, čeprav je čudovita.

Problemi so bili mogoče večji, ko sem bila jaz mlajša, sedaj ko sva z bratom v življenju zadovoljna in srečna, imam občutek, da ji ravno midva dajeva zadoščenje, da je nekaj lepega in koristnega naredila v tem življenju.

Najprej se boš morala ti odločit, ali si želiš tako vezo naprej. Ja vem, kaj boš rekla, če ga pustim še jaz, se mu bo podrl svet. Ampak v življenju se zgodi, da se bo tudi tebi kdaj podrl svet in boš rabila nekoga za tolažbo in oporo. Ne vem, težko rečem, mame pač ne moreš zamenjati in živiš s tem.

Zelo koristno bi bilo, če bi si poiskala strokovno pomoč. Jaz sem mami to utemeljila tako, da če te boli zob greš pač k zobodravniku. Če greš k psihiatru še ne pomeni, da si nor. On ti lahko pomaga, mogoče s pogovorom odkriti, zakaj se ti to dogaja in ti predpiše zdravila, če so sploh potrebna. Včasih je tako, da jih predpišejo za slučaj, ko so res čisto na tleh.

Drugače pa kot verjetno veš, rabijo takšni ljudje veliko pogovora, ljubezni in predvsem moraš zelo skrbno izbrati besede, ker jih zelo hitro obrnejo sebi v slabo.

Ne vem, če sem ti kaj pomagala, ker sem mogoče vse skupaj napisala preveč direktno. Pogovorita se, razmislita in če si ti pripravljena ostati z njim, bi bilo od njega za pričakovati, da bo ustregel tvoji prošnji in šel po strokovno pomoč.

Veliko sreče

Klepica 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: depresija in partner
26.10.2005 9:47:04   
kapica
Jagoda, sem pogledala na to internetno stran in koliko na prvi pogled vidim je dobra in koristna. Se bom se sama malo poglobila vanjo.

LP

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: depresija in partner
26.10.2005 9:56:24   
Junc
No, jaz sem bil kr nekaj časa zelo črnogled ali kako bi to lahko imenoval. Depresija, ja no, mogoče, neke vrste, oz. neke teže. No, ni šlo in ni šlo, vse se mi je zdelo pesimistično, nezanimivo, na koncu tudi ljudje, družba, itd. Ko sem šel k homeopatu, sem dobil neverjeten naval energije. Sploh se ne morete zavedat, čist, kokr da bi me preklopil. zdej po nekaj mesecih ne hodim več, ne jemljem zdravil, ničesar. Imam svoje življenje, ni več pesimistično (če je , je pač iz razloga, ker tako je), tečem, ukvarjam se s športom, živim zdravo, sem vesel, dobil sem nekaj novih prijateljev, ljudje mi niso več dolgočasni in tudi doma z ženo se mislim da mnogo bolje razmeva. Tudi s.. je boljši user posted image user posted image .

priporočam. Ne vem kako bi bilo pri psihiatru, nimam pojma, lahko pa si tudi sam poma. recimo tek je ena zadeva. Tudi jaz sem prvo iz tega začel tečt, zdej pa tečem iz drugih ciljev (nimam več potreb, da tečem zato, da si odklopim misli). Potem pa je lahko še avtogeni trening, ali pa ne vem. veliko je zadev. Sam naj gre čimprej, da si še česa ne naredi. Jaz sicer nisem nikol razmišljal o smrti, mnogi pa in dostikrat do tega tudi pride.

čav bav

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: depresija in partner
26.10.2005 10:01:36   
Anonimen
Hvala vam za vse spodbudne besede.

Mislim, da na njegovo depresijo veliko vpliva okolica v kateri živi. Njegovi straši so tudi zelo občutljivi po naravi in se sekriajo za malenkosti. Ko stopiš v njihovo stanovanje prav začutiš negatrivno energijo.
Pri njemu se pa ta slaba volja samo stopnjuje iz dneva v dan. Vsaka stvar ga pohodi, vsaka malenkost in potem razmišlja zakaj prav njemu. Obremenjuje se tudi s stvarmi, ki nimajo smisla, gleda dosti na okolico in se primirja z njo. On ima v sebi en velik kompleks si ni všeč, in misli, da tudi okolici ni. Zakompleksan je ker je bolj manjše rasti in ko mu kdo reče mali je gotovo. Z njim se ne da več pogovarjat tisti dan.
In zmeraj mi pravi, da tega problema ki ga ima on se ne da rešit. Nikoli mi ni povedal točno kaj ga obremenjuje, ampak mislim, da on sam si ni všeč in iz tega je nastalo vse to. Zapira se pred okolico nikjer ni sproščen misli, da ga vsi gledajo in se mu smejijo. 

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: depresija in partner
26.10.2005 10:18:41   
Anonimen
Lara mi lahko točno opišeš kje je točno ta homepat?
Je tvoj mož imel tudi podobne probleme?
Se moreš naročit k homeopatu kot k zdravniku?
Veretno mu moreš zaupat svoje problem, da lahko potem predpiše pravilna zdravila!!??

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: depresija in partner
26.10.2005 10:29:03   
Anonimen
ojla...tale junc k ti je tko lepo napisov svojo izkušnjo je moj mož! in povem ti da sva šla skos pekel in če maš kej rada svojga fanta upam da ne boš upoštevala nasveta k g je ena dala da ga dej na čevel. kej bl sebičnga še nism slišala.

ja pri homeopatu zgleda tako, da ga pokličeš, se zmeniš za uro, greš k njemu in tm se cca 1 uro pogovarjaš z njim. sprašuje te vse živo in na podlagi tega da potem zdravilo. mojmu možu je reku da je čist zablokiran in da sploh ne zna nič povedat ker je pomoje sedu tm k en čuk pa vse se mu je trapast zdel pomoje. js sem ga namreč naterala nej gre. no v glavnem dal mu je zdravilo, on ga je pridno jedu in rezultati so bli tu!

sicer ne vem iz kerga konca si, ta naš homeopat je iz preddvora. hribernik tomaž. je drgač normaln zdravnik samo zdej se samo še s homeopatijo ukvarja. drgač so po sloveniji tut drugi homeopati če si iz drugega konca slovenije.

naš je: hribernik tomaž dr.med, belska c. 42, preddvor, tel 04/255 50 70

drugi pa še
krevel živan dr.med 01/232 92 34 - ta je iz lj.
pajtner peter 01/232 60 90, 040 203 597 tudi lj
pa še en kup jih je pomoje

srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: depresija in partner
26.10.2005 10:33:54   
mojamura
Stanje kot je depresija se ne da pozdraviti naenkrat oz. čez noč.  Depresivna nevroza je prav stanje za katero je značilna huda potrtost. Vsak bolnik pa ima različne korenine oz. vzroki posameznikove depresije so različni.Sama navajaš, da to povezuješ tudi z okolico v kateri živi. Predlagaj mu preselitev (če je le možna), ni nujno, da se skupaj preselita, ampak naj poskusi malo tudi sam. Mogoče ga pa res tako utesnjuje okolica oz. že naučene navade, ki jih je pobral od svojih staršev.Tvoj fant potrebuje ogromno pogovora, kar tudi tebe lahko zelo zelo izčrpa. Vendar, če ga imaš res rada in ga ne bi rada zapustila, moraš imeti veliko potrpežljivosti in dobrih ter mirnih živcev zato, da bosta potzem nekoč, ko bosta na cilju, tudi skupaj srečna, da je za dežjem vseeno posijalo tudi sonce.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: depresija in partner
26.10.2005 13:12:07   
darja72
Kot, da bi opisovala mojega bivšega. Meni je bilo na koncu vsega dovolj in sem šla stran od njega. Ker če se ne odloči za spremembo sam ni pomoči. Razen, če mu boš celo življenje špilala psihoterapevtko in zraven v njegovo sceno tonila še ti. Oprosti, če sem napisala na trdo.  Mlada si še in cel lajf imaš še pred tabo...lp Darja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: depresija in partner
27.10.2005 21:48:06   
elizabeta p
Moj fant ima depresijo, zraven pa še anoreksijo. Ko je videl, da je čisto na dnu sva šla na urgetno psihično ambulanto. Tko kot urgenca, sam za psiho. To je na KOMZ-u (klinični oddelek za mentalno zdravljenje), zraven očesne klinike, na Zaloški 29. Tam mu je zdravnica predpisala antidepresive in sedaj jih jemlje že 5 mesecev in ti povem, da je že zdaj kot noč in dan.
Je bilo pa isto kot pri tvojemu nizka samopodoba, obremenitev v službi... Je varnostnik in ga vsi nekam pošiljajo, nadirajo... Reci mu, naj gre po pomoč. Moj je sedaj v bolnišnici (anoreksija), vendar so tam tudi ljudje z depresijo. Naj si najde pomoč, preden bo prepozno. Moj je imel tudi samomorilske misli.
Hodimo na sestanke za družinske člane in so nam tam razložili, da je za njihovo okrevanje zelo pomembno, da jih spodbujamo. Pohvali ga, ko naredi kaj dobrega. Pomembno je tudi, da ga ne pomiluješ, da se ti ne smili, ker s tem baje še bolj not v depresijo pade.
uh, sem se razpisala. Drži se. Če te bo pa še kaj zanimalo, mi pa lahko na privat pišeš.

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?