|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Utrujena....
30.10.2005 11:45:00   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Obstaja pa še en tip moških. Naredijo samo tisto, kar jim je fajn delat. Tisto naredijo z veseljem - pa je vseeno lahko to tudi previjanje otroka ali karkoli že. Ostalo delajo samo takrat, ko jim že res presede tisto gledat - ampak še vedno iz lastnega nagiba. Taki moški nikdar ne težijo svojim ženskam, da nekaj morajo naredit. Nikdar niso sitni odkrog tega. In celo rečejo svoji ženski, naj ne pretirava, naj si oddahne. Taki razumejo, da si šel ven, namesto pospravljal, ker se vživijo vate v tej smeri. Ampak če vse skupaj sešteješ, še vedno ženska v končni fazi naredi tričetrt. Računaj, da vsaka ženska hodi še v službo zraven. Tisti višek ur, ki jih naredi njen mož, je itak samo njegov hobi. Moški to radi delajo - to spada v obseg tistega, kar jim ni težko. Ženska mora pa naredit tudi tisto, kar ji ni fajn, pa mora, če noče, da bi se zastrupili v svinjariji doma, pa če hoče, da družina funkcionira normalno.  


Obstaja tudi tip žensk, ki delajo le tisto kar jim je fino delat, to je celodnevno brisanje prahu od petih zjutraj naprej.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Utrujena....
30.10.2005 11:48:10   
Gina
user posted image user posted image  Primož, pa še čisto res je!user posted image user posted image user posted image Jaz bi ob taki znorela. Moj oče je pa tako srečen ko jo ima. Kaj češ, ima svakojakih.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Utrujena....
30.10.2005 12:05:27   
daddy
"... ampak če je njen po karakterju tak da nerad ostaja doma ..."  vidiš, tudi to je možno. Ampak tega mi ne moremo vedeti, to lahko razčistita samo anonimna in njen partner. Tu se popolnoma strinjam s tabo, če je temu tako, bo težko spremenila situacijo. Na silo mogoče, toda celo če bi na kratek rok uspelo, ga pač ni sprejela takega kot je ampak ga je s tem spremenila, to pa potem ni več on. Vendar, ponavljam, tega mi tukaj ne moremo vedeti. Na tisoče vzrokov je lahko, in edino onadva sama jih lahko razčistita.
   Mogoče mi je zdaj, ko sem prebral tvojo zgodbo v odgovoru v temi "če ne veš ne boli", lažje vživeti se v tvoja razmišljanja, kadar je tema o moških. Nisem vedel da si šla skozi to. Ampak tam si na koncu vseeno napisala da ( moški ) "niso vsi glih". Viš, pa sva vsaj v eni stvari približno na "zeleni veji". Kar se tega tiče, je mogoče še boljša Kerensina tema o odpuščanju. Ko odpustiš ( pustiš oditi ), si močnejši, pravijo. Pa ne vem če drži vedno.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Utrujena....
30.10.2005 19:48:14   
Gina
Daddy, jaz pa mislim, da vendarle nisi dosti mojih odgovorov na temo moških bral.
No, pa ti razložim od začetka:
Imela sem slabe vzorce v otroštvu. Moj oče je sicer bil krasen do mene, ampak moja mama je cele dneve delala, oče je pa ležal pred tv. Izbrala sem si točno kontra moškega. Veliko je delal in veliko sitnaril. Ampak takrat nisem vedela še, da si moraš izbrat moškega, s katerim imaš skupne vrednote.l Mislila sem si, samo da ne bo ležal pred tv. Očeta sem prezirala s tega vidika. Seveda sva se z možem kregala in to zelo. Imela sva različne vrednote. Jaz sem rabila nekoga, ki bi me znal pocrkljat in ven peljat, mi dat svobodo, on pa eno, ki bi non stop glancala in pucala, pa bila ves čas doma. Nisva bila kompatibilna. Imela sva različne vrednote. To sem jaz po par letih ugotovila. Ne to, da imava različne vrednote, ampak da nisva za skupaj. On se mi je zdel grozen. Kar naprej je težil, pa kar naprej se je držal name, jaz pa nisem vedela zakaj. Njemu sem se pa menda jaz zdela grozna, ker ni dobival tistega, kar je rabil. Sčasoma sva nehala komunicirat. Ker ni videl izhoda, pa ker je spoznal eno lušno, prijazno punco v službi, je seveda tam iskal energijo. Toliko sem pa takrat že pogruntala, da se midva nimava fajn in da je toliko narobe, da ne bo šlo več naprej. Ko sem ugotovila, da ima drugo, sploh nisem bila jezna nanjo. Še nanj skoraj ne. Takrat mi je kapnilo, da en drugemu ne dajeva, kar rabiva. Jaz sem bila na nek način vesela zanj, že v roku meseca, dveh. Se mi je zdelo, da bo srečen tam. Niti en sam hip pa nisem bila ljubosumna na to dekle. Sicer je trajalo dve leti, da sem se v resnici odselila, ampak potem pa on ni mogel sprejeti dejstva, da se mu to dogaja.

Bom oddala ta post, ker me je danes že ven metalo, pa nadaljujem na drugem.....

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Utrujena....
30.10.2005 19:57:47   
Gina
No, v času, ko sem bila sama, mi je ratalo jasno, da so vrednote pomembne. Gledala sem prijatelje, zakone, in se začela spraševat, kaj jih skupaj drži ali zakaj se prepirajo. Nekateri sploh vedeli niso, zakaj se kregajo, meni pa je bilo od daleč, ko sem gledala celo situacijo tako kristalno jasno. Vsak je imel druge vrednote.

In če gledam nazaj, moj zakon nikoli ne bi mogel uspeti, pa ne zato, ker je bil moj ex zanič. Ne ne, ampak zato, ker jaz nikoli ne bi mogla non stop pucat in glancat. Tega ne zmorem. Jaz rabim svobodo in rabim veliko fizičnega crkljanja. Nekdo, ki se ne stiska k meni pol noči, takoj odpade. In jaz tega toliko let nisem dobila. Jasno, da sem bila posledično sitna.

Zato se mi zdi, kadar takele zgodbe, enostranske berem, da mogoče njihovi možje ravno tako niso srečni. Zato vsaki predlagam, da ugotovi, kaj mož ne dobiva od nje.  Če mu lahko tisto da, bo mož gotovo drugače funkcioniral nazaj do nje. Če mu tega ne more dati, bo zakon propadel. Četudi bo on srečen, ni rečeno, da bo mož njej lahko dajal točno tisto, kar ona rabi. Ampak je pa veliko več možnosti, če je on srečen, da to tudi nudi.

Hkrati, ko sem po ločitvi opazovala zakone, pare, pa tudi že pred tem in po tem, pa sem ugotovila tudi to, da so možje res drugačni od žen. V resnici so. Ni to vzgoja in ni to okolje. Res ne. Sem preveč tega analizirala, da bi ne bilo očitno. Ja, obstajajo moški, ki so zelo jin, so zelo podobni ženskemu funkcioniranju. Samo o njih jaz danes ne govorim. Govorim o tipičnih, moško delujočih moških. Vsi zakoni, ki dobro funkcionirajo, kar jih jaz poznam,  upoštevajo to. Mislim zakonca upoštevata to. Zato sta srečna. Vsi, ki so nesrečni, si delajo iluzije o enakosti. Zato pa pravim, da je najboljše realno gledat na svet in ne pričakovat, da bo moški ženska in obratno.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Utrujena....
30.10.2005 21:22:32   
FRAČAFELA
Naj te potolažim. Dogaja se vsem nam. Tudi najboljšim. Nisi nesposobna!

_____________________________

Ljubi in boš ljubljen!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Utrujena....
31.10.2005 12:34:57   
daddy
   Hudiča, Gina ...... OPROSTI. Zdaj vem, da definitivno ne sovražiš moških na splošno. Glej, zanimivo .... kar se tiče vzorcev iz otroštva, je zanimivo, da imava skoraj identične. Isto, tudi pri nas je bil ata "moneymaker" , doma, še posebej v gospodinjstvu in vzgoji otrok ni mignil s ****em, kot se reče, mama pa je bila ( in je še ) tista pridna mravljica ki je poleg redne troizmenske službe poskrbela še za vse doma. Pa kakor se čudno sliši, vedno sem imel občutek da bi bilo bolje če gresta narazen. Pa nista šla. Zdaj se mi zdi da sta tako nasprotje pač iskala ali kaj, ne vem. Vsekakor bi se oba počutila čudno, če bi se ti njuni vlogi kakorkoli spremenili. Tako sta bila navajena, vzgojena, tako sta pač delovala. Meni je to že od nekdaj glup vzorec, ampak v končni fazi, če komu tako ustreza živet, pa naj.
   Kar se tvoje zgodbe tiče, nedvomno je bilo prav da sta šla narazen, tudi končni razsodnik ( čas ) ti je to pokazal. Kruto je, ampak včasih mora človek res skozi take preizkušnje, da pride do novih spoznanj in doživetij. Tudi v tvoji zgodbi mi je najprej padlo v oči ( zanimivo ) ko pišeš da sta prenehala komunicirat, pa še nekaj: ali bi prišla do enakih spoznaj ( da sta nekompatibilna - full razumem to ) tudi, če si on ne bi našel druge? Drugače, ali bi se odločila za usodni korak ( ločitev ) tudi če te ne bi prevaral? Ali je bila to tista kaplja čez rob?
   Bistveno je, da ti ni žal. Pri težavah v partnerskih odnosih je to vedno težko reči. Priznam, nikoli mi ni jasno, ali nekomu svetovat naj rešuje zakon ali naj samo "let it go" ( pusti oditi ). Da je skupno življenje polno kompromisov, to vemo. Do koliko in v kaki meri jih sprejeti, to je pa bolj umetnost kot znanost. Zato vedno rečem, da je kljub vsemu komunikacija tisti vlečni konj partnerskega odnosa. Marsikaj smo pripravljeni narediti partnerju na ljubo, treba pa je presodit, do kod ( če ne, potem to ni več prilagajanje, ampak podrejanje, to pa je strup ). Glede kompatibilnosti imaš popolnoma prav, no tudi ta se ugotavlja s komunikacijo ( besedno in nebesedno ).
   Še enkrat oprosti, Gina. Prav katastrofalno slabo sem presodil tvoja razmišljanja o moškem svetu, priznam pa, da me je zavedel najbolj tisti "napačen kromosom" . No učimo se v resnici celo življenje in to je dobro.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Utrujena....
31.10.2005 13:10:34   
Gina
Vidim, da pravzaprav zelo podobno razmišljava, samo nobeden od naju ni bil dovolj jasen. Priznam, da sem tisto o kromosomu preveč nejasno napisala, tako da bi kdo upravičeno vzel za žaljivko. Žal mi je.

Jaz mislim, da bi midva z možem tako ali tako šla narazen, samo nekaj časa bi še vmes minilo najbrž. Tako pa sem takrat, ko si je našel drugo, dokončno spregledala, da nisva srečna. V bistvu je bilo prav tako, kot je bilo, čeprav niso bili ravno rožnati časi zame takrat. So pa zdaj zato toliko bolj. Moj ravno tako veliko naredi doma, mnogo več, kot je moj oče, pa ne mnogo manj, kot moj ex, ampak zraven nič ne jamra in nič ne tuli in nič ne teži, če ni vse u nulo zrihtano. Reče, oddahni se, lubica, uleži se. Ali pa reče, pojdi, gremo ven, pa nas odpelje. Rabi pa ravno tako svobodo zase, kot jaz. Zato je čisto fajn, ker naju ne moti, če ima drugi čas zase. Zato so vrednote važne.

Ko komunikacija zamre, se meni zdi prepozno za komunikacijo, se mi zdi pa čas za dejanja. Takrat dva samo še bevskata en na drugega, ali pa se sploh ne pogovarjata nikakor več, ali eden beži, ali se drugi muli, kakorkoli....oba sta nesrečna. Zato pa jaz vsakemu predlagam, naj vpraša svojega, kaj mu manjka, kako mu lahko pomaga.
Pa rečejo ženske, kako kaj mu manjka, meni manjka? Kako naj se pogovarjam z njim, kaj mu manjka, če je ves čas v službi, potem gre na računalnik, potem pa vmes tuli name, naredi pa nič.... Druge ji pa rečejo, spokaj ali pa rečejo pogovori se. Ampak rečejo, pogovori se v smislu, povej mu, kako si ga sita in naj se takoj spremeni, ne pa komunikacije v smislu, naj ji on pove, kaj mu manjka. Niti pomislijo ne, da njemu kaj manjka, da se tako obnaša. Pa ni to zagovor za njegovo vedenje. Samo povedati hočem, da moški v stiski enako čutijo, kot me, samo povedat pa včasih ne znajo, kaj bi radi in reagirajo tako, kot pač reagirajo.
A bi komunikacija v tej fazi kaj zalegla....kaj pa vem. Mogoče v zgoraj napisanem smislu. Pod pogojem, da si znata ustreči tisto, kar jima veliko pomeni.

Lep dan vsem, pa čim več skupnih vrednot.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?