|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko spodbujanja pri odvajanju plenic
18.7.2006 9:27:34   
bini
ja, še eno vprašanjce od mene...
naša je stara 25m in velikokrat pove, da ona pa lula, pa kaka... pa sva en mesec nazaj začela in jo vsakič besno slačila in nosila na kahlo al pa školjko - njej je itak vseeno... no, pa nikoli ni nič ratalo (razen enkrat - najbrž slučaj)... potem sva rekla, da je najbrž prezgodaj in da je ne bova silila...in še zdaj, ko ona pove 'lulala bom' jo vprašam 'a greva na školjko?' - vedno reče 'ne' in potem je ne silim... a delam prav???
sedaj me pa zanima kako ste se vi tega lotili - a ste počakali, da so čist sami rekli 'dej me na školjko' al ste to sami mal pospešili in jim takrat mal bolj ultra težili???
naša ima vse znake, da bi že lahko bla brez plenice, ampak noče - zjutraj se zbudi s prazno plenico in jo potem napolni (na školjko noče, res pa je ne silim), skoraj vedno pove tik pred potrebo....

a naj še čakamo?? al naj mal bolj težimo??
hvala za izkušnje. user posted image

_____________________________

Svet je lep!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko spodbujanja pri odvajanju plenic
18.7.2006 9:35:52   
CUKRČEK
naša je 5 dni mlajša kot tvoja in se tudi zdaj nekja ubadamo z odvajanjem plenic. Pa kaj ko ona ne pove, ko jo tišči. Ko vidim d ačepi na tleh in dela "baso" jo prašam kaj dela in reče da baso....pa jo prašam če greve na stranišče. Pol je pa tko...ali reče da ja, in pol rata e rata(če ne, rata takoj ko dam plenico nazajuser posted image ), če pa reče da ne , je niti en silim, ker vem da itak ne bo nil s silo pri njejuser posted image  


KAj blazno silit je pa ne mislim, ker lahko dosežem rano kontra učinek. Moja sestra je ful silila sina za kakat, pa je naredila samo to, da je bil mulc totalno zasekiran, tudi če ga je tišlčalo ni šel, in je imel pol ful pribleme z odvajanjem, Logično, če se je pa bal, da bo spet kregan. Ko "dozori" se že otrok navadi. Enio prej , drugi kasneje,.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: koliko spodbujanja pri odvajanju plenic
18.7.2006 9:41:34   
Anonimen
moja pa nič ne pove in je tut ne mislim silt. sem pa ke je čez dan v gatkah pa jo dajem na kahlo vsake kvatre pa se dostkrat zgodi k vstane s kahle ko ni nič lulala ne mine pol minute pa se v gatke. a kakanje pa isto. otroku more mehur in mozeg dozoret, na silo ne morš nč narest!

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: koliko spodbujanja pri odvajanju plenic
18.7.2006 9:48:35   
viv_
Men se ni lubil s tem ukvarjat, pa je sama enkrat rekla, da ne bo mela več plenice in s tem smo čez dan zaključili.

Potem, po kakšnem mesecu, je pa rekla, da bo mela še ponoči gatke, pa smo skinili plenico. Ponoči se zgodi recimo 1x na teden, da ji uide, ampak klinc - zjutri vržem v stroj, ko pridem iz službe obesim, zvečer je suho pa je. Sicer gre pa ponoči 1x lulat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: koliko spodbujanja pri odvajanju plenic
18.7.2006 10:35:00   
cindi
Živjo!

ko greš naslednjič lulat, ji reči da greš lulat na školjko in naj gre s tabo. Povej ji da tudi ti nimaš več pleničke, pa bo sigurno pomagalo.
cindi

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: koliko spodbujanja pri odvajanju plenic
18.7.2006 11:18:48   
Adelina
Tudi mi imamo skoraj toliko starega fantka, ki je tudi od prejšnjega petka čez dan brez pleničk in je zdaj že kakšne 3 dni suh oz. mu včasih še malo uide, ampak načeloma pa pove.
Je pa naš že od 9. meseca zelo lepo kakal na kahlico (ca. 4-5x na teden, ostalo še v plenico) in potem pri nekje 18 mesecih sam hotel dostikrat it na kahlico, ko je lulal-je rekel da bo kakal- in velikokrat tudi lulal v kahlico. Pa sem mu vzela pleničko, čeprav se mi je zdelo še zgodaj. In res je kakšen mesec zelo lepo napredoval, je čedalje večkrat lulal in kakal na kahlico (sem vidla tudi po nalepkah, ki jih nekateri svetujejo), nato pa so se te nalepke začele kar zmanjševati in potem tudi za kakanje ni več povedal. Ker ga nisem hotla silit smo prešli nazaj na pleničke.
Nato je sam kaka 2 meseca nazaj začel govorit, da bi gatke in ne pleničke. Pa sem mu začela oblačit gatke, ampak ni nikoli povedal in je bil vedno moker in pokakan. Pa tudi, če sem ga hotla sama dajat na kahlico na vsake toliko časa, ni hotel it. Je vedno govoril, da bo povedal, pa ni. Pa smo čez približno teden ali dva spet dali pleničko gor.
No, zdaj pa kot sem že rekla, je par dni kolikor toliko suh, le kaka pa ponavadi zjutraj, ko ima gor še nočno plenico (danes je tudi kakal na kahlicouser posted image ). Ko smo prišli z morja, sem mu  dala pleničko dol in je kar lepo začel govorit za lulat. Tako, da jaz izrecno silila ga nisem, le malo sem ga poslušala in probala usmerjat in sedaj mislim, da smo na dobri poti, da se čez dan dokončno znebimo plenic.

(odgovor članu cindi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: koliko spodbujanja pri odvajanju plenic
18.7.2006 11:31:57   
Mavrična zvezdica
Pri nas je bilo isto - zjutraj plenica suha, povedal je da lula/bo lulal, na kahlico pa ni hotel (ali se ni hotel gor usest ali pa ni nič priteklo).

Pri nas se je obneslo, da sem ga še nekaj dni pustila, potem pa ene dva dni imela v spodnjih hlačkah (ne ko je spal). Prva dva dni se je praktično vsakič polulal v hlačke (brez besed sva se preoblekla, rekla sem mu le, da škoda, ker ni prej povedal in bi šla lahko na kahelco), nato je poštudiral, da mu za spat dajem pleničko in je čakal user posted image , da sva se preoblekla v pleničko in se polulal. To je trajalo slab teden, nato pa je kar na lepem sam prišel, da gre na kahelco in sedaj smo že skoraj en teden suhi podnevi in ponoči user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in že študiram komu naj dam še skoraj nedotaknjen zadnji paket plenic. user posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: koliko spodbujanja pri odvajanju plenic
18.7.2006 11:35:39   
Magi*
moja je stara 19 mesecev (danes) in že velikokrat pove, da bi šla lulat in potem tudi lula na stranišču ali v kahlico. na morju je bila čez dan čisto brez plenic in suha, ponoči seveda s plenico. ko smo prišli nazaj in se je vrnila v varstvo, pa ima spet plenico s tem, da jo varuška da 2x na dan na kahlico. ampak to ni to. doma jo vsakič, ko pokaže zanimanje za lulanje, slečemo in damo na WC (ga ima rajši kot kahlico). no, za kakat pa sama prosi, da ji damo plenico gor (če je slučajno brez)user posted image

silimo je ne, le prisluhnemo njenim željam. aja, začela pa je kazati zanimanje za to, ko je starejša punčka v varstvu začela hodit na kahlico. očitno se ji je to zdelo imenitno. vsak otrok ima en svoj tempo in ni jih treba nič siliti. če pa sami kažejo zanimanje, jih pa lahko komot spodbujate.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: koliko spodbujanja pri odvajanju plenic
18.7.2006 12:24:44   
bini
ej Adelina - tole me spominja na našo situacijo..
tud jaz tako razmišljam - ne silit, bolj usmerjat in poslušat,... bo že čas, ko se bo naveličala tiste plenice med nogama user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: koliko spodbujanja pri odvajanju plenic
18.7.2006 12:44:40   
BLAŽIKA
Otrok mora res najprej dozoret v glavi potem je lažje odvajanje.user posted image user posted image

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: koliko spodbujanja pri odvajanju plenic
18.7.2006 14:05:29   
Pupica
Pri nas je že zelo dolgo kakala na školjko. Sedaj spomladi, ko so se začeli topli dnevi pa smo dali še pleničke dol. Najprej je bila kot mladi kužekuser posted image user posted image user posted image vsepovsod lužice. In mi2 sva ji vneto preoblačila hlačke. No potem pa nama je ena svetovala da kr malo dlje pustimo hlačke, itak je toplo in se ne more prehladit, more jo pa začet motit.

Sedaj pa gre sama lulat ali na kahlo ali na stranišče ali na travico, jo pa moram spomniti, ker če se zaigra, potem ji uide.
Za čez noč še ne razmišljamo, ker ona fullllllll veliko popije, in tut temu primerno lulauser posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: koliko spodbujanja pri odvajanju plenic
18.7.2006 15:31:59   
p&b
Pred približno 3 tedni ko je naš sin dopolnil 19 mes.in ker je tako vroče smo ga pustili kar nagega,pa se je nekajkrat zgodilo,da se je polulal na tla,nismo ga za to kregali pač pa smo mu razložli vedno,da pa so zdaj tla mokra,da mora zdaj mamica to obrisati,drugače lahko stopi gor in pade,da so tla sedaj akana in da bi bilo lepo,da bi lulal v kahlico.Potem smo mu kupili še sp.hlačke in mu vedno znova in znova razlagali kako lepe hlačke ima in da v njih ne sme lulati,drugače bo imel mokre.Sedaj 3 tedne kasneje,vedno pove,sicer reče vedno samo kak-kak,hitro slečemo hlačke on pa naredi kupček ali pa samo lula,potem pa ga lepo pohvalim in mu dam lupčeka.No saj se zgodi,da ko reče kak-kak,da predno uspemo priti do kahlice že spusti kakšno kapljico v hlačke,pa se za to ne sekiram.Za ponoči pa mu še vedno dam planičko,čeprav ta ostaja suha.Torej,mislim da nam je ratalo!

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: koliko spodbujanja pri odvajanju plenic
18.7.2006 16:30:20   
dory
Ze ene par mesecev vse lepo naredi v skoljko, zadnji teden pa ga imam kar brez plenic tudi cez dan...ene 2x se je polulal, mu blo mal smotan, sem mu lepo razlozila in zej mi vsakic sproti pove :)

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?