|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   počasno pisanje
18.9.2006 10:05:38   
tinca35
Prosila bi vas za kakšen nasvet. Moj sin obiskuje 4/9. Težave ima z hitrostjo pisanja. Do polovice 3raz. smo ga doma in v šoli poskušali naučiti pravilno držati pero drži palec prekrižan čez kazalec. Potem je bilo še slabše, ker se je ukvarjal s prsti. Pa sva se z možem zmenila, da mu pustimo naj drži kot mu paše. Pisati je začel hitreje. Letos pa je učiteljica rekla, da prepočasi piše. Žal pa ni dala nasveta kako naj mu pomagam. Je pa res, da se včasih sin kar zasanja in pozabi pisati. Naj povem, da veliko vadi pisanje. Kaj mi lahko svetujete, da bo izboljšal hitrost pisanja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: počasno pisanje
18.9.2006 12:04:12   
RAČKAPK
Tudi mi smo imeli podobno težavo. v drugem razredu osemletke nam je
učiteljica predlagala da ga damo na vaje k defektologu. tam se je naučil delati vaje, da je šlo boljše in hitreje.
imel je motorične težave in defektologinja mu je pomagala
nekateri učitelji ponavadi samo kritizirajo, da otorci ne znajo lepo in hitro pisati
nikoli pa ne povedo kako se da takšno zadevo odpraviti oziroma omiliti.
na sestanku učiteljici kar povej, da naj ona predlaga kot pedagog kako se
da pomagati taki zadevi. starši smo pač samo starši, stroka pa naj dela svoje delo.

SREČNO

(odgovor članu tinca35)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: počasno pisanje
19.9.2006 20:57:32   
Gina
Če je otrok v 4. razredu in če ima po veliko vajah še vedno tako velike težave, da ne dohaja sprotnega zapisovanja, potem naj se najprej obrne na šolsko svetovalno službo, ki bi morala narediti vsaj kake teste ali ga na teste za sum na določene specifične motnje poslat kam naprej. Jaz takole na daljavo nimam pojma, kako hude so te težave, niti nisem šolska svetovalna služba, pa vendarle človek z leti izkušenj dobi občutek za to, kdaj je otrok samo malce počasen ali malce manj grafomotorično natančen, pa kdaj gre za kaj hujšega. Če gre za prve od naštetih težav, ni nič hudega, niti ni treba delati nobenih dodatnih vaj - te se delajo takrat, ko je človek v 1., 2., 3. razredu, ko je poudarek na razvijanju grafomotorike - torej ste jih že skozi dali. Niti se zaradi  takih manjših nepopolnosti ni treba nič sekirat- če je npr. počasnost del otrokovega karakterja ali če je malce manj spretno držanje pisala del otrokovih genskih zasnov za motoriko, pa če ne govorimo o strašnih motoričnih "manjkotih". Če pa gre za kaj resnejšega, pa vam bodo postopke za pomoč otroku razložili tam, kjer jih bodo diagnosticirali.

(odgovor članu RAČKAPK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?