|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JuNiJkE 2005
25.5.2006 10:59:38   
Anonimen
Še malo pa je naš mesecuser posted image user posted image , kje ste?!?!?!user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: JuNiJkE 2005
25.5.2006 11:21:49   
katja pv
No se bom kar jaz druga javila na novem forumu.

Pri nas gredo dnevi vedno hitreje. V nedeljo je imel naš user posted image že 11 mesecev. Zdi se mi da se dnevno vedno hitreje odziva. Še zmeraj je velik dobrovoljček. Tudi če ga pustim v oskrbi drugih - tašče, sosede, bodoče varuške- se ni niti enkrat jokal za mano. Upam, da bo tako tudi ko grem v službo. Še en mesec in adijo celodnevno kolobarjenje po stanovanju, avtu in okolici. Sem pa opazila, da sem v času porodniške vedno bolj sledila telenovelam, sploh dopoldan, ko si je user posted image vzel odmor, čeprav prej jih niti nisem gledala. Se bo potrebno spet odvadit neslanega kričanja in kriljenja z rokami user posted image user posted image .

V začetku tedna se je kar precej zbujal, potem ko sem ga dala spat pa tja do 23h. Smo že mislili da so na pohodu zobki. Nato smo ugotovili, da mu je prevroče in smo zmanjšali količino plasti. Danes je začuda spal od 19:30 do 7h zjutraj - ponavadi imamo pudnico že ob 6h. Sem se prav lepo naspala in mi ni bil problem vstat in se z njim igrat. Seveda ga je potem zmanjkalo ob 10h in trenutno še lepo spi. Vsa ta sopara in dirjanje po 4. po celem stanovanju ga pošteno zdelata.

Mi jih pa tudi pošteno zagode saj si sedaj vedno več upa. Saj veste tisto, ko je nenadoma v stanovanju prevelika tišina in se pričneš ozirat kje je mali nagajivček... Ravno v sredo si je v usta nabasal brikete naše Mici user posted image in jih tudi fajn zgrizljal preden sem ugotovila kaj počne in mu jih iz ust izbezala ven. Potem je pa protestiral nad mojim ravnanjem - če bi bil večji bi sigurno poklical Hanžka user posted image user posted image , da nečloveško ravnam z njim.user posted image Pa sem seveda dostop do briketov še dodatno zadelala, a ni user posted image , da je mali obšel pregrado in se spet nevarno približal posodici z briketi. Sem kar zarjovela kot user posted image in je potem s polžjo počasnostjo odhajal stran. Se mu moraš prav nasmejati.

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: JuNiJkE 2005
25.5.2006 12:48:03   
aneja1
Tako hitro je minilo, vse prehitro.
Tudi naš fant lepo napreduje, vsepovsod ga je polno.

Velik je bil pri 11 mesecih 72 cm in 8900g težek. Ima 6 zobkov, mislim da je 7 na poti, včasih tako kriči.

Spat gre okrog 20 ure in spi do 7 h, včasih se vmes zbuja. Čez dan pa spi od 12 h do 14h. Kako mu je včasih spi samo 1 uro, pa tudi do 3 ure, se je že zgodilo.

Samostojno še ne hodi.

Kar se hrane tiče, vse je. Upam, da bo tako tudi ostalo.

Igračke ga ne interesirajo preveč, rad se pa vozi s kolesom.

Nina_nana napiši kaj o tvojem Niku, vaju pogrešam, si dolgo že nismo nič pisale. Upam da se naju še spomniš!
-------------------------------------------
7.6.2005 sem dobila najlepše ime:MAMA
 

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: JuNiJkE 2005
25.5.2006 12:56:22   
Anonimen
Naš fant Lan ima ravno danes 11 mesecev. Je zelo priden. Ima (šele) 3 zobke. Hoja ga še ne zanima, pri plazenju je pa brzinski. Čez dan spi tudi do 4 ure, od hrane ima pa najraje čokolino.
Lp, vsem junijkam! 

(odgovor članu aneja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: JuNiJkE 2005
25.5.2006 14:02:42   
Anonimen
Moj-Nikec-pa-je-tudi-postal-pravi-raziskovalec.Ni-je-stvari-v-bajti-in-zunaj,ki-ga-nebi-zanimalauser posted image
Sam-se-vsataja-brez-problema,tudi,vsede-se-že-ful-lepo.Okrog-mize-teče-kot-urauser posted image user posted image user posted image
Zobkov-imamo-zaenkrat-4,bo-pa-danes-ali-ju3-novi-spet-zunaj.user posted image

Spimo-ful-različno...Čez-dan-nam-ponavadi-rata-glih-pol-ure,kar-je-več-je-zelo-veliko-presenečenje.
Ponoči-pa-je-priden-kot-vedno.Od-22-pa-do-8.00user posted image

Jema-že-vse!user posted image user posted image

Pri-9-mescu-je-imel-9,4kg-in-72cmuser posted image

Še-8dni-do-rojstnega-dneva!!!!!!!!!!!!!!!!!Jupiiiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: JuNiJkE 2005
25.5.2006 14:18:38   
Anonimen
user posted image


Evo-malega-možauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: JuNiJkE 2005
25.5.2006 20:44:50   
lelaval
Evo še pozdrav od ene junijke.

Nas loči le še 18 dni do 1. rojstnega dne male princeske. user posted image  Sem vesela user posted image  in hkrati žalostna user posted image , ker je leto tako hitro minilo.
Ima 6 zobkov, ki jih zelo rada kaže, saj se že od rojstva venomer smeji. user posted image  Ni še osvojila ne plazenja in ne hoje - po eni strani nič hudega, po drugi pa - tudi s hojico pride povsod - najraje 'pospravlja' v kuhinji - v 1 element ji dovolimo.
Najbolj se navdušuje nad psi - kar vriska, ko vidi našega ali kateregakoli na sprehodu. Pa nad gugalnico in toboganom je navdušena.
Kar pa se tiče spanja: upam, da bo tako ostalo - zjutraj se zbudi ob 7.00 ali 8.00, včasih dopoldne zadrema za kakšne pol urce (ali pa tudi ne). Ob 11.30 - 12.00 gre spat in spi 2 ali 3 ure (redkokdaj samo 1 uro, 'potegne' pa tudi 4 ure). user posted image  Včasih popoldne še zadrema za pol urce do uro (ali pa tudi ne), sicer pa zvečer ob 21.00 že spi (ali najkasneje do 22.00) in spi do jutra.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: JuNiJkE 2005
26.5.2006 11:11:54   
makica
Živjo vsem

Pa sem se še jaz preselila na ta forum.
Še dober mesec, potem pa služba. Sicer bo šla šele s septembrom v varstvo, vendar smo šle včeraj spet  pogledat varuško. Mislim, da ji bo tam zelo všeč, saj imajo kokoši, koze, psa. Naša user posted image živali prav obožuje. Zadnjič jo je bilo tako fino gledat, ko se je podila za enim ogromnim zajcem. Je bil skoraj večji od njeuser posted image .

Je vse kar ji dam. Najraje pa ima kruh. Nisem ji pa še dala svinjine, paštet,jagod, meda, kravjega mleka (razen v pireju) in salam. Od sadja seveda obožuje banane, jabolka, hruške.

Spi še vedno zeloveliko.Spat gre vedno ob 20.00 in spi do 8.30 - 9.00. Včasih ob 7.00 popije še kakšno flašo mleka. Podnevi gre spat še 2x. Okrog 11 -13 in potem od 16-17.30. Tako je skozi dobre volje, ker je vedno naspana. Zaspi vedno sama v postelji, le ninico mora imeti pri sebi.

Zelo veliko pleza. Največja zabava je če plezava po tleh še midva z user posted image . Potem pa dirkamo po stanovanju in se lovimo user posted image . Kakšen večji interes za hojo pa nima. Ji je po štirih prav všeč. Se je že veliko naučila, le pomahat pa-pa pa noče in noče.

Toliko o nas.

Lepo se imejte v tah lepih sončnih dneh

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: JuNiJkE 2005
26.5.2006 12:02:37   
katarina2004
No pa sem se se jaz preselila. Trenutno sem v sluzbi in zelo zelo pogresam svojega sincka. Je pa vsak dan boljse. Moj mali navihancek se pazi pri moji mami in me cisto nic ne pogresa, ker je vse tako prevec zabavno in novo. Drugace pa se je zacel ponoci zbujati odkar se pazi ne vem, ce je to kaj povezano s tem ali pa ga mucijo zobki.

Uspelo mu je ze narediti par korakov drugace pa se kar puza po vseh 4. Zelo rad je izogibam pa se se vedno temu isto kot je napisala makica.

Tako zaj bo pa treba izkoristiti vikend!

Uzivajte!

Nina_nana kaksen frajer je tale tvoj Nikec!!

< Sporočilo je popravil katarina2004 -- 26.5.2006 12:04:12 >

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: JuNiJkE 2005
29.5.2006 13:32:19   
krompircek
Lep pozdrav vsem junijkam sem vas komaj našlauser posted image
Ja danes pa sem tok žalostna kajti izteka se moja porodniška še zadnji dan jutri pa v službouser posted image .Verjetno ste edine  ,ko si predstavljate kako se počutim. Res mi je ful hudouser posted image .Edino to  me pomirja ker vem da moji pikici ne bo hudo, kajti doma bo zraven moje mame tako da bomo razvajeni kar se da. Res ni problema če jo pustim njej se nikoli ne joka za mano.
Drugače  pa tudi mi jemo vse nismo izbirčni tako da jo je prav lušno gledat. Hodimo še ne se pa plazimo da je veselje jo najdeš povsod tam kjer je ajs, mama pa noriuser posted image .Uživa na triciklu in v gugalnici. Sedaj pa hoče hodit in hodit in  hodimo gor in dol   dva dni smo frajerji in se hočemo držat samo za eno rokouser posted image . Drugače pa sama stoji brez problema kakšnih 20 sekund potem pa pademo na rit.
Res je moj sonček in imam jo rada bolj kot vse na svetu.

Katarina 2004 upam da ti ni bilo preveč hudo ko si morala v službo in da ti  čimprej mine delovni danuser posted image
Uživajte punce.


_____________________________

25.6.2005 je na svet pokukal najin sonček!

(odgovor članu katarina2004)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: JuNiJkE 2005
30.5.2006 13:09:39   
katarina2004
Krompircek,
 
prve dva dni mi je bilo tako hudo, da sem skrivaj user posted image . Ampak, ker vem, da je pri moji mami v varnih rokah in, da se vsi ukvarjajo z njim mi je takoj lazje. Se je pa tezko privaditi na tempo in ko je tako malo casa. No hvala bogu za vikende. tako, da kar pogumno.....

Nas pa kar ze naredi par korakov pa tudi stoji vsak dan bolj trdno in dlje casa....da o buskah ne govorim....user posted image

POZDRAVCEK VSEM!

(odgovor članu krompircek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: JuNiJkE 2005
2.6.2006 11:52:05   
Anonimen
Enkica je tukaj, Niki moj vse naj naj!!!


(odgovor članu katarina2004)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: JuNiJkE 2005
2.6.2006 13:10:18   
makica
Vse najboljše Nikuuser posted image user posted image user posted image in seveda čestitke za enkicouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: JuNiJkE 2005
2.6.2006 23:17:24   
Alina_alin
Vse najboljše Niku!user posted image user posted image user posted image
Tudi Špela bo kmalu na vrsti (12.)
Se dolgo nisem oglasila, sem pa vas brala. Mi internet dela s polžjo hitrostjo.
Imamo 6 zobkov (4 zg, 2 sp). Jemo vse. Velikost: 75, teža 9500.  Plazimo s svetlobno hitrostjo, vstajanje ob opori je rutina, na sporedu je tudi hoja ob opori. Samostojne korake pa še čakamo.
Mahamo pa-pa, vsaka druga beseda je mama. Sicer pa veselo govori zloge, trenutno je aktualen  agu.
Porodniška je že mimo, sem že na dopustu (kurim lanskega), služba pa že trka na vrata.Meni pa hudo, da je joj.
Tiste, ki ste še doma - uživajte, izkoristite vsako minuto. Ostale, ki pa v službi, pa - sočustvujem z vami in uživajte in izkoristite vikende in popoldneve, ko ste z malčki.


(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: JuNiJkE 2005
5.6.2006 12:24:37   
katarina2004
Niki vse najboljše malo z zamudo a iz srca.  Luki pa bo praznoval 13 ega. Joj kako hitro beži čas.

Za vse tiste, ki praznujete ta mesec VSE NAJBOLJŠE

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: JuNiJkE 2005
6.6.2006 18:15:43   
Anonimen
Hm..nove mere:

9,9kg in 75cm

Bili smo tudi cepljeni, fantičko ni nič jokal, edino ko smo morali ven iz ambulanteuser posted image ...mogoče bo pa dr.user posted image user posted image

(odgovor članu katarina2004)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: JuNiJkE 2005
7.6.2006 6:07:44   
Lana_s
JUuupi, moja Tina ima pa danes prvi rojstni danuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Posvetovalnico pa imama jutri, tak da mere poročam takrat.

Lep dan, upam, da bo kaj sončkauser posted image user posted image


_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: JuNiJkE 2005
7.6.2006 10:19:17   
Anonimen
Tini vse najboljše ob 1. roj. dnevu!user posted image

(odgovor članu Lana_s)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: JuNiJkE 2005
8.6.2006 10:36:25   
Lana_s
Nina, hvala za čestitke. Mogoče pa se je Niku zdravnica ali sestra dopadla in je zato jokal, ker je moral ituser posted image user posted image

Danes sma imeli posvetovalnico. Tina je velika 76 cm in težka 11,5 kguser posted image user posted image  Zdravnica pravi, da je glih prav, po knjigi. Bila je tudi cepljena in je malo zajokala, ker jo je sestra tak močno za rokice primla in se je ustrašila.user posted image

Zdaj pa mi je že zaspala, je bila malo sitna- ne vem če je to od cepljenja ali ne.

Večkrat sem že prebrala, da ponekod še delajo neke teste, zdaj se spomnim samo pobiranja rozin s prstki. Tini ni nič naredila, samo stehtali so jo, zmerili in cepili. To je vse. Pri vas so delali še kakšne teste?



_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: JuNiJkE 2005
9.6.2006 18:10:08   
Anonimen
Eh mi nismo imeli nobenih testov, men so itak glupiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lana_s)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: JuNiJkE 2005
11.6.2006 21:14:31   
katja pv
Po dolgem času se spet javljam. Z user posted image sva bila malo na počitnicah pri mojih starših in sva lepo ušla mrzlemu vremenu na Štajerskem. Uspelo nam je povezati mahanje in besedico "papa" za odhod. Čeprav bi jo vsi radi slišali ni vedno isti odziv. Čez 10 dni imamo tudi mi posvetovalnico, tako da bom takrat poročala o merah.

Smo pa na žalost na zgornji enkici odkrili luknjico - pričetek kariesa je rekla zobozdravnica, tako da smo prešli na čisto nov režim uspavanja. Do sedaj je med dojenjem zaspal in sem ga samo prestavila v posteljico, sedaj pa moram še dodatno oščetkat zobek in dobi še fluorovo tabletko. Kot si lahko zamislite je potem na vrsti malo ujčkanja pa igranja na koncu pa jok, nato še malo igranja v posteljici in nato globok spanec do 6h.

Še tri tedne pa grem v službo. Počasi navajam Matijo na varuško, vendar mislim da ne bo nobenih težav. Dojiva se še zmeraj vsaj 4x dnevno, predvsem za dnevno spanje je dojenje obvezno. Ne vem kako bo v varstvu. Na srečo bom delala le 4h tako da večje krize za spanje ne bi smelo biti. Zadnje tedne se mi pozna da sem kar malo nervozna in sem pričela malo preveč posegat po raznih prigrizkih, kar se seveda pozna na teži. Sem si ponovno pridelala 2kg user posted image user posted image Se moram bolj strogo vzeti v roke in manjkrat jest pri tašči - zgleda da preveč dobro kuha pa še razne piškotke pa druge dobrote vedno ponudi za popoldansko malico tako da ...user posted image

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: JuNiJkE 2005
12.6.2006 10:32:30   
katarina2004
Katja, tudi meni je znano poseganje po hrani sploh mesec dni predno sem šla delat....tudi sedaj se mi poznajo odvečni kilogramčki- nezdrava prehrana v službi....

No jutri bo pa moj sonček pihnil svečko. Žal pa imava tudi cepljenje sem karmalo user posted image , ker se bojim kakšne reakcije. Drugače sem se pa kar navadila na tale hitri tempo in pomankanje časa.

Se javim kako smo prenesli cepljenje in pa seveda praznovanje.....

Mi bomo imeli en veeeelik piknik. Kako pa ste praznovali ostali?

lep sončen dan vam želim!!

< Sporočilo je popravil katarina2004 -- 12.6.2006 10:33:02 >

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: JuNiJkE 2005
18.6.2006 22:53:45   
Anonimen
živjo!
mi smo v petek pihnili prvo svečko!zbralo se je ogrooomno sorodnikov,ki so prinesli ogrooomno daril.malo smo pekli,jedli,pili,peli,... skratka,ful je bilo lepo.
user posted image je bila ful dobra,mala se jo je ful najedla.mi pa tudi,seveda.
porodniške je že zdavnaj konec,ma ker imamo podjetje doma,smo se odločili,da bom raje z njo in kar bo treba postoriti,bom,ko bo spala,ali pa zvečer,ko grejo otroci spat ali pa jo bo za kako urico počuvala babi.tako,da bova še kar uživale skupaj.
drugače pa:1.6.je shodila,ful klepeta,oponaša kokoši,petelina,psa,mačko,pujsa,kačo,gosko,žabo,medveda,muho,pove kako dela letalo,avto,kako skače zajec,pokliče tata,mama,nona,nono,dedi,teta,pokaže 1prst,da ima 1 leto,pokaže kako piha veter,ploska,ko se ji kaj posreči,ve,kako se telefonira,ful stvari razume,ko ji rečemo,naj kaj prinese,pobere,...
ko ji rečemo,da česa ne sme,se samo navihano smeje.
ponoči še vedno ne spi,se zbuja,se hoče cartat.spi pri meni.in še vedno se ful doji.čez dan ful malo je,in potem ponoči,ko je mir,nadoknadi in se doji...
ful je naporno,res.
ima 11 zob.
in zadje 2 dni im aful vročino.ne vem,ali se ji kaj kuha ali spet leze kak zob ven,ker ima dlesen spodaj vso otečeno.
komaj čakamo da se morje malo segraje,da se bomo kopali!!!!ful ima rada vodo.v banji se kar cel apotunka.po moje diha na škrge!!!
ko pogrunta kaj novega se spet oglasim!

(odgovor članu katarina2004)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: JuNiJkE 2005
21.6.2006 12:29:04   
makica
Živjo,

Mi smo včeraj upihnili prvo svečkouser posted image user posted image .
Danes smo imele sistematski. Naše mere so 75 cm in 9580.  Je malo shujšala v zadnjih 14 dnevih, ker je začela pospešeno hodit, če jo držimo za roke.  Je samo v gibanju in se ji je maščoba po telesu kar stopilauser posted image . Sama pa se še ne spusti, vendar mislim da bo kmalu. Le obogumit se mora.
Drugače pa še uživamo zadnjih 14 dni skupaj, saj  potem ne bo problema, ker bo pa mož z njo. Spi še vedno zelo velik. Prespi celo noč in ponavadi spi 13 - 14 ur. Mislim da res ni veliko takih zaspančkov. Nato pa še vedno gre 2x spat.
Jemo skoraj vse. Kravjega mlaka zaenkrat še ne uvajam, ker imam še veliko adaptiranega.

LP







(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: JuNiJkE 2005
27.6.2006 8:07:20   
L & L
No pa smo tudi mi v soboto upihnili prvo svečko user posted image .
Ne morem verjet da je šlo tako hitro mimo. Hodimo še ne samostojno, mora se držat za en prstek pol pa gre, razno če se tok zamooti da sploh ne ve da gre samuser posted image .
Drugače je pa zdrav (trkam na les), edino pregled imava pri urologu ker ima en jajček večji kot drugi.
V zadnji posvetovalnici so bile mere 78 cm in 9670.
Za enkrat je to vse, zdaj grem pa mal user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004



http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Zakaj je otrok najbolj poreden doma?
Ker smo doma najbolj sproščeni in se počutimo najbolj varne, si tudi najbolj upamo biti to, kar globoko v sebi smo, kdaj...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?