|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   carski rez
23.2.2007 12:48:16   
sju
mi zna katera povedati kako je bilo z okrevanjem po sarkem rezu
kdaj ste šle prvič ven....kdaj ste začele z trebušnjaki...kdaj z drugo telovadbo...kdaj so nehali boleti šivi....itd.???
hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: carski rez
23.2.2007 12:58:20   
vampirka
Ven sem šla prvič (skupaj z Lauro) po treh tednih, šivi so me nehali bolet tam nekje mesec in pol po CR, da je trebuh res moj (da se mi ni več zdelo, kot da prijemam en tuj trebuh user posted image ) pa po 8 tednih. Drugače sem pa doma vse normalno počela (pospravljanje na lastno željo ter občasno kuhanje user posted image ) že po dveh tednih. Aja, pa z user posted image tudi nisem mogla počakat več kot 6 tednov (tisto individualno telovadbo user posted image  pa sem neredno začela izvajat po 8 tednih)...

_____________________________


http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu sju)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: carski rez
23.2.2007 14:05:05   
L & L
No jest sem imela 2 krat CR in oba krat sem bla že v porodnišnici dobra, ne lih za na maraton sam me res ni nič več bolel. Ko sm pršla domou sem oba krat normalno delala vse, z občasnimi počitki, recimo da je bilo po 1 tednu doma vse tko kot pred porodom.
Vn sem šla naslednji dan, na kratek sprehod. Telovadit še dons nisem začela , pomankanje časa kao, z drugo telovadbo sva pa začela po čišči, prvič po treh tednih drugič po šterih.
LP.

_____________________________

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004



http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: carski rez
23.2.2007 15:30:43   
emaa
Mene so šivi prneehali boleti skoraj takoj, bolečina se je pojavljala le ob zmatranosti tam nekje do 2 tednov. Sem pa hitro počela vse, ker me ni matralo, niti nisem protibolečinskih sredstev jemala na tiste kratke intervale, ki ti jih rečejo na intenzivi, ker me ni matralo. Trebušnjake sem delala kak mesec po porodu, pa sem prenehala zaradi pomanjkanja časa.

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: carski rez
2.3.2007 11:32:34   
LEA27
oj men so pa šivi kat dolgo boleli približno dva meseca-mogoče zato ker sem tud imela hudo vnetje šivov-boli pa še me zdaj včasih,ampak sem se že navadla

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: carski rez
2.3.2007 22:45:26   
Jessy
Meni se bolečine po CR sploh niso zdele hude, tako da nisem niti ene same tablete vzela proti bolečini (na nočni omarici pa so me vsak dan čakali 3 lekadoli in 2 tramala, kar bi lahko vzela po potrebi). Res pa je, da me je močno, ampak res močno bolelo, ko sem stopila na noge, tako da sem za nekaj trenutkov počakala, nato pa naredila korake. Ampak taka bolečina je bila le tretji in četrti dan, potem pa je šlo vidno na bolje. Šesti dan, ko sem šla domov, sem že brez vsakega problema šla po stopnicah in tudi opravljala vse, kar je bilo potrebno za našo user posted image .
Ven sem šla že naslednji dan, ko sem prišla iz porodnišnice, saj mi je tako svetovala patronažna. Res pa je, da smo prve tri tedne hodili bolj na kratke razdalje, da sem bolj počivala in se pazila.
Telovaditi bi lahko začela praktično skoraj takoj. Meni je vaje pokazala patronažna in so čisto prilagojene za CR, tako da začneš z lažjimi, potem pa stopnjuješ. Vprašaj svojo patronažno, če ti jih pokaže!

(odgovor članu LEA27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: carski rez
4.3.2007 22:15:09   
skokica01
Jaz sem sicer šele 6m po CR, tako da telovadim niti približno še ne, saj še dojim, pa je to fajn izgovor.user posted image  Sem pa ful hito okrevala in se že v porodnišnici počutila odlično. Mislim, da tretji ali četrti dan nisem več jedla protibolečinskih tabletk.

(odgovor članu sju)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: carski rez
8.3.2007 21:56:12   
MojcaG
jaz sem sicer rabila nekje dva tedna, da sem se spravila sebi, potem pa kot da nikoli nisem bila operirana. trebušnjake sem začela intenzivno delat po šestih tednih, ko sem dobila dovoljenje od g. AMPAK takrat še nisem vedela, da imam razmak trebušnih mišic, kjer pa ni pametno delat trebušnjake - oziroma moraš točno vedet, kakšne lahko, da ne poslabšaš stanja.

zdaj, ko mi jih je fizioterapevtka pokazala, se mi jih pa ne ljubi.user posted image  

če ne bi bilo brazgotine, še sama ne bi vedela, da sem imela cr.

(odgovor članu sju)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: carski rez
14.3.2007 17:25:31   
mojcapr
Meni so rekli,da s trebušnjake ni preveč fajn delat pred potekom 6 mesecev, kar je tudi super izgovor. Drugače pa delo doma ne čaka, od pranja, kuhanja,.....
Vsaka se pač drugače počuti in ima svoje bolečine.

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: carski rez
16.3.2007 21:16:39   
gogi73
Po CR kakšne dober mesec nisem dvigovala nič težjega od otroka (kakor se je pač redil), ker sem imela še rahle bolečine v trebuhu nad prerezom.
Na sprehod smo šli po treh tednih, ko sem bila že bolj pri močeh, s trebušnjaki pa še nisem začela, ker imam dovolj telovadbe z otročkom.
Imam pa na eni strani trebuha zdaj gluho kožo, skoraj nč je ne čutim.

(odgovor članu sju)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: carski rez
19.3.2007 6:56:44   
slumpo
gogi73...zakaj ne čutiš kože?

ali se vam brazgotina zelo vidi....sama sem pred tem da mi naredijo CR in me malček zanima kako in kaj...

pa še neki me zanima ali lahko vzameš tramal tudi če dojiš? ali no to prepovedano? kako vpliva na pikico?

ali ste imele CR s spiralnim blokom ali ste spale?

hvala

(odgovor članu gogi73)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: carski rez
19.3.2007 9:22:23   
stenx
slumpo- meni se brazgotina od CR vidi kot milimetrska črtica dolga 10 cm. Jaz sem imela samo 5 zunanjih šivov.
Glede tramala pa ni panike ker ti ga prva dva dni dajo v infuzijo, ker si na intenzivni, ko pa greš na oddelek pa ga dobiš kot kapsule 3x na dan.Lahko ga vzameš ali pa ne.
Glede dojenja pa pri meni ni bilo panike, ker še zdaj dojim(8 mes.). Mogoče dojenček bolj spiuser posted image .Ko pa boš šla domov pa ga več ne boš rabila.

Brez skrbi upam da sem te pomirila.
lp

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: carski rez
19.3.2007 9:36:40   
šuša
jaz sem imela 3x CR in po vseh treh imam samo eno 10cm dolgo črtico.Drugače pa kr kmalu prideš k sebi.Zdaj bo že 4 mesece po porodu in že telovadim.

(odgovor članu sju)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: carski rez
19.3.2007 9:48:21   
slumpo
ojla

mislim da je v mojem primeru CR najboljsa resitev sicer bi bila boga jaz in moj pikec. ampak vseeno me pa malček solze zalijejo ko prebiram o naravnih porodih, pa popadki, pa iztis pikice pa vse to in si mislim jaz pa tega ne bom doživela...bom sicer pri porodu (CR) budna in moj mož bo zraven ampak kljub temu ni to isto....
ali vas je kdaj stisnilo, da ve ki ste imele cr niste nečesa doživele oz. ste bile prikrajšane za nekaj?
mislim da si bolečin nobena ne želi a kljub temu pravijo da je vse pozabljeno ko dobis pikico k sebi.

(odgovor članu šuša)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: carski rez
19.3.2007 10:05:50   
stenx
tudi jaz sem imela vnaprej določen CR,ker je moja rožica sedela in se ni obrnila, jaz pa sem zelo drobna in me niso hoteli matratuser posted image . Nikoli ne obžalujem ker vem da je bilo to najboljše za naju.
lp

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: carski rez
19.3.2007 11:13:31   
gogi73
Na eni strani ne čutim kože nad rezom, ker so verjetno potrgani kakšni živci. To je povsem normalno pri CR.
Moja brazgotina je še rdeča, ampak sem opazila, da na eni strani že bledi malo. Pa mažem si jo s Contrakelom, sploh kadar me srbi.
Jz sem spala, ker sem imela nenapovedan CR, tako da je bila nuja.
Nato sem bila dva dni na intenzivnem oddelku, potem pa še pet dni na porodnem.
Rada bi ti rekla, da se čimveč gibaj po CR, ker te to krepi, pa čeprav boš imela še bolečine, ki pa zginejo. Jz sem se šetala po sobi gor in dol, še s katetrom v roki, pa sem bila kar bolj pri sebi. Bila sem še najbolj omotična od vseh protibolečinskih tablet, tako da, ni tako hudo.
V glavnem, lahko si brezskrbi, glede Tramala pa ne vem. Jz sem jedla antibiotike še v porodnišnici, pa en kup injekcij dobila, pa so rekle, da to nč ne vpliva na otroka.

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: carski rez
19.4.2007 11:55:35   
r1ta
Moj porod je bil zgodba zase. Začelo se je na starega leta dan, torej v nedeljo 31.12. 2006. Zjutraj ob 8-ih sem se zbudila za obvezno lulanje (sicer sem zadnji mesec hodila na wc vsaki dve uri) in opazila da se mi je spet odluščil čep (kot vsak dan zadnjih 6 dni). Pravijo da je to normalno, ker se čep odlušči nato pa se zopet naredi. Še pred tem sem imela v sredo pregled pri babici in me je prvič v celi nosečnosti pregledala tam spodaj z namenom, da mi odstrani neko membrano, kar bi potem sprožilo popadke, ker sem bila že v 41. tednu. Toda, ker še nisem bila nič odprta to ni bilo mogoče, zato mi je samo namazala z nekim gelom in me poslala v bolnišnico k ginekologu da mi naredijo UZ. V bolnici, v petek 29.12. me je pregledala še ginekologinja, naredila UZ in rekla, da sem še vedno zaprta kot trgovina v nedeljo, vendar ni panike ker je plodovnica še čista in da naj pridem nazaj v nedeljo, da mi še enkrat naredijo UZ in CTG. Če pa še vedno ne bo nič, se bomo pa dogovorili za sprožitev poroda. Ker se nekako nisma želela presenetiti sva prosila, če se lahko kar takoj dogovorimo za porod 2.1.2007. Ginekologinja in njena predstojnica sta se strinjali in tako je bilo dorečeno, da imam v nedeljo še CTG, če pa se samo nič ne zgodi pa pridem 2.1. rodit. Naredili so mi še CTG, kjer so bili že zelo fino vidni popadki, ampak žal lažni oz. kaj vem kakšni... Nazaj k nedelji, 31.12.2006... Torej odluščil se mi je čep, se vležem nazaj v posteljo in zaspim do desetih, ampak me je nekaj čudno grabilo v križu... Ko sem se zbudila sem začela gledati na uro in sem ugotovila, da je točno na vsakih 5 minut. Kasneje ob 11-ih sva šla na CTG, kjer so potrdili, da imam popadke. Tokrat ta prave... Potem sva šla nazaj domov in čakala. Jakost popadkov se je vedno bolj stopnjevala in jaz sem bila prepričana, da sem že odprta kakšne 3 cm zato sva šla ob 20-ih nazaj v bolnico da me pregledajo. In res. Spet pregled in CTG, jaz pa čisto nič odprta, zato sva šla spet domov... Popadki so še vedno šopali na vsakih 5 minut in bili že pošteno močni. Vse v križu... Potem je nastopilo novo leto, ognjemeti in to, jaz pa sem stala pri balkonskih vratih, gledala ognjemete in zraven predihavala, se masirala in jamrala. Vam povem da se mi je čisto fučkalo za ognjemete, novo leto in še kaj... Ob 2.uri zjutraj nisem več zdržala in sva šla nazaj v bolnico. Spet CTG in pregled. Nič odprta. Čisto nič, zmatrana pa kot konj! Ker so videli, da bo dan za mene še dolg, so mi dali dve tableti proti bolečinam in dve za spanje, da si vsaj malo odpočijem in sva šla spet domov (btw, bolnišnico imam 5 min stran z avtom). Dogovorili smo se, da zjutraj pokličeva, če imajo prostor in čas zame, da bi prišla rodit, ker do 2.1. nisem bila v stanju čakat... Tableti za spanje sta prijeli, proti bolečinam ne, tako da sem spala med popadki (sede, ker ležati nisem več mogla). Ob šestih zjutraj sem se stuširala, pojedla dva toasta in ob 9-ih spet prispela v bolnico. Spet CTG in pregled - nič odprta... Potem so se odločili, da mi sprožijo porod. Tukaj je nastopil že drugi ginekolog... Točno ob 10.uri sem se spravila na posteljo v porodni sobi. Potem pa ob:
  • 10.15 mi predrejo mehur in ugotovijo, da se je dete že pokakalo in je bil zadnji čas za sprožitev poroda. Vstavijo tudi CTG na Anino glavico (skozi mojo fifiko)
  • 10.30 mi vstavijo kapalno (najprej na zapestju vendar mi kri čudežno neha tečt, zato mi jo še enkrat vstavijo na drugi žili) in mi dovajajo anormne količine vode, ki se kasneje kot v slapovih Niagare zliva ven iz mene ali bolje rečeno pod mene
  • takoj za tem pride anastezistka, da mi končno (popadki so bili že hudičevo boleči in še vedno le v križu) vstavi epiduralno anastezijo, vendar ko si ženskica vse pripravi da bo začela, pride v porodno ginekolog in pravi, da imajo nujni primer in da mora anastezistka v drugo porodno sobo. Porkomotorko, jaz pa naj kar čakam?
  • 13.15 - skoraj 3 ure za tistim in popadki na vsakih 5 minut pride anastezistka nazaj in KONČNO mi vstavijo epiduralno. Nič ne boli in je pravo olajšanje, ko kar naenkrat ne boli nič več...
  • 14.30 mi preko kapalne spustijo prvo dozo umetnih popadkov, izpraznijo moj mehur in napeljejo kateter za lulanje. Odprta sem končno 3 cm
  • 15.30 pride tretja ginekologinja in vzame kri iz  Anine glavice, ker so na CTG-ju videli, da ji je srček začel neenakomerno utripati, kar je bilo posledica šoka zaradi premočne doze umetnih popadkov, ki so mi šibali na vsaki 2 minuti...
  •  16.30 mi zmanjšajo dozo umetnih popadkov
  • 17.00 se pojavi kri v mojem urinu, zato mi kateter odstranijo in še enkrat vstavijo. Odprta že 9 cm! (potem veste da so umetni popadki res bili močni, ampak jih hvala Bogu nisem čutila)
  • 18.45 me obišče še naslednja izmena zdravnikov  (četrta ginekologinja) in mi zaradi utrujenosti in vročine (38,5) še zmanjšajo dozo popadkov
  • 19.30 sem po mnenju ene ginekologinje popolnoma odprta po mnenju druge (pete) pa še vedno 9 cm. Ob popadku lahko malo pritiskam...
  • 20.00 Ker Anina glavica ni povsem vstavljena in ker je pri meni v urinu še vedno prisotna kri naredijo UZ. Z Ano je vse v redu, le jaz bi se morala še malo bolj odpreti, vzroka za kri v urinu ne najdejo, zato mi še enkrat odstranijo kateter in ga še enkrat vstavijo nazaj... Nato se prestavim na drugi bok, morda bo to pomagalo da glavica zdrkne v porodni kanal...
  • 20.30 Odločimo se za potiskanje........ Dam, vse od sebe, okoli mene skačejo 3 ginekologinje, vendar se spodaj nič ne zgodi...
  • 21.30 sobo zapustijo vse tri ginekologinje vključno z predstojnico ginekološkega oddelka in pridejo nazaj z novico, da je najbolje, če naredijo carski rez, ker stvar postaja rizična zame in za otroka
  • 21.45 "priletijo" medicinske sestre in me na 1,2,3 pripravijo za operacijo, preoblečejo, me spravijo na drugo posteljo in me odpeljejo v operacijsko sobo.
  • 22.00 pripravijo trebuh, povečajo dozo epiduralne in ob 22.05 zarežejo. Jaz sem vso operacijo pri popolni zavesti, le strašno me zebe, tako da se vsa tresem...
  • 22.10 se rodi Ana-Lucia Soraya
  • 22.45 končajo s šivanjem
  • 23.00 me odpeljejo v pooperacijsko sobo
  • 24.00 pridem v svojo sobo, kjer hvala Bogu 1000x ležim sama! (drugače so v sobah po 4 ženskice) 

Tako. Po porodu sem v porodnišnici ostala do petka, torej 4 dni in imela vsak dan ob sebi medicinsko sestro, ki je ves dan skrbela samo zame in za mojo dojenčico, nama pomagala dojiti in vse ostalo... Do torka zvečer sem imela še epiduralno (zaradi bolečin), katero pa so morali predčasno (naj bi jo imela do srede) izključiti ker sem izgubljala občutek v desni nogi in mi je le-ta grozno zatekala. Potem sem dobila morfij in je prav tako bilo fino...(haha) Naj povem še eno zanimivost in sicer, da sem šla rodit s 76kg, domov pa sem 5 dni po porodu prišla z 74kg, kljub temu, da je imela Ana 3445g, pa posteljica nekaj, pa izguba krvi... Tako so me nafilali z vodo, da je trajalo kar nekaj časa, da sem začela to vodo odvajat. Potem pa sem začela izgubljati po en kg na dan... Okrevanje po porodu je trajalo kar nekaj časa. 6 tednov nisem smela niti pogledati sesalca ali opravljati kakšno drugo delo, 3 tedne po porodu se nisem sama mogla vstati iz postelje. Zdaj je dete staro 15 tednov in jaz še vedno ne čutim na trebuhu predela nad in pod šivi, za kar mi je ginekologinja rekla da je normalno id da se naj sprijaznim, da nikoli ne bom čutila. Se opravičujem za tako dolgi post, je pa to prvič da sem na tem forumu opisala svojo porodno zgodbo. Po porodu jo je napisal moj dragi...

_____________________________

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)


(odgovor članu gogi73)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: carski rez
21.4.2007 6:48:26   
svetlo
Živijo!
Tudi pri nas CR ni bil v naprej dogovorjen. Vsa stvar se je začela ponoči iz ponedeljka na torek. Končala pa v četrtek pozno popoldan, tako da tudi jaz poznam kako je to, da se ti stvari vlečejo in vlečejo pa nikamor ne gredo, tako kot tebi r1ta. Samo da meni niso dali nic za spat in o epiduralni ni bilo niti govora (pri nas je niti ni na razpolago), in o drugih proti bolečinskih tudi ne. Seveda mi tudi za jest niso vse te dni niso dali, (za primer,če bi rodila) od tekočin pa so dovolili le močiti ustnice, tako da sem bila že od tega vsa shirana. V glavnem, po vseh konjskih odmerkih umetnih (prišlo je že do tega, da se niti en popadek ni končal, ko se je začel drugi) in vseh mogočih zdravil (ki naj bi mi pomagale, da bi se odprla) sem se po treh dneh odprla za tri prste in to je bilo tudi vse. Na kar je naša user posted image postala manj živahna in so se ustrašili, tako da so me poslali (peš, brez kakršnega spremstva) v operacijsko (menda je bila babica neki skregana z ostalimi in jih ni hotela videti) in ko so me čez približno tričetrt ure zbudili,se mi je zdelo da sem prespala celo večnost (prej pa tri dni nič).
Da se vrnem k vprašanju. Tudi jaz sem med srečnicami, ki jih šivi niso nič boleli. S trebušnjaki pa začela po pregledu pri G. Glede občutljivosti trebuha pa se mi zdi da še vedno ni povsem "moj", vendar mi je že na pregledu G rekla,da to traja in traja,pri nekaterih pa baje nikoli ni kot prej.
Evo sem se tudi jaz razpisala,brez zamere. lp vsem

(odgovor članu sju)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: carski rez
21.4.2007 7:12:00   
svetlo
spet jaz... še to sem pozabila povedati, da mi je po CR zdravnica prišla povedati (kao potolažiti), da tako ali tako, ne bi mogla "normalno" roditi,ker ko so me odprli, so videli, da je bila user posted image narobe obrnjena (a ne bi mogli tega prej pogledati user posted image ). Boga user posted image je potem še štiri dni samo bruhala plodovnico in bila na infuziji, še dobro da je potem še vedno hotela prijeti in smo lepo speljale (no, še vedno peljemo) dojenje.

(odgovor članu sju)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: carski rez
21.4.2007 22:54:24   
cv105
evo še naša porodna zgodba. CR ni bil vnaprej dogovorjen, popadke sem dobila v soboto ob 8. zvečer, pa so mi v P rekli, da naj pridem, ko bodo eno uro na pet minut. Pa smo čakali celo noč in celo dopoldne; popadki so se vrstili na 5-20 minut. Po kosilu sva spokala in šla v P.

Babica me je pogledala in rekla, da bo to šlo na brzino, ker smo večino že naredili doma; bila sem odprta 7 cm, nič klistiranja in britja, samo preoblekla me je, vzela vzorec urina in poslala v porodno sobo. Ob 14.20 sva bila v porodni, ob 14.40 so mi dodali še umetne popadke, ker naj bi bili moji prešibki (ampak boleli so kot ...), ob 15.35 so mi predrli mehur in jaz sem rekla, naj pokličejo mojo G, ker sva bili tako dogovorjeni.

Babica mi je ves čas govorila:"sedaj pa čutite pritisk spodaj, a ne?" in jaz nisem čutila nič. Ko je z roko šla vame, je rekla, da dete vsakič vstran zarotira in mu je naravnala glavico, meni ukazala pristisnit. Nič. Pride moja G, ugotovi enako kot babica.

Potem mi ukažejo postavit se na vse 4 in pritiskat. Nič, razen bolečine. Potem so mi vzdignili vzglavje postelje in mi rekli, naj se obesim čez in pritiskam. Nič. Pogledam zdravnico in babico, ki sta bili resni in odkimavali z glavo. potem sta izginili in prišli čez minuto nazaj in rekli, da porod ne napreduje, da otroku peša pulz in da so se odločili za CR. Zakaj porod ne napreduje, niso (še) vedeli. Sreča moja in otrokova. Mene so odpeljali v porodno in ob 18.54 se je rodil naš sonček Maks. Ker sem želela splošno narkozo, ga je prvi pestoval ati in njemu se je sicer refleksno ampak vendarle prvi nasmehnil. No, ko so me odprli, so videli, da je bil Maks čez ramenca ovit s popkovino in se zato kljub vsem popadkom ves čas ni premaknil niti za 1 mm.

Če bi sedaj bila še enkrat na tem, da rodim, bi se odločila za epiduralno, ker sem dewte prvič videla šele naslednji dan dopoldne. Pa verjetno bi zahtevala, da mi pred odhodom v porosno naredijo UZ, kjer bi najverjetneje videli, da je otrok ovit s popkovino.

Šivi me niso boleli 3. dan po porodu, isti dan sem že normalno šla po stopnicah, se prepogibala, sklanjala, vstajala...

No, od poroda je že dober mesec in mi se imamo fajn. Najvažneje pri vsem pa je, da smo zdravi in da se imamo radi.

Pa še nekaj; med nosečnostjo sem prebrala ogromno literature in vztrajno preskakovala vse na temo CR, ker sa to meni "kao" ne bo zgodilo. In ves čas me je bilo panično strah popkovine oz. tega, da bi se otrok vanjo zapletel. In sem pokasirala oboje. Na srečo se je izteklo srečno.

Srečno vsem, ki boste rodile tako ali drugače.


(odgovor članu svetlo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: carski rez
6.5.2007 10:18:15   
slumpo
mene pa sam neki zanima
kako je z user posted image po carskem rezu....kdaj lahko?

midva sva poskušala po dobrih 6 tednih pa je bilo malček krvi prisotne na kondomu pa čeprav nisem imela več krvavitev?

sem bila na pregledu pa sem pozabla G prašat ampak mi je pa rekla da je vse OK....

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?