|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kraspa in ščipa
12.2.2007 14:40:19   
Tajduška
Pozdravljni,

naša punčka je stara 16 mesecev.

Nevem zakaj, ampak včasih jo prime in me kar naenkrat vkrampne, vščipne za nos in prekleto dobro drži, ne spusti. Če jo okregam, se to samo še stopnjuje in enostavno ne neha.

Ko zagleda babico jo namesto da ji da poljubček, vkrampne.

Kaj naj storim???

Lp Tajduška

< Sporočilo je popravil Tajduška -- 12.2.2007 14:47:40 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kraspa in ščiša
12.2.2007 14:41:06   
Anonimen
user posted image , daj naslov popravi.

(odgovor članu Tajduška)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kraspa in ščiša
12.2.2007 14:47:44   
Tajduška
neznam:-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kraspa in ščiša
12.2.2007 22:21:04   
natalia
user posted image

eh, saj veš, da so taki mali, pravi user posted image ! pokaži, da te boli ali pa si žalostna, ker je to naredila... mogoče bo pomagalo.. ne vem drugega, kaj bi lahko...


_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kraspa in ščiša
13.2.2007 8:29:15   
honey
Pri nas je delovalo to, da sem ga nazaj ali uščipnila ali pa ugriznila (ker on je bolj grizel), seveda ne močno, ampak toliko, da je ugotovil, da to boli in mu zraven vsakič povedala, da se to ne sme delat. Zdaj je že toliko velik (22 mes), da ve, da se tega ne sme delat in če se že pripravi grizt, potem mi hitro pove, da dela tako kuža in da on ne sme grizt. Seveda pa tudi ve, koga lahko - npr. moža striktno grize in to v ušesa, zato, ker ga on potem nazaj žgečka in jima je to praktično igrica. Mene pa nikoli ne ugrizne (več).

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kraspa in ščiša
13.2.2007 21:43:32   
žanai
Ojla!

Kadarkoli je naša bučka (16 mes) kaj takega naredila, kar se ne sme, sem ji razložila zakaj se tega ne sme delati in če je ponovila, sem se naredila jezno ali pa žalostno. Takoj sem ji rekla, da se ne obnaša lepo, šla malo stran od nje in ji rekla, da sem zelo huda nanjo (pri tem se nikoli nisem drla nanjo). 

No, ponavadi je kmalu priracala za mano, me objela in nujno sem ji morala dati poljubčka- to pri njej pomeni, da sem ji odpustila.
Ampak kmalu je začela delati naslednje: 5 minut potem ko sem ji odpustila me je spet hotela udariti. Očitno je mislila, da ji bom vedno odpuščala in da bo tako lahko vseeno delala kar se ji bo zahotelo... 
Po nekajdnevnem razlaganju, da tako pa ne bo šlo, je počasi dojela. Čeprav kdaj pa kdaj še zmeraj probava...

Madonca so brihtni ti naši lumpki! Pravi user posted image  znajo biti.
Pri vzgoji moraš biti dosleden in natančen. Jaz se zelo trudim za to... mož pa niti ne in razlika je očitna. Njega obrača tako, da še sam ne opazi. Pri meni pa je veliko bolj pridna. Včasih jo samo pogledam, ko hoče npr. brskati po prepovedanih omarah, pa gre že stran... moža pa čisto nič ne uboga.

Probaj različne variante. Ta moja je bolj nežna. Če pa nekega dne ne bi več užgala, bi jo pa tudi jaz verjetno čofnila nazaj.

Pozdravček!
Žanai


(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kraspa in ščiša
13.2.2007 22:14:58   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: honey

Pri nas je delovalo to, da sem ga nazaj ali uščipnila ali pa ugriznila (ker on je bolj grizel), seveda ne močno, ampak toliko, da je ugotovil, da to boli in mu zraven vsakič povedala, da se to ne sme delat. Zdaj je že toliko velik (22 mes), da ve, da se tega ne sme delat in če se že pripravi grizt, potem mi hitro pove, da dela tako kuža in da on ne sme grizt. Seveda pa tudi ve, koga lahko - npr. moža striktno grize in to v ušesa, zato, ker ga on potem nazaj žgečka in jima je to praktično igrica. Mene pa nikoli ne ugrizne (več).


Metoda, da ugrizneš ali uščipneš nazaj ni najbolj priporočljiva, saj mu  s tem daš vedeti, da je dejanje sprejemljivo, če to delata tudi mami ali ati, zakaj ne bi tudi on. Otrok pri tej starosti še ne razume zakaj mu povzročiš bolečino, jo pa občuti in je zmeden, zakaj mu nekdo ki ga ima rad povzroča bolečino. Najbolje je da ji vsakokrat, ko te ugrizne nežno a odločno rečeš ne, če to besedo že razume. Naša sončica je tudi nekaj časa imela to "navado", ampak ona ni sprejela, da ne sme in je še bolj zagrizla. Ko se bila že čist obupana, sem se pa vprašala zakaj in predvsem kdaj to dela. Največje veselje je imela mene, druge pa ne. Ko sva odpravili vzrok je posledica izginila sama od sebe. Poskusi ugotoviti zakaj grize. Neki vzrok je sigurno, saj otroci ne delaj nič brez vzroka. Bolečine pa ji ne povzročaj, čeprav te popolnoma razumem, kako ti je tudi meni je včasih prišlo, da bi jo ugriznila nazaj, pa sem se hvala bogu zadržala in sem še zdaj vesela, da je tako, saj bi mi kasneje bilo sigurno žal.
Da se delaš žalostno ali jezno, tudi ne vem, če deluje, ne zdi se mi prav da igraš na njena čustva, ker mislim, da te bo kopirala, pa se bo drugič ona delala, da je žalostna in jezna, kaj boš pa potem? Jaz sem jo nekaj časa kregala, pa se je ona nazaj name kregala, to je šele smešno izgledalo. Sedaj se poskušam z njo pogovoriti v normalnem tonu, brez jeze ali žalosti.

< Sporočilo je popravil CAPPY -- 13.2.2007 22:21:52 >

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kraspa in ščiša
13.2.2007 22:29:13   
Jessy
Mene je Neja na vsem lepem močno udarila po obrazu. Takrat sem jo prijela za roko in odločno rekla NE, SE NE SME. Dve skundi zatem me ubriše še enkrat, tokrat v velikem navdušenju in smehu. Še enkrat odločno pravim NE, da se to ne sme. Takrat se je začela jokat in v vsej vnemi prime daljinca in me z njim ubriše še enkrat. Takrat tudi pomislila nisem na besede, ampak sem jo kar fajn udarila po rokici in ji zraven še enkrat poudarila, da se to ne sme.
Tega ni nikdar več ponovila.

Ne zagovarjam pretepanja, ampak v tem primeru sem ravnala čist avtomatsko in mi ni žal, da sem jo udarila. Čilj je bil dosežen. Meni ni do nekih dolgotrajnih prigovarjanj iz dneva v dan. Tako stvar je po mojem mnenju treba zaustaviti takoj. Vzgojna "klofuta" je zame sprejemljiva.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kraspa in ščiša
14.2.2007 20:57:28   
Rubin.
No ja, vsak ravna po svoji vesti, jaz vem da bi me pekla vest, do njenega 18 leta, če ne dlje, že če jo skregam ali pa zakričim, mi je tri dni hudo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kraspa in ščiša
14.2.2007 21:01:39   
bini
ja, včasih te dobesedno prisilijo, da dobijo eno vzgojno - vsaj naša je taka... sej mi je hudo, ampak po pol urnem vzgojnem razlaganju in utemeljevanju z mirnim glasom, človeka včasih pač mine in poči žilca... naša jih zadnje čase kar dostikrat dobi tako vzgojno.. .se oba trudiva, ampak resnično samo to zaleže ... pa še to ne vedno user posted image ... samo zdaj že vem, da so faze take in drugačne...

drugač pa tud ščipanje mine... pri nas se tud ni obnesla sama razlaga in teorija, je blo treba bolj na trdo prijet in včasih  tud nazaj uščipnt... žal...

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?