|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   živi le od kruha-pomoč prosim
30.11.2006 15:35:29   
metaa
Prosim, jaz ne vem več, kaj naj naredim, sem na podnu z živci. Moja 21 mesečna punčka je le kruh, včasih kakšno jabolko, na par dni ugrizne banano in to je skoraj vse, razen kruha seveda - pustega. Kosil sploh ne je in to me najbolj boli.Ne pomnim, kdaj je zadnjič jedla meso in zelenjavo. Vsak dan ji skuham in potem se začne obup, kajti niti ust ne odpre. Včasih je še pojedla kakšen pire krompir in špinačo, sedaj pa že cel mesec ne. Skrbi me, da ne dobi vsega, kar potrebuje. Saj jo stradam-ko noče nič jest, ji dam le vodo in ji odrečem kruh, ker mislim, da boo tako že prisiljena kaj dobrega pojesti. Pa je potem tešč skoraj ves dan, tako da ji naposled popustim in ji dam malo kruha, da vsaj kaj poje. Ne vem, kaj naj, se pa tako sekiram, da bom kmalu na psihiatrtiji.
Hvala .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
30.11.2006 15:38:02   
Anonimen
user posted image  Jaz bi jo čimprej peljala k zdravniku.Če kakšen dan ne je ,ni nič hudega,tole je pa pretirano.

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
30.11.2006 15:50:26   
Mojca P.
Pa ni nic bolana?? ...da bi jo bolelo grlo, ali bi imela kaksne razjede po ustih??..kaj pa prebava in lulanje?
....ce to traja ze mesec in sama ne najdes razloga, se pravzprav cudim, da se nista bili pri zdravniku (posebaj ce pravis, da se ti tako zelo sekiras'?)???

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
30.11.2006 16:00:07   
metaa
Ne, nič ni bolna, nobene spremembe, nič jo je boli, drugače je živahna. Tudi zobki niso. Bova očitno morali pediatru potožit. Hvala.

(odgovor članu Mojca P.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
30.11.2006 16:04:17   
Anonimen
Sicer je malo zgodaj začelauser posted image , ampak meni je zdravnica rekla, da je to stanje izbirčnosti (oziroma lepše rečeno, ko se jim oblikuje okus) najizrazitejše tam pri dveh, treh letih.
Tudi moj otrok je zelo malo stvari. Je makarone in dunajca, pa palačinke in kruh v viki kremo. Pa včasih hrenovko. Potem se pa že neha.
Kaj pa mleko? A tega pije? Pa vitaminski sirup, ji daješ? To bi bilo res v redu, če je samo kruh.

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
30.11.2006 16:05:16   
Anonimen
Kja pa če bi ji dala Apetito bimbi? Mi imamo Echinax bimbi (proti prehladom) in res deluje. Mogoče pa ta za apetit tudi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
30.11.2006 16:11:37   
piščanc
če ni nič zdravstvenega bo treba malo domišljije. cvetačo, meso ji lahko spohaš in bo mislila, da je kruh - ni idealno je pa začetek. seveda ne pozabi, da otroci najraje jejo z rokami in sami. mogoče jo moti to, da jo hočeš pitati?





_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
30.11.2006 21:15:08   
tadruga
sem že od veliko žensk slišala, da imajo otroci taka obdobja. tako je imela prijateljica v otroštvu obdobje, ko je jedla samo hrenovke in kumarce, čez čas pa je živela samo ob jajcih in kruhu. tudi sama se živo spomnim, da sem nekaj časa hotela le goveje zrezke.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
30.11.2006 22:19:48   
sjug
Mislim, da je pretiran strah odveč. Če je punčka zdrava in dovolj popije, naj pije pa sadne sokove. Pa kakšne naravne vitamine naj dobi, recimo Kinderital - Floradix. Moj user posted image je menda celo OŠ preživel ob goveji juhi in jajcu na oko. Pestro ni kaj. 

_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu tadruga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
1.12.2006 11:39:11   
TONČI.
V sredo je bila ena super odaja na kanalu a. Kazal je punčko, ki že 7 let ni nič dala v usta. Ni ne pila ne jedla. Hranili so jo po cevki v dvanajsternik. No potem je šla pa v Gradec na zdravljenje. Tam je 5 dni bila popolnoma brez hrane in vode. Peti dan so jo komaj pripravl do tega da je naredila per požirkov vode. Zadnji 21 dan zdravljenja je komaj pila malinovec, hrano je pa samo okušala. To je terapija, kjer otroka stradajo. Ko je lačen ga pa pripravijo da začne jesti. Klinika ima 100% uspešnost.No to je na kratko.
Drugače pa ko bo punca lačna bo že jedla. Samo ne ponudi ji kruha, temveč kaj drugega. Če bo odklonila ni dovolj lačna. Samo ne živciraj se. Če pa otroka z nečem siliš, delaš škodo in ne dobro. Če je 7-letnica zdržala brez vega 5 dni, bo pa tvoja tud en dan. Sliši se kruto, ampak tko je. Vidim pri nečaku. Se je vedno zmrdoval in zahteval samo dolčeno hrano. Ker e ni dobil, je začel jesti tudi drugo.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
1.12.2006 12:04:57   
Sita
Samo silit je ne, ker bo še slabše. Če je zdrava in če pije dovolj sadnih sokov (najbolje, da ji zmiksaš jabolka, banano, kivi, pomarančo in korenček) in če je kruh, je itak vse ok. Edino mleko bi še morala piti ali vsaj kak jogurt pojesti.
Če se pa sili otroka, bo pa zmeraj imela odpor do hrane. Tako jo bo pa minilo in bo kmalu normalno jedla.


_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
2.12.2006 8:14:01   
Primoza
A sladkarij pa tudi ne mara?

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
2.12.2006 9:26:14   
POKPOK
Tako mali so že izbirčni. Velikokrat pa slišim in berem, da telo čuti kaj mu paše. Zato bi bilo res dobro, da jo pregledajo oz. testirajo.
Jaz bi bila srečna če bi moja hotela kruh. Pri nas bi jedla samo sladko. Palačinke, čokoladne kroglice, piškoti.... user posted image user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
6.12.2006 14:46:17   
žiža
Sem hotla podobno temo odpret...
Imam eno podobno smrkljico doma. Stara je 2 leti pa 2 meseca.
Težave s hrano imamo že ene pol leta. Prej je ful rada jedla, je glodala bedrca, celo špinačo je jedla, makarone, pico, juhe.... vse. pOtem pa kot bi odrezal... vsak dan manj. Zdej mi je le juho, seveda če so v njej zlate krogljice. Pa še to pet žlic potem pa KONEC. Preden dam na mizo je vsa navdušena, kako bomo vsi jedli, pa kako je dobro...Potem pa smrklja tud ust ne odpre.
Ne je nobenega mesa, solate, nobenega krompirja (razen v juhi) NIČ, NIČ, NIČ.Niti makaronov, ki jih imajo radi vsi otroci, ne je.  Edino mleko, to bi pa pila 10x na dan.
Jutri imava kontrolo (zaradi viroze) pri zdravnici in se bova pogovorili tudi o tej naši težavici. Je pa drugače čist zdrava punca, ni suhica, je živahna, nagajiva... NIč ji ne fali samo je ne.
Menda sem bila jaz ista, pa sem glih tako zrasla, res da samo do 155cm. Ampak danes pa rada jem. Brez problema, pa tud zbirčna nisem.

(odgovor članu POKPOK)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
3.2.2007 19:06:59   
Mimika1
Žiža in metaa!!! Sta omenili pediatrinji težavo s hranjenjem vajinih otrok? Prijateljica ima tudi hude težave s prehrano otroka in me zanima kaj so vam rekli? Mogoče pa se je stanje pri vas popravilo?

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
3.2.2007 21:05:30   
frutka_
Najprej se pomiri, ker se preveč sekiraš. Otrok lakote ne bo trpel, verjemi mi! Lakota jih boli, zato očitni nima potrebe po hrani. Morda je v stanju vegetacije in črpa iz zalog. Ne sili je s hrano, ker ko bo lačna bo sama povedala. Otrok pri 2-eh letih že zna jasno izraziti svoje osnovne biološke potrebe, verjemi mi, ne je podcenjevat. Bolj jo boš silila večje veselje bo tamala imela ob vsem cirkusu.
Še naprej ji pripravljaj hrano, naj ne pije preveč preden kuhaš, ponudi ji tisto kar kuhaš in NIČdrugega.
Ne vem kje je v varstvu, ampak če je v vrtcu, dobi najbrž tam tudi kaj za pod zobek.
Torej čakaj da jo bo minilo, kruh pa je osnovno živilo nekaterim narodom in če ji kupiš kakšnega zrnatega, rženega, ovsenega...pa kakšen čaj če popije poleg ali sok je to čisto dovolj!
Slej ko prej se bo naveličala.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
16.2.2007 18:26:59   
majček
kaj pa kakšna pasirana hrana pa ji namočiš noter kruh in pol kar se drži na kruhu poje vse skupaj

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: živi le od kruha-pomoč prosim
20.2.2007 10:18:33   
pinki3
To je cisto normalna faza v razvoju. Daj ji tisto, kar rada je in za bozjo voljo, NEHAJ JO STRADATI! a SI ZMESANA, AL KAJ? Oprosti, ampak to mi pa res ne gre v glavo.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?