|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šesta bolezen
22.9.2004 15:47:07   
MINEJA
Moj pikec je imel 3 dni T 38,6C. Bili smo pri pediatru in je bilo z njim vse OK-nobenega zdravila.Po treh dneh je vročina padla in pojavili so se rdeči fleki in pikice po obrazu, vratu in trebuhu. takoj me je zagrabila panika in takoj sem šla v knjigo gledati kaj je to.Milsila sem, da so rdečke, ošpice, koprivnica-alergija na kako hrano. Potem smo takoj peljali pikeca k zdravniku in je rekal, da je to šesta bolezen, ki sedaj razhaja. Sicer sem že slišala o tej bolezni. V bistvu gre za virusno okužbo neke vrste virusa herpesa tipa šest. Razhaja v spomladanskih in jesenskih mesecih. Inkubacijska doba je 10-14 dni. Bolezen pa je kužna samo takrat, ko ima otrok vročino.Obstaja pa nevarnost vročinskih krčov, ker vročina naenkrat močno naraste.

Ali so vaši pikeci že preboleli šesto bolezen?

Pazite na svoje pikece!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   šesta bolezen
22.9.2004 15:53:40   
viv_
Ja, mi smo to preboleli pri pol leta. Bilo je enako, brez zdravil, samo vročino smo zbijali s sirupom. Nas je pa pediatrinja, ko smo prišli tja zaradi vročine, poslala v laboratorij in je rekla, da je verjetno 6. bolezen, da videlo se bo pa tako, da bo vročina padla in se bodo pojavili rdeči madeži.

lp

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   šesta bolezen
22.9.2004 16:08:08   
Anonimen
Mineja pozdrav.La ni malp pred silvestrom so mojega vnučka sprejeli v bolnico,ker je imel visoko vročino,star je bil tri mesece in pol.Na noben način nismo in niso zbili vročine.Naredili so kup preiskav,pa nič,niso vedeli kaj mu je.Večer na silvestrovo je hči podpisala da gresta domov,ker so sami izjavili da razen svečk proti vročini z njim nimajo kaj delat.Ponoči je vročina padla naslednjega dne se ni dvignila dete je bilo dobre volje.Dva dni kasneje je postal kot mušnica.Pa se mi je posvetilo in sem šla pogledat v mojo šolsko pediatrijo,in sem našla.Šesta otroška bolezen ali ROZEOLA.Kasneje je pediatrinja potrdila diagnozo.No mi smo jo že imeli...papa

(odgovor članu MINEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   šesta bolezen
22.9.2004 16:36:59   
malika
Ja prejšnji teden smo dali to skoz, le da vročina ni šla preko 37,8.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   šesta bolezen
22.9.2004 16:42:17   
tina.nika
Ja. Nika jo je prebolela cca. 3 tedne nazaj.Vrocino je imela najhujso 2 dan - 39,9C.Potem se en dan malo nizje vrocine, pol pa 3 dni flekecov in konec.:bravo: Nic hujsega!
LP, Tina

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   šesta bolezen
22.9.2004 20:41:59   
Ro-La
Mi smo pa bili po hrbtu in trebuščku tri dni spuščajasti, vročine pa nismo imeli. A je to tudi to??

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   šesta bolezen
22.9.2004 21:54:21   
Sarina
Zdravo Mineja! :) Pri nas je bila ista zgodba! Julija, ko je bila mala stara osem mesecev je imela tri dni vročino 38,5. Šli smo k zdravniku in razen malo rdečega grla niso nič odkrili in nismo nič dobili. Ko je vročina minila, pa je dobila po celem telesu rdeče pike (fleke), pa smo šibali k dežurnemu, ker je bila nedelja - k sreči je bila dežurna pediatrinja, ki je rekla, da je to normalna reakcija, ko vročina pade in da bo minilo čez tri dni. In je res. Ni pa govorila nič o šesti bolezni :zmeden:. Tako - to so naše izkušnje. LP, Klavdija

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   šesta bolezen
23.9.2004 9:53:39   
Anonimen
Tudi mi smo imeli 6. otroško bolezen. Pri štirih mesecih. Pediatrinja jo je takoj diagnosticirala, je res super zdravnica. Ko pripelješ dojenčka z vročino, da brez ostalih znakov takoj ve, kaj je... Napovedala je, kaj bo v prihodnjih dneh sledilo, in točno tako je bilo. Ko sem rekla, no, po eni strani je pa dobro, da smo eno troško bolezen že dali skozi, je pa rekla, da jo imajo samo dojenčki... No, ja, tudi to je treba potrpeti.

(odgovor članu MINEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?