|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nekaj dobrega o MB-porodnišnici
20.3.2007 20:00:49   
malecka_mateja
no jaz sem se ful bala in se oklevala kam rodit Ptuj ali MB in sem šla na sprožitev v MB!

dla asem skozi vse izmene babic in dr. in morem rećt da so babice vse zelo super in dr vsi super razen dr.Završnik ki jo zelo mrzim!kajti je zelo groba in rada bi po vsej sili da ženska rodi normalno tudi če ne gre to pravim zato ker jaz sem v 5 urah nisem odprla niti milimetra in srček naše male je bil čuden že od vsega začetka in niti se ni pustila v porodni kanal in ona bi me še kr pustila v mukah in je le pospeševala umetne čeprav ni bilo efekta!
nato je prišel dr.janko in je takoj naredil Cr ker je naša pikica bila že boga hvala bogu!
no drugače pa vse pohvale tudi na intenzivi negi po Cr so super!in potem na odelku so sper jaz res nisem i mela slabih izkušenj in so vse sestre zelo ok in rade pomagajo intudi za dodatek ni problema!

tako da punce kr pogumno v mb P!čeprav sem imela smolo z dr.še grem enkrat v Mb amapk ne brez epiduralne ker umetni bolijo ko hudičuser posted image sploh če jih dobivaš 8 ur neprestano!

držim pesti za vse da bo vaš porod pozitivna iizkušnja in lepo doživetje!aja pa partnerje je ful fajn imet zraven moj mož je bi z mano skoraj celih 24 ur rojevanja in je bio super me je masiral...user posted image

čimlažji in hitrejši porod!

papa

_____________________________

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
20.3.2007 20:47:21   
Blacky30
Tudi jaz sem bila ful zadovoljna z mb porodnišnico, čeprav tudi moj porod ni bil nič kaj prijetna izkušnja. Vsi so bili super, vse 3 babice, vsi dohtarji in vsi na oddelku. user posted image user posted image  Sem se jim tudi zahvalila in jih pohvalili v njihovi knjigi pohval in pritožb.

Katero Završnikovo si mislila? Tončko ali ono na M.... menda Mihaelo? Nisem sigurna.

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
20.3.2007 20:52:31   
lelaval
Meni so tudi v MB porodnišnici babice zakon. Sama sem 3x rodila in res so bile vse super. Vse pohvale jim. Nerganje sester na oddelku pa preslišiš, ker najhuje je itak že mimo, potem le še uživaš s svojim črvičkom. user posted image  Sicer pa po zadnjem poodu nisem doživela nobenih neprijetnosti s sestrami (dočim po 1. in 2. pa).

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
20.3.2007 21:35:15   
spelaz
Jaz imam tudi + izkušnjo z MB P. Sploh z dr. Stiplovškom (se mi zdi da se tako nekako piše) - 1. mi je takoj naredil CR, ko je utrip padel, 2. pa sem rodila naravno, super babice, pa sem nekaj krvavela in me je tudi ta dr. urihtal.

Na oddelku pa je tudi kar - nekatere zelo prijazne sestre, nekatere malo manj.

Edino kar sem pogrešala, da bi bili pediatri malo bolj zgovorni o stanju otrok - sem imela oba na intenzivni (nkrat zaradi CR, drugič zaradi nekih preiskav, ker je po porodu pljuvala) pa ti noben ne zna nič spodbudnega povedat, sam neki momljajo. No, dr. Burja (se mi zdi) je sicer taka stroga na pogled, ampak kar lepo vse pove.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
20.3.2007 21:49:45   
flower power
moja prijateljica je danes ob 15.30 rodila dvojčici, imela carski rez in je rekla da je vse bilo ok, z zdravniki, sestrami... kako bo pa na oddelku bomo pa še videli.

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
21.3.2007 15:39:22   
neligaja
V MBsem rodila 1. pred letom in pol, nujni CR. Glede babic in zdravnikov vse naj naj, enako za sestre na oddelku. Sama res nisem imela nobene slabe izkušnje, razen, da sem morala na koncu malo potarnat, da zdaj bi pa res bil že čas, da me spustijo domovuser posted image . Sicer pa se spet vidimo avgusta.

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
23.3.2007 22:58:25   
Tanyka
Tudi jaz sem bila ful zadovoljna-2X
user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!






(odgovor članu neligaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
24.3.2007 16:24:07   
Anonimen
Jaz vam pa povem svojo izkusnjo, ko bo mali dal komando,da pa le gremo v akcijo user posted image

(odgovor članu Tanyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
8.4.2007 22:30:20   
pupika
Tudi jaz imam + izkušnjo. Babicam gre vsa pohvala in zdravnici Mlakar. Lahko rečem da sem imela lep in hiter porod, v porodnišnico prišla ob 6h zjutraj, odprta 5 cm, ob 7 sem bila odprta 10 cm, rodila sem ob 10.47. Mi je pa bila največja muka potiskanje, ker sem morala kar 4 ure potiskat z umetnimi popatki. Mi je pa moj možiček zelo pomagal z masažo, pa babice ki so se mi obesile na trebuh da smo z skupnimi moćmi mojga sončka Gal-a spravili na svet.

Na oddelku sem bila prvi dan zelo zadovoljna, sestra zelo prijazna, naslenji dan pa katastrofa, sestrami ni hotela pokazati kako se naredi plenica zmnajček in sem komaj čakala kdaj grem domov, mogoče se je poznalo ker sem rodila v petek in so morale bit med vikendomn v službi in so potem tečne, samo to je njihova služba. V porodni pa lahko rečem samo vsem hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
12.4.2007 22:10:58   
LEA27
MALECKA-MATEJA ZELO DOBRO TE RAZUMEM MOJA ZGODBA JE PODOBNA -V 8 URAH SE NISEM ODPRLA NITI ZA CM IN VSAKO URO SO MI UMETNE POSPEŠEVALI PA NIČ-AMPAK SEM IMELA SUPER PORODNIČARJA DR.OGNJENOVIKA KI MI JE POTEM NAREDIL CR,PA ZLATO BABICO MARTO KI SEM JI HVALEŽNA ZA VSE-DRUGAČE PA KAJ SE OSEBJA TIČE V MB-PORODNIŠNICI-SUPER OD BABIC,DO SESTER-V ŠOK SOBI SO ZLATE IN ZELO VREDU PA TUDI NA ODDELKU SO OK-SE TRUDIJO!TAK DA SIGURNO ČE ŠE KDAJ ZANOSIM GREM V MB-PORODNIŠNICO Z VESELJEM RODIT!

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
24.4.2007 9:09:41   
Lana_s
Jaz sem tudi zelo zadovoljna. Je pa res, kar je spelaz napisala o zgovornosti pediatrov. Luka je bil 8 dni na intenzivni in sem mogla prav vlečt ven iz njih kako je z njim, ja razen dr. Burja, ona mi je pa povedala še več kot sem želelauser posted image Sestre so tudi bile vredu, sem zadovoljna - razen s hrano - bljak.

_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu LEA27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
18.5.2007 16:55:12   
Bubilu
Sej verjetno ne spadam v to temo ali pa, ker bom vseeno s slabim napisala tudi nekaj dobrega. In sicer - izkušnje v porodni sobi super, babice, dr. Završnikova, dr. Mujezinović, vsem pohvala in hvala, kljub zelo težkemu porodu. Oddelek pa katastrofa. Razen nočne, ki je bila res prijazna in me je tolažla in dveh sester čez vikend, bi jih najraje v top pa na luno. odnos do mene katastrofalen, zato, ker nisem dojila. Malega so mi čist izživcirale, ker revež ni mogel prijeti bradavičke, nastavka pa še manj. na koncu se je že z vsemi štirimi odrival vstran od mene. Ko sem pa zaradi tega rekla, da ne bom dojila, je blo pa tak konec.So se do mene obnašale kot do kriminalca, razen seveda zgoraj treh omenjenih, ki jim žal ne vem imen. Pa vsa pohvala dr.Burji.user posted image

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
19.5.2007 7:16:12   
Afnica
Še jaz!!!
 
10 dni sem bila na oddelku  spodaj zaradi preeklampsije in so bile vse zelo prijazne!!! Vse!
 
Rodila sem ob pomoči babičarja Bojana, ki bi ga v tistem trenutku najraje pregriznila, ampak je bil SUPER!! Ob njegovi pomoči sem rodila 2 štručki in sem zelo vesela, da je bil tam ravno on. Čeprav je bilo smešno, ker sta me spodbujala in kregala kaj in kako dva moška. user posted image  Pa tudi zdravnik je bil moški, Dr. Janko. Tudi vredi stric. user posted image
 
Potem sem bila še 5 dni na oddelku im moram rečt, da so bile tudi vse zelo prijazne. Zelo zelo.
 
Vse pohvale torej MB porodnišnici. Upam še samo, da bom kaj kmalu lahko pohvalila tudi pediatrijo, kjer moji pikici rasteta v inkubatorju. Danes sta stara 6 dni.

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Bubilu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
22.5.2007 21:13:43   
Laubica
Jaz pa moram povedat ,da pred 8 leti ko sem jaz rodila -imela zelo težak porod ,kateri je trajal 11ur ,saj sem popadke imela nisem se pa čisto nič odpirala,bila zelo razočarana ravno nad babičarjem kateri se je takrat učil -na naju in je sina tako močno prijel za glavico da je še cel teden imel odtise njegovih prstov na glavi in mu povzročil -konatalni infekt(možganske krvavitve).Rekli so mi da je to nevem učna bolnica ali nekaj podobnega in da naj me ne moti ker se bo edini (takrat)babičar v slo.,na meni učil zraven pa je še stalo 5 drugih študentkuser posted image .Tako da to ni bila nič lepa in ne pohvalna izkušnja,zgoraj na intenzivni pa so bile resnično zlate sestre ,nežne ,pozorne in vse kot mora bit,v sobi ko sem vpraševala sestre in dr. kaj to pomeni konatalni infekt pa mi tudi nihče ni želel nič povedat in sem mogla čakat na dr. Burja katera mi ni povedala čisto nič razveseljivega,da ima otrok na možganih luknjico za blazinico mezinca in da je pil plodovnico,da se je revček ZELOOOO mantral in da so možne posledice-da ne bo govoril,ali hodil ,ali ne bo normalen ,ali ne bo nič od tegauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in da morem po 1 mesecu spet prit na slikanje glavice da vidi če se je popravilo.In tudi takrat ni bilo sprememb ,z tem da me je še opozorila da moram zelo pazit da ne bo imel povišane vročine ker bo podvržen vročinskim krčemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .In takrat sem si rekla da če mi je ta babičar uničil sina gauser posted image user posted image .Hvala bogu je moj sin NORMALEN in se ni zgodilo nič od tega kar je dr. predvidevala,samo predstavljajte si kakšne skrbi smo imeli njegovo prvo leto ko smo ga opazovali če je z njegovim razvojem vse v redu.In novembra ko grem rodit jih bom izrecno prosila da naj ne hodi blizu babičar in ne študentje

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nekaj dobrega o MB-porodnišnici
4.9.2007 21:45:56   
tadejat
Tudi jaz imam zelo lep spomin na MB saj sem tam preživela dolgih 33 dni. Bila sem zelo presenečena nad sprejemom v porodnišnico, počutila sem se kot car, saj so me že na hodniku pričakali z posteljo in ekipo. Prišla sem namreč interventno iz postojnske porodnišnice, ker me v LJ niso jemali resno.
Svaka čast MB.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 pogoste stvari, ki pri nosečnici povzroč...
Pretirano nekritično sprejemanje informacij v nosečnosti lahko vodi v razvoj tesnobe. Kako preprečiti, da se pojavi stra...
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?