|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko ne vidite izhoda, poskusite s svetovanjem
11.5.2007 11:56:54   
Anonimen
Odločila sem se, da napišem mojo izkušnjo, ker na žalost mnogo parov ne poskusi vsega, da bi v krizi rešil zakon oz. vezo.

Midva sva skupaj že zelo, zelo dolgo (15 let). Ni bila ljubezen na prvi pogled, iz prijateljstva je prešla stvar v ljubezen. Pred otroci sva se v redu razumela, ne idealno, ampak v mejah normalnega partnerstva. Po prvem otroku so se stvari začele krhati, ampak še vedno sva bila nekako zadovoljna z najino družino in odnosom. Po drugem otroku (imava enega za drugim) pa so se stvari začele drastično slabšati.
Vsakodnevno kreganje, žaljivke, zmerjanje, obtoževanje, .....Ja, to je bilo na dnevnem redu. Nisva se znala več normalno pogovarjat. Prišlo je že tako daleč, da sem razmišljala ali ga sploh še ljubim. Smilila sta se nama najina otroka, ki sta morala vse to gledati.

Mož mi je večkrat rekel, da bi šla kam na svetovanje, pa sem se mu samo smejala, češ če si sama ne znava pomagat, kako nama bo nekdo tretji, ki naju sploh ne pozna.
Napaka. Sedaj vidim, da sem predolgo odlašala s tem.
Ko je situacija enostavno resnično prišla do kritične točke (pogovori o ločitvi) sva začela obiskovati svetovanje.  Nisem mogla verjet, da to resnično deluje.

Sedaj je od tega cca. 3 mesece in najin zakon in najin odnos se iz dneva v dan izboljšuje. Spet sem vesela, da živim, spet z veseljem pridem domov, spet se smejim...... in spet ga ljubim (če sem bila prej v dvomih).

Veliko sva delala na sebi, si na svetovanju povedala vse kar naju je težilo (doma tega nisva nikoli storila, ker se je vse končalo s prepirom) in rezultati so vidni.

Najin zakon še vedno ni v celoti rešen, imava še nekaj težav, vendar se vsak dan znova trudiva in sva vesela, da sva se tako odločila.

Zakaj vse to pišem tukaj gor. Ker vam polagam na srce, da ne obupate, dokler ne poskusite vsega. Tudi jaz nisem verjela, vendar sem hvaležna, da me je partner prepričal.
In v končni vrsti - kaj sva imela za zgubit s tem? Popolnoma nič. Tudi če se ne bi obneslo, bi šla narazen, vendar v prepričanju, da sva naredila vse, da bi rešila zakon.

Upam, da sem s temi besedami in izkušnjami komu pomagala k lažji odločitvi in dala nekakšno brco v rit.

Imejte se radi!


  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko ne vidite izhoda, poskusite s svetovanjem
11.5.2007 12:03:25   
Dejča
Sem vesela, da kdaj preberem tudi kakšno zgodbo, ki nakazuje upanje, da se splača (po)truditi. Predvsem pa me veseli, da se trudita oba, saj lahko zveza obstane le v takih primerih. Želim vama veliko sreče, strpnosti in predvsem ljubezni, pa veliko pogovorov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ko ne vidite izhoda, poskusite s svetovanjem
11.5.2007 12:03:42   
Marogica
Anonimna, sem vesela za vaju. In prav imaš, treba je poizkusiti vse, ker lahko vseeno mnogo pridobiš, če drugo ne, izkušnjo za naprej.

Še naprej vama želim dosti osegnih uspehov in zaljubljenih dni...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ko ne vidite izhoda, poskusite s svetovanjem
11.5.2007 12:04:02   
Anonimen
Jaz bi šla tudi, a ve kdo za kakšnega v NM?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ko ne vidite izhoda, poskusite s svetovanjem
11.5.2007 12:23:46   
Anonimen
Me veseli za vaju in vajina otrokauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ko ne vidite izhoda, poskusite s svetovanjem
11.5.2007 12:25:05   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Jaz bi šla tudi, a ve kdo za kakšnega v NM?



A zato, da naj svetovalec ugotovi, če je ali ni? user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ko ne vidite izhoda, poskusite s svetovanjem
11.5.2007 13:05:01   
nejcko
Anonimna, res sem vesela za vaju in upam, da bosta zmogla premagati še tiste male ovirice. Resnično pa lahko rečem: kapo dol pred tvojim partnerjem, kajti verjetno ni veliko moških, ki bi pristali na takšno vrsto pomoči, kaj šele da bi jo sami predlagali. Bravo, resuser posted image

Tudi meni se zdi, da danes ljudje (pari) vse preveč hitro "obupajo" - v narekovajih zato, ker bi zelo težko govorili o obupanosti, bolj o neki nezmožnosti prilagajanja in komuniciranja. Svet je danes izrazito egoistično nastrojen in ljudje smo postali že krepko preponosni zanj. Delujemo po sistemu: ali bo po moje ali pa sploh ne bo, tak način pa nujno vodi v razpad medsebojnih odnosov.

No, ne bom več nakladalauser posted image - Še enkrat BRAVO za vaju in da bi pogosteje brali take zgodbe.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ko ne vidite izhoda, poskusite s svetovanjem
11.5.2007 13:07:55   
Anonimen
Men je tudi fajn prebrat eno tako zgodbo.user posted image Sploh danes, ko sem še vedno v šoku, ker sem včeraj izvedela, da se moj brat ločuje. Si že od včeraj razbijam glavo, če na tem svetu sploh še kak zakon obstane, pa čeprav na začetku vse tako lepo izgleda.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ko ne vidite izhoda, poskusite s svetovanjem
11.5.2007 13:35:25   
Mala_princeska
Par linkov v pomoč:

http://www.svetovanje-on.net/index.php?m=2&x=izpisi

http://www.demise.si/~blaz/PSIHOTERAPEVTSKE%20MODALITETE.htm

http://www.mirabi.org/

http://www.labirinti.si/kamPoPomoc/kamPoPomoc.asp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?