|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako odvaditi od DUDE?????
28.5.2007 22:56:35   
lin
Pozdravljeni.
Naša Lin bo stara 3 leta in še zmeraj ima svojo dudko in niniko(pleničko).
Iz stekleničke je pila samo 6 mes., brez plenice smo že eno leto,dude se pa nemoremo nikakor odvadit.
So dnevi ko jo ima res samo za zaspat in spet dnevi ko bi jo imela kar naprej.
Prva stvar ki smo jo naredili je ta ,da smo pustili samo eno druge pa vrgli proč.Probali smo 100 in eno varjanto na lep način,pa negre.
Danes pop. je vprašala za dudko pa sva probala s finto da smo jo na žalost pozabli v vrtcu pol pa sew je začel jok in  eno uro se je  drla na vse grlo da je bla že vsa potna,brez glasa,rdeča,tresla se je,....Pol sva valda naredila to napako da sva ji jo dala in je bil mir.
Kaj mi svetujete?
Kakšne obljuje da bo dobila kaj kar si močno želi ne palijo.V tem trenutku si želi kuhinjo in samo o njej govori,kako jo bo če bo pridna dobila za roj.dan ,ko pa ji rečemo da če da dudko proč dobi kuhinjo pa reče da pol pa nerabi kuhinje da rabi dudo
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
28.5.2007 23:14:19   
poška
otroci se laže odvadijo dude, če jo sami npr. vržejo stran. da so oni vzrok da so se sami odločili, čeprav potem mogoče obžalujejo.

mi smo  tjašo prepričali da jo je vrgla v smeti (ko je ni potrebovala več non stop ene 2,5 leti) - pa jo je pojedla smetka marjetka. vrgal jo je sama v smeti, jaz sem jo pa takoj ko ni videla res odstranila. in to je bilo to. znanka jo je pa narezala in jo je otrok sam dal stran, ker je pač blek. ena je pač prepričala hčerko da jo je vrgla v reko.

dudo odstranita tja, kjer je tvojemu otroku blak. in naj to stori sam


_____________________________

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
28.5.2007 23:14:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lin)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
28.5.2007 23:19:29   
lin
Naša Lin velikokrat kakšno dudo tudi fajn pregrizne in je cela luknjasta,ma če ji jo jaz nevzamem in vržem proč bi jo ona kr tako mela.
Da bi jo pa sama kam vrgla pa mislim da ni šams,no bomo vseeno probali.
Tudi tista varjanta muca dudkosnetka mi je všeč samo dvomim da bo vžgala.
Hvala za nasvete.
P.s.Po krizi(par dni)niso več omenjali dud?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
28.5.2007 23:22:18   
lin
Se mi pa vseeno zdi, da je  1. pravilo ,da se morem jaz odločit, da bom par dni vztrajna.

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 7:10:45   
Nika v službi
Z zanimanjem prebiram tole o dudah, ker se bojim, da bo pri nas tudi tak vik in krik. Naša Nika sicer čez dan dude ne potrebuje, tudi ko spi ne, problem pa je zvečer in ponoči. Zvečer nikakor ne zaspi brez nje, se dere duda, duda, in ni šans, da jo prepričam, da če gre brez dude podnevi, lahko tudi zvečer. Potem ko zaspi, ji dudico vzamem, vendar se med spanjem velikokrat zbudi in zahteva dudo. Da imam ponoči mir (ker imamo tudi sicer precejšnje težave s spanjem), ji dudo dam in potem je kolikor toliko mir.

Mi pa to seveda ni preveč všeč, ampak ne vem, koliko časa naj to še toleriram. Stara je 20 mesecev. Po eni strani je pozitivno, ker čez dan dude nima in je ne pogreša, po drugi pa vidim, da je zvečer strašno navezana nanjo.

Ali naj še počakam in ne "zapenjam", mogoče je še prekmalu, da bi ji dudo povsem ukinila?!

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 7:18:53   
al1*
Mi smo našega pšrepričali, da dude ne potrebuje več, ko je bil star 2 leti. Ubrali smo podobno taktiko kot Bagi - knjigice - Vila Dudosneda je res zakon, in potem mu je vila prinesla kovček z orodjem, ki si ga je strašno želel. Par dni je bila kriza, pol je pa pozabil.



_____________________________

lp


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 7:22:08   
Anonimen
Se mi pa vseeno zdi, da je 1. pravilo ,da se morem jaz odločit, da bom par dni vztrajna.


Ja, točno in samo to. Naš jo je imel do debelega 4. leta, torej je bil star štiri leta in čez, lani avgusta se jo je znebil. Po milijontih poskusih itak, ker NISEM BILA ODLOČENA. Potem pa sva jo enkrat resnično izgubila na poti iz vrtca, zvečer je jokal in to je bilo vse. Naslednji dan je bilo že v redu. Tako da gre, brez panike, samo odločiti se je treba. TI ne ona, ker ona se ne bo nikoli, no, vsaj pri našemu je kazalo, da se ne bi nikoli, čeprav je bila že čisto zgrižena in preluknjana in smrdeča.

(odgovor članu al1*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 7:28:30   
skuštrana
Naša Liza je bila pravi dudoman. Me je full skrbelo kako in kaj, ko jo bomo odvajali. Pa me je full presenetila. Ko je bila stara 2 leti nekega večera dude enostavno nisem našla. Ker smo imeli samo to eno (pa še ta je bila že malo nagrižena) sem možu rekla- danes ali nikoli. Imeli smo srečo, ker je ravno ta dan bil v stanovanju mislim, da en pajk in ona te "bibe" full obožuje (jih gleda, lovi, nosi, leta za njimiuser posted image ) sva ji pred spanjem rekla, da je biba vzela dudo za svoje mladičke. No, prvi dan je bilo joka dokler ni zaspala (ampak ne dolgo), s tem da je potem tri dni cele noči taborila na mojem trebuhuuser posted image potem smo imeli pa mir. Sem bila full presenečena, ker sem bila prepričana, da bo "kradla" dude vrstnikom, ampak ni. Je full odraslo sprejela, da oni pač imajo dude ona pa ne, ker jo je vzela biba. In še dandanes, ko je brez dude že skoraj pol leta, vsem razlaga, da ji je dudo vzela biba...Aja, drugi dan, ko je bila res kriza, sem ji pokazala dudo, s tem, da sem odrezala cucelj, ki je že prej napol visel in ji lepo razložila, da je ta del odnesla biba...Malo je čudno gledala, ampaj je zaleglo...

Zdej pa ti meni povej kako se odvadit plenicuser posted image ...To pa pri nas ne gre in ne greuser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 7:44:22   
puncica
Jaz mislim da mora sama pogruntat in bit pripravljena da bo dala dudo stran, tud mi smo probal 100 stvari pa ni nič palilo, pa se je vidl da bi fuuuul rada dudo stran dala ker je miljonkrat rekla čez dan: da je velika in da ne rabi več duda a kaj ko jo je po urci premamlo al pa je bila zaspana, pa seveda je spet pogrešala dudo, potem pa je enkrat vrgla v peč, prav skurla jo je in evo od takrat ni bilo nobene krize več, za dudo je bilo zvečer mal krize, je jokala pol urce, pa to ni bil tak histerični jok, pač pa bol tako: mami prosim dej mi dudo, jaz sem tako uboga. Ampak po pol urce je lepo zaspala tud ponoči čist lepo spala in ni bilo več težav. Pa fuuul je bila ponosna na to, da je zdaj velika pa nima več dude da je to vsakemu povedala še mimoidočemu user posted image , potem je pa nastal problem, ker ji nisi smel več rečt: To pa ne moreš naredit ker si še premala, ker se je kr razkurla da ona ni več mala pač pa je velika user posted image user posted image user posted image

Tako smo zdej že pol leta brez dude. Ima pa še vedno flaško za pocartat predvsem zjutraj pred vrtecm, ji mormo deci mleka noter nalit (aventova tamala) in to popije potem je pa ko prerojenauser posted image user posted image

Tako da sej ne vem kaj naj svetujem, upam da se čim prej odvadite dude.user posted image user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 7:44:51   
Anonimen
Zdej pa ti meni povej kako se odvadit plenic


Kupiš par hudih gatk s sličicami najljubših junakov, skratka take, ki ji bodo všeč in ji pač poveš, da "se ne spodobi" tako lepih hlačk polulat. Večkrat probavati, najležje čez vikend, ko ste dva dni doma, jo imeti kar v sp. hlačkah brez plenice, če se polula, itak ne delat panike, slej ko prej se bo navadila. Za probat je.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 7:50:03   
skuštrana
Albina, smo vse to že probali user posted image user posted image Končalo se je tako, da je bil gromozanski jok, ko je videla, da bo namesto plenic dobila gatkeuser posted image Histerično dretje...Kaj pa vem, morda pa res še ni pripravljena...

Aja, bi jo pa rada odvadila preden oktobra pride dojenček, upam da nam to poletje uspe...Slabo kaže, ampak sem še vedno optimistuser posted image


< Sporočilo je popravil skuštrana -- 29.5.2007 7:51:23 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 7:51:04   
Anonimen
Kaj pa vem, morda pa res še ni pripravljena...


Ja, potem pa očitno še ni pripravljena. Ko bo, bo že sodelovala, saj otroci sodelujejo, če se jim zdi, oz. če jih znamo zmotivirat, a ne? user posted image

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 7:52:05   
skuštrana
Ja, Albina, to je resuser posted image
Očitno ji manjka motivacije, zato pa iščem kak nasvet, ki ga še nisem čulauser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 7:54:11   
skuštrana
Imam pa občutek, da je tako zato, ker so okoli nje sami pleničkarji in se ji zdi to čisto normalna stvar..Brez plenic, ma ja..Malo morgen, če je pa tako lažjeuser posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 8:34:26   
Laubica
Mi smo se plenic in dude odvadli poleti na morju -dudo je vrgel ribicam ker so lačne(in res so ribe prišle zraven )tako da ko se je zvečer spomnil na dudo sem mu rakla da jo je sam vrgel ribicam ker so bile uboge takoooo lačneuser posted image pleničke pa tudi na morju je bil skozi nagi in je sam videl da je manj vroče v ritko če je brez njih(je izredno rad nag)user posted image za ponoči pa sem ga več krat spomnila če gre lulat (dala sem podlogo v posteljo)ker se je kar nekaj časa še dogajalo da mu je pobegnilo

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 8:46:37   
Ropotuljica
Jaz bi glede odvajanja od dude rekla samo to: ko se odločite, vztrajajte. Največja napaka je namreč preizkušanje tisočih variant. Pustiš otroka uro, dve brez dude, kao da je ni več,  potem pa mu jo daš nazaj. Tako izgubite vso avtoriteto.
Mi smo jo naši dveletnici vzeli pred dvema tednoma, točno na njen rojstni dan. Na žalost. Enostavno je zvečer nismo našli. Pa se je bilo treba odločit. Bilo je hudo, meni se je srce trgalo, ampak vedela sem, da bi bila največja napaka, če bi ji šla kupit novo. Kakšna dva dni sem jo res fejst crkljala, zvečer sem ležala zraven nje. Ko je klicala dudo, sem rekla, da dude ni. Sprejela je razlago, da je duda šla na luno. Tudi ponoči sem bila takoj ob njej, ko se je oglasila. Po kakih dveh dneh sem ugotovila, da me je fajn nagruntala - da če toži po dudi, jo jaz pomilujem. In sem jo enostavno začela ignorirat, ko je omenila dudo, oz. sem ji pozornost preusmerila drugam. Kak 4. dan sem ji celo, ko je rekla, da bi imela dudo, rekla: Kaj je to? In se je začela ful na glas smejat. Po tistem dude ni več omenjala. Zdaj grem zvečer še vedno z njo, ko gre spat, ampak takoj zaspi. Tudo ponoči je spet začela lepo spat.
Punce, najprej se odločite, potem pa vztrajajte. Sigurno bo par dni hudo, potem pa bo spet vse po starem. Tudi jaz sem že zelo dolgo razmišljala o tem, da bi ji jo vzela, pa enostavno nisem zbrala poguma za to. Bilo mi je preveč udobno, ko je zvečer šla sama spat in se ponoči ni zbujala. Ampak enkrat je bilo treba.


(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 8:49:41   
Marogica
Punce, hvala za nasvete. Mi se tudi počasi na to "pripravljamo"....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 10:19:05   
BLAŽIKA
Se mi pa vseeno zdi, da je 1. pravilo ,da se morem jaz odločit, da bom par dni vztrajna.



Ja točno tako. Mi smo bili prejšnji teden pri zobozdravniku, stari pa smo 2 leti in 4 mesece in nam je takij rekla dudo vstran, ker smo drugače obsojeni na aparat, ampak ker je to še v takšnih letih se stanje lahko popravi v normalno, ter da je škoda zobk ker ima res kot biserčke. Sma prišle domov ji enostavno dude več nisem dala, ker bom jaz glavni krivec če bo potem morala nositi aparat in to mi je dalo ZELOOO misliti.
Bilo je hudo pred popoldanskim spanjem ampak se ni jokala bolj je sitnarila in se metala po postelji vendar ji je uspelo zaspati. Zvečer pa sem jo pustila kar spati zraven naju z partnerjem in se je res zbudila trikrat ponoči in jokala pa sem jo lepo pomirila. Smo pa ji rekli da je velika punca in da so dudice šle k dojenčkom. Naslednji dan pa sem ji kupila tega punkya iz bombažkov, ker jih res obožuje in ji rekla da so ji to prinesli dojenčki, ker je ona njim dala dudico. Potem še je naslednjo večer vprašala za njo in nato nikoli več. Reče še le da je bombažka dobila od dojenčkov.

Sem mislila da bodo večji problemi ker je bila od dude prava odvisnica ampak nam je res lepo šlo. Sedaj pa smo že pri odvajanju pleničk in upam da nam tudi to skoraj dokončno uspe.

Isto želim tudi vsem ostalim.user posted image


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 10:24:35   
honey
Pri nas jo je pri 18. mesecih pregriznil in ga je začela žuliti v ustih. Ko sem to ugotovila, sem se kar na hitro odločila, da je mogoče čas, da bi pa mi ostali brez dude. Nekako sem ga prepričala, da jo je vrgel v smeti, ker je pač duda "pokvarjena". Joj, ko bi ga videle, kako se je to pripravljal. Roko je že stegnil v smetnjak, pa jo je nazaj ven potegnil. In to ene 5x po moje, potem je pa le spustil dudo v kanto. Ampak jaz je nisem pobrala ven, ker ko se je spomnil na dudo, jo je šel v kanto pogledat in vsakič rekel, da je bljak. Zvečer je bila pa kriza, samo sem šla spat z njim in sem ga crkljlala, mu pela, ko se je začel jokat, da hoče dudo, sem ga spomnila, da jo je vrgel v kanto. Tako je bilo  2 večera in potem je bil mir pred dudo. Sicer se še kdaj spomni na dudo, ko vidi kakšnega dojenčka, ki jo ima in mi hitro pove, da on jo je pa v kanto vrgel user posted image . Sigurno je pa tako, da se moraš najprej TI pripravit na to, da par noči ne bo spanja oz. bo bolj težko, potem pa otrok ugotovi, da dude res ni in to je mir.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 10:44:15   
Anonimen
Tibor jo je imel do kakšnega 3. leta po ves dan, od tretjega do petega pa za spat. Za 5. rojstni dan sva se pa že prej zmenila, da bo z dodo konec, ker je pa res že prevelik in se je strinjal. Le da je morala biti duda nekje visoko v omari, stran je pa nikakor nisem smela vreči. Kot nekakšen back up.user posted image

Kar se tiče zob in dude, je bilo nam rečeno s strani zobozdravnikov, da duda potiska naprej le prednje zobe, ki znajo res malo naprej zlesti, ampak gredo takoj, ko se preneha dudlat, nazaj v vrsto. To so nam rekli  na sistematskem pri treh letih in še en zobar zadnjič isto, ko sem ga vprašala. On je celo rekel, da je veliko slabše za ugriz, če ima otrok ponoči usta odprta, kot če ima dudo.

V glavnem, po moje 2 leti starega otroka (pa ne vsakega) še lahko prepričaš, da vrže dudo ribici ali kaj podobnega, triletnik pa gotovo že zna predvidet posledice in najbrž tega ne bo hotel narediti. Tako da tudi jaz mislim, da pač mama mora biti odločna in odločiti brezkompromisno, kdaj je konec in pika.

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 11:42:20   
Blink1
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Kar se tiče zob in dude, je bilo nam rečeno s strani zobozdravnikov, da duda potiska naprej le prednje zobe, ki znajo res malo naprej zlesti, ampak gredo takoj, ko se preneha dudlat, nazaj v vrsto.


Meni je zobozdravnica rekla enako.

Imam pa večji problem. Naša ima dudo samo za zaspat. In namesto ninice ima v vsaki roki še po eno dudo in potem jih eno 10x menja. Tako bo odvajanje od dude tudi odvajanje od ninice...katastrofauser posted image

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 21:44:37   
Zvezdica
oj,

pri nas je bilo presenetljivo lahko, glede na to, da jo je imel za spanje in včasih tudi ves dan.
Slaba dva meseca nazaj sva šla lulat na školjkico in našemu sončku "Pade" duda v školjko. (s takim veseljem jo je zabrisal:):):) ampak to je seveda zanikal) in takrat sem šla po rokavice in se malo zgražala in nekako nam je uspelo. Brez joka, brez cviljenja... morda naj omenim, da je drugo noč malo zajamral ampak tudi prigovarjanje, crkljanje in vse ostalo ni pomagalo in sem mu jo med spanjem dala usta. Čez dobre pol ure sem zagledala dudo na tleh in vedela, da je zdaj zares konec:):):)user posted image
Ko v kakem določenem trenutku pomisli nanjo, ga spomnim, da jo je SAM vrgel v školjkico in očitno pozabi.
Smo pa pred tem že marsikaj poskušali in dejstvo ali nauk je, da mora otrok dudo enostavno sam vreči stran.
Mi imamo problem s flaško ponoči. Sem že pisala o tem in se še vedno pripravljamo na veliki trenutekuser posted image

Veliko sreče in uspeha,
*


(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
29.5.2007 23:35:21   
Anonimen
Kaj pa če ji daš dudo ene druge firme?

Poznam nekoga (user posted image ), ki se je odvadil dude v enem tednu, brez kakršnekoli travme - prej je imel nukove silikonske dude, potem je dobil št.3, ki je samo kavčukova in je ni maral in je sam od sebe ni imel več.

Kaj pa to, da je velika punca in da zgleda grozno taka frajerka z dudo? user posted image

LP

(odgovor članu lin)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kako odvaditi od DUDE?????
30.5.2007 12:29:59   
lin
ribica RR
Naša Lin ima rda vse dude,sploh ni pomembna oblika sli materjal.
Pa ko ji rečem da je grda z dudko,da je smešna,da je že velika punca in je nerabi,da dudo v usta pa se stran obrne.
Zni se mi ko ji zdaj že teden dni razlagamo kako je duda bljak in ....... bolj jo hoče met.user posted image
Prej

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?