|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   napadi besa
6.6.2007 22:04:43   
taja27
pozdravljene,

zadnje dva dni sem postavljena, s strani moje 16 mesečne hčerke, pred povsem novo preizkušnjo. v trenutku, ko ni nekaj po njeno ponori, se začne dreti (ni joka, ampak glasno kričanje), včasih se vrže po tleh, začne metati stvari, me vleče za lase ... skratka prime jo takšen bes, da popolnoma izgubi kontrolo. še vedno sem v šoku, vendar na njeno divjanje odreagiram povsem mirno. nikakor pa ji ne pustim, da s tem početjem doseže svoje.

napisala vam bom samo eno današnjo epizodo (na žalost ni bila samo ena), da si boste lažje predstavljale. po hiši je začela nosit moj čevelj, ki sem ga imela cel dan na nogi. ko ji mirno rečem, naj nese čevelj nazaj na hodnik, me pogleda direktno v oči in začne lizati peto. odločno rečem 'tega pa pri nas ne počnemo' in ji vzamem čevelj iz rok. nakar se začne dretje in metanje po tleh. prestavila sem jo na tepih (iz parketa), da se ne bi poškodovala in odšla s čevljem na hodnik. ko se je umirila, sem ji razložila, da se tega ne sme početi.

skratka, zadnje dva dni, je sitna, vsak NE pomeni novo epizodo besa. v vrtec hodi 5 teden in tam zaenkrat ni problemov. zjutraj ostane v vrtcu brez joka, samo dudo rabi in vzgojiteljica jo vzame na roke. ko pridem po njo je vesela in mi začne kazati igrače in neprestano čeblja. ob odhodu iz igralnice veselo pomaha in reče papa.

zanima me, če ima tudi katera od vas podobno izkušnjo in kako ste se soočale s takšnimi in podobnimi težavami.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: napadi besa
6.6.2007 22:14:24   
Anonimen
Pri takšnem obnašanju (običajno iz jeze kaj vrže na tla) jo trdno primem za obe roki, fizično umirim in resno povem, da tega ne dovolim in da bom huda.

Potem ji držim govor, ji povem, da se tako ne more obnašat, da to ni lepo, da lahko poskusa, ampak da bom v takem primeru vedno huda, in ona me gleda kot tele v nova vrata.

Potem se ji nasmejem in je vsa srečna in se mi vsa ulizuje.

Potem pa spet v akcijo user posted image  user posted image .


(odgovor članu taja27)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: napadi besa
6.6.2007 22:38:16   
MojcaG
mislim, da je to faza, skozi katero grejo vsi otroci. uveljavlja svojo voljo, spoznava nova čustva (bes, trma) in se uči, kako se s tem soočiti. tukaj smo starši tisti, ki ji pri tem pomagamo, usmerjamo. najhuje za starša je ravno ta reakcija - ko se začne tako dreti, kot da je konec sveta.

mislim, da si ravnala pravilno. ker se mora naučiti, da to ni način za dosego cilja - drenje in metanje po tleh. najpomembneješe je ohraniti mirne živce, kar pa vem, da ni enostavno.

moja hči se je tudi kar vrgla na tla in tulila. najbolj "smešno" je bilo takrat, ko je vedela, da ji ne dovolim metat stvari iz enega predala, se je na poti do tega predala kar vrgla na tla in začela tulit. preden je sploh prišla do tja in poskušala odpreti.user posted image  ker je vedela, da ji ne bom dovolila. nekaj časa sem jo pustila, da je videla, da iz te moke ne bo kruha (z izsiljevanjem), potem pa preusmerila. zdaj, ko je že mičken večja, se že lahko pogajava. če začne tulit, ji rečem, naj najprej neha jokat, ker je nič ne razumem, kaj želi. potem se "pogovoriva" dalje. se pravi, če tuli zaradi čevljev, ki bi jih rada imela, pa ne sme, ji razložim, da pada dež in jo bo v teh zeblo in morava obut druge, da prsti ne bojo zmrznili. in načeloma se potem vedno strinja.

če pa je ihta prevelila in me noče poslušat, pa izkoristim njeno ogromno radovednost. in ji tako preusmerim pozornost. recimo rečem:  a greva pogledat, če se je kakšna muha prikradla v kuhinjo? ali pač nekaj blazno zanimivega in je takoj za akcijo in pozabi, kaj je sploh hotela prej.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: napadi besa
6.6.2007 23:04:01   
lex
Dobrodošla v fazi imenovani TRMA in UVELJAVLJANJE SVOJEGA JAZA.
Najbolj pomaga to, da ali se ne zmeniš za njeno tuljeje in trmarjeje ali pa ji preusmeriš pozornost. Meni gre najbolj v živo to, če se mi kje na cesti ali pa v trgovini začne metat in potem se naredi kot da ne more hodit. Če začne sred ceste ga najprej probam pregovoriti, če ne mu pa zagrozim da bo prišel avto in  ga bo povozil. To ponavdi najbolj užge. Aja pa moj nič ne sliši, on bi kar dirkal okoli, ko ga kličeš je kot da bi u luft klical ne pa njega. V vrtcu je pa anglečekuser posted image .

No želim ti veliko jeklenih živcev, ki bodo vedno bolj popuščali.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: napadi besa
6.6.2007 23:05:17   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: MojcaG

moja hči se je tudi kar vrgla na tla in tulila. najbolj "smešno" je bilo takrat, ko je vedela, da ji ne dovolim metat stvari iz enega predala, se je na poti do tega predala kar vrgla na tla in začela tulit. preden je sploh prišla do tja in poskušala odpreti.user posted image




user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: napadi besa
6.6.2007 23:07:18   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: lex

Dobrodošla v fazi imenovani TRMA in UVELJAVLJANJE SVOJEGA JAZA.



Je pa tako,da se te faze kar naprej ponavljajouser posted image Moj je star že sedem let, pa ga še občasno meče.Jaz mislim,da se na vsake toliko časa spomnijo,da bojo preverili,če smo se starši slučajno že kaj omehčali.user posted image
Najbolje pomaga to,da mu preusmeriš pozornost.Ga pa tudi jaz takrat fizično umirim,kot je napisala Mič.Pa tudi dam mu vedeti,da mi je s tem obnašanjem izredno dolgočasen in potem ga kar hitro mine.

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: napadi besa
6.6.2007 23:48:21   
taja27
hvala vam, ker ste delile vaše izkušnje z mano. pa sej dobro vem, da ta faza obstaja, ampak si nism mislila, da bo tud pr nas TAKO burno. sem naivna, ne? problem je, ker je enostavno še premajhna, da bi se lahko pomenile.

MojcaG sem se tud jst nasmejala ob istem odseku, kot njuškalo user posted image . do solz, čeprav vem in tudi občutim, da v resnici ni tako smešno, sploh, če se dogaja tebi. 

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: napadi besa
7.6.2007 7:37:59   
Blacky30
Verjetno je tudi veliko odvisno od otrokovega karakterja in znaka horoskopa. Pri nas takih napadov besa nismo poznali, pa je star 28 mesecev. Morda pa še pridejo...user posted image user posted image

Kaj pa je Ava po horoskopu?

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: napadi besa
7.6.2007 9:05:39   
tinkatonka
taja točno tako situacijo imam jaz pri meni doma. user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: napadi besa
7.6.2007 9:06:58   
taja27
Blacky30 Ava je rojena 14.02.2006, torej je Vodnarka (kot ati). kaj je po ascendentu ne vem user posted image . če me lahko malo razsvetliš, ti bom hvaležna.
se strinjam s tabo, da je veliko odvisno od karakterja in midva z možem imava oba zelo močan karakter. se naju ne da kar tako žejna peljati čez vodo. pa oba sva bla zelo živahna, kot otroka. torej ... večkrat slišiva, saj je po atiju in mami. pa takšne, kot 'vsaj vesta, da jo mata'.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: napadi besa
7.6.2007 9:07:46   
tinkatonka
še huje...tudi moj liže čevljeuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: napadi besa
7.6.2007 10:51:26   
Blacky30
Vzamem besede nazaj, da je kaj povezano s horoskopom. Namreč, moj Nejc je tudi vodnarček.user posted image user posted image user posted image  Nimam pojma, kaj ima v ascendentu. Morda pa imajo ti otroci to res v genih. To vam samo pove, kako zelo pridna otroka sva bila midva z možem.user posted image user posted image user posted image

Tinkatonkauser posted image user posted image user posted image , saj bo boljše.....user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: napadi besa
7.6.2007 20:05:50   
mayci
Tudi pri nas se je ravno ta teden začela taka zgodba...user posted image  Pri 23. mesecih.
Še posebej naju preizkuša v trgovini ali kje drugje na javnem mestu, samo se zaenkrat ne dava!user posted image
Ja, mamice in očiji poleg drugih kvalitet potrebujemo tudi JEKLENE ŽIVCE in občutek za diplomacijo. Kako čarobno lahko deluje, če mu pokažeš kaj zanimivega, ko začne tečnariti. V hipu pozabi, da je bil trenutek pred tem mala cvileča "pošastka".user posted image
Tolaži me pa misel, da je to pač faza in da bo minilo..
Je pa pomirjujoča tudi misel, da moj otrok ni edini s takimi predstavami.user posted image

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: napadi besa
8.6.2007 9:41:05   
lolipop
Moj mali se takoj razpištoli, če ni kaj po njegovo. Največji problem pa imam, ko ga pri varuški hočem dat v avtosedež. Se usloči nazaj in postane tako trd, da ni šans, da bi ga lahko s fizično silo spravila vanj. Ponavadi priskoči varuška na pomoč in mu začne kaj govorit ali kazat.

Po tleh se mi ni še vrgel, medtem, ko je vlečenje za lase in praskanje ter grizenje na dnevnem redu.

Je pa vodnarček, v ascendentu oven. Dobra kombinacija, a ne?user posted image

Taja, najbolje je, da preusmeriš pozornost. Če se da, seveda.user posted image


_____________________________

nof = nos
mama, nona = telefon
vala = hvala
vion = avion




(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: napadi besa
8.6.2007 10:29:26   
amy26
Pri nas je ista situacija doma, začelo se je tudi pri 16 mesecih ali kak dan prej.
pa ko ne doseže svojega začne tolči z glavo ob tla, parket in se potem joka ko se udari, pa spet ponovi,....
upam da je to le prehodno obdobje ki ga bo minilo vendar še nič ne kaže izboljšanja je pa zdaj star 18,5 meseca.

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: napadi besa
8.6.2007 11:03:53   
Urša
začne metat in potem se naredi kot da ne more hodit.


Uuuuf, poznam!

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: napadi besa
8.6.2007 11:08:12   
Urša
Največji problem pa imam, ko ga pri varuški hočem dat v avtosedež. Se usloči nazaj in postane tako trd, da ni šans, da bi ga lahko s fizično silo spravila vanj.


Tudi to, ja!user posted image user posted image user posted image

Drugače pa se je moji hčerki prava trma začela šele po 2. letu in pri 3h še vedno traja. Sinko je zgodnejši, se je že pri 15h mesecih začel zgledovat po sestrici!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: napadi besa
8.6.2007 13:38:27   
nincy
Pri nas se je tudi začela ta faza. Ko ni po njeno razmeče vse kar je okrog nje, ponavadi dobim še kaj v glavo, grize, tepe, cepeta, se meče na tla, kriči... Jaz pa samo globoko diham in čakam da se naveliča.  user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: napadi besa
8.6.2007 16:57:52   
Rahelca
Joj, hvala bogu naša Sara ni edina. Tudi ona začne grist, lasat, včasih celo sebe cuka. Ob tem stiska zobe. Moram rečt, da je prav smešna. Počakam, da jo to mine. ne vem pa, kako bom reagirala, če se bo to zgodilo kje v javnostiuser posted image .

(odgovor članu nincy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: napadi besa
8.6.2007 21:15:33   
taja27
pa nas je kar nekaj na istem. zdej rabmo samo še 'magic solution'. sanjam, ne.

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
Želeti samo dobro
Pokažite, da imate otroka tako zelo radi, da verjamete, da zmore prav vse kar si želi, pa še ravno se tik pred izvedbo s...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?