|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   družina
9.6.2007 12:33:40   
Anonimen
naj na kratko opišm zadevo....pred nekaj časa sem prejela kot darilo starejšo hišo, ki je bila last moje stare mame. moja mami in njena sestra sta se odpovedale vsem pravicam, ki ju imata do hiše. ne vem pa kaj naj naredim glede sestre.....že pred nekaj časa (ko smo še živele skupaj-sestra, njen fant in jaz), sta onadva kupila nova vrata. ko sta se sestra in njen fant odselila, sem mogla za vrata plačati, če sem jih želel obdržati. sedaj pa bomo renovirali hišo in nabavili nova vrata, in je sestra prišla na idejo, da bi sedaj pa ona vrata kr vzela. itak da mi jih ne bo plačala, kot sva jih mogla midva. in tu se mi postavlja vprašanje - naj bom tiho in ji dam vrata ali naj tudi jaz zahtevam plačilo,saj so navsezadnje sedaj to moja vrata, saj sem jih plačala? zaradi ljubega miru bi naredila prvo, ampak se mi zdi zelo butasto, ker potem bo skoz in skoz isto. mislila bo, da si vse lahko dovoli. kaj predlagate?user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: družina
9.6.2007 12:40:28   
purple
Težko ti svetujem,ker ne vem kakšen odnos imata s sestro drugače.Sam kar si plačala ti naj bi blo tvoje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: družina
9.6.2007 12:41:35   
Anonimen
Če si vrata plačala, so tvoja in z njimi lahko storiš kar hočeš.Ker si jih ti sestri plačala, ji jaz na tvojem mestu vrat nebi dala ,niti prodala, raje bi jih dala nekomu, ki jih rabi.Če boš ustregla sestri, jo boš imela zmeraj za vratom, saj bo videla, da lahko s teboj počne kar hoče.Saj poznaš pregovor:Žlahta, razstrgana plahta.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: družina
9.6.2007 12:42:32   
pin
Pravno gledano so ta vrata sedaj tvoja, če jih želi, pa jih naj tudi plača (kolikor so pač vredna).

Me pa zanima kdo je lastnik hiše? Ti in tvoja sestra? Kako bo potem s prenovo hiše?

Menim, da se bo potrebno predhodno dogovoriti. Sicer pa sama veš: Pri denarju se vse začne in tudi vse konča. Vso srečo pri urejanju zadev s sestro.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: družina
9.6.2007 12:54:22   
Anonimen
lastnik sem jaz. odnos z najino sestro je kar normalen, pridejo tudi slabši dnevi, drugače je pa kr ok.

(odgovor članu pin)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: družina
9.6.2007 13:01:42   
Anonimen
Ja, se bosta morale nekako zmeniti med sabo, da ne pride do spora zaradi vrat.. Povej ji lepo, da si ti plačala, in če ona želi vrata, naj plača, drugače pa naj pozabi na to..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: družina
9.6.2007 13:03:40   
samomi
če si ji ti morala plačati za vrata, pa naj jih sedaj še ona tebi. Kako je sedaj to? ti moraš njej plačati, ona pa tebi ne? Pri nas je tudi tako, da je nekaterim samoumevno da jim bomo nekaj kar dali, ko pa mi kaj potrebujemo, nam pa najprej ceno pove. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: družina
9.6.2007 13:16:13   
Anonimen
Ja če si plačala ti njej naj jih ona tudi tebi.Ali pa če imaš preveč denarja ji pusti.Danes se še bog ne moli zašenk.

(odgovor članu samomi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: družina
9.6.2007 13:16:17   
Rožica I
Seveda, naj jih vzame, če želi. Plača pa naj zanje toliko, kot si ti.
Saj me nič ne briga, ampak kako to, da si ti dobila hišo sestra pa nič? Se je tudi ona odpovedala svojemu deležu? Če je, bi ji jaz dala še kaj druga, ne samo vrata user posted image !

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu samomi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: družina
9.6.2007 13:33:09   
pin
Zanimivo, da si lastnik samo ti.
Sama sem mnenja, da je potrebno zaradi družine tudi ugriznit v kakšno kislo jabolko. Vrata, ki si jih plačala so namreč majhna stvar. Že zaradi morebitnih zamer bi ji jaz kar lepo poklonila vrata. Je pa to majhna šola zate: Nikoli več ničesar ne odkupiš od sestre, ker bo še nekoč želela brezplačno nazaj. Enostavno kot pasulj. Ja, pa mir pri hiši. Kregarija pa je čist brezveze. Škoda za tako malo denarja. Tvoja sestra je pa nesramna ali pa ima hudo slab spomin. Drugič prosim previdneje.
No napiši še kako si podedovala hišo................

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: družina
9.6.2007 14:59:58   
Anonimen
Pa saj je napisala, da jo je dobila v dar, torej je hiša njena in nima očitno sestra nobenih pravic do te hiše. Samo ena vrata je enkrat kupila, potem jih je od nje odkupila in sedaj bi sestra rada, da ji jih vrne. A drugače so ta vrata kaj hudo posebnegauser posted image
Za ena vrata pa se meni res nebi dalo kregat z bratom ali sestro, ampak mi imamo verjetno res čisto drugačne odnose in že v prvo moja sestra ali brat od mene nebi zahtevala nobenega plačila za ena blesava vrata.
Pa brez zamere.

(odgovor članu pin)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: družina
9.6.2007 16:26:11   
Magi*
kaj bi pa sicer naredila s temi vrati? bi jih odvrgla na kosovni odpad? če je tako, potem jih daš lahko tudi sestri. nima smisla se it principe zaradi enih starih vrat.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: družina
9.6.2007 17:36:21   
pin
SRČEK..tole pišem tebi. Res je, da je anonimna napisala, da je dobila hišo v dar. Kot pravnica pa ti lahko povem, da je lahko tukaj zadaj en kup različnih pogodb. Zato tudi tako sprašujem. Vsaka pogodba ne prinaša enakih posledic. Ravno pri darilnih pogodbah so lahko največje težave.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: družina
9.6.2007 17:46:50   
Freycha
če je bilo njej normalno, da je od tebe zahtevala denar, zakaj potem ne bi bilo od tebe normalno, da od nje zahtevaš isto?

user posted image user posted image

če jih ona ne bi zaračunala, tudi meni ne bi na misel prišlo, da bi jih sedaj njej..... ampak v takem primeru jih pa čisto brez slabe vesti zaračunam....

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: družina
9.6.2007 17:51:58   
Marogica
Torej-po čisto kmečki logiki: sestra je hotela denar za vrata in ti si plačala. Sedaj želiš ti denar za vrata in sestra bo plačala. Če ne, pa obrdrži vrata.
Nič ni butasto.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: družina
9.6.2007 18:02:54   
LARIKA
Vrata so tvoja, torej če jih hoče imeti, naj jih plača. Simpl ko pasulj user posted image . Če ji boš sedaj popustila, se to lahko nadaljuje v nedogled.

_____________________________

Imejmo se radi

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: družina
9.6.2007 21:08:31   
tanikaa
 
Že tretja tema, na katero bi rada dala odgovor, pa danes mi enstavn ne gre. user posted image user posted image user posted image


Bom pa probala odgovoriti v primeru, da se gre zame in mojo sestro:
1. moja sestara nikoli ne bi zahtevala od mene, da ji plačam vrata, ki so bila kupljena v hišo v katero skupaj živimo potem ko se ona odseli.
2. če pa bi, kar pa seveda ne bi, bi pa ji dala vrata samo in edino proti plačilu.
3. zakaj pa sploh rabiš nova vrata, če že itak maš nova vratauser posted image
4. tvoj odnos s sestro ni normalen.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: družina
9.6.2007 23:28:28   
Gina
Ja kaj zdaj, a rabiš vrata, ali bi šla sicer v smeti? Če bi šla itak v smeti, potem bi jih jaz šenkala sestri. Brezvezen mi je špetir v tem primeru. Če boš vrata obdržala, potem jih itak ne boš menjala in jih ne boš dala sestri. Logično.

Mene pa zanima, kaj je pa dedovala sestra? Mislilm, a je kaj dedovala tudi ona, ali je špetir tudi malo iz te strani prišel?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: družina
10.6.2007 11:17:18   
nejcko
Kolikor jaz razumem, si ti dobila celo hišo (verjetno z darilno pogodbo), sestra pa je dobila kaj?

Tudi če ne gre za dediščino v pravem pomenu besede, ena vrata v primerjavi s hišo ni nič, vsaj ne toliko, da bi se človek skregal s sestro. Saj te razumem, da se ti zdi za malo, ampak ena vrata proti celi (pa čeprav stari) hišiuser posted image  
In kaj bi drugače naredila s temi vrati? Jih boš vrgla na smeti? Zakaj že - iz inata? Neumnost. Vsaj ti pokaži, da si malo boljša od sestre.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: družina
10.6.2007 19:52:38   
karmy
mislm za kere butaste stvari se kregate... to kot da bi se kregale za en kozarc k ga je ona kupla, potem od tebe zahtevala da ga odkupiš pol pa ga hotla kar odnest na koncu .... patetično keri prepiri.... ja samo problem je v tem ker uradno če ma ona račun da je kupila vrata ( pri dobrih vratih je še garancija zravn) in je tvoja sestra še vedno lastnica vrat... to bi blo men smešno da ti še policijo pošlje pred hišo pa sname vrata iz ročajev in gre user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: družina
10.6.2007 21:16:54   
Anonimen
A drugače so ta vrata kaj hudo posebnega



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: družina
10.6.2007 21:58:51   
Colt
Ma podari ji hišo in obdrži vrata. Boš izpadla carica in pol user posted image

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: družina
11.6.2007 18:50:45   
Anonimen
jaz sem želela samo nasvet kako in kaj, pa ste me napadli, kot da sem jaz največji lopov, ker tečnarim zaradi enih vrat. veste, če bi vi živeli tako kot sem jaz  - bila na mrzlem, saj mi je sestra zapirala vrata sobe, jesti sem morala na na tleh, po sedmi uri sem morala dati tv na minimum jakost, v najbolj mrzli zimi mi je odpirala okno v kopalnici, preden sem se tuširala, 10 let sem živela v stalnem šikaniranju, v psihični zafrkanciji, bila sem manj vredna kot smetka.....hisa je bila od babi. ne jaz ne sestra nisva bili upravcieni do hise, pa pa 2 hcerki od stare mame (mami in teta). obe sta se odpovedaliv mojo korist, sestra pa itak ni imela pravo na glasovanje. se je pa tud ona strinjala da naj imam jaz hišo. preden je šla mi je pobrala vse vredne stvari, in če sem želela obdržati vrata sem jih mogla plačati (čeprav so bila stara čist ok,  a jih je vrgla ona vn - se ji niso dopadla), sedaj pa jih hoče nazaj. zato se mi zdi mal mim vse skupi (čeprov v sebi vem, da jih bom dala, ker pač nisem nesramna). želela sem samo kakšen nasvet. in da me potem obtožujete kaj mi je , kaj so ta vrata tok posebnega, da nimam normalnega odnosa s sestro, da je to ena brezvezna zadeva......ne vem, želela sem samo nasvet kaj bi vi naredili, ne pa da me še vi napadate.
pozdrav.

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: družina
11.6.2007 18:54:48   
Anonimen
Kje smo te pa napadle?? No, se mi ne da brati vseh postov..

Za vrata zahtevaj plačilo, ker je ona od tebe zahtevala isto.. Če boš popustila, in ji vrata kar tako dala.. Bo sranje.. Te bo vedno jeb**** v glavo, ti boš pa to dovolila..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: družina
11.6.2007 18:57:16   
Anonimen
vem, ampak jaz sem osel in vedno bom. vedno gledam na druge, šele pol nase. in to mi skoz narobe hod. user posted image
kaj čem, takšna sm!!! preveč dobra in preveč občutljiva! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?