|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zajtrk, večerja - vedno enako
13.6.2007 13:19:45   
Bejba
Prosim, povejte mi kaj vaši otroci jedo za zajtrk in večerjo (kosilo ni tak problem).  Naša dva miškolina (32m in 13m) se mi zdi, da vedno eno in isto. Za zajtrk čokolino, za večerjo keksolino ali grisolino. Pri nas ne pridejo v poštev nobeni kruhki namazani s kakšnim namazom ali kaj podobnega. Samo mlečne stvari bi jedla. No, za zajtrk mogoče še kdaj poje ta večji kakšna jajčka ali hrenovko, ampak zelo malo. Potem bi še čokolino user posted image .
A je to dobro, da kar naprej eno in isto. Meni bi se že uprlo, če bi vsak večer enako jedla.
Kaj naj jima še ponudim?

Pa še nekaj. Ta večji zelo veliko pije (hvala bogu). Ker vode ravno ne obožuje, sem razmišljala kaj bi bilo najboljše, pa smo pristali na Cedeviti. Je to v redu? Jo ima zelo rad in jo spije res veliko na dan. Je Cedevita res tako zdrava in polna vitaminov ali je ni fino predozirati?
In ali lahko Cedevito pije tudi ta mali miškolin (13 mesecev)?

Hvala in lep dan!

Bejba

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
13.6.2007 13:38:41   
petka
Po mojem mnenju je Cedevita ena velika svinjarija za otroka, jaz sem svojemu enoletniku samo enkrat naredila v flaško Cedevito, pa sta cucelj in flaška še po 50ih pranjih čist oranžna - potem si pa lahko misliš kakšni "vitamini" so znotraj...

_____________________________





(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
13.6.2007 13:40:03   
petka
Aja, pa še to sem hotela... jaz mu dajem za en prst soka (npr. jabolčnega) ostalo pa vodo, tako, da ima vsaj za okus, ker vode tudi naš ne mara user posted image

_____________________________





(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
13.6.2007 13:51:32   
Anonimen
Imela bi samo pripombo glede cedevite. Jaz sem hčerki kupila cedevito in je v roku par dni dobila pikice. Žal se potem ni nič popravilo in smo pristali na testih za alergije in imamo trenutno strogo dieto kar se tiče vseh Ejev, vključno z začimbami. Tako, da zdaj je v glavnem hrano, ki jo skuham zelo preprosto (riža, krompir, zelenjava, puran, piščanec....). Nobenih klobas, paštet, hrenovk, namazov (samo maslo), nobenih jajc,...

Pri nas je cedevita samo pospešila našo alergijo (mejna vrednost beljaka). Sem pa malo iskala informacije in odkrila, da je dosti ljudi dobilo alergijo na cedevito.

Trenutno smemo piti samo vodo oz. zelo razredčen sok.

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
13.6.2007 13:55:11   
mily
Moja je stara 4leta in pol, pa imam filing, da tut kr isto je, ker enostavno nič druga nočeuser posted image . Rajš gre napol lačna spat, kot pa da poje nekaj kar si je vpiknala v glavo, da ne mara. Za zajtrk je vedno čokolino. Potem ko v vrtcu jejo kakšne namaze gor, sir, salame, kosmiče, ne je nič. Samo košček kruha. ZA večerjo pa enako, ali pašteto, hrenovke (samo eno vrsto), jajčka in tuna. Potem se konča. Včasih jo prepričam, da poje malo mlečnega grisa.

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
13.6.2007 13:58:34   
dskubin
naš tudi rad je čokolino, čokolešnik, čoko, velikokrat pa mu sama naredim gris. Vendar mu tega ne dajem vsak dan, ga že prenesemo okoli, da je z nami - za večerjo (če je bolj zgodnja) tako je tudi juhice, hrenovke, jajčka, namazan kruh (pašteta, marmelada, nutella, sirni namaz), sirčke, jogurt, skutke, kako sadje,.. isto za zajtrk (no, razen juhe).

aja, pa cedevita - naš jo dobi občasno, prav tako, kot tudi sokove. Večinoma pa pije vodo (iz pipe), pa nima prav nič proti, ker vidi, da isto počnemo tudi mi.

< Sporočilo je popravil dskubin -- 13.6.2007 14:00:02 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
13.6.2007 14:29:16   
kjava
Naš tud ful pogosto je čokolino, pa se sploh ne sekiram. Če mu paše ga naj pa, bolš kot da je lačen, ker je sicer zelo izbirčen.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
13.6.2007 14:40:24   
Anonimen
moja je še toas (toast kruh sir vmes pa v pekaču knjiga zapečen) drugače ne je sira in salame pa tut namazov ne mara tovst pa je! tamala je tut namaze. potem pa marmelade, med, evrokrem od sladkih namazov. če nič od tega potem gres, mlečen riž, oboje s kakavom - narišem s kakavom obrazek al pa sonček gor in je to zakon, pol kake skutke (od lj mlekaren, danone, frukcverge, mlečni gres lumpi,...), hrenovke so pri nas kosilo, jajčka ocvrta pa zajtrk. zanč enkrat sem nardila palačinke pa sta se ful mastili :) drgač so palačinke pri nas kosilo. obe jesta isto (13m in 3l stari). po večerji je pri nas še vedno aktualna flaša mleka. ker mleka po šalci sploh ne pijeta!

pri nas smo čokolino že opustili.

cedevite v velikih količinah ne bi dejala. preber listek na embalaži, še za odrasle je omejena! če že pol kupi junior cedevito ijn daj kdaj vmes za popestritev. drugače skuhaj kompot (jabolka, češnje, hruške, slive, rozine, karkoli) al pa pol pol vsaj zalit kak sok, najbolj naraven in najboljši pa ožet sok pomaranč z vodo zalit, al pa limonada, al pa čaj z medom, sem pa ke dam tut instant čaj)

(odgovor članu kjava)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
13.6.2007 14:55:14   
Aja32
Saj so še kakšne druge mlečne zadeve, poleg keksolina, čokolina in podobno... Recimo mlečni riž, rižev narastek, poletna z mlekom, jajčni vlivanci z mlekom, maslene štručke in toplo mleko z medom, mlečni zdrob, mlečna ajda s suhim sadjem, itd...
To recimo mi jemo....

< Sporočilo je popravil Aja32 -- 13.6.2007 15:01:30 >

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
13.6.2007 17:12:39   
Anonimen
Naša tudi ni šans, da bi jedla kaj drugega kot za zajtrk kruh z margarino in marmelado, za večerjo pa čokolešnik ali pa čokoladne kroglice. Je ne prepričaš. Se tolažim, da jo bo enkrat že minilo, tako kot imam jaz obdobja, ko nekaj časa jem samo eno stvar za zajtrk in/ali večerjo, potem pa prešaltam. Za kosilo pa itak je različne stvari, pa za malico ima najraje jabolko, občasno banano, pa kak sadni jogurt poje... Saj ni tako grozno.

Cedevito bi pa jaz samo občasno dala, da bi otroku to redno dajala za pit, se mi ne zdi pametno oz. da samo to pije. Kak kozarec na dan se mi zdi še sprejemljivo (pa ne za ta mlajšega), več pa ne.

(odgovor članu Aja32)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
13.6.2007 21:29:32   
eya
Cedevito lahko še odrasel spije max sva kozarca na dan, tako da pazi. Moj mali pije 100% sokove, katerim dolijem še precej vode.

Glede jedilnika pa so ti že predhodnice dale kup idej.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
9.7.2007 14:17:25   
lenika
Naš 14 mesečnik pije samo vodo in nesladkan čaj. Vse ostalo pljuva ven, ker ni navajen. Hvala bogu.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
9.7.2007 14:40:57   
Njuškalo
Za Cedevito so ti že druge povedale.Kar se tiče enake prehrane pa po moje ni skrbi..če jima paše tako, če se fajn počutita, ne bi smel biti problem.Moj sin že od nekdaj dobesedno vsak dan je kosmiče z mlekom za zajtrk.Če jih slučajno kdaj zmanjka, mu gre kar na jok, obvezno moram takoj v trgovino in bo raje stradal, kot, da bi jedel kaj drugega.Zelo redko se zgodi, da bi on pristal na to , da bo za zajtrk kakšno drugo stvar jedel...to je praktično čudež.Ker je zdrav in se fajn počuti, nisem iz tega nikoli delala problema.Mi je pa smešno in čudim se mu, kako lahko že toliko let je za zajtrk eno in isto.user posted image

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
10.7.2007 16:40:13   
orka**
Naša za zajtrk je samo kosmiče, in malo čokolešnika notri. Drugo niti poskusiti noče. Če ji dam kruh s čim namazan, samo dol poliže, kruh pa pusti. Obvezno pa ko vstane in predno zajtrkuje spije skodelico čaja.

Za večerjo pa mora biti tudi mlečna stvar. Tako, da je mlečen riž, mlečni gres, polento z mlekom, ajdove žgance (instant) z mlekom, kruh v mleku. Če je kaj drugega tud probat noče. Gre raje lačna spat.


(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
10.7.2007 22:49:04   
MAJDA22
Zdravo!
Pri nas je za zajtrk kašno sadje, čokolino, mleko + kruh z marmelado,maslom, žitna ploščica.
Za večerjo: kakav + namazan kruh, musliji, žitne kroglice, mlečni gris, hrenovke, jajčka.
Cedevita je res dobra za piti, vendar vsebuje toliko kemije, da je jooooooooj. Saj jo je sama kemija.
Raje daj svojemu otroku čaj ali domač kompot. Lahko pa kompot zmiksaš in naj poje to kašico. Je dobro in še zelo zdravo je.

LP!

(odgovor članu orka**)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Zajtrk, večerja - vedno enako
13.7.2007 2:47:08   
kaycha
ko je bil nas tamau v vrtcu, pa so starsi dajali otrokom velikokrat kaksen sok za razredcit al pa cedevito zraven, je vzgojiteljica rekla, da cedevite naj dajo najvec za 2 deci na dan, ker drugace pop. ne spijo. baje da jim prevec nabije energije, potem pa zjutraj tezko vstajajo. samo nas je itak pil cedevito ze od cisto majhnega, ker vode ni hotel, mami pa ne kupuje sokov za redcit, vcasih 100% pa se to redko. je pa ze tako malo spal, tako da ona pravi, da ni opazila pretirane razlike. pa vseeno ga jaz sploh ne bi filala s sokovi,  ce pije vodo je to se najbolje, ker je sigurno najmanj kemije

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?