|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 8:48:24   
tinkatonka
Oh ja, večno vprašanje.

Preden vas zaprosim za kakršnekoli nasvet naj samo povem, da nisem pristaš pristopa, da se otroka pusti jokat do onemogolosti par noči, da dosežem spanje skozi vso noč. Mora biti kak drug način. Ali to mine lahko samo od sebe????? 

da razložim....

Sem mamica 17. mesečnega - zelo aktivnega fantka. Ko je buden je zelo živahen, ni sekundo pri miru, potem se vsake tok čase pri pocrklat v naročje, da se mal spočije, popije sok in že nasledjo sekundo spet leta naokoli in dela vragolije. Konec dneva je tako utrujen, da ponavadi zaspi brez ugovarjanja, ko ga dam v posteljo. Mogoče kdaj kej pojamra ampak res ni problem za zaspat. In spi, tja do 2h ure, ko je ponavadi prvo bujenje, če mi ga uspe premotiti z dudo in niniko. Pa se tam do 4h zbudi že drugič in dviguje roke, da hoče ven iz postelje, čisto zbrihtan. Ok ga vzamem, da ga pocrklam, in z namenom, da ga potem takoj ko zaspi dam nazaj v njegovo posteljo. Seveda vmes zaspim, še predno zaspi on in tako spi pri nama do zjutraj, ko je treba v službo. Danes ponoči pa je imel "veselico" in sicer je "plesal" kar od 2h do 5:30, kar ni mogel spati in je skoz neki rogovilil.

Nasveti drugih so seveda:
- premalo je zmatran - odpade, zmatran je tok, da zaspi prvo skeundo , ko ga dam zvečer v posteljo
- lačen je - 17. mesečni otrok ponoči ni lačen če podnevi zaužije dovolj hrane (sam pokaže kdaj ima dovolj), če ima obilno večerjo (npr 200 ml čokolinota)
- žejen je - mu dam za pit ponoči, pa včasi popije pol deci, včasih pa nič, odvisno od dneva
- scrklan je - ja majčken najbrž res, samo pristopa z tem ,da bi ga pustila par noči jokat se ne grem

Prosim dejte mi povedat še kak nasvet! Jaz res ne vem kaj delam narobe, al je samo moj fantek tak, da ima pač zelo slab spanec in se večkrat prebudi. Se mi zdi da se to ne bo nikoli končalo. 

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 9:00:03   
nuala
No ne vem, kakšna me bo mogoče spljuvala.
Kaj če bi poskusila spati z njim v isti postelji?

Moj mlajši je bil podoben temu, kar si opisala. In ker sem pristaš samostojnosti, sem ga tlačila v njegovo posteljo. Pa sem vstajala tudi po 12x ponoči ( in to ko je bil star že skoraj 2 leti ).
Ker pa je mož veliko z doma, sem bila za otroke sama in sem bila na smrt utrujena. Pa sem ga vzela k sebi v posteljo. In sedaj spiva kot ubita. Na začetku kakšen teden je želel, da ga držim za roko ko se ponoči zbudi. Zbujal se je še, ampak prijela sem ga za roko in je kmalu zaspal nazaj. Zdaj se ponoči redkokdaj zbudi in če se, ga samo pobožam, pa že spiva naprej.
Posledica tega je seveda, da imam v postelji otroka. Ampak spiva pa ful dobro!
Počasi pa že tudi kaže voljo, da bi spet spal sam in zdi se mi, da se bo v roku enega meseca preselil. Mi bo kar malo dolgčas.



_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 9:03:03   
Anonimen
jah ne vem kaj nej rečem. moja tavelka je že 3 stara pa še vedno ne spi celo noč. res  da ne galami ampak vsako noč ob ene 2-3h pridirka k nama v pojstlo, se zabubi na sredi sem pa ke hoče še čaj al pa celo mleko potem pa koma do jutra. in tega ne mislim spreminjat, ker ko sem bla sama otrok sem dolgo dolgo hodila k mami in očetu v pojstlo ponoč..na wc pol pa k njima..še v os šoli in to so zame najlepši spomini iz otroštva.  

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 9:03:48   
Majabo
žal nasveta nima saj je pri nas je bilo prav enako
le da se zdaj pri 26 zbudi samo se enkrat na nocuser posted image

ce bi mi kdo pred leti rekel kako malo spanca bomo imeli, nebi verjela da sem tega sploh zmozna
in najhuje mi je ko dobim nasvet user posted image  do šole bo vse dobro user posted image  potem ti pa vstati ne bo hotel
no lepa tolazba user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 9:09:23   
Majabo
aja, še vprašanje za mame z nespečimi otroci
so tudi vaši ponoči tako nemirni? naš zmenja položaj nekajkrat na uro, zato je toliko bolj sitno ob njemu spat; kadar spi pri meni, se zgodi celo to, da med spanjem zleze s postelje in spi dalje tako, da ima noge na tleh, glavo in pol telesa pa na postelji ?! no v vsakem primeru, v kateri koli postelji že, obvezno se postavi pravokotno name....
kdaj se otroci ponoci umirijo???

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 9:19:21   
Anonimen
Boš,ampak kdaj je pa odvisno od tamalega.Ne da se točno določiti čas,dan ali leto,kdaj bo spal celo noč.Jaz sem pri vseh treh,končno imela nočni mir,ko so bili že čez tri leta stari,razen seveda,če niso bili kaj bolni.Tudi jaz nisem videla izhoda,pa je prišel tako nenapovedano,neke noči.
Na žalost,daj času čas, bo ko bo.Moji niso niti podnevi spali,tako,da vem kako utrudljivo je.Konkretnega recepta pa ni,ker je vse odvisno od otroka samega.

(odgovor članu Majabo)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 9:23:50   
bamby





IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

- scrklan je - ja majčken najbrž res, samo pristopa z tem ,da bi ga pustila par noči jokat se ne grem



Če ne boš sama dovolj močna in naredila temu konec in vzpostavila en red, boste pač še dolgo imeli nočne veselice.




(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 9:24:30   
SašaR
Imamo par mesecev mlajšo pupo, s katero ni problema s spanjem že od začetka. Moje mnenje je, da je še premajhen, da bi lahko kar koli mu dopovedala, da je potrebno spati ponoči, tudi ni način, da bi ga pustila jokati nevem koliko časa. Če se pri nas pojavi problem s spanjem in če res nič ne pomaga, jo pustiva jokati kakih 10 - 15 min, in če v tem času ne zaspi, potem je lahko samo nekaj  narobe. Ponavadi se želi taktat igrati.

Mislim, da ni recepta za spanje. Pomoje bosta morala še malo zrasti da bo fantič razumel da je ponoči, čas za spanje.

_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 9:35:16   
piščanc
naš je pa ravno obratno - dokler smo bili v isti sobi je spal zelo slabo. sigurno se je zbudil parkrat na noč in s tem še mene. spal je na postelji zraven mene (čisto skupaj). seveda se je prekotalil k meni in včasih sploh ni hotel zaspati nazaj, plezal po mni in po možu user posted image . v svoji posteljici spati je bila pa prava drama. prebudil ga je vsak šum in potem dretje. zato smo to kmalu opustili.

potem smo se pa preselili, kjer sta s sestrico dobila svojo sobo. prav groza me je bila, kako se bo on navadil spati v svoji sobi. pa sem vseeno poizkusila. zvečer sta šla s sestrico spat v svojo sobo. parkrat se je ponoči še zbudil, pa sem ga nesla k sebi, po enem tednu pa je prespal celo noč. brez joka, brez problemov. zgleda da ga je prisotnost/dihanje vseh v sobi zelo motila.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 9:42:33   
asso
Spanje bo prišlo čez noč. Ta večja je nekaj časa po enem letu začela spati celo noč, čeprav se je kakšno noč še prebudila. Takrat sem ji dala flašo z mlekom in je spala naprej. Dosti je tudi pomagalo to, da sem jo preselila v svojo sobo. Takrat smo spali res bistveno boljše, ker kot prvo nismo mi nje slišali ko se je obračala in kaj zagodrnjala, kot drugo pa ni ona nas slišala se preobračat...

Ta druga (sedaj 10,5 mesecev) se ponoči zbudi zelo odvisno. Kakšen dan samo enkrat, drugi vsake dve uri... Ponoči jo še podojim, ker če ne ne zaspi nazaj. To ni crkljanje, ampak resnično je. Ko en dan nisem smela dojiti, sem ji poskusla ponoči dat s flašo vodo. Ni in ni hotela, drla se je ko user posted image , nakar sem flašo natočla z mlekom in je lepo spila in zaspala nazaj. Tako, da pomoje nekateri tudi pri tej starosti čez noč potrebujejo hrano (naša čez dan je še preveč).
Opazila sem tudi, da če je preveč utrujena (čez dan spi zelo malo) je noč slabša. Če čez dan spi več je tudi noč boljša...



_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 9:51:50   
Badeja
Če te to kaj potolaži... Moj pikec je star 23 mesecev, pa sem na istem kot ti... In ista kot ti... Ne morem ga pustit, da bi vso noč kričal, jaz pa bila flegma in bi ga pustila. Ne morem... Full pa mi je fajn, ko se pogovarjam z kolegico, ki ima malega starega 1 mesec in ga da ob osmih do pol devetih zvečer spat in spi neprekinjeno do 5 zjutraj user posted image  In pol me na veliko sprašuje kako to, da še pa moj mali ne spi ponoči, pa ko je že tako velik user posted image  user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 10:25:51   
Elica
Naša Ela je stara 21 mesecev in večino noči prespi in sicer od 21.30 do 6.00 - 7.00 zjutraj (čez dan spi pri babici 2-3 ure).
So pa seveda izjeme oz. sigurno imamo vsaj 1x do 2x na mesec kakšno pestro noč. Recimo danes ponoči se je zbudila okrog 3.00 zjutraj, je želela k meni v posteljo (drugače spi v svoji posteljici zraven naju), tako se je  umirila, vendar še kakšno urco ni mogla zaspati in se je premetavala sem in tja. Okrog 5.00 zjutraj ko sem se zbudila sem jo prestavila nazaj v njeno posteljo do 7. zjutraj. Včasih se tudi zgodi, da se zbudi in hoče samo nekaj popit in spi dalje, včasih kaj sanja in jo samo malo dvignem k sebi pa spi naprej, včasih je tako, kot sem napisala za današnjo noč,  večinoma pa spi celo noč, ki je sicer pri nas kar kratka.
Ne obupat, mislim pa da res ni enotnega recepta za spanje. Sicer pa tudi jaz nisem pristaš tega, da bi pustila otroka jokat in je tudi nikoli nisem. Mislim, da v tem ni nič slabega.
Drugače pa tudi naša spi zelo nemirno, kar verjetno tudi povzroči občasna prebujanja.

lp,  Simona

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 10:41:27   
tinkatonka
kot opisuje Majabo, tudi Anej je ful nemiren ponoči. Kolovrati naokoli, v eni uri zamenja vsaj 10 položajev. Bi človek mislil, da je potem čez dan utrujen pa sploh ni. Spi samo v vrtcu cca 2 urci, drugače pa je izredno nasmejan fantek. Ponavadi mi ljudje rečejo, da tako nasmejanega in dobrovoljnega otroka še videli niso. Problemi s spanjem so že odkar se je rodil, niso nič manjši, le jaz se sem bolj navajena ponoči vstajati. user posted image

Če ne boš sama dovolj močna in naredila temu konec in vzpostavila en red, boste pač še dolgo imeli nočne veselice..


Pač nisem ena izmed tistih mam, ki bi lahko pustila otroka vreščat par noči, da bi dosegla to, da nato frustriran in žalosten zaspi. Pa ne obtožujem nikogar, samo jaz pač nisem tak tip name in nikoli ne bom. Raje ga objamem, in mu dam občutek varnosti. Pa da ne bo pomote. Včasih (redko, a se zgodi) zvečer ko ga dam v posteljo pojoka. Pa grem vseeno ven iz sobe in čakam pred vrati, pa ponavadi je to samo nestrinjanje s tem da mora spat in nič drugega in neha že par sekund po tistem ko zaprem vrata. Če jok ne poneha (2min) grem spet k njemu, ga pobožam, polubčkam, položim nazaj, ga pokrijem in grem spet ven. Včasih ponovim to 3×, včasih samo 1×. Odvisno.

Ja enkrat se bo to nočno vstajajnje končalo, če ne prej takrat ko bo spal pri punci. user posted image  Oh ja. No vseeno upam da se to kdaj zgodi. V 17 mesecih s eje to zgodilo recimo 7×. Pa tiste dneve nismo nič posebnega jedli, piliuser posted image ali počeli, da bi bil lahko povod za celonočno spanje.

Mi je pa malce lažje, ko vidim da nisem samo jaz na tem.

Upam da bodo naši sončki in sončnice začeli kmalu spati.

Lp Tina



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 10:42:17   
Primoza
Definitivno mine samo od sebe.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 10:54:35   
barbas
pri nas so ti problemi nastal takrat, ko sem mojo razvajenko vzela iz posteljice in jo crkljala v naročju dokler ni zaspala. ampak nemoreš dolgo zdržati! tko da smo počasi začeli opuščati tako crkljanje tako, da sem jo poskusila pomirit v posteljici in nikakor ne več v naročju. in potem se je hvalabogu končalo v dobrih 10 dneh. aja pa ponoči je imela zelo nemiren spanec kadar je bila preutrujena. je pa res da so naši mali razvajenčki različni.
user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 10:55:35   
ElaM
Kopiram mojo težavo, a imate kakšen nasvet.user posted image  Nisem prej videla, da je podobna tema že odprta.user posted image

Naša punca je stara 13m in skoraj od prvega meseca je prespala celo noč. Zbudila se je samo za jesti, zdaj pa je druga pesem.
Zbuja se n-krat na noč in dobesedno kriči, ne joka, ampak kriči, ko jo dvignem in dam v najino posteljo v trenutku zaspi nazaj. Ne vem, a je to faza v razvoju ali kaj za en user posted image ?
Enako je z uspavanjem, prej sem jo samo polegla, ji dala ninico, jo malo pobožala in je sama zaspala. Zdaj pa noro tuli, ko pa grem do nje, se mi smeji na vsa usta.
Imam občutek, da me malo izsiljuje.user posted image
Poskusila jo bova preseliti v njejo sobo in upam, da se bo potem to nehalo.
A ima katera podobne izkušnje? Kako rešit zagato?
Vem, da moram biti srečna, da ga je šele sedaj začela biksati, kar se spanja tiče, vendar jaz bi nemoteno spala še naprej.user posted image

_____________________________

:)

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 11:01:37   
tinkatonka
ElaM žal ti ne znam pomagati. Sama se spopadam z nespanjem že do 1 dneva, ko je Anej prišel na svet. Če reši kdo moj problem nespanja si definitivno zasluži Nobelovo nagrado. user posted image  No malo pretiravam. Ampak dobi pa recimo ta velko banjico (5l) sladoleda. user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 11:03:07   
Primoza
Imam občutek da je lahko problem tudi razvoj, ko se začno v večji meri zavedati samega sebe. To povzroči tudi zelo doživete sanje ipd.

Verjetno se ne da prav dosti narediti pri tem in je potrebno počakati n mesecev.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 11:47:38   
Pikca
Jaz sem tudi bolj mehek tip in sem izbrala varianto od nuale - sem jo vzela k sebi. Res da od takrat zelo dobro spi, ampak ne vem, kdaj in kako nam jo bo uspelo spravit v svojo posteljouser posted image (stara bo 3 leta). Zdaj ima še bratca, ki je pri treh mes. že pogruntal, da je luštno na tavelki pojstli spat... in tako očiju ostane dnevna sobauser posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 13:11:39   
gala
ElaM, tudi mi smo imeli tako obdobje, je trajalo kake dva meseca, pa je potem minilo. Očitno so jo tlačile more. Ker nisem pristaš puščanja otrok, da od dretja zaspi, sem n-krat na noč tekla k njej v sobo, da sem jo tolažila, če je bilo treba, pa je spala pri naju.
Tudi sicer mi ni spala ponoči, ko je imela 23 mesecev, je prvič prespala noč od večera do šestih zjutraj. Še zdaj, ko ima že dobre tri leta, kdaj ponoči šibam k njej ali pa pride ona k nama. Očitno naju še potrebuje. Zakaj bi jo silila proč, če me potrebuje?
Vsem želim čim več spanja!

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
26.7.2007 15:48:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pikca

Jaz sem tudi bolj mehek tip in sem izbrala varianto od nuale - sem jo vzela k sebi. Res da od takrat zelo dobro spi, ampak ne vem, kdaj in kako nam jo bo uspelo spravit v svojo posteljouser posted image


Jaz sem tudi za to varianto user posted image .

Če ga bo minilo? Do ohceti sigurno user posted image .
No, resno, do šole po moje ja. Potem jim postane nerodno pred vrstniki, če še vedno spijo pri starših.


(odgovor članu Pikca)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
26.7.2007 17:58:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
27.7.2007 8:11:32   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

No ne vem, kakšna me bo mogoče spljuvala.
Kaj če bi poskusila spati z njim v isti postelji?

Moj mlajši je bil podoben temu, kar si opisala. In ker sem pristaš samostojnosti, sem ga tlačila v njegovo posteljo. Pa sem vstajala tudi po 12x ponoči ( in to ko je bil star že skoraj 2 leti ).
Ker pa je mož veliko z doma, sem bila za otroke sama in sem bila na smrt utrujena. Pa sem ga vzela k sebi v posteljo. In sedaj spiva kot ubita. Na začetku kakšen teden je želel, da ga držim za roko ko se ponoči zbudi. Zbujal se je še, ampak prijela sem ga za roko in je kmalu zaspal nazaj. Zdaj se ponoči redkokdaj zbudi in če se, ga samo pobožam, pa že spiva naprej.
Posledica tega je seveda, da imam v postelji otroka. Ampak spiva pa ful dobro!
Počasi pa že tudi kaže voljo, da bi spet spal sam in zdi se mi, da se bo v roku enega meseca preselil. Mi bo kar malo dolgčas.




jaz bi tudi tako, pa naj me vrag, da raje spim, kot pa vstajam, če bo samo to od scartanost, mi je pa res vseeno

< Sporočilo je popravil mojčika -- 27.7.2007 8:13:32 >


_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
27.7.2007 9:37:33   
blak
No, welcome to the club! Par dni nazaj sem odprla temo s podobnim problemom.

Naše noči so malo peestre zadnje čase. Danes se je recimo zbudil ob polnoči in do enih telovadil po ta veliki postelji. Na srečo je bila samo ena ura! Kaj naj rečem, včasih kar spi, včasih pa žurka. In sploh ne vem od česa je odvisnouser posted image . Pa smo že tako lepo spali...

Saj bo minilo, ne?user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: a bom sploh še kdaj spala?
27.7.2007 12:34:09   
tinkatonka
Ja sej na koncu tako in tako pristane v najini postelji. In ponavadi jaz zaspim hitreje kot on in potem ga pozabim prestavit in se zjutraj zbudimo, ko nam zvoni budilka za v službo in vrtec. Tako da uživa v družbi mamice in očija. Pa enkrat se stisne k enemu, drugič k drugemu. Bom mogla razmišljat o večji postelji, ker ko bomo enkrat imeli še kakega otroka bo najina postelja postala res premajhna. user posted image

Čim več prespanih noči vam želim.

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?