|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodnišnica lj
17.1.2008 20:17:07   
Anonimen
a bi hotla kakšna opisat kako je v lj porodnišnici.Kolk mamic je v eni sobi, kako vse poteka , kakšne so babce in sestre?
hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodnišnica lj
17.1.2008 20:22:23   
san
2 ali 3 mamice na sobo, sestre so bile pri meni obakrat ok. zjutraj se vrstijo obiski zdravnikov, pediatra, fizioterapevtov..., nega dojenčkov in mamic, čiščenje sob...., popoldne od 15 do 18 so obiski - priporočajo samo obisk očeta in starejših otrok, če je res nuja na hitro še babice in dedki, ampak to res 5 do 10 min. sej kej več sploh ni za napisat. mogoče se bo katera druga kaj več razpisala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porodnišnica lj
17.1.2008 20:43:56   
Spark
Glede babic in sester pa sem imela obakrat srečo. Osebje je bilo zelo prijazno. Dnevno ti prinesejo sveže halje in brisačo za stuširat. Vložke dobiš pri njih. Za vsak slučaj si prinesi kremo za bradavice in tiste blazinice, ki se dajo na dojke. S seboj prinesi še dudo- za vsak slučaj.
Hrane je zadosti, tako da lačna ne boš. Zajtrk je ob 8:00, kosilo ob 12:00, večerja ob 18:00. Če imaš kako dijeto, jim takoj na začetku povej, ker ti potem prilagodijo jedilnik.
Ostalo pa tako kot je povedala predhodnica, dopoldne so pregledi.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porodnišnica lj
17.1.2008 20:50:40   
jajula
in prve dni babice previjajo otroka? a vsake tolk pridejo pogledat po sobah al jih mors poklicat?

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porodnišnica lj
18.1.2008 9:07:38   
Nenya
Ja ničti in prvi dan sestre ali tehniki previjajo in zjutraj delajo nego otroka.
Dugi dan delaš nego zjutraj sama pa je sestra ali tehnik zraven, popoldne pa še previjaš. Če si 1. mamica je najboljš da čimveč gledaš in sodeluješ ko delajo one/i. Ni pa problem, če ne znaš pozvoniš in ti pridejo pomagat. Tamale vsak dan po negi komplet preoblečejo, pol pa samo če so fejst pokakani. Tudi pomoč pri dojenju ni problema, jim pozvoniš in pridejo. Trtji dan pa delaš vse sama.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porodnišnica lj
18.1.2008 11:41:15   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya
Ja ničti in prvi dan...


Ni mi čist jasno, kako je prvi dan po rojstvu otroka lahko ničti dan... A uradno tako trapasto štejejo dneve po porodu?

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porodnišnica lj
18.1.2008 11:47:09   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Pia77

IZVIRNO SPOROČILO: Nenya
Ja ničti in prvi dan...


Ni mi čist jasno, kako je prvi dan po rojstvu otroka lahko ničti dan... A uradno tako trapasto štejejo dneve po porodu?


Ničti dan je dan poroda oz. rojstva otroka.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porodnišnica lj
23.1.2008 21:41:49   
mayci
Jaz sem bila z ljubljansko porodnišnico zelo zadovoljna. No, le med vikendom (sem bila tam od ponedeljka do ponedeljka) je malo primanjkovalo halj in otroških oblačilc (bilo pa je med dopusti, tako da je imelo mogoče tudi to kaj vpliva). Sem naročila možu, da je od doma prinesel nekaj majčk za našega fanta, dokler niso spet pripeljali svežih bolnišničnih majčk.user posted image
Hrana je meni osebno zelo zanič, samo taka je pač menza hrana.. Se preživi!
Osebje pa je bilo zelo prijazno, vse zdravnice, sestre (razen ene tečne), babice... Moja izkušnja je zelo pozitivna!user posted image

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porodnišnica lj
5.4.2008 0:44:53   
hillmagic
Glede babic in sester pa sem imela obakrat srečo. Osebje je bilo zelo prijazno. Dnevno ti prinesejo sveže halje in brisačo za stuširat. Vložke dobiš pri njih. Za vsak slučaj si prinesi kremo za bradavice in tiste blazinice, ki se dajo na dojke. S seboj prinesi še dudo- za vsak slučaj.
Hrane je zadosti, tako da lačna ne boš. Zajtrk je ob 8:00, kosilo ob 12:00, večerja ob 18:00. Če imaš kako dijeto, jim takoj na začetku povej, ker ti potem prilagodijo jedilnik.
Ostalo pa tako kot je povedala predhodnica, dopoldne so pregledi.


Se podpišem. Jaz sem bila zelooo zadovoljna. Dobila sem zudi bepanten kremo in ko je vizita ti prinesejo zdravila ali pa karkoli ce rabis proti bolečina. Ker sem vegetarijanka sem imela drugo hrano. Vlozke, spodnice smo imeli vedno na zalogi. V sobi smo bile 3 novopečene. Jaz sem bila 5 dni ker sem imela CR. Doktorica mislim da se pise Hartman ki mi je naredila CR me je prisla pogledat da je videla kako sem in kako me je zašila. Res v LJ bom še šla ko bom zopetuser posted image
Vse dobro še naprej

_____________________________

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porodnišnica lj
7.4.2008 10:28:50   
žanai
OJja!

Meni je bilo večinoma še kar v redu. Dobile smo dovolj vložkov, oblek, hrane... nad samim bivanjem niam propomb. Imam pa jih glede pomoči pri dojenju. Rodila sem prvič, zelo sem si želela dojiti.
Najbolj me je motilo, ker mi dojenje seveda ni šlo takoj od rok, naša pupika pa sploh ni imela pojma kako mora zagrabit, jaz pa še manj... teorija je eno, praksa pa drugo.
Prvo noč sva bili sami v sobi in mi je ni ratalo pristaviti, pa sem se pol ure matrala. Zato sem poklicala sestro, da mi pomaga. Pa je prišla ena mlada s prekrižanimi rokami in me nadrla da zakaj ne spim?!!  (kako le, če se ja pa tamala jokala in je nisem mogla nikakor pomiriti) in ko sem ji povedala v čem je problem in jo prosila za pomoč, mi je samo rekla, da zakaj kompliciram, da je prvi dan dovolj če dojenček bradavice samo malo poliže in je šla ven. Mislim halo???!!! Se tako promovira dojenje???
Sem ostala brez besed... na srečo je pupika potem le zagrabila in je bil do jutra mir. Potem pa sem dobila cimri, že izkušeni mamici, ki sta mi pomagali in me naučili kako se prav doji.

V glavnem, sestre na oddelkih nimajo pojma o dojenju, zdravnice še manj ali pa se jim ne da pokazati. Mene je dojenje zelo bolelo in sem jih prosila, če lahko pogledajo če je dojenčica sploh prav pristavljena. Pa nisem nikoli od nobene dobila kakšnega konkretnega odgovora.

Zato, če si želiš dojiti, ti svetujem da se o tem kako je prav in narobe pogovoriš z babico v porodni sobi, ki ti bo pomagala prvič pristaviti dojenčka in si zapomni, kakšen grif moraš narest, da bradavico zbašeš dojenčku v tista mala usteca.. Te babice res obvladajo. Jaz sem ogromno prebrala o dojenju, ampak praksa je nekaj čisto drugega... odvisno kake bradavice imaš, eni dojenčki že sami prav zagrabijo, eni ne...

Kar se tiče sobivanja mamic je po eni strani zelo fajn, če nisi sama v sobi, ker ti cimre lahko pomagajo, po drugi strani pa bolj malo spiš, ker se zdaj dere en, potem pa drug dojenček...

Pa glede mobitela. Jaz sem ga imela, ampak sem mu izklopila zvok in se ni noben pritoževal.
Glede obiskov je fajn vprašati cimre, če jih moti, če želi očka ali pa še kdo ostati dalj časa... me smo se vse zmenile, včasih je bilo za krajši čas več ljudi na obisku in je bilo vse ok.

Čez nekaj tednov grem še enkrat rodit in sem bolj mirna, ker vem kaj me čaka, dojit pa na srečo že znam.user posted image
Pozdravček!

(odgovor članu hillmagic)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: porodnišnica lj
7.4.2008 19:55:01   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: žanai

V glavnem, sestre na oddelkih nimajo pojma o dojenju, zdravnice še manj ali pa se jim ne da pokazati. Mene je dojenje zelo bolelo in sem jih prosila, če lahko pogledajo če je dojenčica sploh prav pristavljena. Pa nisem nikoli od nobene dobila kakšnega konkretnega odgovora.



Se popolnoma strinjam. 18.3. sem prvič rodila in sem bila v Lj podornišnici na oddelku C. Vsi so bili zelo prijazni in ustrežljivi, le z dojenjem mi niso znali najbolje pomagati. Toliko so bili polni teorije, da so mi povedali, da ne pristavljam prav, ker pride bradavica ven čudne, nepravilne oblike, pokazat pa niso najbolj znali kako naj bi bilo prav. Naša pupika je imela tako mala usteca, jaz pa velike bradavice in nikakor ni šlo. In sem posledično prišla domov z razpokanimi in krvavimi bradavicami, čeprav so mi že v P dali Bepanthen. No, potem se je mala sama navadila kako je traba bradavico zagrabit, mogoče je pomagala celo dudica.
Sicer pa še enkrat vse pohvale osebju, le nad pediatrinjo sem bila močno razočarana, saj nas je pustila domov kljub temu, da je bila punčka zelo rumena in sem mogla zato čez 4 dni spet v P.

(odgovor članu žanai)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?