|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Očka na porodniški???
14.2.2008 13:45:35   
matejchykam
Pozdravljeni!
Upam, da je kdo bil ali je v podobni situaciji kot jaz in mi bo lahko pomagal.stvar je sledeča: sem redna študentka, poročena, mož je zaposlen, rok imam aprila. In zato, ker sem jaz študentka, lahko mož koristi tako porodniško kot dopust za nego in varstvo otroka. Ker imam še nekaj prakse za narest , ki bi jo naredila avgusta ali septembra, bi mi bilo pri srcu veliko lažje, če bi user posted image pustila doma pri mojem. Saj ne da ne zaupam mami pa tašči, ampak mami je 1uro stran, tašča pa dobi naraščaj od svakinje.

Zanima me, če je kdo bil v taki situaciji, kako se je finančno kej splačalo. Rada bi namreč prišla v zadnji letnik, ko mi bo tako malo manjkalo, ampak sem mal v skrbeh glede financ.

Že v naprej hvala za odgovore in pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Očka na porodniški???
14.2.2008 13:50:29   
noe
Moj je bil prvič zadnje tri mesece na porodniški in se mu je finančno izsšlo bolje, kot če bi delal.

(odgovor članu matejchykam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Očka na porodniški???
14.2.2008 14:21:06   
TONČI.
Očka user posted image dobi plačano porodniško tolk, kot ima plače. Predno bo šel na porodniško bo oddal list z 12 meseci prihodkov. Oni izračunajo povprečje. In tolk potem dobi porodniške. 

(odgovor članu matejchykam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Očka na porodniški???
14.2.2008 14:21:49   
TONČI.
Prve tri mesece moraš koristiti ti. Ostalih 9mesecev pa lahko on.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Očka na porodniški???
14.2.2008 14:24:24   
Naja30
Poznam par, ki je bil v isti situaciji in je on bil na porodniški. Finančno je bilo isto kot če bi bil v službi, saj se porodniška izračuna iz povprečja 12-mesečne plače.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Očka na porodniški???
14.2.2008 14:32:07   
maja&m
Jaz sem bila na istem. Bila študentka mamica. Pa je fant vzel porodniško. Ja njemu se splača. Ni na slabšem,razen da dobi manj zaradi malice in potnih stroškov,morda odpade tudi stimulacija. Meni je tudi pasalo da je bil več kot pol leta doma...Samo glede financ pa se ni splačalo. Glej,če on dela in si ti na porodniški je še vseeno več denarja pri hiši,kot pa če samo moški prinese denar domov. Jaz sem si takrat naračunala cca 500 tisoč sit izgube. Hja to pa ni ravno malo,a ne?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Očka na porodniški???
14.2.2008 18:30:46   
mojcapr
Jaz sem bila na porodniški 3 mesece, moj možekuser posted image pa ostalo. Dobi super, jaz pa tudi večjo plačo kot porodniško, ker sem prej bila skozi na bolniški in sem zato imela slabšo povprečje.

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Očka na porodniški???
5.3.2008 12:31:03   
izisoft
Pozdrav

Sem srečen očka in trenutno še na porodniškem. Prvih 105 dni je imela mamica, sedaj pa sem jaz doma. NEPOZABNO. Tudi finančno se nama pač mora iziti, ker sva bila primorana, saj je mamica po 5 letih podaljševanja dobila službo za stalno, tako da sva čez noč sprejela odločitev in sem jaz doma.

Za vse očete in bodoče očete, ki še kljubujete v tej smeri, nikar

TO, DA SI DOMA ZRAVEN SVOJEGA OTROKA, JE NEKAJ NAJLEPŠEGA, POVEM IZ SRCA IN LASTNIH IZKUŠENJ.

MARSIKDO ME JE PREZIRAL, OBČUDOVAL,.... DA NE NAŠTEVAM, MIDVA Z SINOM JERNEJEM UŽIVAVA. TO EDINO ŠTEJE

KAR ŽAL MI JE, KER MORAM POČASI NAZAJ V SLUŽBO.

Sem se pa pred dnevi odločil, ker je kar nekaj sodelavcev in kolegov prišlo k meni po nasvete, kako, kje .... da bom postavil spletno stran na temo OČKA NA PORODNIŠKEM, kjer bi rad pomagal tudi ostalim, saj je kar nekaj birokracije, preden vse urediš, pa še nekateri sploh ne vedo, da jim npr. pripada očetovski dopust,....

Ostalo pa drugič, vabim vse očke na porodniškem k sodelovanju

LP Igor

< Sporočilo je popravil izisoft -- 5.3.2008 12:32:34 >

(odgovor članu matejchykam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?