|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začetek uvajanja GH
9.4.2008 15:44:49   
lili8
še nekaj sem prej pozabila vprašat. Mi smo ravno začeli z uvajanjem GH, in sem malo zmedena okoli tega. Npr. danes smo začeli s korenjem, in sem ji ga dala 2 žlički, jutri namerevam dati malo več in naslednji dan še malo več. Kaj pa potem, ko grem na naslednje živilo, a spet prvi dan 2 žlički... Kdaj pa potem pridemo na večjo količino, ko preskusimo vsa živila ali kako, mi ni čisto jasno.
Z uvajanjem GH sem začela ob kosilu, kdaj pa lahko dodam malo kosmičev za zgostitev mleka v obrok pred spanjem, lahko že zdaj, ali moram počakati, da hčerka najprej poje en cel obrok GH, in potem preidem na naslednjega. Že vnaprej vam hvala za odgovore, upam da nisem preveč zmedeno pisala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začetek uvajanja GH
10.4.2008 16:09:50   
darcicaa
Po več dni zaporedoma daješ isto živilo, da vidiš, če pride do kakšne reakcije. Mislim, da ni potrebno dajat samo po 2 žlički - jst recimo sem mu pripravila na začetku 50g, sicer mi ni pojedel, ko pa sem videla, da mi poje več, sem postopno večala obroke. Saj boš videla, koliko bo otrok zahteval. Pri nas je šlo zelo počasi in smo bili dolgo na 50 g.
Kar pa se tiče kosmičev: Jaz sem zvečer mleko - moje ali adaptirano začela gostiti z raznimi žitnimi kašicami, starosti primerno po 6 mesecu (1.gosti obrok je dobil pri 5,5 mesecu), ker se mi je zdelo da z dojenjem ne dobi dovolj.
lp:)

(odgovor članu lili8)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: začetek uvajanja GH
10.4.2008 16:22:52   
MissLady
Jaz sem mu samo parkrat dala po nekaj žličk in kmalu prešla na to, da sem mu dajala toliko kolikor je hotel oz. dokler je odpiral usta. No naš ni kakšen veliki gurman in se ni za bat, da bi se preveč najedel. user posted image

Eno živilo mu uvajaš cca. 3 dni. Potem dodaš drugo. Lahko jih tudi mešaš med sabo. Samo glej, da bo vedno samo eno novo živilo, da boš vedela na kaj je elergičen, če bi prišlo do kakšne reakcije.

Jaz mu zgostim z riževo kašico od Milupe samo dopoldanski sadni obrok. Za kosilo itak zgostim z krompirjem. Sedaj pa je tudi že polento, pa ajdovo in proseno kašo.
Naš ne mara same riževe kašice z mlekom, zato mu jo zmešam v sadno kašico. Bom pa kupila kakšne z drugačnim okusom, ker bova počasi uvedla večerjo.

Glede dodajanja obrokov, sem jaz naredila tako, da ko je vsaj približno nadomestil en obrok z GH sva dodala še drugega. V celoti nadomesti obrok pa šele sedaj, po enem mesecu in pol, pa še to kakor kdaj. Najprej pa je jedel kosilo, nato dopoldansko malico... sedaj pa bova kmalu uvedla še večerjo (žitno-mlečno kašico).

Uživajta v gurmanskih pojedinah user posted image

< Sporočilo je popravil MissLady -- 10.4.2008 16:24:15 >

(odgovor članu darcicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: začetek uvajanja GH
11.4.2008 17:46:49   
mali miš
Živjo, sem čisto nova, že dolgo pa berem vaše pogovore.
Mi imamo 4 mes staro punčko, in sva že 3 mes na umetnem mleku, saj mi je mojega na žalost že po 1 mes zmanjkalo. Danes pa včeraj sem ji že dala malo banane. Ali je prekmalu? Ali je boljše najprej dodati zelenjavo, saj nima sladkastega okusa?!

user posted image

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: začetek uvajanja GH
11.4.2008 22:26:50   
MissLady
Priporočljivo je počakati vsaj do dopolnjenega 5. meseca.

Mi smo začeli uvajanje GH z zelenjavo. Ker se zna zgodit, da zelenjave ne bo hotel, ker se mu bo sladek okus sadja všeč. Naš sedaj je tako zelenjavo kot sadje.
Pa še previdna bodi z banano, ker banana zna zapirat. Najbolje da začneš z jabolkom in hruško, pa s korenčkom od zelenjave.

Sicer pa naj se ti ne mudi, nič ne bo zamudil, če počakaš še 1 mesec.

(odgovor članu mali miš)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: začetek uvajanja GH
12.4.2008 16:31:49   
mali miš
Hvala Miss Lady,

Zaenkrat je normalno kakala user posted image , no bom poskusila najprej z zelenjavo, ampak ali ni znano da korenček zapira? No, saj so si različni od otročka do otročka.
Bomo poskusili,
Čao!!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?