|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Najprej angel,zdaj vragec!
28.4.2008 22:28:39   
nanč
Tudi mi imamo vragca doma,stara je tri leta in štiri mesece.bila je najbolj priden otrok na svetu,vedno sem govorila,da hočem drugega otroka popolnoma enakega prvemu.Znala je ubogat,v vrtcu same pohvale,hitro je začela govorit,ma vse super no..do zdaj.Mogoče je krivo to,da smo se pred devetimi meseci preselili v svojo hišo,takoj po vselitvi sem rodila njenega bratca,dobila je tudi svojo sobico v kateri je spala sama,posledično zaradi selitve je začela hoditi v drug vrtec.Vse to v zelo kratkem času.Včasih se tudi polula v hlače(ponoči ne),joka ponoči,da o ne govorim o trmi,zelo je postala občutljiva,za vsako figo cmeri,vse mora bit po njenem.Bratca ima zelo rada,čudno mi je to,da stalno omenja,da bi imela še sestrco in tako mamico ki je noseča.Pri nas je že dolgo glavni ati,kot,da ga ima rajši,včasih mi take potala..včasih pa pride k meni in reče..pocartala bi se..in rada te imamuser posted image !Nevem kaj jo muči?Al je res tako obdobje,ki mine?!Vem samo,da grožnje ne zaležejo,pa tudi po riti ne,do zdaj je najbolj zaleglo NA IGNOR,in pa v sobo za kazen.Lp vsem mamicam!

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
28.4.2008 23:17:17   
mamuška
Preberi sama za sabo, kaj je morala 3 letnica v 1/3 svojega življenja dat skozi. DObro preberi, besedo za besedo. Postavi se v kožo 3-letnika, ki je doživel toliko turbolenc v tako kratkem času. jaz mislim, da bi ne bila normalna, če ne bi začela pokat po šivih in besno zahetvat pozornost zase, da opazite tudi njo in njeno malenkost. Po mojem skromnem mnenju je še dobra, da samo tako kaže svojo stisko.  Naš je samo bratca dobil, ki ga ima sicer zelo rad, pa ga je metalo (in ga občasno še) 100 na uro. Tvoj pa selitev, bratec, svoja soba, nov vrtec, sama zaspat - se ti ne zdi to veliko preveč za 3-letnico?!

_____________________________

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
29.4.2008 0:12:48   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: nanč

Mogoče je krivo to,da smo se pred devetimi meseci preselili v svojo hišo,takoj po vselitvi sem rodila njenega bratca,dobila je tudi svojo sobico v kateri je spala sama,posledično zaradi selitve je začela hoditi v drug vrtec.Vse to v zelo kratkem času.


naš mališan je pri menjavi vrtcev šele sedaj po več kot pol leta, začl normalno funkcionirati. pa mu sploh ni slabo ipd. samo tliko časa je potreboval, da se je ustalil.

malo manj pričakuj od nje in daj ji čas, da se privadi novega okolja.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
29.4.2008 0:21:31   
massylou
Se strinjam z obema.
Bogica mala, naenkrat se ji toliko zgodi... cel njen mali svet se je postavil na glavo. Šok za šokom.
Moj nasvet: cartat, cartat, cartat... skupaj se igrajte, naj bo povsod vključena zraven, pogovarjat se, skupaj risat, plesat... Pa veliko pojte in vsak dan ji povej, kako je pridna, kako rada jo imata, kako je vajina mala miška, objemat se...

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
29.4.2008 9:11:04   
qwasy
Nevem kaj jo muči?

A da ne veš? Po vsem, kar je boga reva skoz dala?

NA IGNOR,in pa v sobo za kazen

ja, pa še po rit jo dej user posted image




_____________________________

ojej!

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
29.4.2008 9:26:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
29.4.2008 9:27:50   
Volga
Vem samo,da grožnje ne zaležejo,pa tudi po riti ne,do zdaj je najbolj zaleglo NA IGNOR,in pa v sobo za kazen.Lp vsem mamicam


Saj jo tudi že.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
29.4.2008 10:03:05   
qwasy
saj res, sem spregledala da so jo tudi po riti že ...

_____________________________

ojej!

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
29.4.2008 10:19:53   
Anuška79
Se strinjam, da je trenutno stanje po vsej verjetnosti odraz sprememb v zadnjem obdobju, a jaz vseeno ne bi opisavala male kot 'boga reva' ipd. , ker s tem boš hitro zapadla v pretirano razvajanje in kmalu bodo problemi še večji.

Moj nasvet: naredi spremembe zabavne - skupaj okrasita sobico, naj si sama izbere kak kos pohištva, posteljnino, izberita kak motiv za na steno in ji ga nariši oz. nalepita nalepke, svetleče zvezdice ... Verjemi, da bo postopoma začela uživati v sobici.

Čez dan  se z njo ukvarjaj, kot je že ena omenila - pojte, plešite, berite knjigice, pojdite v knjižnico, na kako predstavo. Objemaj jo, crkljaj, a ne popuščaj pri pravilih  in odgovornostih.

Obravnavanje otrok kot 'ubogih revčkov' po mojih izkušnjah še nikoli ni prineslo nič dobrega.

Komentarje na 'eno po riti' pa prezri, ker se itak vedno najdejo mamice, ki so bolj papeške od papeža. Pa ne da bi bilo to ok, samo vsaka realna mamica, ki je že izkusila kaj več kot le prvo angelsko leto otrokovega upiranja in preizkušanja, bo priznala, da je vsaj včasih na to pomislila, če ne že tako reagirala.

Pa srečno.

Danes pada dež - obleci malo v pelerinco in škorenjce pa pojdita skakat po lužah, potem pa noter na čaj in piškote ter pravljico, boš videla, da bo mala spet 'angelček'. Pa zamiži, ko bo hotela skočiti v vse najbolj blatne luže.


< Sporočilo je popravil Anuška79 -- 29.4.2008 10:21:23 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
29.4.2008 10:41:47   
pikalonca
Jaz se pa povsem strinjam z Anuško79. Prav lepo in življenjsko napisano. Naša 3 letnica je tudi bila prej angelček, da so mi vsi govorili, da tako pridnega otroka še niso videli. In seveda sem si tudi drugega želela takega, a drugi je čisto nasprotje in mi sedaj pri skoraj enem letu kravžlja živce, a tavečja ponavlja za njim. Ponavadi je kontra, a ne?user posted image . Skratka naša tavečja je prva pol leta po prihodu bratca funkcionirala kot prej, a potem se je začelo uporništvo, trma, jezikanje,... skratka vse to sem sprejela kot neko opozorilo, da ji nekaj ne štima. Poizkusila sem jo čimmbolj zaposliti z igranjem, z risanjem, z ustvarjanjem, z mojimi deli v kuhinji in moram priznati, da je bilo naporno, a se je nekako obrestovalo. Še vedno ima svoje izpade trmoglavljenja, a to sprejmem v zakup, saj je vendar otrok, ki se razvija v samosvojo osebnost.
Tebi nanč pa želim obilico potrpljenja in predvsem delaj tako kot se zdi tebi najbolj prav. Pa srečno.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
29.4.2008 11:12:40   
anny1
Halo, hvala za te odgovore sedaj končo nekako razumem svojo hči, čeprav je bila že v začetku zelo uporniška ampak sedaj je user posted image , upam da bo kmalu prišla nazaj prej ni bila tako huda, vedno pa sem se spraševala zakajuser posted image . Hvala vsem.

_____________________________

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
29.4.2008 20:51:40   
nanč
najprej hvala vsem za odgovor,še posebej Anuški,ki se mi zdi še najbolj razume moj problem.Ne mislit,da za vsako figo dobi po riti,se zelo ogibamo tega!!Ampak včasih popustijo vsi ventili(čeprav naj  ne bi).Z obema se ukvarjama čez cel dan,še posebej,ko je mlajši rodil,sma bila na to pozorna.Da ja ne bi dobila občutka odrinjenosti.Vsi po vrsti babice,dedki,tete,,vse se vrti okrog nje.Rišemo,pojemo,pomaga pri zunanjih opravilih(ker sama želi)hodimo na sprehode,v gozd.Enkrat tedensko hodi na telovadbo,doma plešemo skupaj..Včasih se mi zdi,da bi mogla biti več sama,da bo samostojna.Vse te spremembe majo svoje posledice,ki mislim,da bi lahko bile še hujše.Za piko na i pa je še v takem obdobju trmarjenja.Npr.danes sma šle v nakupovalni center z babico.Na začetku je bilo še ok.,kasneje pa mi je mama rekla,da si  ni mislila,da je tako problematična,Sma bile obe čist na koncu z energijo.No toliko od mene.Lp

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
30.4.2008 9:19:01   
Anonimen
Se kar strinjam z Anuško. Vsak otrok rabi občutek stalnosti, torej stalno potrjevanje, kar se tiče občutkov varnosti, ljubljenosti, sprejetosti, po drugi starni pa to pomeni stalnost tudi kar se tiče doslednosti - pravila morajo biti točno določena in držati se jih je treba kot pijanec plota, tudi kar se tiče kazni, tudi ta mora biti jasno in ko se s čem grozi (npr. ne bo risank, igrače bodo šle v smeti,...), je to potrebno tudi izvršiti. Le z stalnostjo je otroku jasno, kaj se od njega pričakuje in zahteva ter predvsem kaj dobi nazaj za svoje dobro/slabo obnašanje.

Še na eno stvar sem pomislila, ne vem, nanč, boš najbolje vedela, če mogoče to velja tudi za vas: mogoče se z vašo pupo veliko ukvarjate, veliko se ji dogaja, vendar je zanjo tega preveč, pa premalo samega stiskanja, crkljanja. Namreč naša pupa je zeeeelo crkljiva, nežna duša, po drugi strani pa je zelo trmasta user posted image  in ko si nekaj zapiči v glavo, se bo drla tudi dve uri, da bi tisto dosegla. Ji pa ogromno pomeni, ne da skupaj riševa, igrava,... temveč, da se stiskava, da se vleževa na posteljo in se lahko stisne k meni, vmes pa se kaj pogovarjava. Tega rabi eno uro na dan, najmanj. Potem je kot angelček, leta okoli, se sama zaigra, sama bere knjigice,  če pa tega stiskanja ni (ker moramo kam iti,...), je cel dan tečkana, jokava. Mogoče je tudi vaša punčka taka?  

(odgovor članu nanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
30.4.2008 12:43:56   
nanč
Ja,ti dam kr prav!Pri nas je problem to,da ko ji zagrozimo z kaznijo,tega potem ne izvedemo..npr.če ne to in ono,gre pupa v koš in ji res odnesemo,km pa začne tulit v nedogled ji jo damo nazaj.Pri tem pa res nismo dosledni in vem,da je  to narobe.user posted image Glede cartanja pa bo verjetno držalo,da ji to manjka,kr kot sem že napisala pride sama,da bi se pocartala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
2.5.2008 16:20:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nanč

Vem samo,da grožnje ne zaležejo,pa tudi po riti ne,do zdaj je najbolj zaleglo NA IGNOR,in pa v sobo za kazen


Zanimiv pristop.

Edini varni pristan, ki je puncki se ostal, njeni starsi, jo dajo na ignore. Svasta.

Poglej se v ogledalo in se vprasaj, kako bi se pocutila sama? Ko bi se ti zamenjal CEL svet, moz bi te tepel, grozil in dal na ignor?

(odgovor članu nanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
2.5.2008 19:37:18   
nanč
Halllo!!ma ene ste res pametne,ej!O kakšnem pretepanju govoriš???Če daš otroku po riti,kr ti po glavi skače,in trmari v nedogled in absolutno ne uboga,je to pretepanje??!!Se pravi,da naj kr pustim naj dela kar hoče,ker smo se pač preselili,in je dobila bratca...in si mislim,bogauser posted image A če se ne bi vse to zgodilo,bi pa bilo kot v raju,ne?malo morgen.Vsi otroci pridejo v obdobje samouveljavljanja in trmarjenja.Mi pač ne pustimo,da dela kar se ji zahoče,vse ma svoje  meje.Otrok mora vedet kje je črta.Ne razmišljamo vsi enako,vidim pa kako so eni otroci vzgojeni,delajo kar se jim zahoče,češ;saj je samo otrok!Ja,iz majhnega zraste VELIKO!

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
2.5.2008 19:45:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nanč

Če daš otroku po riti,kr ti po glavi skače,in trmari v nedogled in absolutno ne uboga,je to pretepanje??!!


In ce se enako obnasa moz, mu das eno po riti?

(odgovor članu nanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
2.5.2008 19:47:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nanč

Ja,iz majhnega zraste VELIKO!


Ja,res je.
In angela je ze zrasel vragec. Le kaj bo naslednje?

Po nepotrebnem se jezis...za nasvet si vprasala in je drugacen od tvojega pricakovanja. Zato se še ni treba jezit in vpit.

(odgovor članu nanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
2.5.2008 22:50:50   
nanč
Vemo kako se obnašajo otroci in kako odrasli...Angel-Vragec pa ni mišljeno dobesedno.Za mene bo vedno moj sonček,pa tudi v tem težkem obdobju...

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
2.5.2008 23:37:39   
atanja
Jojojo a ste vsi tako poplni starši da v vsaki situaciji razumete kaj otrok rabi da bo ok?
Se nobenmu nikoli ni zdgodilo ,da je kdaj zavpil ,otroka po riti...?

Ravno zadnjič sva se z eno mamico pogovarjale: da ja če si ti miren v sebi lahko veliko več dosežeš pri otroku, če pa si živčen pa ponavadi rata otrok zopern in potem en drugmu stopnujeta slabo voljo. Sam so dnevi ko ne moreš čez sebe in si pač živčen, al pa imaš tok skrbi d ane opaziš da ti tako vplivaš na otroka.

Jaz kadar vidim da me mali izživcera se malo omknem za par minutk in se pomirim. Nato pa poskušam na drug naćin.

Ali pa sebi in njemu usmerim pozornost na nekaj prijetnega...

Ja včasih pa ne rata pa sva zoperna cel dan, sam se res poskušam se mal umaknit ker drugače sem zvečer k izmozgana cujna.

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
4.5.2008 15:25:02   
asika
Joj, ko berem tole se mi zdi kar hecno, kako gre vse v korak s časom, samo starši včasih nekako ostanemo nekje tam...v času naših staršev, ki imajo vsaj opravičilo, da se včasih niso toliko posvečali vzgoji, prebiral raznih literatur. Vaši sončici ste očitno vzeli vso varnost, ki jo je imela...stanovanje, vrtec, vaju z možem, bratec...kar na enkrat je bila drugje, v drugačnem okolju, same spremembe, nič več ni tako kot je bilo...sploh neve kje je, kaj je in zakaj je...za tako majhnega otroka je vsaka sprememba stresna, čeprav se nam odraslim zdi poplonoma jasna in logična, njim enostavno ni.
Sploh pa ni na mestu vprašanje, kaj je z njo? Z njo je vse uredu, popolnoma logična posledica na vse spremembe.
Mamica in očka morata imeti samo ogromno razumevanja za njeno prilagajanje na nove situacije, potrpljenja in ljubezni...ogromno ogromno ljubezni.
Srečno

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
4.5.2008 18:47:55   
Mlada mamica
Ufffffff,jaz pa svoje punčke zlate nikdar ne udarim po ritki,nikoli,pa še kregam je ne!Vedno je razumem in oh in sploh...
Če otroka udariš po ritki pa ja ni zločin?!Udariš al pa natepeš je pa tut razlika!Razlika pa je če otrok razume zakaj je bil "tepen",al za brezveze!če otrok ve in toliko dojema da mora bit priden in kako se obnašat,pol dojema tut to zakaj se tako obnaša!Ker je zamerljiv,jezen,razočaran,užaljen....
so spremembe seveda so in za triletno punčko je to res veliko!če pa sprejema to postopoma in udari to ven čez mesce in ne takoj,kaj je seveda možno,pa je to treba nekak popravit....
se ji posvečat,kot pravite,ampak kaj pa tisti otroci ki ne doživljajo sprememb,pa je vse monotono v njihovem življenju,pa se tako obnašajo?kaj pa s tistimi delat?
Pa ne rečt,da ve ne boste nikdar svojega malčka po riti,....


_____________________________

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu asika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
4.5.2008 22:39:33   
asika
Mlada mamica...ja sama sem vsekakor proti kakršnikoli obliki nasilja...in ena po rit je ena po rit. Rada bi videla vaše presenečenje, ko bi vas kdo samo malo po riti, ker se ne bi strinjala z njim, ne bi poslušali? Ne nobena fizična oblika vzgoje ne prinese pozitivnih rezultatov, kar pa ne pomeni, da starši nimajo pravice imeti slabega dne , izgubiti živcev...in malo usekati mimo pri vzgoji in otroku eno pripeljat...ampak to je naša napaka.
otroci so ogledalo svojih staršev in včasih sami nismo pripravljeni sprejeti samih sebe takšnih kot smo. Otroci pa nas vidijo točno take kot smo, ker nas opazujejo in nato posnemajo. Je pa včasih res presenetljivo, kaj vse se lahko naučiš od njih in se začneš spreminjat in izboljševat svoj karakter.
No ja vsaj sama sem se precej...
LP

(odgovor članu Mlada mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
7.5.2008 10:10:41   
Nina00
IZVIRNO SPOROČILO: Mlada mamica
Pa ne rečt,da ve ne boste nikdar svojega malčka po riti,....


Ja, točno tako. Ne bom. To je vse stvar stališč in odločitve. Mislim, da s tem otroku pokažeš svojo nemoč in mu posreduješ sporočilo, da, ko ne veš kako naprej, udariš.

(odgovor članu Mlada mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Najprej angel,zdaj vragec!
7.5.2008 12:55:32   
Mateja82
Njej se je zelo veliko dogodilo in so zanjo zelovelike spremembe. Naša je doživela selitev v svojo sobo, spanje v njej in  v času ko sem jaz bil v porodnjišnici prvič v vrtec. Je hodla en teden zbolela, potem pa smo se odločli da ne bo več hodla, ker je preveč trpela. Bratca je takoj sprejela, in ga ima rada. Je pa potrebovala zelo zelo veliko pozornosti, skoraj  več kot novorojenček. Ko je naprimer zjutraj videla da se mali  doji se je začela tako dret in sitnarit da je bilo joj. Bila je tečna, trmasta, cmerava.  In ko je začutila da je  enakovredna se je postopoma nehala tako obnašat. Njeno vedenje se je zelo spremenilo in je prav prijetna punčka.

Kot kazen (kadar dela res hude stvari)  uporabljamo odhod v sobo da se malo ohladi. Zdaj je dost da ji sam omenim sobo pa ji potegne da ne dela prav. (pa ni šla velikokrat not sedet)

Dajte ji veliko pozornosti vključite jo zraven naj skrbi za dojenčka, naj mu drži flaško, naj mu da piti, naša mu da že kakšno žlico hrane v usta, pohvalte jo ... Vztrajat, se veliko cartat in čez čas bo sigurno neka sprememba..lahko pa traja več mesecev tako da ne takoj obupat.

< Sporočilo je popravil Mateja82 -- 7.5.2008 12:57:04 >


_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj je otrok najbolj poreden doma?
Ker smo doma najbolj sproščeni in se počutimo najbolj varne, si tudi najbolj upamo biti to, kar globoko v sebi smo, kdaj...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?