|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preveč živahna psička
17.5.2008 22:19:14   
Anonimen
Naša user posted image  je grozno živahna, skače, liže, igrala bi se. Vse lepo in prav, vendar zdaj ko je user posted image  ravno tako velika, da bi se igrala na tleh, se pri mojih starših, zaradi user posted image  ne more. Itak, ko pridemo najprej Luna pol ure skače v nas, v user posted image  in takrat itak ni šans, da jo dam na tla, ker pes nima občutka, in bi kar v user posted image  skočila, pa se bojim, da bi jo s kremplji poškodovala. Ko se pa umiri, pa bi jo skoz lizala in lupčkala. Pa saj je prijazna, sam če dam user posted image  na tla, jo user posted image  kar naprej liže. Ampak res kar naprej in ne pomaga, da jo odrinem stran, da povzignem glas, nič. Pa saj pustim, da jo polupčka, sam ne pa skoooooooz, ker gre tud user posted image  na živce. user posted image
V pasjo šolo sva hodile, sam to je že dolgo nazaj, moj oče pa je potem z njo treniral točno. nič.
Se sploh da kaj ukreniti, kak "trik", fora, kako naj psu dopovem, da ko je dosti, je pač dosti?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preveč živahna psička
17.5.2008 22:22:50   
hmm...
Pri nas je isto. Samo da mi dobimo obiske ali pa ko ga kam peljemo. Pol ure NAJMANJ liže, skače, voha, se igra.


Ampak se še potem ne umiri. Pa pri nas tudi nič ne pomaga.

_____________________________

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Preveč živahna psička
17.5.2008 22:30:07   
Anonimen
Moja Luna je ista, ko pride tamal od mojga k nam. Zunaj in v avtu ga sploh ne smergla 5%, ko pa pride na njen teritorij, je pa konec. Skace v njega, ga lize, voha med nogami ... in zacne lulat - po kapljicah. Tako da mora obvezno en psa crkljat, da se lahko tamal normalno igra na tleh. Ce pa sedi v vreci in gleda TV, pa rine k njemu v narocje - ker je pac navajena, da se pride k nam tako crkljat, samo k njemu pa nic ne more. Je pa res, da tudi tamal rata zoprn in kar naprej cvili "Luna mi nagaja". Jaz je ne kregam, jo samo umaknem, ker je konec koncev on "vsiljivec" na njenem teritoriju in takrat je pozornost usmerjena nanj in je nasa obcutljivka pac ljubosumna.

Me pa zanima, kako bo na morju, ko bomo skoz skupaj + nepoznan prostor - se pravi no men's land user posted image

(odgovor članu hmm...)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Preveč živahna psička
17.5.2008 22:47:47   
piščanc
edina možnost je, da psa in otroka ločite. pes naj gre v svoj prostor, kjer se ga ne moti, otrok pa naj bo v drugem prostoru, seveda za psa to ne sme biti kazen, ampak bolj možnost pomembnosti, kot krnj na svojem tronu. za skupni čas pa so primerne igračke npr. da otrok meče žogico psu, ali kakšno igračko. seveda pod nazorom odraslega.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Preveč živahna psička
17.5.2008 23:23:09   
* Mateja *
Mal ju pusti skupaj, pol pa psa zapri kam drugam! NImaš druge! če si ti v dnevni sobi, daJ PSA NA HODNIK, BO ŽE POTRPEl!!     To majo pa vsi psi v navadi da skačejo po nas, ko pridejo domov. meni se to tako fajn zdi, vsaj pes me je vesel!!!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Preveč živahna psička
18.5.2008 11:32:11   
želva
Naša je ista, recepta še nismo najdli, da bi jo pa v drug prostor zapirali to pa ne! Pol bo pa ljubosumna na user posted image , mal jezna nanjo, pa lahko pride do neumnosti.Ok. zapirala bi ga, če bi prišel kdo na obisk in bi bila sitena, ker se gre pa za domačega otroka in domačega psa, kar naj se navadita en na drugega. No, pa saj naša se kar umiri po ene 15 min, prej mora pa vse prelizat.
Je pa kar nadležno to, če jaz držim svojo bubo v naročju, pa pride pes mimo jo takoj po rokicah poslini, pa jo hoče Manca pobožat, pes pa že slini. Sej bosta zrasle, obe

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Preveč živahna psička
18.5.2008 12:44:45   
Anonimen
Od mal sline se ne bo noben stopil user posted image  Meni se sicer dosti stvari gnusi, ampak ce me pa pes polize (moj) pa ne - razen seveda, ce zre kako svinjarijo, potem ji pa pac preprecimo.

Prej ko se bo otrok navadil na psa in vedel, kako se pes obnasa in kako se mora on do njega, in obratno seveda, boljse bo.

(odgovor članu želva)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Preveč živahna psička
18.5.2008 15:51:42   
kajajaka
user posted image user posted image  ribica RR se strinjam - jaz bi tudi raje videla, da domači pes otroka čisto oslini, kot pa, da ga neznanci božajo po obrazku user posted image ... Grem stavit, da ima pes bolj čist gobec, kot marsikateri človek roke. user posted image

Sicer pa mislim, da se bosta oba - pes in otrok počasi navadila eden na drugega in ne bo hudega. Do takrat bo pa treba malo bolj pazit... Pri nas bomo imela pa probleme z mačkami - že zdaj rinejo v lupinico, voziček... Bo že. Raje malo popazim in potrpim, saj sem mnenja, da otrok mora rasti skupaj z živalmi in naravo, sicer nima šans, da zraste v "normalnega" človeka. Nikoli nisem in ne bom razumela ljudi, ki se brez razloga bojijo mačke ali pudlja... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Preveč živahna psička
18.5.2008 15:53:43   
anajmad
Ne mi govorit?!?!?!Mi imamo norišnico doma. Pes non stop skače,cvili od veselja, tamali nagaja,da je kr joj. Toda,jo bo že minilo. Najbolj hudo pa je,ko se že končno umiri,jo pa tamala začne bockat. Tako,da imamo zmeraj akcijo doma.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
18.5.2008 16:12:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anajmad)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Preveč živahna psička
19.5.2008 20:48:31   
Anonimen
Uf, ste me potolažile. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Preveč živahna psička
23.5.2008 11:15:18   
Mišni
Jaz ne vem no, ampak tega si nekako ne morem predstavljat. Jaz bi ji pustila, da v tistem navdušenju, ko pridete pač "opravi svoje", ampak potem ima pa mir za dat. Ne vem, ampak mene moj pes uboga ... O.K., lahko da bi morala zraven sedet, ker bi vsake toliko časa bil potreben nov "Daj mir! Prostor!", ampak vsaj za nekaj časa bi ukaz zalegel. Ga je pa pač treba ponavljat, vsaj na začetku. Potem naj bi počasi pes dojel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Preveč živahna psička
27.5.2008 16:05:40   
Zanica
Kot da bi opisala mojo psičko!! Vsako priložnost izkoristi da bi lahko polizala našo enoletnico!! Ampak res vsako! TAko zelo jo obožuje, pa naša user posted image  tudi njo, ko jo vidi se takoj začne smejat, ji pruža rokico, in jo kliče buf buf! Ker mi imamo kar 2user posted image , ta druga ni preveč zainteresirana, ampak včeraj zvečer se je prvič igrala, ampak res igrala z našo hčerko. Namreč, user posted image  je najdla teniško žogico, in jo imela v gobcu. Naša user posted image  je sedela zraven, psička pa je izpustila žogo in jo samo držala z tačko. user posted image  je vzela žogico in jo je metala sem pa tja, psička je vedno tekla za žogo in jo prinesla nazaj..... ful lepo je bilo to za gledat, in seveda sem imela vedno pod nadzorom!

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Preveč živahna psička
27.5.2008 21:06:05   
želva
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

user posted image user posted image  ribica RR se strinjam - jaz bi tudi raje videla, da domači pes otroka čisto oslini, kot pa, da ga neznanci božajo po obrazku user posted image ... Grem stavit, da ima pes bolj čist gobec, kot marsikateri človek roke. user posted image


Se strinjam, men ni panike če moj pes liže mojga otroka, je pasji gobec bolj čist kot človeški, baje je človeški ugriz dosti bolj nevaren za okužbe kot pasji.
Pa naš orkok je čist zainteresiran za vse živalce, sam kaj ko so ponavadi prehire da bi jih pobožala.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Preveč živahna psička
27.5.2008 22:07:15   
ursa_p
Verjetno je tako zivahna vecino casa, sploh pa takrat, ko pridejo obiski. Jaz bi poskusila psicko umirjat - na splosno. To pomeni, da se za ven vedno usede, da se za hrano vedno usede, da se za piskot vedno usede, da se za VSAKO pozornost vedno usede in da ji VI poveste kdaj lahko vstane!!! Tako se bo pocasi navadila, da z norenjem ne dobi nicesar. Ker trenutno ji dajete vso pozornost kjub temu, da je prevec zivahna. 
Na zacetku jo te stvari navajajte s piskotki in pohvalo ob enem, potem pocasi preidite enkrat na pohvalo drugic na piskotke, potem pa bo v vecini dovolj samo pohvala ... ker bo itak dobila vaso pozornost, ko se bo vsedla. Namesto sedi lahko uporabite tudi kaj drugega, ceprav je to en od nacinov, da se umiri. Lahko se lezi na primer. Pri nas smo imeli isto podivjanko s 55 kilami. Doma smo norenje omejili tako, da smo jo privezali za radiator. Predvsem zato, ker je izsiljevala pozornost na vsak nacin in jo je dobila cetudi si jo samo poslal na prostro - ji je bilo to dovolj. Omejili smo ji naso pozornost. Pomembno je bilo, da je dobila naso pozornost takrat, ko je kaj naredila (se usedla, dala tacko, ... ) in pa ko smo MI zeleli. Nikoli ko je zelela ona!!! Tak nasvet smo dobili od psihiatrinje in nam je res pomagalo. Ampak moras biti res dosleden. Pomembno je tudi, da psa umirjate vedno in ne norite. Ne skacite od veselja z njim, ko bo ona vesela. Umirjajte jo. Ob prihodu jo pozdravite in jo nezno bozajte in mogoce stisnite med kolena tako da se postavite nad njo. Tako imate ves nadzor nad njo in jo lahko umirite. Ali pa naj se uleze na hrbet in jo cohajte po trebuscku. Tudi zunaj je ne vzpodbujajte dodatno k norenju ampak k umiranju.

To je le nekaj nasvetov, za katere sem prepricana, da bodo ob doslednosti in scasoma umirili vaso psicko.

Kar se pa otrocka tice. Dajte jo na lezi, ko je zraven otroka in jo zraven nezno bozajte in umirjajte. Ce ne bo slo, jo pa privezite za radiator na primer in dajte otroka tako blizu, da je ne bo mogla lizat, ampak bo vseeno ob njej. A "na prostor" pa ne uboga??? Nikoli ji tega ne recite vec kot 1x ... v prvo recete, v drugo ji pa pomagate (jo sami odpeljete na prostor) in jo zelo pohvalite. user posted image

Pri nas imamo 4 mrcine in smo to cetrto na nacin, ki sem ga opisala zgoraj umirili se preden je otrok zacel laziti po tleh, ker bi bile poskodbe, pa ceprav od veselega psa, lahko ogromne. Pes ima le 55 kg. Ostale tri niso problem. Zdej je star dobri dve leti in so ga zelo vesele, ko pridemo domov, pa dobi ogromno poljubckov, sploh od bokserk, potem je pa mir. 

Zelva ... je tale boksercek tvoj?

Veliko uspeha in veselja se naprej.

PS: Katero pasmo pa sploh imate?

Lp, Ursa

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?