|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odpadanje barve v kopalnici
27.7.2008 20:01:05   
LoCa
V kopalnici samo direkt nad banjo mi odpada stropna barva, in sicer najprej so začeli nastajati mehurčki, pol se je pa začelo luščit. najprej sem pomislila, da je kriva vlaga, samo skoraj nemogoče, ker sem prepleskala pred manj kot letom na novo, imam uno reč k s tableto srka vlago in po vsakem tuširnaju pustim odprta vrata koplanice da se posuši. poleg tega se 10 let to ni zgodilo, pa sva 2 živeli brez razvlaževalca, blo je pa dosti dosti več vlage.
zdej mi pa mama pravi, da možno da zgornjim(živim v bloku) pušča kak odtok v banji al pa da teče voda za ploščice, pa da niti ne vejo (to se je njej zgodilo). a ima kdo tako izkušnjo al pa da mogoče ve še kako razlago? ker se mi res zdi nemogoče da bi bil to od "moje" vlage user posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odpadanje barve v kopalnici
27.7.2008 20:15:41   
copka
Mozno, da zgornjim zamaka. Prosi soseda naj preveri ali pa da naeerdite kot smo mi: nas sosed je v kad nalil vodo z neko barvo in nato spustil. Ce bi puscala tista cev, bi se to pri nas videlo na steni. No, puscalo je nekaj drugega.

Tudi pri nas se vlage nabira precej vec, odkar smo prebarvali. Mozno je, da te novejse barve ne dihajo (ne prepuscajo vlage v stene), in se vlaga nabira na barvi.

Proti vlagi nimam pametnega nasveta (poleg tega kar ze delas-zracenje, razvlazevalec...), pri sosedu pa kar preverite, predno bo skoda se vecja.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odpadanje barve v kopalnici
27.7.2008 21:48:51   
mini11
Sicer ne vem, kaj točno je pri vas narobe, sem pa skoraj 100% da to ni od zgornjega soseda. Pri nas(živimo sicer v hiši) je pri nas v mansardi puščala bana in je voda pronicala skozi ploščice v pritličje k staršema. Vendar ko se to zgodi ti ne odpada omet, temveč se najprej pojavi plesen (znak za preveč vlage) nato pa že vidiš kakšne kapljice tu in tam. Nikakor pa ne odpada omet kar tako.
tudi jaz mislim, da je to od barv odvisno. Je čisto možno da ne dihajo.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odpadanje barve v kopalnici
28.7.2008 15:44:37   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: copka
..., da te novejse barve ne dihajo (ne prepuscajo vlage v stene),

Če vlage ne prepuščajo v stene, potem se strop nima razloga luščiti, razen če pride vlaga z zgornje strani. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: LoCa
V kopalnici samo direkt nad banjo mi odpada stropna barva, ...(živim v bloku)

Skoraj sigurno je iz gornje kopalnice, če se lušči tudi zravnalna masa, ne samo barva. Nam je zamakalo v 1. nadstropje iz 3.nadstropja. Sedaj ko je popravila kopalnico pa je spet suho. Sedaj mora še v 2. renovirati kopalnico, potem bomo pa strop popravili. user posted image


Postopek pa je lahko naslednji:
1. O pojavu obvestiš upravnika objekta. Ta lahko z merjenjem vlage ugotovi ali gre za stalen dotok vlage t.j. puščanje odtoka ali ne.
2. Če posredovanje ni uspešno, prijaviš puščanje na inšpekciji, ki zgornjo stranko obišče in ji da nek "rok". po preteku tega ustnega dogovora ji izda pisno odločbo z rokom v katerem je dolžna napako na odtoku odpraviti.

Verjemi, po pisni odločbi inšpektorja hitro naročijo majstre. user posted image Pri nas je prej vlekla nekaj let z obljubami.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 28.7.2008 15:48:05 >

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odpadanje barve v kopalnici
28.7.2008 20:26:12   
LoCa
mini,  nekaj takega se je zgodilo spodnji sosedi moje mame in so ugotovili, da pri moji mami teče voda za ploščice tam, kjer je pipa na steno montirana. voda je šla neko svojo pot in pršla ven pr sosedi. ko so pri mami popravili, je blo vse ok.

js bom najbrž kr h njim pozvonila najprej, da pogledajo (k pri nas imaš pokrov na strani banje), sicer so pa podnajemniki. omet sicer še ne opada, se mi pa na določenih mestih že zdi sumljivo. postaja malček mehek.

res dvomim da je moja vlaga. ker pol bi 1. tudi kje drugje odpadalo; 2. bi imeli že v preteklih 10 letih take težave, pa jih nismo (smo pa imeli plesen, ki sem se je znebila).

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?