|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odejica, posteljnina
16.9.2008 15:14:15   
Detece
Ker zdaj že vem kakšno dimenzijo pojstlice dobiva (120X60) lahko veselo poizvedujem o posteljnini in vsem potrebnem.
Ja vem, da je tega na izbiro ohohoh, ampak vseeno me zanima, če ima katera slabo izkušnjo z določenim artiklom, ali dobro. Kaj je ugodno,..itd. Predvsem me zanima odeja. Kakšno? Pojšterček? Kdaj je potreben, kakšen,...??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odejica, posteljnina
16.9.2008 19:21:47   
Piruri
Glede na letni čas naj bodo flanelaste...predvsem pa bombažni materiali, ki so trpežni in pralni na visokih temperaturah ter seveda, da jih je možno sušiti v sušilcu...Namesto povštrčka, podloži pod jogi v območju glavice kakšno brisačo, ki jo zviješ tako, da ima vzglavje malenkost naklona...če uporabljaš flanelaste rjuhice, pa pa ti priporočam, da novorojenčku pod glavo daš eno pleničko ali pa bombažno rjuhico, ki jo lahko zatlačiš pri straneh...



_____________________________

www.by-ab.si

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odejica, posteljnina
16.9.2008 21:14:50   
Paštetka
Če želite imeti lepo, res otroško in lepo posteljino ter ugodno in kvalitetno, se odpravite v IKEO.

Kupite, vse. Od vzglavnika, pregrinjala, prevleke, vse, ker naša dimenzija ne paše gor in obratano. Pa še vseeno pride ceneje.

Te posteljine, ki se dobijo pri nas v BC in drugi otr. trgovinah, so tako nerodne, da jih otrok zelo, zelo malo lahko uporablja. Nekje do 6. meseca. Jaz sicer jo še uporabljam pri 1. letu, vendar otroka pokrivam po širini, ker so tako ozke. Ko se otrok začne obračat in malo zraste, ga sploh ne moreš pokrit. zato pa ima noge zdaj že skoraj zunaj. Pše drage so kot satan. Govorim o tistih, ki se npr. v BC, dajo kupiti v kompletu z zaščito za ograjico. Res nepraktične.

Tele Ikeine so pa lepo široke. Pa jih lahko otrok komot uporablja do 5. leta oz. dokler ne gre v taveliko posteljo.


Vzglavnik sem jaz pri obema začela uporabljati šele po 1. letu. Čeprav noben od njiju noče spati na vzglavniku oz. ju najdem povsod v postelji samo z glavo ne tam, kjer bi morala biti. user posted image



< Sporočilo je popravil Paštetka -- 16.9.2008 21:15:30 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odejica, posteljnina
16.9.2008 21:26:38   
kristinaj
kupi fajn vzmetnico, nanjo daj še nadjogi, od odeja škofja loka so dobri, nato prevleko, da ne premoči ko se preveč polula, sicer pri novorojenčkih ni take nevarnosti... posteljnina mora biti obvezno 100% bombažna....povštrčka ne rabijo do ne vem kakšnega leta... pod glavo daš tetra plenico, da ne menjaš rjuhce vsakič ko bruhne, samo mora biti fajn zataknjena da si je na obrazek ne potegne....aja in še obrobo okoli posteljice,da se otrok počuti bolj varnega in kasneje da se ne buta v ograjico.....

sedaj za jeseni rabiš eno prešito odejo, ker ni še tako mraz, za pozimi pa kakšen kovterček......


tako imam jaz bo pa od kakšne druge predlog tudi zame dobrodošel....

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odejica, posteljnina
17.9.2008 0:12:46   
Pandica
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Če želite imeti lepo, res otroško in lepo posteljino ter ugodno in kvalitetno, se odpravite v IKEO.




Se podpišem user posted image   Sama sem do zdaj tut vse pojstelnine za user posted image   kupila v Ikei user posted image
Res imajo full lepe, kvalitetne in daleč najbolj poceni user posted image


_____________________________

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odejica, posteljnina
17.9.2008 0:14:55   
vanomis
Jaz sem se namenoma odločila, da NOČEM Aljaževe posteljnine. Razlog: v BC pa tudi drugod vidiš samo to (no večinoma), druge posteljnine pa manj.
Na koncu sem izbrala med izdelki ODEJE: vzela pa sem kovterček, 2 rjuhici (rumeno in oranžno), pa prevleko za kovterček (svetlo modra z žirafami, levčki ...), obrobo za posteljico (rumeno). In je posteljica prav luškana ... še bolj pa user posted image v njej!

Priporočam tudi nepremočljivo podlogo, da ostane jogi suh.
Pod vzglavje sem dala plenico, ki sem jo preganila na pol in zatlačila za rob postelje. Razloge za to je navedla že Kristinaj.

Kovterček je mali do zdaj uspel uspešno zbrcati s sebe in je potem ležal samo v pižamci. Ker se je zdaj shladilo, smo začeli uporabljati spalno vrečo. Pikec se zdaj manj premika in na njem ostane tudi kovterček.
Mogoče še to, obroba naj bo okrog in okrog posteljice, ker se drugače lahko zgodi, da boš user posted image našla zataknjenega z nogami med palice - seveda v joku.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odejica, posteljnina
17.9.2008 6:59:14   
Haidi
Se strinjam z vsem kar ste napisale. Sam še svojo izkošnjo povem.
Okoli posteljice mora biti obvezno obroba - pri nas sili z glavo naprej in se buta v stranico, me kar malo skrbi, ker ga imamo zdej namen dat v veliko (je 2 leti star in januarja pričakujemo drugega) in bomo mogli tut tam dat nekej mehkega, da se ne bo butov. Drugače smo kupil posteljnino v Bc in sem kar zadovoljna, je pa res da je kovterček bolj majhen, sam tut pri nas si ga zbrca dol iz sebe in tako smo poleti spali samo v pižamci, sej da spimo v vreči in smo lahko celo noč tudi pokriti, se ne zbrca.
Rjuhice se najboljše jogi rjuhice pa seveda ne pozabit nepremočljive podloge. Pri nas jo mamo zato, ker ponoči pijemo in potem je vse polito, ker iz flaške kaplja in bi jogi do sedaj že čisto uničili.

To bi blo iz moje strani vse. Aja pa še to - če je ta možnost, da imaš lahko skoz (v vseh letnih časih) približno enko temperaturo sobe potem se ti ni treba izmišljevati, da menjaš posteljnino glede na letni čas.

(odgovor članu vanomis)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odejica, posteljnina
6.10.2008 16:34:40   
Detece
Punce a mi lahko še poveste kakšne dimenzije mora biti odejica za poteljico 120x60? Ko sem bila v Ikeji sem namreč naletela samo na velike, ki bi morale biti zložene na polovičko, da so šle v posteljico te dimenzije. torej kakšna velikost mora biti in kje jo lahko najdem.

Hvala!

(odgovor članu Haidi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Odejica, posteljnina
6.10.2008 20:56:31   
Paštetka
V IKEI imaš velike za veliko posteljo, in male za te male posteljce. Moraš pogledati na pravem oddelku. Poglej na IKEINI strani. Boš videla.

100 % jih imajo, ker jo imam doma. user posted image

Pa še odeja, vzglavnik in posteljina te pride cenej kot samo posteljina pri nas.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odejica, posteljnina
6.10.2008 21:02:19   
Paštetka
TUKAJ imaš vse:

http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/departments/childrens_ikea/10442-2/


mi imamo npr. tako: Že 2 leti in še vedno so barve tako kot je bila nova.
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10107784

user posted image
odeja:
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/60028510

evo deka je 7,99€, posteljina 9,99€, vzglavnik pa 2 €, zaščita za posteljo 4,99€, in rjuha z gumico ali kaj že je prav tako 4,99 ´€, obroba, 9,99 €.

Pa za moje pojme vzglavnika ne rabiš. naš 3 letnik še zdaj noče imeti vzglavnika. 14- mesečnica pa tudi ima povsod drugje v postelji glavo, samo na vzglavniku ne user posted image

Imaš pa za 9,9 € cel 5-delni komplet:

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/50118380

malo prebrskaj.


< Sporočilo je popravil Paštetka -- 6.10.2008 21:05:27 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Odejica, posteljnina
7.10.2008 8:29:27   
Detece
Paštetka samo za posteljico 120 x60 je to prevelika dimenzija! ali ne? odejico moraš potem preložiti na polovičko.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Odejica, posteljnina
7.10.2008 8:54:06   
Splet.Ka
Odejice so ponavadi širše od širine posteljice. Mi imamo posteljico 140x70, odejico (Medico Lux iz Odeje) pa diomenzije 140x100.

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Odejica, posteljnina
7.10.2008 9:16:20   
Anonimen
Jaz imam tudi posteljico 60x120cm in sem tudi vso posteljnino v Ikei kupila s kovtrčkom vred in mi je fino, da je kovtrček malo večji, da lahko bebico fino pokriješ in se ne more kar tako odkriti ter ga uporabljaš tudi dlje časa. Samo bi pa upozorila, da če se tam kupi posteljnina, je fino kupit tudi kovtrček, ker so kovtrčki pri nas drugačnih dimenzij in potem Ikeina prevleka ne paše gor ... tudi pri posteljnini za odrasle je tako.

(odgovor članu Splet.Ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Odejica, posteljnina
7.10.2008 18:57:13   
Paštetka
Detece, verjemi, da ni nič preširoko. Otrok ti bo en, dva tri zrasel. Potem ga pa pokriješ in ti del posteljine pride gor. Saj ne vem kako naj opišem, da boš razumela. Probaj dati pod odejo povšter in boš videla, da deka ne pride več po celi postelji, ampak do polovice. in potem se samo malo obrne otroček in je že brez posteljine. Npr. če mojo enoletnico pokrijem ima hrbet zunaj ali spredaj ni pokrita. In to je pri dojenčkih zelo pomembno, da lahko dekico malo zatlačiš ob telesu, da jim je bolj toplo in se počutijo kot v gnezdecu - zadekaš jih in lažje zaspijo.

Točno tole posteljino imamo mi v mali posteljici 120X60. Imamo pa tudi večjo eno posteljo 140 x70 in je v obeh OK. Pa nikar na pol zalgat, ker je res prav! Pa saj imajo avstrijci tudi take posteljice user posted image

Tista rjuha, kompleti, ki se kupijo pri nas (BC npr), so en, dva tri premajhne. Imam tudi eno tako majhno, ker sem jo kupila, ko sem bila 1. noseča. Uporabljam jo od 4. meseca lahko samo tako, da otroka pokrijem prečno. Zdaj pri 1. letu pa je tudi že prečno pokrivanje premajhno, ker ji pa spet noge silijo ven user posted image .

TI kar kupi tole v IKEI.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 7.10.2008 19:00:30 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Odejica, posteljnina
7.10.2008 19:03:32   
Anonimen
Če želite imeti lepo, res otroško in lepo posteljino ter ugodno in kvalitetno, se odpravite v IKEO.


Imam enake izkusnje.

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Odejica, posteljnina
20.10.2008 11:08:39   
Čebel@
pozdravljene!!
neki me zanima.......ve govorite o posteljini za v posteljico.....kaj pa zibelka??imam oboje doma in bi za začetek dala user posted image  v zibko ampak ne vem ali je treba potem manšo posteljino kupit??se opravičujem če se neumno sliši......ampak bo to 1.user posted image .........hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Odejica, posteljnina
20.10.2008 11:35:01   
julika
ok še moja izkušnja z ikeo.GROZA!!!!!!!!!!!!!!!!samo ena dimenzija odejic.mislim da so bile 110x125cm.posteljina ful pisana-meni nič všeč!kika ima dost boljšo izbiro.

majchy23, midva imama tud za začetek zibko.sma kupila odejico/pojšterček 80x80/35x40 cm.normalne odejice za v posteljico so se mi enostavno zdele prevelike za zibko.pa tak strošek to potem tud ni.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Odejica, posteljnina
20.10.2008 11:45:13   
J.L.
mi imamo vse iz BC ali pikapolonice. user posted image pa sem zadovoljna. edino kar me moti, da se ne dajo dobiti samo prevleke ampak moreš kupiti komplet z blazino in z vzglavnikom. user posted image

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?