|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   potrebujem nasvet
10.12.2008 11:43:03   
urška84
...in sicer predvsem od vseh vas, ki že imate družino, otroke, normalno delate v službi, skratka da ste polno zaposlene čez dan.

Torej, mene zanima, kako si razporedite čas za hrano. Nimam otrok (še), z možem sva sama (no, mačka imavauser posted image ), hodiva oba v službo (moja je sicer študentska, ampak je normalen delovnik in jo kot normalno jemljem), delava od 7.30 do 15.30. In problem? Jaz sem prepričana, da si ne znam razporediti časa med delovnim tednom - no, vsaj tako se meni zdi.

Bom opisala en povprečen delovni dan, pa mi mamice, ki imate vsega polno, pa vseeno uspete organizirati čas za normlane obroke, prosim prosim svetujte!

Vstanem ob 6.30, od doma oddidem nekje ob 7.10. Med tem čsaom se uredim za službo, pojem zajtrk (obvezno vsak dan). V službo pridem ob 7.30. Do tu, noben problem.  Imam pol urce časa za malico, navadno ga izkoristim med 12. in 13. uro za kosilo (jem na bone) v bližnji restavraciji. Med zajtrkom in kosilom ne jem nič, čeprav sem lačna. Mislite, da bi si morala kaj prinesti s seboj v službo? Ampak kaj (jogurt, kos kruha - ga jem itak za zajtrk...).

No, potem pa ... do 15.30 delam, ob 16.15 se v gužvi navadno vendarle zlijem do doma. Zrihtam sebe, mačka, še kaj postorim doma, ura je 18. kot bi mignil (tu mi ne gre v račun kaj delam tako dolgo?!). Zvečer si na znam naštimat ene preproste, pa hitro pripravljene večerje, navadno nič nimam doma (zelenjave se bojim kupovat, ker jem zunaj kosilo, pa se bojim, da bo vsa segnila v hladilniku - kako to uredite ve? Hodite vsak dan v trgovino?). In ker sem potem zvečer itak lačna, posežem po sladkarijah ali pa narezkih. Itak imam potem probleme s kilami.

Dvakrat tedensko imam aerobiko med 19. in 20. uro zvečer. Ta dva dneva se mi zdi, ko t da sploh nisem doma. Pa če pridem ob 16.30 domov je do aerobike še praktično 2 uri - v tem času nekatere gredo še po otroke v vrtec, šolo,.jih pelejo na aktivnosti, gredo ven na sprehod, jejo večerjo, delajo še 500 drugih stvari, jaz pa te dve uri ne znam izkoristit niti za eno normalno lahko večerjo.

Kaj mi priporočate? Upam, da razumete kaj sprašujem, prosim za nasvet - preizkušene recepte (lahk samo ime, bom si sama poiskala sestavine in to), kako ve jeste čez dan, kaj za vraga delam narobe?

Hvala vam!

_____________________________

Urshy Art
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: potrebujem nasvet
10.12.2008 12:10:15   
Gina
Ne razumem čisto dobro, ali sprašuješ za organizacijo dneva, ali kaj bi jedla zvečer?

Organizacija dneva je res čarovnika stvar, preveč se v teh časih hoče od ljudi, komaj zmorem vse poštimat. Pa nekaj si pozabila, ko imaš majhne otroke, se ti dan konča od 22.00 ali še kasneje. Nimaš več časa za običajne reči, dopoldne si v naporni službi, popoldne te čaka milion reči, zato bi bila jaz z veseljem doma, pa rihtala samo otroke, gospodinjstvo in dom. Oboje je res naporna reč. Ampak nekako gre, ker mora iti. Naučiš se ves čas delat kot speedy gonzales, laufaš skozi življenje kot ponorel butelj. Al pa ti ostane množica nedokončanega. Tako pač je.

Hrana pa ne vem zakaj ti je problem. A ni boljše večkrat po malem jesti? Jaz vstanem 5.45, popijem belo kavo, v službi sem 7.20, ob. pol devetih jem zajtrk, vmes kakšno sadje, pa kako malenkost, potem okrog poldne rogljiček ali juho ali solato iz naše menze. Kosilo jem okrog treh ali štirih, ponavadi prinesem kosilo iz šole, prej sem pa leta dolgo kuhala, samo ta hip mi je malce odveč, ap raje nosim domov, čeprav ni glih tako zelo dobro. Zraven skuham kaj na hitro iz domačega vrta, kadar se mi da, ker to mi je pa fajn (zelenjavo mislim). Potem jemo pa samo še večerjo, pa skoraj nikdar kuhano, (čokolino, hrustki, kornfleks, kruh marmelada, salama, sir, med, maslo, ribe..., včasih moj naredi kakšna jajca, ali kaj podobnega), edino otroci jedo vmes še kakšne jogurte ali kja podobnega.

Recepti za lahko večerjo? To si jaz predstavljam kot nekaj, kar na hitro skuhaš, ap kar ni ravno celo kosilo, je pa nekaj toplega, a si to mislila?

Mogoče njoki s sirovo omako
ali pa šampinjoni v smetanovi omaki
špageti na različne načine
pire in špinača
jajca na različne načine
puranov ali piščančji zrezek
polpet (mesni ali zelenjavni)
Goveja juha recimo s cmoki ali čim podobnim (to imaš lahko za par dni, lahko jo tudi zmrzneš in dotajaš po potrebi)
zelenjava v omaki s kuskusom
pica (testo spraviš v zmrzovalnik, ap ga odtajaš po potrebi)
slivovi cmoki (enako v zmrzovalnik)
kruhovi cmoki (spet jih imaš lahko v zmrzovalniku vmaprej narejene) + nekaj zraven
riž+ zelenjava
"ta hitri štruklji" (samo testo skup zmešaš - recept je na žlice, če ga boš rabila povej, da ga poiščem- ap skuhaš v vodi v prtičku)
polenta z mlekom
mlečni riž ali gres

(odgovor članu urška84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: potrebujem nasvet
10.12.2008 13:39:59   
urška84
Ja, Gina nekaj takega sem mislila ja. Kako si ve mame razporedite hrano čez dan, posebej pa kaj jeste zvečer - z lahko večerjo sem mislila nekaj, kar ne bo vzelo ful časa pa ne bo težka hrana in da ni ravno kosilo varianta (npr. ne bi mesa pekla/kuhala).

Nekako pa meni ne uspeva to 5 obrokov na dan. Imam zajtrk, imam kosilo. Potem pa zvečer samo bedarije napadem. user posted image

Bom naredila kot ti, da bom v službi nekaj malega pojedla (si bom prinesla kak sadje, kak jogurt, mogoče kakšne oreške za grizljat?) Pri nas v službi ima avtomat same naumnosti - sladkarije večinoma, piškote, nič takega, čemer bi lahko rekel malica...user posted image  Bom to prinašala s seboj. OK, to je rešeno.user posted image

Kaj pa ko pridem domov - navadno v hladilniku nima zelenjave, juhe. Lahko skuham domačo govejo juho, pa jo mam v hladilniku, pa si pol stvari zakuham zraven. To je res hitro pol pripravljeno. Al pa kako drugo juho. To bi res lahko. Polenta, mlečni riž, gres...ja, itakuser posted image  to je fajn. Gina, hvala!

No, glede zelenjave, joj vidim da imaš vrt....user posted image . Sem namreč v bloku in nimam vrta, pa me zanima kako imate zelenjavo kaj shranjeno - npr. se spomniš da bi si kaj naredil pa pri meni je tako, da je nikdar takrat nimam. Edino, č ejo kdaj izrecno kupim. Pa še takrat je kupim čisto malo, da mi je ne ostaja, ker se mi potem čez teden vse pokvari. kako jo hranite in koliko časa vam drži? Različna zelenjava, npr. za prilogo, za juho, za solato, za popečt ipd.

Pa še nekaj bi vprašala - čisto tako na pamet...da bi zdaj odprle vaš hladilnik - kaj vse imate notri, da ne hodite vsak dan v trgovino?

_____________________________

Urshy Art

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: potrebujem nasvet
10.12.2008 14:17:20   
nuala
Tudi jaz nisem čisto dobro razumela. Kdaj pa študiraš?

Prehrana:
zjutraj še naprej jej zajtrk
okoli 10 ali 10.20 pojej kakšno sadje, suho sadje, muesli ploščico,... in pij veliko tekočine
kosilo imej malo kasneje, morda okrog 14, pazi, da bo v njem dovolj zelenjave in nasitnih OH
ko prideš domov spet pojej kakšno sadje, jogurt, oreške, košček sira
zvečer ne potrebuješ kuhane hrane, glede na to, da že ješ kosilo; če pa že, ti glede na to, da imaš težave s kg priporočam zelenjavo in meso, obaro, juho, solato z jajci,...ne pa OH. Piščančji file, puran, ...je zelo hitro pečen. Da ti zelenjava ne bo ostajala jo kupuj zmrznjeno

Razporeditev dneva:
Čim manj kompliciraj, ne zapravljaj časa s kuhanjem ( tudi kasneje lahko vidva jesta v službi, otrok pa v šoli ), pospravljanje pa, če vsak dan posprljaš 15 min v stanovanju ne bo svinjerije, enkrat za vikend pa 2 uri in to je to


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu urška84)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: potrebujem nasvet
10.12.2008 14:47:29   
urška84
Nuala, čeprav praviš, da nis razumela vprašanja, si mi krasno odgovorila, hvala! Edino tole z zamrznjeno zelenjavo mi ni jasno....imam zamrznjeno zelenjavo, mislila sem na svežo. Imate to vsi doma kako pospravjeno al  greste vsak dan v trgovino? Glede na to, da je sveža....user posted image

Tudi s pucanjem se strinjam. Vsak dan po malem, tudi jaz ima tako, s tem da moj ageneralna čez vikend traja malo dlje, čez vikend pa tudi perem in likam, tega nimam čez teden.

Glede študija, pa v bistvu končujem diplomo (malo ima še za popravit), zato imam čas delat - absolventka. Diplomirati pa nočem na vrat na nos, ker potem sem pa popolnoma brez dohodkov.



_____________________________

Urshy Art

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: potrebujem nasvet
10.12.2008 15:45:09   
jakaracman
Zelenjavo in sadje imam jaz v hladilniku razen banan.Solato si operem in jo imam približno za 3x.Jej beljakovine in zelenjavo, posebej zvečer.Jaz imam vedno v hladilniku, jogurte, sadje zelenjavo, sir, skuto jajca.1x tedensko tržnica in trgovina in to je to.Pa frizer imam poln zmrznjene zelenjave, šparglji, stročji fižol, špinača, njoki, cmoki, goveja juha in meso.
Glede pospravljanja pa pospravim sproti in 1x tedensko imam pomoč.

(odgovor članu urška84)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: potrebujem nasvet
11.12.2008 7:51:16   
urška84
Jakaracman hvala za tvoj odgovor. No, zdaj mi je bolj jasno, mislim da bom morala čez vikend kako župco skuhat (večjo količino), pa kak cmok al pa kaj takega, pa ga zamrznit, več zelenjave si bom kupila, pa bo videla kako bo z njo, pa več moram kupit mlečnih izdelkov (jogurt, skuta).

No, danes sem spet imela zajtrk, za službo sem si pa prinesla dva kakija pa suhe fige za grickat, če bom lačna. Bom šla kasneje na kosilo, kot ste svetovali.

Mogoče se vam niti ne zdi, ampak ste mi vseeno precej pomagali. Hvala!user posted image


_____________________________

Urshy Art

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: potrebujem nasvet
11.12.2008 10:38:36   
kjava
Jest mam drugač tud vrt doma, ampak zdele pozimi ni ne vem kolk zelenjave, pa rajš zmrznjeno kupim. Se ne more pokvarit, pa še manj dela je, ko ni treba čistit, sekljat...
Porabim jo pa za kakšne obare, zelenjavne juhe, rižote, za prilogo, za zelenjavne zvitke.
Dej vseeno kdaj kakšno meso stenstaj, pa večjo količino, da daš pol kar takega na pol pripravljenega zamrznit in potem samo še dokončaš, npr. golaž, segedin, golaževo juho...
Faširano meso maš tud takoj spraženo, pa isto ga lahko večje količine naenkrat in daš v zamrzovalnik...

(odgovor članu urška84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: potrebujem nasvet
11.12.2008 10:51:13   
urška84
Bom upoštevala. ja, kakšno faširano pa res vedno pride prav, konec konecv lahko tudi faširano za preliv npr za testenine dam zamrznit, al pa za lazanjo. Dobra ideja.

Skratka, vidim, kaj mi manjka - en kup idej za to, kako pametno napolnit hladilnik. No, da se pohvalim, včeraj nisem nič sladkarij napadla zvečer - naredila sem si mlečen riž (pa še tega brez čokolade, ker mi je je zmanjkalo user posted image ). Urco kasneje sem imela aerobiko in ko sem prišla aazaj nisem bila ravno lačna. Krasno.

Hvala, hvala vsem!

< Sporočilo je popravil urška84 -- 11.12.2008 10:52:05 >


_____________________________

Urshy Art

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kravje mleko za dojenčka: da ali ne?
Čeprav je bilo že veliko povedanega in zapisanega, a še vedno tema o kravjem mleku za dojenčke odpira marsikatere polemi...




nosečnost
Lelly28 RR

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?

1. tromesečje (21%)

2.tromesečje (64%)

3. tromesečje (14%)


Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!