|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Umetna oploditev_bolniška
1.4.2005 19:29:11   
dadica
To pot se vam javljam v imenu prijateljice,lani je bila prvič v postopku umetne in imela odmrteje ploda v 6 tednu(dvojčka),letos januarja je bila ponovno v postopku in prijela se je ena pikica:bravo::bravo::bravo: .
Zdaj pa nastopi problem.njena G ji je predlagala bolniško , njena osebna zdravnica pa je v bolniško ne želi dat,ker pravi da je baje z 1.1.2005 sprejet nov zakon ki nosečnicam ne da takoj bolniške.Naj povem da dela v med barvami,hrupom in 8 ur na nogah,ter nosi težka bremena.Kaj naj naredi?Kako je bilo z vašo bolniško v nosečnosti,predvsem tiste ki ste bile v postopku umetne oploditve?

Hvala lepa za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Umetna oploditev_bolniška
1.4.2005 19:33:49   
baguSka
Hmm na nove zakone se glih ne spoznam.. Če je res to po zakonu določeno, potem bo težko. Če pa ne, pa nej poskusi dobit bolniško pri drugem dohtarju.:zmeden: Torej naj menja.

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Umetna oploditev_bolniška
1.4.2005 19:35:29   
baguSka
Hotla sm še to napisat pa sm bla prehitra: če ji ne bo uspelo dobit bolniške in če si res ne želi ponovne izgube svoje pikice, ji pomoje ne bo preostal drugega kot da pusti službo. Vem da to ne gre kar tko. Ampak zavoljo pikice :zmeden:

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Umetna oploditev_bolniška
1.4.2005 19:40:33   
dadica
ja saj na to je pripravljena,ampak jaz sem dobila bolniško zaradi malega izcedka:zmeden:,ko sem bila noseča!

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Umetna oploditev_bolniška
1.4.2005 19:43:33   
baguSka
Ja sej to ne vem. Možno. Če so res zakoni taki ne vem. Je pa vsekakor to bedarija. Spet bi se dal razpravljat glede slovenske populacije in to. Mah. Jst ne vem kako lohk sprejmejo tak zakon in potem jamrajo da ne delamo otrok. Matr me to razp...di!:hudicek::grrr:

Jst upam da jo bo dobila, če ne drugač pa nej vzame tvoje dohtarco. Al pa ti vpraši svojo če bi jo dala in nej zamenja.;)

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Umetna oploditev_bolniška
1.4.2005 20:15:35   
emaa
kolikor jaz vem te dajo takoj na bolniško, če G dobro napiše, naj napiše rizično nosečnost zaradi odmrtja ploda v prejšnji nosečnosti, pa kar naj pove, da dviga težka bremena in da dela med barvami (toksini). Če ne pa na prvič noseča vprašaj kaj mora reči, da je z njo narobe, da bo dobila bolniško in da bo isto zgodbo ponovila pri svoji zdravnici

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Umetna oploditev_bolniška
1.4.2005 20:43:09   
Mana
Moram se javit na to, saj se mi ob takih stvareh res močno dvigne pritisk, sploh ko slišim, da so splošni zdravniki tako pametni glede zanositve in nosečnosti, po drugi strani pa dajejo bolniško ljudem, ki so samo malo prehlajeni ali kaj podobnega. Jaz sem bila zaradi krvavitev v bolniški celo nosečnost, po šestem postopku ko sem zanosila pa mi je ginekologinja sploh rekla, da bom doma in lepo čuvala sebe in :duda:. Napisala mi je potrdilo za splošno zdravnico , katera je vsak mesec poslala na komisijo, ki mi je potrdila posaljšanje. Mislim, da ne komplicirajo pri umetnih oploditvah, sploh, če je bilo v preteklosti že kaj narobe.
Vso srečo prijateljici, da se bo vse dobro izteklo in Lp M in:duda:

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Umetna oploditev_bolniška
1.4.2005 20:50:21   
GoYa
Nosečnost po umetni oploditvi se obravnava enako kot "naravna" nosečnost.

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Umetna oploditev_bolniška
2.4.2005 11:08:53   
neni
Moram dodat svoj lonček.
Res je,da se taka nosečnost obravnava enako kot druge, samo meni se to ne zdi prav. In če že vsaki 20-letnici ki zanosi in hoče domov dajo bolniško, jo bi morali tudi eni, ki je tako težko pridelala pikico.
Pa ne kot nagrado ampak kot sigurnost da bo vse v redu.
No, naj povem, da sem tudi jaz imela podoben primer in sem ravno tako zanostila z dvema IVF in sem ju na žalost izgubila. Pa sem bila doma. Pri meni se pač niso razvijale in bi bilo enako če bi delala. Sem pa na neki način vesela, da sem bila doma ker sedaj vem, da ni povezano.
Za naprej bom pa videla.:miska:
Upam, da bo pri njej tokrat prišlo do konca. In da bo kmalu mamica.

lp Neni

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Umetna oploditev_bolniška
2.4.2005 16:08:28   
ameli
Žena mojega sodelavca je šla na IVF sredi decembra in od takrat ni šla v službo. Pa je vse OK, ampak ginekologinja se preveč boji, da b bilo kaj narobe. Mislim, da tisto o novem zakonu ne drži ravno. Kakšen zakon pa naj bi bil to, ki meče vse :nosecka: v en koš, halo??? Je pa res, da je veliko odvisno od sebnega zdravnika.

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Umetna oploditev_bolniška
2.4.2005 18:34:30   
VALENTY
No,da še jaz malo poročam.Baje,da sedaj prvih 15 dni od transferja nisi upravičen do bolniške(odvisno pa je tudi od izbranega zdravnika);ker v bistvu to še nipotrjena nosečnost. Ko pa je test pozitiven (nosečnost potrjena),pa ti bolniška pripada;vodi se pod rizično nosečnost.

Upam,da sem prov napisala!

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Umetna oploditev_bolniška
2.4.2005 21:25:50   
GoYa
OD kdaj pa to, da ti po ET ne priprada bolniška?
No, bom lahko iz prve roke rekla v ponedeljek, če to res drži.

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Umetna oploditev_bolniška
4.4.2005 7:55:41   
klarisa
:rozica:Kakor sem sama zasledila, če imaš umetno oploditev ti po predlogu ginekologa pripada bolniški stalež, sploh pa če je že bil kdaj prej splav.Po et-ju oz. še prej po punkciji mi moj g. vedno predlaga oz. vpraša kolk časa bi bila doma oz. bom..najbrž je tud veliko odvisno od samega ginekologa.je pa odvisno tudi kako vsaka posameznica prenaša hormone..

pa pa:rozica:

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?