|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   avtist .?
12.6.2009 9:28:02   
Anonimen
Spoštovani,

zadnjic sem bila na sistematskem pregledu pred solo in zdravnik mi je komenil, da moj otrok ima mogoce avtizrm. Zakaj? Ker noce govoriti z odraslimi osebami, z vzgojiteljicami tudi ne govori, sodeluje pa normalno, pise crke, stevilke. Ima prijatelje s katerimi komunicira normalno, je pa res da njegova izgovorjava s,š,  - šumniki je motena, ker mece jezik ven.. ali je zato otrok avtist?

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: avtist .?
12.6.2009 9:45:09   
Nika v službi
Ful čudno, da tak sum na "diagnozo" postavijo šele pri pregledu za vstop v šolo. Kaj pa redni sistematski pregledi do zdaj, pa test pri 3-letih?! A hodi v vrtec? Kako komuniciram tam, kaj pravijo v vrtcu, kako ga ti - kot mama - doživljaš, če generalno "primerjaš" druge otroke... Ma, cel kup vprašanj, meni se tole zdi več kot čudno. Sploh pa, če se je vse to opazilo šele sedaj....

Sicer pa - preberi si tule: http://www.avtizem.net/znakiavtizma.php

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 12.6.2009 9:48:30 >


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: avtist .?
12.6.2009 9:55:26   
Anonimen
jaz ga dozivljam kot normalnega otroka, res pa je da je bolj zaprt in ga je sram se vkljucit v druzbo... ma enako sem jst reagirala...pri 3 letih je bilo ok, ok, komuniciral z zdravnico ni, je pa vse naredil kot je moral, barve, kocke, stevilke...ne vem, bojim se da mi ne zaznamujejo otroka v brezveze...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: avtist .?
12.6.2009 10:10:58   
bskrle
Pa ste dobili kakšno napotnico za preglede?



_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: avtist .?
12.6.2009 10:15:52   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

jaz ga dozivljam kot normalnega otroka, res pa je da je bolj zaprt in ga je sram se vkljucit v druzbo... ma enako sem jst reagirala...pri 3 letih je bilo ok, ok, komuniciral z zdravnico ni, je pa vse naredil kot je moral, barve, kocke, stevilke...ne vem, bojim se da mi ne zaznamujejo otroka v brezveze...


kaj pa v vrtcu pravijo? Govori z vzg., z ostalimi otroki ali "tava v svojem svetu"?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: avtist .?
12.6.2009 10:22:37   
Anonimen
Z otroci normalno komunicira, z vzg. pa ne, noce in nocegovorit samo prikima ali odkima, ko pa dajo naloge vse leponaredi. Zdaj je zdravnik rekel, da bo dal napotnicoza AMR. Ma da meni deluje normalno.

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: avtist .?
12.6.2009 10:36:18   
Splišni
Verjetno je pač samo zelo sramežljiv, saj praviš, da si bila ti tudi. Take stvari so tudi malo dedne, vsaj v naši družini. Moja sestra je bila izredno plaha kot otrok, njena hčerka je ista.

Pa če je pri treh letih normalno sodeloval na pregledu ... ne vem, no. Sicer obstajajo različne stopnje avtizma, to je tudi res. Tudi če je v tvojem otroku malo avtista, pač je. Očitno mu to kakšnih velikkiih težav ne predstavlja, če praviš, da sicer pa pri nalogah in delu v vrtcu normalno sodeluje.

Če po pravici povem, sem jaz tudi mojega otroka malo sumila v tej smeri enkrat vmes, sem prav iskala znake avtizma na internetu in ga potem stem primerjala. No, pa zdaj, pri 7 letih, se mi zdi to še samo en medel spomin.

Upam, da bo tudi pri vas tako. Pa tudi če ne, boš vsaj vedela, kako mu lahko pomagaš, kaj moraš delat, da ga vzpodbujaš pri stvareh, ki niso njegova najmočnejša točka. Če pa bi imel kakšno izrazito obliko avtizma, bi pa kot mati gotovo že do sedaj opazila, pa mislim, da tudi ostali zdravniki, pri katerih si ga občasno imela, kakor tudi vzgojiteljice.

Mi npr. take oblike sistematskega pri petih letih pred šolo sploh nismo imeli. O.K., tisto, da so ga stehtali in izmerili višino, pa srce poslušalai in izmerili tlak, že, ampak psihologa pa sploh ne. Se mi zdi, da zadnje čase stroka malo želi opravičit te psihološke preglede pri petih letih in je treba pač malo napotnic napisat. Ker ravno par dni nazaj je ena mamica podobno bila vsa preplašena, ker do takrat ni nihče opazil, da bi z njeno hčerko bilo kaj "narobe". Ne vem no, upam, da je tako. Čeprav je to, če je tako, brezvezno strašenje staršev.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: avtist .?
12.6.2009 10:45:48   
Anonimen
sej vem...sla bom na pregledzaradi mene in otroka, ampak daga naredijo dabo to, pa no way...vsem hvala za odgovore in upam, da bo slo vse lepo mimo skozi. lepo se imejte pa lep vikend in dan se naprej...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: avtist .?
12.6.2009 10:52:04   
valerija77
Dokler nimaš potrjene diagnoze avtizem se ne obremenjuj. Vem da je to lažje reči kot narediti, ampak tudi sin bo čutil da nekaj ni v redu da te nekaj skrbi. Sama praviš da si bila bolj sramežljiva, torej je lahko tudi sin. Avtizem NIKAKOR ni deden. To vem, ker je moj brat avtist in sem to že spraševala zdravnike. Moj sin pa je star 3 leta in pol in morava hoditi k pedagoginji in logopedinji zaradi govora. Pač zaostaja pri govoru ampak so mi zdravnice rekle da lepo napreduje. Sploh pri fantih je lahko govor razvit kasneje. Res pa je tudi lahko malce posledica tega da sva šla z njegovim očetom narazen in sva bila z sinom v materinskem domu kjer sem bila obravnavana zaradi psihičnega nasilja. Še zdaj pa imava na sodišču vso zadevo.V vrtcu mi je rekla vzgojiteljica da težje naveže stik z otroci ker ne vejo kaj bi rad saj ga ne razumejo dobro. Pa najde drugačno pot da vzbudi njihovo pozornost. Tudi mene je malo strah če bo na koncu diagnoza avtizem. Pa kaj morem. Konec koncev je še vedno moj sin.

Zato se ne obremenjuj preveč ampak bodi čim več z njim zunaj in se mu pri igri pridruži kadar le lahko. želim pa ti da do te diagnoze nikoli ne pride.

LP

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: avtist .?
12.6.2009 11:22:09   
Anonimen
hvala za lepe besede, mi prav pridejo...

(odgovor članu valerija77)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: avtist .?
12.6.2009 20:19:29   
anajmad
Glej pri naši tamali imamo nonstop borbe z pediatrinjo v RA,da sumi na avtizem,ker še ne povezuje stavke pri treh letih. Ima sicer logopedinjo v vrtcu,drgač pa ponavlja besede,ko papiga,sam pri zdravnici v RA noče... In nas je hotela tudi zdej poslati na nevrološko,toda midva sva bila absolutno proti. Da bodo mojemu otroku merili možganske funkcije,ko sama vidim in vzgojiteljice v vrtcu,da čist normalno funkcionira,samo govori ne takokot bi morala-ne vem,no? Pristala sva nato,da še gre enkrat k psihologu,pa čeprav je podal svoje mnenje,da je samo zaostanek v razvoju(rojena je v 26.T) in zahtevala bom še teste,če je na kej alergična,pa čeprav je bilo do sedaj vse negativno. Nikakor pa ne bom šla na preiskavo k Dr. Macedoni,ker so jo starši in stanovski kolegi tako spljuvali,da hvala lepa. Raje bom šla,če bo potrebno seveda v Italijo ali pa v Srbijo.
Je pa res,da je zdej za dohtarje vsak tadrugi otrok avtist,ker je modno,mislim ta diagnoza,da me ne bodo spet mame pojedle.
Tudi sam sem bila zelo zadržana kot otrok in se nisem hotela vključiti v družbo,kar pri moji tamali ni moteče. Zelo rada se igra in sodeluje,toda zaljubljena je v svojo varuško po dolgem in počez,da je kr hudo videt. Me kar stisne,ker gre oktobrra na porodniško. Toda se bo že navadila.
Znana Dr. Cerarjeva(slovenka leta 2008) mi je pred dobrim letom poslala mail,ko sem jo vprašala,kaj meni,če ima naša tamala avtizem in mi je napisla,da njena sinova sta sigurno imela avtizem,ker sta se ful rada skrivala pod mizo in posteljo. Toda na žalost vseh teh znanstvenikov,je en doktor ,en pa pa pravnik.
Toliko,da ni vse črno in ni vsak otrok avtist,ki se noče pogovarjati.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: avtist .?
12.6.2009 20:33:11   
hothien

IZVIRNO SPOROČILO: anajmad

Glej priNikakor pa ne bom šla na preiskavo k Dr. Macedoni,ker so jo starši in stanovski kolegi tako spljuvali,da hvala lepa. Raje bom šla,če bo potrebno seveda v Italijo ali pa v Srbijo.



A mi lahko prosim kaj več poveš? Magari na zs, prosim.

_____________________________

Do I look like I give a shit?

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: avtist .?
12.6.2009 21:47:54   
ely*
Nič se ne obremenjuj, itak ti ne more samo ena oseba rečt da je ima avtizem ali ne. Macedonijeva pa je una, ki da žegen, saj je kao edina strokovnjakinja pri nas.

Anajmad, kaj pa imajo testi za alergijo veze z avtizmom? Oprosti, ampak mi ni jasno.

Hothien v Italijo ali Srbijo greš, če želiš dati otroka z avtizmom na dieto. Pravijo da so vsi, ki imajo avtizem zastrupljeni s težkimi kovinami in bakterijami v črevesju. Dati moraš raziskati lase in blato in sicer v Ameriko. Pravijo, da morajo iti na dieto brez gluteina in kazeina. Urin pošlješ na Norveško, ker se naši testi razlikujejo od Norveških.
Ampak sploh ni treba več v tujino hodit, ker ti lahko dr. Patterson iz Avstralije vsa navodila prek maila daje. Je pa ta dieta zelo draga. 1kg take moke stane okoli 5 evrov, Macedonijeva pa jemlje to kot alternativno medicino.

Mojemu sinu so diagnosticirali avtizem skoraj pri 4 letih. Na sistematskem pri 3,5 letih je najprej posumila psihologinja, pregledali so ga še v razvojni ambulanti, logopedinja, specialna pedagoginja, pediatrinja, vrtec je podal svoje mnenje... Macedonijeva pa je samo una ki ti reče to je to.
Jaz sem hvaležna, da smo dobili diagnozo, naučili smo se z njim delati in ne vem, če bi bilo danes tako kot je če diagnoze ne bi imel.

(odgovor članu hothien)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: avtist .?
13.6.2009 20:36:01   
hothien
Aha... mi tudi hodimo k Macedonijevi, ampak ne zaradi avtizma.
Hvala za odgovor ely*

_____________________________

Do I look like I give a shit?

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?