|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gradnja - stalne reklamacije
4.8.2009 0:16:54   
TomTaylor
jz več ne vem, ali je to nekaj normalnega, da je pri gradnji treba skoraj vsako naročeno stvar reklamirat, al imava samo midva tako "srečo".

Najhuje je s kuhinjo (Svea Zagorje, kupljena preko Domles Lj.). Najprej so zamujali z dobavo za celih 8(!) tednov, montaža naj bi bila opravljena najkasneje v 30 dneh od dneva dobave. Kuhinja je doma že 2 meseca in še vedno ni dokončno postavljena. Montažerji so prišli že 4x in vsakič nekaj (kao) manjka, fali, ne štima,...Nazadnje sva celo ugotovila, da so nama namesto pulta naročenega po šabloni (po meri in naj bi bil v 1 kosu - doplačilo cca 200 evrov) skombinirali kar navaden pult, ki je zdaj zliman skupaj iz 4-ih delov. Nekaj predalov se zatika pri zapiranju, en večji predalnik je montiran postrani,...


Potem kuhinjska napa - kupljena sicer kot razstavni eksponat (vrhunske kvalitete), pri istem prodajalcu kot kuhinja, sconto 20%, vendar videna in kupljena že razstavljena - tako nisva videla, da so polomljeni nosilci, ki držijo kaljeno steklo. ..in se nimam nikomur za pritožit, ker je bila napaka ugotovljena v izvenzakonskem roku, in ko se lahko samo še tukaj na rr bunim...

Notranja vrata - Lip Bled, ukrivljena in se ne dajo zapirat.

Kopalniški regal - narejen po naročilu in po meri pri nekem registriranem mizarju. 1 predal se ne da odpreti, ker je g. mojster pozabil, da bomo naknadno vgradili notranja vrata. In zgrešen odtenek barve - naročena pistacija zelena, skladno z otenki barve v ploščicah, narejena pa v neki ogabno zeleni barvi, ki se popolnoma tepe z vsemi barvami v kopalnici. Mojster vztraja, da smo tako barvo naročili (tako ogabno zeleno bi si pa ziher zapomnila)...Ampak barva je lahko predmet reklamacije le, če barvni odtenek odstopa za nevekolikože procentov po nevemkateriže barvni lestvici....Na koncu sem po naključju ugotovila, da je mojster dejansko barvno slep!!! (zeleno barvo in vse odtenke zelene vidi v oker barvi!!). Reklamacije ne priznava, meni pa se zaradi 600-ih evrov (čeprav za en kopalniški regal ni malo) ne gre na sodišče tožarit al je gospod farbenblint al ne...

Kopalniški umivalnik - umetni marmor (gorenje kopalnice) dostavljen brez ustreznih odvodnih cevi in "manšet"

Parket - bambus, različna odtenka parketa in obrobnih letev, čeprav bi barve morale biti enake.

Vgradnja Velux oken - neupoštevanje strukture strehe in zato nepravilna vgradnja.


....in še in še...

pa nisva nekaj pretirano zahtevna ali dlakocepska, ampak hudiča, vsako stvar se čaka najmanj po 6 tednov, kljub temu, da se jo v gotovini plača takoj, pa niti ne kupujeva t.i. "cheap" robe, potem pa taka šlamparija in reklamacije. In spet čakanje...

Tudi čas je denar...

A se kaj takega še komu dogaja/ se je dogajalo??



_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gradnja - stalne reklamacije
4.8.2009 1:04:34   
ZmajTolovaj
Joj, te razumem. Pri nas je bilo sicer bolj ali manj OK - zanimivo se je še najbolj obneslo ravno s Sveo, sem bila pa osebno v njihovem salonu in smo se vse zmenili in so se tudi držali tega, edino montažerja sta bila pa res šlampasta, ampak montažerje imajo vse sorte različnih, pač pogodbeno, in je samo od sreče odvisno, na koga naletiš, pa še pustila sem ju sama, ker sem morala v službo (zdaj vem, da bom naslednjič visela zraven in jim gledala pod prste). 

Ko sva kupovala taveliko vgradno omaro za spalnico (hoby les al neki takega), sva bila ful zadovoljna s storitvijo v smislu  - je prišel šef, zmeril, smo se vse zmenili, zagarantiral je rok dobave in so res prišli v ene 2-3 tednih, kar je bilo SUPER, ampak montažerji so bili spet eni luftarji in HB je bil mož cel čas doma, drugače bi bilo vse napol - recimo tista izvlečna palica za srajce obešat, to so tako najprej namontirali, da sploh ni šlo do konca ven, pa je rekel montažer mojemu, sej če je žena dost visoka, ne bo problem user posted image user posted image user posted image .
No, potem so kar lepo premontirali 10cm nižje, da je funkcionalno, kot mora bit. Halo.

Drugač pa so te reklamacije ful ful ful pogoste, čist PREPOGOSTE, glede na vso konkurenco na trgu in pač pravice potrošnika, ampak a veš, meni se zdi, da folk premalo zateži, ko je kaj narobe. Jaz sem zelo netolerantna došlamparije in je.bi.vetrovskega odnosa, tako da ob kakih večjih nakupih zmer vprašam ekstra, a smo se res razumeli - se pravi jaz dobim ploščice v 6 tednih? SIGURNO?? IN ČE NE??
Da potem vsaj vem, komu težit.

Prijateljica je imela ful probleme, ko sta urejala spodnjo etažo v hiši. Kuhinja (lip bled, se mi zdi) zamujala nekaj mesecev, potem so pripeljali ene napačne elemente in poškodovan pult, montažo sta čakala celo večnost, ker so bili ravno dopusti al nekaj podobnega (naročila sta po novem letu).
Notranja vrata (jelovica, če se prav spomnim) so jima prišli sami zmerit, pa so vse narobe zmerili in sta tudi čakala, potem je bilo pa treba vse nazaj pošiljat in reklamirat, se je spet zavleklo .. Pa še kup stvari.

Ma ne vem. Če bom kdaj dočakala svojo hišo, bom šla lepo v Ikeo in kupila za manj denarja in sama sestavila, bom vsaj vedela, na koga bit jezna, če bo vse cigu migu user posted image


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gradnja - stalne reklamacije
4.8.2009 8:09:54   
gita10
Joj sem šla čez vse to in te razumem. Najtežje je bilo tiste dni, ko smo že najemniško stanovenje odpovedali nismo pa še imeli cel kup stvari dokončanih- tako, da smo prvih 14 dni jedli v dnevni sobi kupljeno hrano. To ne pomeni, da iščemo napake ampak koliko plačujemo in se odrekamo za teh nekaj svojih kvadratov normalno, da pričakujemo, da bomo imeli lepo in tako kot si želimo, pa kljub temu se vsak dan jezim, ko gledam notranja vrata, ki niso takšna kot bi morala biti pa sfušan hodnik... zato če se vam ne mudi ( nam se je ) reklamiraj toliko dolgo dokler ni vse tako kot mora biti. Ampak je res, da na koncu nama je že zmanjkovala denarja in časa in, da nisva več morala ničesar storiti- sedaj pa po enem letu ko se je bančni račun spet opomogel popravljam in zapravljam denar za tisto kar bi moralo biti že takrat narejeno.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gradnja - stalne reklamacije
4.8.2009 8:38:16   
TomTaylor
sej to je tisto, ko se nama mudi (rok poroda se vztrajno bliža) in že tako so dobavni roki ful dolgi in potem preden rešijo reklamacijo traja 8-30 dni, potem pa ponovno čakanje 6 tednov...in potem sem skoraj srečna, da kakšna stvar pride vsaj približno ob roku in večkrat zamahnem z roko in se sprijaznim z npr.lesenimi nogami kavča namesto kovinskimi ali bukovimi vrati namesto jesen-ovi...



_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: gradnja - stalne reklamacije
4.8.2009 13:32:51   
Lunca1
Se mi sliši znano, ja. ko sva prvič prenavljala stanovanje, so bile pri čisto vsaki stvari napake. Še najboljši je bil keramičar, pa še ta je dal dekor na napačno mesto kot smo narisali na steno.user posted image  Za Lip Bled, pa so tudi eni prijatelji čakali celo večnost, pa še potem imeli težave z reklamacijo. No midva nisva imela pa nobenih problemov, res je pa, da je vrata moj mož zmontiral sam, je pa zelo natančen pri teh stavreh.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: gradnja - stalne reklamacije
4.8.2009 13:48:43   
Oceania
TT, v kolikor nimate vsega plačanega vnaprej, lahko s pisno obrazložitvijo zmanjšaš račun. To je edino kar boli te šelebajzarje.

Aja, ta situacija mi je drugače zelo poznana. Ikea rules!

< Sporočilo je popravil Lady Birdkiller -- 4.8.2009 13:49:38 >

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
4.8.2009 13:53:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Oceania)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: gradnja - stalne reklamacije
5.8.2009 13:35:09   
Metuljček Cekinček
Z gradnjo imam tudi jaz grozljive izkušnje.

Naj začnem z balkonom in teraso. Zmenili smo se, da ploščice montirajo po diagonali in ne ravno. Začnejo z delom, odpeljem sina v vrtec, ko pridem domov, vidim, da jih polagajo ravno user posted image . Jim rečem diagonalno smo se zmenili. Oni rečejo, da imajo potem premalo ploščic. Jaz vztrajam, položijo ploščice diagonalno. Sredi dela jim ploščic zmanjka. Očitno bi jim itak ploščic v vsakem primeru zmanjkalo, ker niti pol balkona ni bilo prekritega. Vrnejo se nič prej kot čez dva meseca (kljub nenehnemu klicanju in gnjavljenju). Ista zgodba v kopalnici (zmanjka ploščic). Na koncu pač nisva poravnala računa v celoti in smo se pogodili za 20 % nižjo kupnino, kar seveda ne upraviči vseh živčnih vojn in negotovosti, kje bomo živeli z majhnimi otroci, ker je stanovanje že prodano in moramo ven!

Pult v kopalnici iz masivnega lesa - ni jim ga uspelo montirat na steno, ker je bil pretežek, oni pa niso imeli ustreznih nosilcev. Podstavili leseno palico, da se vse skupaj ne zruši in se v roku enega leta še niso prikazali. Drugega mizarja ali mojstra, ki bi prišel popravit tako "malenkost" pa tudi ne morem dobiti, ker noben ne migne s prstom za manj kot 1.000 €.

Pipa na kadi je bila montirana narobe, tako da jo je mož odmontiral in pravilno obrnil. Ob prevm kopanju v novi hiši smo imeli poplavo, ker je vodovodar "pozabil" povezati cevi, rob kadi pa je vseeno zmontiral. Tega vodovodarja je mož tako prestrašil, da nama potem sploh ni računal montaže kopalniške opreme, ampak spali pa tudi nismo še cel teden, ker nas je bilo strah, kaj se bo zgodilo, ko prižgemo pralni stroj, potegnemo vodo na stranišču ali karkoli drugega, povezanega z vodovodom. No, smo nabavili še drugega vodovodarja, da je pregledal vse inštalacije in smo zdaj mirni.

Pa še bi lahko naštevala!

Jaz mislim, da recesije ni, dokler si gradbeniki in pohištveniki in podobni mojstri lahko privoščijo takšne šlamparije! Vsakega je malodane treba na kolenih prosit, da ti pride nekaj proti plačilu naredit.

Z Ikea kuhinjo pa nismo imeli nobenih problemov. Izrisali, naročili, oni so nam jo pravočasno dostavili, njihov pogodbeni montažer v Sloveniji pa je bil tudi hiter in natančen.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: gradnja - stalne reklamacije
11.8.2009 11:11:22   
Poka
Nisva še tako daleč, ampak imam že eno gradnjo za sabo - ko so gradili moji starši in vem, kako je mama norela user posted image Nam so tudi ploščice v kopalnici narobe položili, žal so tako ostale ker je bilo prepozno, delal je pa en na fuš in se nismo mogli komu pritožit.

Glede onih ploščic mi je pa izjava ja - da jih bo premal, če bodo drugač obrnjene, površina je itak ista user posted image Katera logika - mogoče je mislil, da bo jih bilo treba rezat in bi jih zato bilo premal. Ti mojstri tako ne znajo 3x3 zračunat...

Do sedaj - ko so zidali, so namesto vrat začeli zidat okno - sreča sem pravi čas videla, ampak to še ni tako hudo. bolj je bil hudič, ker so eno preklado premalo ojačali, pa so imeli na voljo železa več kot dovolj. Imava namreč celo spodnje nadstropje en sam velik prostor, skoraj dobesedno, zato pa ful ojačano plato in temelje z železom.

Jim moraš kar stat za hrbtom ja - ko bodo delali kuhinjo ipd. bo verjetno pri naju stalno nekdo zraven - delala bova doma, tako da ne bo problem.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: gradnja - stalne reklamacije
27.8.2009 9:07:02   
urška76

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

jz več ne vem, ali je to nekaj normalnega, da je pri gradnji treba skoraj vsako naročeno stvar reklamirat, al imava samo midva tako "srečo".




Midva še nisva pri ntranji opremi pa se sprašujem čisto isto.
V hiši mojih staršev si urejava nadstropje in mansardo. In ker mojadva notri živita, sva že prted podpisom pogodbe jasno povedala, da se kvaliteta njunega življenja ne sme drastično spremenit. Ok, vedelo se je, da bo ropot in prah. Samo da pa dvakrat dežuje in da jima obakrat zalije stanovanje je pa višek. Ob vseh opozorilih, da naj luknje zaščitijo. Da je bil dež obakrat napovedan.
Na strehi so neki narobe odrezal in so oni kar s silikonom zamazal (čez tri leta, ko bo silikon popustil mi bo pa not teklo),pa frčado bodo morali celo popravit, ker so zaj***, pa še polno enih malenkosti na strehi je narobe. Stara okna so ven zmetali takoj na začetku poletja nova so naročili komaj prejšni teden (čakalna doba je tri mesece) in me je groza, da bo mojima spet kaj zalilo.Postavljen imajo en kvazi škripec in so nama že fasado in eno okensko polico poškodovali, ko so opeko in siporeks gor vlačili. Da ne govorim o tem, da jim je pri postavljanju strehe ena lega odltela in imamo vsi veliko srečo, da je delavc pravi čas odskočil. Ne vem, kako bi živela v stanovanju, če bi imela smrtno nesrečo na vesti. S tem, da smo bili dogovorjeni, da bo okoli hiše oder in vse skupj zavarovano še pred postavitvijo nove strehe (oder sozačeli postavljati včeraj). Še sreča, da imava vsaj dobrega nadzornega, ki se na stvar spozna in opozori tudi na tiste napake, ki jih midva spregledava. Pa to je komaj začetek, zdej so začeli s postavitvijo sten.
Upam, da so vse pritožbe kaj zalegle in naju bodo nehal jemat kot dva smrkavca, ki nimata pojma pojmu.
Pa nisva vzela nekih poceni kvazimojstrov, ampak gradbeno firmo ki jo bova user posted image drago plačala.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: gradnja - stalne reklamacije
17.9.2009 12:00:20   
TomTaylor
Urška76, ja to je pa še huje, da imaš firmo najeto in nadzornika g.del zraven, pa da ti takle svirajo! mislm... Midva sva šla vse v lastni "režiji" delat. 

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: gradnja - stalne reklamacije
17.9.2009 12:20:39   
Šarki
IZVIRNO SPOROČILO: Metuljček Cekinček

Z gradnjo imam tudi jaz grozljive izkušnje.

Naj začnem z balkonom in teraso. Zmenili smo se, da ploščice montirajo po diagonali in ne ravno. Začnejo z delom, odpeljem sina v vrtec, ko pridem domov, vidim, da jih polagajo ravno user posted image . Jim rečem diagonalno smo se zmenili. Oni rečejo, da imajo potem premalo ploščic. Jaz vztrajam, položijo ploščice diagonalno. Sredi dela jim ploščic zmanjka. Očitno bi jim itak ploščic v vsakem primeru zmanjkalo, ker niti pol balkona ni bilo prekritega. Vrnejo se nič prej kot čez dva meseca (kljub nenehnemu klicanju in gnjavljenju). Ista zgodba v kopalnici (zmanjka ploščic). Na koncu pač nisva poravnala računa v celoti in smo se pogodili za 20 % nižjo kupnino, kar seveda ne upraviči vseh živčnih vojn in negotovosti, kje bomo živeli z majhnimi otroci, ker je stanovanje že prodano in moramo ven!



ja to si pa čisto sama kriva če ste premal ploščic kupliuser posted image   pa če se diagonalno polaga se veliko več ploščic reže, tko da je več odpadka. morš prej kakšnega pečarja vprašat kolk več ploščic je treba kupituser posted image

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: gradnja - stalne reklamacije
17.9.2009 12:28:25   
Šarki
IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Glede onih ploščic mi je pa izjava ja - da jih bo premal, če bodo drugač obrnjene, površina je itak ista user posted image   Katera logika - mogoče je mislil, da bo jih bilo treba rezat in bi jih zato bilo premal. Ti mojstri tako ne znajo 3x3 zračunat...




ja itak da jih je treba v vsakem primeru rezatuser posted image  sej ploščic ne dobiš po naročilu (velikost) tko k kuhinjo user posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: gradnja - stalne reklamacije
17.9.2009 12:32:18   
urška76

IZVIRNO SPOROČILO: Šarki

IZVIRNO SPOROČILO: Metuljček Cekinček

Z gradnjo imam tudi jaz grozljive izkušnje.

Naj začnem z balkonom in teraso. Zmenili smo se, da ploščice montirajo po diagonali in ne ravno. Začnejo z delom, odpeljem sina v vrtec, ko pridem domov, vidim, da jih polagajo ravno user posted image . Jim rečem diagonalno smo se zmenili. Oni rečejo, da imajo potem premalo ploščic. Jaz vztrajam, položijo ploščice diagonalno. Sredi dela jim ploščic zmanjka. Očitno bi jim itak ploščic v vsakem primeru zmanjkalo, ker niti pol balkona ni bilo prekritega. Vrnejo se nič prej kot čez dva meseca (kljub nenehnemu klicanju in gnjavljenju). Ista zgodba v kopalnici (zmanjka ploščic). Na koncu pač nisva poravnala računa v celoti in smo se pogodili za 20 % nižjo kupnino, kar seveda ne upraviči vseh živčnih vojn in negotovosti, kje bomo živeli z majhnimi otroci, ker je stanovanje že prodano in moramo ven!



ja to si pa čisto sama kriva če ste premal ploščic kupliuser posted image   pa če se diagonalno polaga se veliko več ploščic reže, tko da je več odpadka. morš prej kakšnega pečarja vprašat kolk več ploščic je treba kupituser posted image


Mogoče so pa zmenjeni, da pečar sam kupi ploščice. Midva sva si jih šla izbrat, točno kakšne želiva in kje sva jih videla, kupili jih bodo pa oni, ker nam dajo več popusta kot trgovina (itak imajo polagalci s temi trgovinami svoje pogodbe). In če mi še kle zatajijo jim pa ne vem kaj naredim.

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: gradnja - stalne reklamacije
17.9.2009 13:12:51   
sazi
hudo znano
-kuhinja še po skoraj enem letu ni popolna
-letve smo poslali nazaj še preden so jih zmontirali - so bile res čisto druge barve
-ob montaži kopalniške opreme so nama počili precej drago banjo - najprej smo se morali skregati, da so sploh priznali napako in dobalivili novo - vse je pa stalo 2 meseca, da je prišla in so se dela lahko nadaljevala (je bila banja vgradna in so morali počakati s polaganjem ploščic)
-montar stemskih omar v jedilnici je v steno navrtal en kup lukenj, pa ni uspel gor spravit omar - jasno, ko jih je pa zvrtal narobe - očitno mu je tista razdalja med vijaki v navodilih prehuda znanstvena fantastika - mož ga je poslal domov in raje zmontiral sam . da se ti zrola

ampak to so malenkosti - večji problem so reklamacije zaradi gradnje - zamakanja, pokanje opornega zidu in podobne zadve - ni ne konca ne kraja...

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: gradnja - stalne reklamacije
25.9.2009 7:15:33   
Šarki
no, to je pa to, k je treba najcenejšega vzet, pol pa veš kaj dobišuser posted image  tko k ploščice ne kupte najcenejše, tko tud pr mojstru ne smete šparatuser posted image  al pa se vsaj pozanimajte kaj je že kje naredil. 

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: gradnja - stalne reklamacije
25.9.2009 8:33:39   
urška76

IZVIRNO SPOROČILO: Šarki

no, to je pa to, k je treba najcenejšega vzet, pol pa veš kaj dobišuser posted image  tko k ploščice ne kupte najcenejše, tko tud pr mojstru ne smete šparatuser posted image  al pa se vsaj pozanimajte kaj je že kje naredil. 


Nisva vzela najcenejšega. Je prekleto drag. user posted image In tud dobra priporočila je imel. Med ponudbami sva se zanj odločila ravno zaradi dobrih priporočil. Če bi vzela najcenejšega bi se nase jezila, ker sem šla šparat pri stvari, ki jo bom vsaj trideset let uporabljala.
Samo očitno se z njim ne da drugač kot na trdo. K zdej smo se tud zmenili eno, drug dan pa začne delat neki druzga. user posted image

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: gradnja - stalne reklamacije
25.9.2009 15:20:22   
Metuljček Cekinček

IZVIRNO SPOROČILO: urška76


IZVIRNO SPOROČILO: Šarki

no, to je pa to, k je treba najcenejšega vzet, pol pa veš kaj dobišuser posted image  tko k ploščice ne kupte najcenejše, tko tud pr mojstru ne smete šparatuser posted image  al pa se vsaj pozanimajte kaj je že kje naredil. 


Nisva vzela najcenejšega. Je prekleto drag. user posted image In tud dobra priporočila je imel. Med ponudbami sva se zanj odločila ravno zaradi dobrih priporočil. Če bi vzela najcenejšega bi se nase jezila, ker sem šla šparat pri stvari, ki jo bom vsaj trideset let uporabljala.
Samo očitno se z njim ne da drugač kot na trdo. K zdej smo se tud zmenili eno, drug dan pa začne delat neki druzga. user posted image


Smo vse dali skoz. Najprej sva z možem rekla, da vzameva samo mojstre, ki nama jih znanci priporočajo in so bili mojsti katastrofa. Potem sva rekla, da vzameva samo tiste, ki nama jih nadzorni priporoča in so bili katastrofa. Potem sva rekla, da vzameva samo uveljavljena podjetja (ki so seveda dražja) in je bila še največja katastrofa.

Pri ploščicah pa se nisva midva uštela, ker sva podjetju posredovala kvadraturo kopalnic in balkonov ter izbrala ploščice. Oni so seveda prišli sami še enkrat vse izmerit - da bo res ziher user posted image

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: gradnja - stalne reklamacije
26.9.2009 10:41:16   
ajtim76
Berem tele vaše dogodivščine in ne morem verjet. Kot bi gledal risanko A JE TO. user posted image Po poklicu sem elektrotehnik, kar pomeni, da se na elektriko spoznam. Že več kot 10 let pa z tastom delava adaptacije kopalnic - vodovod in polaganje keramike - IN MI NIKAKOR NI JASNO, DA SE TAKE STVARI DOGAJAJO. Al sva s tastom povprečna šušmarja in so tili iz vaših zgodb za pobi... al pa midva delava brez napak. To kar navajate je nedopustno.
Kako je možno da ti pri kadi ne zveže odtoka - to je res samo za pobit. Pa nisem nestrpen.
Pa kar se tiče ploščic. Nekaj procentov na kvadraturo je potrebno naročit več zaradi razreza..caa 10 %.

_____________________________

Lp, Mitja!

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: gradnja - stalne reklamacije
28.9.2009 10:10:08   
kalbo
O pa se dogajajo točno takšne reči. Pri nas so žal obrtniška dela premalo cenjena, zato so v te poklice zašli po večini odpadniki iz osnovnih šol. To je razlog, zakaj imamo pri nas krš od obrtnikov, dobri so pa do grla v delu.

Jest zato večino stvari delam sam, ker imam še od moje gradnje živce razrahljane.

Moj nasvet vsem, ki se spravljate zidat v lastni režiji. Naj vam ne bo škoda denarja za res dober in kvaliteten nadzor, to odtehta veliko živcev in sivih las. Nadzornik pa tudi pozna izvajalce, ki so z njegove strani preverjeni in jim zaupa. Tko nekako bi se loti sam, če nebi imel časa stat mojstrom za ritjo. Ljudje po večini pozabijo na nadzor. Ni škoda denarja recimo za marmor v kopalnici, za nadzor pa vedno zmanjka, pol so pa težave.

(odgovor članu ajtim76)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: gradnja - stalne reklamacije
28.9.2009 10:11:33   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: urška76


IZVIRNO SPOROČILO: Šarki

IZVIRNO SPOROČILO: Metuljček Cekinček

Z gradnjo imam tudi jaz grozljive izkušnje.

Naj začnem z balkonom in teraso. Zmenili smo se, da ploščice montirajo po diagonali in ne ravno. Začnejo z delom, odpeljem sina v vrtec, ko pridem domov, vidim, da jih polagajo ravno user posted image . Jim rečem diagonalno smo se zmenili. Oni rečejo, da imajo potem premalo ploščic. Jaz vztrajam, položijo ploščice diagonalno. Sredi dela jim ploščic zmanjka. Očitno bi jim itak ploščic v vsakem primeru zmanjkalo, ker niti pol balkona ni bilo prekritega. Vrnejo se nič prej kot čez dva meseca (kljub nenehnemu klicanju in gnjavljenju). Ista zgodba v kopalnici (zmanjka ploščic). Na koncu pač nisva poravnala računa v celoti in smo se pogodili za 20 % nižjo kupnino, kar seveda ne upraviči vseh živčnih vojn in negotovosti, kje bomo živeli z majhnimi otroci, ker je stanovanje že prodano in moramo ven!



ja to si pa čisto sama kriva če ste premal ploščic kupliuser posted image   pa če se diagonalno polaga se veliko več ploščic reže, tko da je več odpadka. morš prej kakšnega pečarja vprašat kolk več ploščic je treba kupituser posted image


Mogoče so pa zmenjeni, da pečar sam kupi ploščice. Midva sva si jih šla izbrat, točno kakšne želiva in kje sva jih videla, kupili jih bodo pa oni, ker nam dajo več popusta kot trgovina (itak imajo polagalci s temi trgovinami svoje pogodbe). In če mi še kle zatajijo jim pa ne vem kaj naredim.



Tukaj je caka. Zakaj pa misliš, da ti lahko dajo oni več popusta?

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.9.2009 10:12:17 >

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: gradnja - stalne reklamacije
28.9.2009 10:48:02   
urška76

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: urška76


IZVIRNO SPOROČILO: Šarki

IZVIRNO SPOROČILO: Metuljček Cekinček

Z gradnjo imam tudi jaz grozljive izkušnje.

Naj začnem z balkonom in teraso. Zmenili smo se, da ploščice montirajo po diagonali in ne ravno. Začnejo z delom, odpeljem sina v vrtec, ko pridem domov, vidim, da jih polagajo ravno user posted image . Jim rečem diagonalno smo se zmenili. Oni rečejo, da imajo potem premalo ploščic. Jaz vztrajam, položijo ploščice diagonalno. Sredi dela jim ploščic zmanjka. Očitno bi jim itak ploščic v vsakem primeru zmanjkalo, ker niti pol balkona ni bilo prekritega. Vrnejo se nič prej kot čez dva meseca (kljub nenehnemu klicanju in gnjavljenju). Ista zgodba v kopalnici (zmanjka ploščic). Na koncu pač nisva poravnala računa v celoti in smo se pogodili za 20 % nižjo kupnino, kar seveda ne upraviči vseh živčnih vojn in negotovosti, kje bomo živeli z majhnimi otroci, ker je stanovanje že prodano in moramo ven!



ja to si pa čisto sama kriva če ste premal ploščic kupliuser posted image   pa če se diagonalno polaga se veliko več ploščic reže, tko da je več odpadka. morš prej kakšnega pečarja vprašat kolk več ploščic je treba kupituser posted image


Mogoče so pa zmenjeni, da pečar sam kupi ploščice. Midva sva si jih šla izbrat, točno kakšne želiva in kje sva jih videla, kupili jih bodo pa oni, ker nam dajo več popusta kot trgovina (itak imajo polagalci s temi trgovinami svoje pogodbe). In če mi še kle zatajijo jim pa ne vem kaj naredim.



Tukaj je caka. Zakaj pa misliš, da ti lahko dajo oni več popusta?


Pvič zato, ker imajo svoje pogodbe z dobaviteljiin dobijo višji popust kot mi mali kupci.
Drugič pa zato, ker nam ploščice prodajo kot uslugo z 8.5 procentnim davkom in 20%.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: gradnja - stalne reklamacije
28.9.2009 13:53:53   
kalbo
Ja, pol ti pa privlečejo ploščice različnih serij, iz katerih so ostale iz vsake serije po škatla, pol imaš pa vse šekasto. Dobijo pa to oni z mnogo višjim popustom, kot si ti misliš, pa še pol premalo ploščic prinesejo na objekt. So stvari, ki se jih izvajalcem žal ne zaupa.

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: gradnja - stalne reklamacije
28.9.2009 14:08:14   
urška76
Zato bova pa, predno začne polagati, pregledala vse škatle ploščic. Kok popusta on dobi me v bistvu ne zanima (az ga definitivno dobim manj), če pa ne bo položeno tako kot smo zmenjen,i bo pa njega zelo po žepu udarlo. Poleg tega da bo kmalu tu čas, ko mu bodo penali začel tečt. No vsaj pogodbo imamo dobro sestavljeno, pa vsako star imava datumsko zabeleženo, da se ne bodo mogli zgovarjat.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: gradnja - stalne reklamacije
29.9.2009 8:11:38   
kalbo
Vso srečo želim, res, ker ti proti obrtniku, ki je v stečaju, oziroma v riti po domače povedano penali ne pomagajo kaj dosti.

Pri ploščicah je treba preverit serijo. Vse ploščice morajo oziroma je fino, da so iz iste serije, ker tako ni razlike v odtenku.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 29.9.2009 8:12:33 >

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?