|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako zavrnit pomoč...
23.8.2010 21:07:32   
Poka
Moja dva sta oba brez službe, moj brat pa je študent. Trenutno začasno živim doma, ker sva z mojim prodala stanovanje in po petih letih, ko me ni bilo, opažam, da moj brat ni čisto nič osebnostno dozorel.

Star je 22 let in po vseh merilih bi mogel znat poskrbet zase. Ko je npr. kosilo, si gre on namesto tega kupit kebab in starša mu celo dasta denar za to. Malo mogoče komentirata, ampak izid je vedno isti. Za oblačila je ta mesec zapravil čez 200 EUR denarja od staršev, denar naj bi vrnil. So bile same znamke...

Moji mami sem posodila denar za kredit, ki mi ga je zdaj sicer deloma vrnila, drugo pa mi bo vrnila, ko bo lahko. Nisem ji postavila roka, kdaj. Čeprav denar zelo potrebujem, ker zidava in gre res na tesno- veliko narediva sama. Ko sem imela rojstni dan, mi je čestitala samo mama, očim pa ji je rekel (v sosednji sobi), da me sigurno ne bo cel vikend, ker mi je po njegovem škoda denarja za to. Mama, namesto, da bi  rekla karkoli, je bila tiho, nekaj je pritrjevala, nisem niti slišala. Ampak tisti mesec sem ji posodila nekaj čez 800 EUR, skoraj celo svojo plačo.

Brat je obljubil pomoč pri določenih delih, pa je potem zatajil. Ni se niti opravičil. Pa bi mu moj plačal ure. Na koncu nama je čisto en skoraj nepoznan človek, kar se tiče kariere na dokaj visokem položaju, materialno precej premožen - delal skoraj zastonj. Ni hotel plačila, pa se ne poznamo dolgo. Spoznali smo se, ko nam je enkrat že delal na parceli, ker si je za hobi kupil neko orodje...

V bistvu me skrbi nekaj - pa sicer vem, kaj boste rekle... Prihaja čas, ko mora moj brat dobit štipendijo. Pa ne vem, če jo bo dobil - glede na njegov odnos do študija. Tudi če naredi vse izpite, bo težko - pogoji so dokaj strogi, upoštevajo se dohodki preteklega leta, ko so bili dohodki glede na dve plači in pa nepremičnina, še dokaj povprečni. Moja mama me bo verjetno prosila za pomoč - ki je pa jaz ne upam nudit. Prvič je to, da potrebujem denar, ker se morava preselit. Drugo je to, da imam službo samo še do novembra, naprej pa niti sama nisem prepričana - ampak imam sicer alternative, ampak za tealternative bo treba spet ful delat - in se mi zdi zamalo to, da moramo nekateri skoraj crknt za prežiuvetje, eni pa pričakujejo, da bo vse padlo z neba. S fantom imava tudi firmo, sicer, ampak v trenutni situaciji denar ne pade z neba - za karkoli je treba zelo delat, pa včasih niti to ne pomaga. Nikoli nisi prepričan o prihodnosti - čeprav se trenutno ne pritožujem nad svojimi dohodki - mislim samo v naprej in poskušam bit realna.

Moj brat je v slabšem položaju kot jaz - imela sem Zoisovo štipendijo. Če je nebi imela, bi pač delala. Moj brat bo očitno mogel delat - kar je za njega znanstvena fantastika.

Ne vem torej, kako naj to razložim mami, ko me bo vprašala - glede na to, da pa dejansko tudi ona trenutno zelo pomaga meni, ker mi nudi streho nad glavo, dokler se ne selim (za stroške dajeva polovico, mogoče celo več...).

Moji bi lahko naredili veliko stvari drugače - če si brez službe, se po mojem ne moreš hecat... Nič ne razmislijo, kaj je OK in kaj ne, hrana se meče proč, kupuje se npr. tudi dražja živila...

Vedno imam občutek, da sem za nekaj odgovorna... Ker sem si mogla vse priskrbet sama, ampak sem bila vedno najslabša - po njihovem. Na srečo - nisem edina... Enako je z nekaterimi sosedi - imamo super sosede, s katerimi se moji ne pogovarjajo, ker so po njihovem čudni...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako zavrnit pomoč...
23.8.2010 21:18:48   
m_o_i
ponudi ji, da bos ti prinesla iz trgovine kar rabi, pojdi ti placat poloznico, za katero nima... denarja ne dajaj.

pameti glede brata ji ne solit-ker ce ji do zdaj ni vkloplo, ji tudi ne bo (oz. mu ni znala rect ne; vkloplo ji je ze in verjamem, da jo zaradi stiska kdaj pri srcu). ce bos rekla karkoli-se vedno je blo tak, da je bil najslabsi tisti, ki je kaj rekel-sploh, ce je bla boleca resnica...

glede na tvoje stanje bi blo teoreticno za rect odlocni NE (nimam, ne morem), ampak vem-mama je mama...

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako zavrnit pomoč...
23.8.2010 21:21:58   
Anonimen
Preden bom pametna na pamet - a so starši zdravi? Kaj pa brat?

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako zavrnit pomoč...
23.8.2010 22:17:53   
zvezdica_1
rečeš, da nimaš. da ti banka vzame za kredit...
hrano jima pač nakupiš najnujnejšo-saj stradat jih tudi ne moreš pustit...v zameno pa pričakuj pomoč pri delih... od brata, da se razume

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako zavrnit pomoč...
23.8.2010 22:58:50   
Poka
Glede zdravja - in verjetno misliš glede dela, pač dejstvo je, da si ga lahko res vsak poišče. Očim je paraplegik, službe ne bo dobil, oba sta sicer tik pred penzijo. Mama ima trenutno res težave z zdravjem in čaka na diagnozo - in dela doma čisto vse, še moška dela... Ker razumljivo, očim ne more, moj brat je pa prelen.

Moti me to - sama vidim še veliko možnosti, kaj bi lahko naredili in jaz jo vedno najdem, pri sebi. Sem tudi bila brez službe, enkrat oba z mojim, pa sva se znašla nekako. In takrat sva jedla npr. stvari kot so zelje in fižol... Nič se mi ni zdelo narobe s tem. Mama bi mogla jest zdravo, zaradi zdravja - pa misli, da že tako vse naredi za to in da več ne more, ampak ne, ni šans da bi pa npr. zelenjavno juho... Pač pri njih vseh je tako, davsako stvar, ki jo predlagaš in bi se bilo treba potrudit, je za njih nemogoče. Boljše je pač jamrat in paničarit.

Ne rečem, da mora kdo od njiju še delat, ampak kako stvar bi npr. mama lahko, obvezno bi pa moral brat. Ko sta vedela, kaj se lahko zgodi, sta si pa npr. (mama sicer ni navijala za to) kupila drag avto.

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako zavrnit pomoč...
24.8.2010 8:28:04   
jakipaki83
Jaz denarja ne bi posojala, ker ga očitno veliko zapravita za bratovo udobje. Ne moreš jih pustiti stradati, ampak zakaj bi ti garala zato, da bo tvoj brat lenuharil? Očitno varčevanje ni njihova vrlina. In do zdaj tudi ni bilo potrebno, ker si jih ti zalagala z denarjem. Pač, kupi hrano, plačaj kakšno položnico... z denarjem pa jih ne zalagaj, ker očitno z njim ravnajo precej nepremišljeno. 

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako zavrnit pomoč...
24.8.2010 8:48:02   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: jakipaki83
Jaz denarja ne bi posojala, ker ga očitno veliko zapravita za bratovo udobje. Ne moreš jih pustiti stradati, ampak zakaj bi ti garala zato, da bo tvoj brat lenuharil? Očitno varčevanje ni njihova vrlina. In do zdaj tudi ni bilo potrebno, ker si jih ti zalagala z denarjem. Pač, kupi hrano, plačaj kakšno položnico... z denarjem pa jih ne zalagaj, ker očitno z njim ravnajo precej nepremišljeno. 


Se strinjam. Enostavno reči, da nimaš - da je vse šlo v bajto - kar bo dejansko tudi resnica.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako zavrnit pomoč...
24.8.2010 9:02:02   
zvezdan
Tudi jaz bi rekla, da kredita ne moreš več dobiti, denarja pa nimaš več. Nakupi jim hrano kolikor rabijo in je to to. Sama sem delala že od 1. letnika srednje šole in si služila denar. Ko sem študirala sem delala po dve službi tako, da vse se da. Mislim, da dokler brat živi na veliki nogi in je lenoba nimaš imeti kaj slabe vesti če jim odrečeš denar. Ne vem kakšne odnose imaš doma s starši ampak jaz bi jim povedala kaj si mislim o celi situaciji in o lenem bratu.

_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako zavrnit pomoč...
24.8.2010 9:20:32   
Teyla
Koliko pa sta daleč s hišo oz kdaj se nameravata seliti? Ker kot kaže te doma rahlo izkoriščajo. Pri meni je mama zelo podobna tvoji. Po eni strai jamra, da nima denarja, po drugi si vsak teden kupi nekaj novega, položnice pa neplačane. To meni ne gre v glavo. In potem misli, da lahko prišpara pri hrani in wc papirju. user posted image
Njeno šparanje pri hrani se ji  je v parih letih hudo obrestovalo. Ker je redko kdaj kaj skuhala in jedla v glavnem suho hrano (kruh+še kaj) je pridobila kar nekaj kg, kar pa je seveda vplivalo na zdravje. Takim težko kaj dopoveš, ker ne vidijo, da delajo kaj narobe. To velja tudi za tvojega brata. Ga že tvoja dva podpirata pri tem, da mu ni treba delati in, da dobi denar, ko jima reče. Verjetno ga še zmeraj tretirata kot otroka (ker je najmlajši) in boš tudi tu težko kaj spremenila. Če jima ti posojaš denar, in ju s tem finančno zalagaš, onadva pa potem zalagata njega, potem tu nekaj ni v redu. Naredi tako kot so ostale rekle. Denarja ne daj od sebe, raje plačaj položnice in občasno kupi hrano.
Tvoj brat gre šele zdaj študirat, pa je star 22let? user posted image Al sem narobe razumela?

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako zavrnit pomoč...
24.8.2010 10:41:55   
Taddy78
Dokler jim boš dala vse kar te prosijo, te bodo prosili. Ko boš rekla ne, bo ne. Čisto enostavno. Ne vem zakaj imaš tako slabo vest. Niso na robu preživetja, to, da pa bi ti mogla finančno podpirat še svojega lenega brata...ma ja.
Če hočeš mir in čisto vest, idita tačas v najemniško stanovanje (verjetno ne bo kaj dražje, kot daješ sedaj doma), pa ne boš potrebovala talati miloščine nekomu, ki je ne potrebuje.

Praviš da ti mama pomaga, ker ti nudi streho nad glavo. Pa si prepričana da je tako. Po napisanem je kvečjemu ona tista, ki ima korist od tega, čeprav ti misliš da je obratno. Preberi še 1x to kar si napisala, se je kar za zamislit.

Vidim da imaš tudi slabo vest, ker si ti prejemala zoisovo štipendijo, brat pa mogoče še navadne ne bo dobil. Hmm, a se ne dobi štipendija glede na socialni status doma?




(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako zavrnit pomoč...
24.8.2010 11:23:22   
Poka
Ja, to ste prav prebrale... 22 je star in gre šele v drugi letnik faksa... Če... Zamenjal je tri srednje šole. Na koncu sem bila še jaz vesela, ker je končal - ampak zaradi starega ata, ki je bil pa res zelo razočaran zaradi tega, sam se je pa trudil celo življenje in sem si najbolj od vsega želela, da preden umre, doživi, da bi moj brat končal šolo. Namreč, star ata je bil tak zelo razgledan in izobražen človek in tudi zelo zelo v redu, prijazen, zelo karizmatičen.

Pri meni je bilo ravno obratno, če ni bila v šoli 5, boljše da se nisem prikazala doma... Ni bilo velikokrat, ampak ko poslušaš potem očitke, kako so drugi boljši, sam si pa ničvreden.

Bova pa drugo leto spomladi v hiši - trenutno nama spet zelo pomaga tast z vezami - tudi oni so imeli celo štalo kar se tiče družinskih odnosov, moj vedno jamra, ampak ko bi moj vedel, kako je to v resnici - moj pravi oče je alkoholik in se niti ni zmenil zame, v srednji šoli me je prosil, da če mu "posodim" denar za bencin, pa me pelje domov -halo, od štipendije! Ker je on pač svojega zapravil za alkohol - seveda mu ga nisem user posted image

Drugače sva pa lahko tudi pri njegovi mami. ampak je tako malo stanovanje in je problem, ker imam jaz tako službo, da moram bit ful organizirana in imet svoj plac za delat, časa pa tudi nič, zato tudi kar se tiče prehranjevanja imam malo drugačne navade. Je pa sicer taka - naredila bi za vsakega res čisto vse in najraj bi vidla, da men nebi bilo nič treba delat, pa da nama kar ona vso hrano kupi, kar seveda ne gre....

Moj je študiral o najemu, ampak sem mu rekla da ne. Potem bi raje ostala še v stanovanju tako dolgo, da ne urdiva hiše - načeloma bi se lahko oktobra selila, ampak smo tule  malo sami krivi - čakamo nek material, ki smo hga sami prek firme naročili in se je zavleklo, ker pač, logično, smo dali strankam prednost - že tako je bolj malo dela. Je pa res, da sem se pa zdaj več denarja znebila, ampak sem zato ta mesec bolj previdna.

Štipendija se pa dobi glede na socialni položaj, ampak mislim, da tudi ocene upoštevajo. Problem je tudi to, da sta imela moja dva dohodke v prejšnjem letu še čisto normalne - povprečna plača.

Jaz mislim, da bom naredila, kot ste rekle - lepo povedala. To mi tudi nikoli ni bil problem, zato ne vem, zakaj se zdaj obremenjujem - ampak menda zato, ker bom slišala kake očitke, da so pa oni meni pomagali, potem začnejo še naštevat, kaj vse sem kdaj dobila za rojstni dan, pa take bolane fore... Nisme bila neka razvajenka, sigurno ne...

Se mi pa zdi tako - tudi če bi jaz npr. bila bolj premožna, pa da mi finance nebi bile problem, da pomagat v takem primeru ni najbolj vzgojno. Sicer ima moj svak isti problem  - ampak on si je z delom prislužil res visok standard, pa mu mama vedno očita, kako ji je ne vem kaj dolžen, za rojstni dan mu niti ne pride voščit... Ma... eni ljudje so res čudni, moj pravi, da nimajo razvite čustvene inteligence, pa je mislim, da to res nekaj, kar ti je prirojeno, ker drugače bi bila jaz čisti idijot (včasih me sicer malo zanese... user posted image vzgoje pač ne moreš čist zatait).

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako zavrnit pomoč...
24.8.2010 13:47:26   
Teyla
No, lepo si se odločila, kar povej jim.
Kar se selitve tiče; ktober sploh ni tako daleč, večji problem bi bil, če bi se selila šele čez leto ali dve. Vseeno pazi na finance in da te ne bodo izkoriščali doma.

Glede republiške štipendije ti lahko povem, da se upošteva samo dohodek, ocena je kvečjemu za dodatek, če štipendijo dobi (prav tako lahko dobi dodatek za smer študija, če je kakšna bolj tehniška ali podobno). Res ne vem zakaj se sekiraš zanj. Ti si imela Zoisovo, torej si si jo prislužila. user posted image Za vsako stvar je treba delat, tudi za ocene. Če bi tvoj brat želel imeti dobre ocene, bi se lahko tudi on potrudil, pa se pač ne. Če je sr.šolo vlekel tri leta, ti lahko že sedaj povem, da je študij nesmisel, razen če ne gre na kako "lažjo" triletno šolo. Imam občutek, da bo eden izmed "večnih študentov".

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako zavrnit pomoč...
24.8.2010 17:21:08   
kalbo
Reci mami, naj zbrca bratca delat, ker lene riti ne misliš podpirat, šele nato laho pričakuje tvojo pomoč. Če ma za kebab in bratov luksuz, zakaj za drugo nebi mela.
Poznam take sinčke in to zelo dobro.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako zavrnit pomoč...
24.8.2010 18:10:16   
Colt
Kalbo, podpis. Mene so starši pri 15ih poslali delat na Petrol (to se je takrat še dalo), honorarno seveda...in še danes sem jim hvaležen. Da pa bi financiral lenobo....hvala lepa. S tem jih delaš bolj slabo uslugo.

G


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako zavrnit pomoč...
24.8.2010 22:31:12   
Anonimen
Ne bi posojala denarja, ker ga porabljajo za tisto, kar niti pod razno ni nujno potrebno oz. je v določeni meri že preseravanje, sploh takole. Tudi če posodiš, bo šel denar v nič in na koncu boste v finančnih težavah vsi, ne samo starši. Oni v bistvu še najmanj, saj pravzaprav čakajo penzijo.

Brat naj dvigne rit in se spravi delat. Ko bo zaslužil denar, naj si kupuje lepe obleke.
Vsi naj se naučijo, da se hrana ne meče v smeti.

Ti pa poskrbi za svojo družino user posted image .

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako zavrnit pomoč...
25.8.2010 10:57:34   
zvezdica_1
no, ena malenkost. če sta starša brezposelna to obezno napiši na pole za štipendijo. ker potem se ne gledajo dohodki lanskega leta, ampak tekoči-in ja, denarna socilana pomoč, ki jo dobivata, se ne šteje v cenzus za štipendijo. preverjeno

če pa še dobivata denarno nadomestilo za brezposelnost(mislim da nekaj mesecev po tem, ko izgubiš službo), pa se ta dohodek preračuna na letno raven, in se upošteva ta znesek. ampak vseeno je dosti nižji kot pa plača iz preteklega leta. če pa se ta dohodek spremeni tekom leta, da se npr. nadomestilo izteče in začneta dobivati denarno socialno pomoč iz socialnega, pa naj zaprosi za nov izračun na socialnem...



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako zavrnit pomoč...
25.8.2010 11:38:17   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Kalbo, podpis. Mene so starši pri 15ih poslali delat na Petrol (to se je takrat še dalo), honorarno seveda...in še danes sem jim hvaležen. Da pa bi financiral lenobo....hvala lepa. S tem jih delaš bolj slabo uslugo.

G



Mene so pa mati poslali v Jato piščance pakirat in ko se mi je po enem tednu mešalo, mi je rekla, dragi moj, če ne boš naredil šole te čaka tole. No v Jati sem zdržal mesec in pol in se zaklel, da bom šolo naredil.
Na žalost pa to z mojim mlajšim bratom ni naredila. On pa je en tak patron, kot brat o katerem teče beseda v tej temi.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako zavrnit pomoč...
25.8.2010 12:27:56   
emma83
Mene so tudi po končanem prvem letniku srednje šole poslali v Jato delat. Še danes, ko se spomnim tistih piščancev na traku nad glavo, mi je malo slabo. Preživela sem, delovne navade pridobila, šolo naredila in to je to.

Avtorica pa naj mami direkt pove, da denarja ne more posojati, ker gre vse dejansko v gradnjo hiše. Tako kot so že drugi povedali, kakšno položnico plačaj, hrano verjetno tudi ti kupuješ in to je to. Nisi pa nič napisala ali starša dobivata kakšno nadomestilo od zavoda. Kako so preživljali preden si ti nazaj domov prišla?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako zavrnit pomoč...
25.8.2010 14:51:33   
artista7
Zastopim, ker sem tudi sama med tistimi, ki težko rečejo ne in imam skoz nek občutek, da sem nekaj dolžna. Dobro da si odprla tako temo, ker je zelo poučno vse skupaj, ne samo zate, še za koga.

Tudi jaz bi rekla tako: denarja ne dajaj, to je največja neumnost. Kebab npr košta, pa ne en €. Bila sem do nedavnega brez službe (sem pa delala na tem, da sem jo sedaj dobila) pa sem lepo preživela od jogurtov in kruha, če je bilo treba iti v LJ - in sedaj mi nič ne fali. Doma skuham kosilo sama, da se zelo poceni čez priti pa tudi okusno in dobro z malo domišljije- ker je poletje in narava da veliko, če drugega ne, pa gobe in borovnice (so bile no). V tem času s partnerjem nisva bila lačna in verjemi, tudi tvoji ne bodo stradali če ne bodo imeli vsega najboljšega, čem rečt najdražjega na mizi, za mamo: če naj bi se morala paziti, pa nič ne naredi za to, je ti ne boš obrnila in se niti ne čuti dolžno, če bo šlo kaj narobe. Za hrano lahko daš, pa nekaj k položnicam, denarja pa ne posojaj, lahko mirno rečeš (kakor so že punce rekle), da je šlo za bajto - ker za te reči ne gre malo denarja, torej zakaj bi morala na račun lenobe brata in še koga ti škrtarit? Menda se ja vama gre da imata čim prej lasten dom.
Če si imela Zoisovo - je nisi imela zato ker si bila lena kot je tvoj brat. Mimogrede; če nimaš, ne kupuj, sploh pa ne cunj (velja zanj). Ne vem, kaj sem si nazadnje kupila, nujno potrebne poletne hlače za 5€? In niti ne rabim kaj drugega - pa na račun tega vse ostalo nekako gre, čeprav nismo bogataši. 200€ za cunje? meni osebno nepredstavljivo, pa tudi neumno.
Brat naj gre delat. Nasvete zgoraj (glede štipendije) je pametno upoštevati, samo hudo bo, če faksa ne bo naredil in bo moral vračat, okvirno bo to kake 3000€ za leto neuspešnega študija - toliko da veš, da te ne bodo še glede tega kje iskali..
Sicer pa je tako: jaz bi se v tvojem primeru spravila nekam za par mesecev v najem (če nimata otrok seveda), ker očitno tebe kvazi mama hotel nemalo košta. Denarja ne dajaj, ne posojaj - tudi zase glej! čakajo na penzijo? Da se tudi doma kaj delat, kako dopolnilno delo, ne mi rečt- prav, kaj pa moji in še kateri starši ali pa mi ki bomo delali do nevemkdaj? saj lahko delaš če ddrugega ne za to, da imaš sam doma kaj z v skrinjo dat...
Sori, me je zaneslo ker tkole pisno razmišljam. Upam da se poštimate


_____________________________

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako zavrnit pomoč...
25.8.2010 15:30:54   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Poka
...pa da mi finance nebi bile problem, ....

Razlika je pomagati ali pa metati v vrečo brez dna. Še malo pa boš spoznala, da se lahko pomaga samo tistemu, ki pomoč išče. Če ne išče pomoči, da bi se postavil na noge ampak zato da lahko troši, je to vreča brez dna.

Če pa te skrbi, kaj bodo govorili o tebi:
IZVIRNO SPOROČILO: Poka
...bom slišala kake očitke, da so pa oni meni pomagali, potem začnejo še naštevat, kaj vse sem kdaj dobila za rojstni dan, pa take bolane fore...

To boš posluša ali mečeš v vrečo ali ne.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?